• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.
İyi de senin çalıştığın işin zorluğu ne günde kaç saat yapıyon eşin yapıyomuş işte çok eşitlik istiyorsan onun kadar çalışıp onun çalıştığı işte çalışacaksın

Erkek kadına yardım etse eline yapışmaz değil mi?
Sonuçta o evde ikiside yaşıyor, ikiside yemek yiyor banyo yapıyor tuvalete gidiyor. Kadın erkeğin hizmetçiliğini yapmamalı, ufak tefekte olsa erkekte yardım etmeli. Bence sizin kocanız etmiyor, etmediği için doğrusu bu zannediyorsunuz ama üzgünüm doğrusu bu değil. Nasıl çalışma hayatı erkeğe özgü olmadığı gibi ev işi çocuk bakma gibi işler de kadına özgü değil. Ayrıca sizin doğa kanunu dediğiniz olayı siz çok yanlış anlamışsınız. Önceki çağlarda böyleydi, kadına değer verilmiyordu, erkek her yerde egemen cinsiyetti. Ama artık öyle değil. Çağ atladıkça insanlar doğruyu buldu.

ben asıl kadınlar 8-4 masa başı çalışıyor, işleri rahat algısına sinir oluyorum. yeri geldi üretim başında sabahladım işyerinde. kadın erkek farketmez, hiçbir işveren senden 10 almadan 1 vermiyor. hepimiz yoruluyoruz.

Erkek
Erkeklerin zaten karısı çalışsın istemez ev işini düzgün yapsın eve gelince yemeği olsun ister

Cocugum seni hangi magarada yetistirdiler?
Hani ayilar , kurtlar falan yetistirdi desem onlar bile senden daha medeni ve akillidir

O buyudugun magaradan kafani cikar azicik disariya bak dunya senin sandigindan cok farkli

Kendi kucuk cevrende gordugun gibi saniyorsun belli ki tum dunyayi ama buyuyunce zaten goreceksin oyle olmadigini , o yizden simdiden kendini gelistir , vizyon sahibi ol ve terbiyeli olmayi ogren
Annen yasindaki kadinlarin olsugu bir platforma gelip de kufur edincene oluyor? Mesela annen buraya uye olsa kullandigin kufurleri ve argolari gorse ne derdi sana?

Biraz oku , kurtlar vadisi haric seyler seyret , ulkenin yarisinda insanlar nasil yasiyor , evlilik nedir , iliski nasil olmalidir , kadinlar nasil vs vs ogrenmeye calis

O zaman çalışmayqn kadına çalışan erkek desin oh bütün gün yatıyon diye ben senin hizmetçin miyim desin çalış desin eve hizmetçi tutarız desin eminim çoğu kadın reddeder çünkü ev işi daha kolay hala kadınalrın büyük bölümü evde yatıyo iki çaylw yemekle ütüyle olmaz o işler
Ev işi çocuk bakmak ayrı iki iş.
biri temizlikçilik.
diğeri dadılık.
ikisininde ücretleri çok fazladır. Ağır işlerdir çünkü.
siz yapamazsınız mesela.
Dışarda çalışmak özellikle bazı işlerde çok daha kolay. Hem psikolojik hem fiziksel olarak.

İyi de senin çalıştığın işin zorluğu ne günde kaç saat yapıyon eşin yapıyomuş işte çok eşitlik istiyorsan onun kadar çalışıp onun çalıştığı işte çalışacaksın

önce bir vizyonunuzu, dünyanızı geliştirin de öyle laf edin çalışan kadınlara.
çalıştınız mı acaba, eğer kadınsanız tabi ?
kadınlar iş hayatında hem fiziksel hem psikolojik ne gibi zorluklar yaşıyor haberiniz var mı ?
muhtemelen hayatı sadece ev işi ve yemek yapmak olan dünyadan bihaber birisiniz, eğer kadınsanız..

ben asıl kadınlar 8-4 masa başı çalışıyor, işleri rahat algısına sinir oluyorum. yeri geldi üretim başında sabahladım işyerinde. kadın erkek farketmez, hiçbir işveren senden 10 almadan 1 vermiyor. hepimiz yoruluyoruz.
Aynen öyle. Şantiyelerde, ev temizliklerinde, sanayilerde çalışan az kadın tanımıyorum. Kadın sanayiye yemek yapmaya gidiyor mesela. Kaç tane adamın içine. Kadın temizlik yapmaya gidiyor, milletin tuvaletinde kalıntıları temizlemeye. Kadın tekstilde çalışıyor, 11 saat boyunca ayakta. Bunları hiç kimse konuşmuyor.
Şu kadının görevlerini hafife alanlardan "2ütü 2 yemek" diyenlerden nefret ediyorum.

Aynen öyle. Şantiyelerde, ev temizliklerinde, sanayilerde çalışan az kadın tanımıyorum. Kadın sanayiye yemek yapmaya gidiyor mesela. Kaç tane adamın içine. Kadın temizlik yapmaya gidiyor, milletin tuvaletinde kalıntıları temizlemeye. Kadın tekstilde çalışıyor, 11 saat boyunca ayakta. Bunları hiç kimse konuşmuyor.
Şu kadının görevlerini hafife alanlardan "2ütü 2 yemek" diyenlerden nefret ediyorum.

bi karikatür var ya, çalışan kadın evine temizlikçi tutuyor diye. sonra adam dönüp bakıyor, e temizlikçi de çalışan kadın o evine temizlikçi tutabiliyor mu diyor..
kadınlar için hayat koşulları gerçekten zor. ve kadının çalışması sadece bu dönemin olayı değil, peygamberimizin eşi de çalışıyormuş. yani dinde de, bin yıllar öncesinde de kadının çalışması var.
aynı zamanda hamile kalan, 9 ay her gün ağırlaşan bir canlıyı bedeninde taşıyan kadın.. onun dünyaya gelmesi için doğum gibi sonucu ölüm olabilecek bir olayı yaşayan kadın.. ev işleri yine eşittir kadın.. eee, sadece dışarıda çalışıp para kazanınca mı erkek olunuyor ?

zaten gerçekten adam olan karısına her türlü destek olur, bunu da göğsünü gere gere yapar.

Benim esimde böyle utanir soylemeye hatta yemekli misafir agirladigimizda bazi yemekleri o yapar ama sen kendim yaptim de benim yaptigimi soyleme filan der. Bunu degisitrmek zaten toplumu degistirmektir ki bu su an cok utopik malesef ama bizim gibi kadinlarin sayisi diger kadinlardan cok olursa ancak ozaman belki. Burada hala erkek bunu yaparmı onun dogasi bi degil vs bidi bidi yapan kadinlar oldugu surece daha cok utanir bu erkekler is yaparken

Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.

Bak benim arkadaşım var evli kadın ankara da normalde ama sükelri İzmirde kalıyo ne çalışıyo ne ev işi kocası hem çalışıp ev işi yapıyo bide karsısına para gönderiyo karısı da orda hizmetçi tutmuş hayatını yaşıyo şimdi bu adam kadın erkek eşitsizliğinden dem vursa haklı mı hayır da sadece karısına söylenebilir cinsiyetle alakası yok yani kocanız yardım etmiyo diye kadın erkek eşitsizliğinden dem vurmayın herkse kocanız değil kocanızdan şikayetçi olun
Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm

dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
k

Bak benim bi arkadaşım var ankara da normalde ama İzmirde kalıyo kocası hem çalışıp hem ev işi yapıyo kadın İzmirde hem kocasının gönderdiği parayla hizmetçi tuttu hem de çalışmıyo hayq

Hanımlar,
4 senelik konu için ev işini seviyor-sevmiyor, utanıyor-utanmıyor tartışmasına mı girdiniz :))))

Erkeklerin doğasında yok, beceremezler sözüne de katılmıyorum, erkeğin ev işi yapmasıyla ilgili her konuda verdiğim örnekleri vereyim :)
Erkekler süper yemek yapabiliyor ki otellerde, ünlü restaurantlarda aşçıların çoğunluğu erkektir, bana tanıdığınız meşhur aşçıları sayın dediğimde aklınıza ilk önce erkek aşçılar gelecektirHoppa

Oklava kullanabiliyorlar ki bugün yemelere doyamadığınız birçok baklava markasını yaratan isimler erkektir, kebapçılar deseniz keza öyle.

Terzilik meziyetleri vardır, ünlü terzilerin çoğu erkektir, ütü de yapabiliyorlar:)) lokantalarda bulaşık da yıkayabiliyorlar, süpürmek silmek onlar için çocuk oyuncağı zaten.

Bir kadının yaptığı işleri meslek olarak yapabilen erkekler evde iş yapamaz beceremez demeyin, istemiyor içinden gelmiyor daha doğru bir söylem olur çünkü :)

Çalışmayan dişi memeli hayvan yoktur. Ataerkil sistemde kadınların yiyeceği ve ihtiyaçlarına ulaşmasını engellenmiştir. köle olarak kalmaları için. ihtiyaçları erkeklerin elinden almasını sağlanmaya çalışılmıştır.tabiki ev hanımları da çalışmaktadır. Onlar köle değil iş bölümü yapıyorlar. Çocuk ve ev işi çok ağırdır. Günümüz insanı bunu anlayacak medeniyette olmalı.

Bak benim bi arkadaşım var ankara da normalde ama İzmirde kalıyo kocası hem çalışıp hem ev işi yapıyo kadın İzmirde hem kocasının gönderdiği parayla hizmetçi tuttu hem de çalışmıyo hayq
Tabi tabi erkek arkadaş ortamlarınızda anlatıldı size bu hikaye sanırım. Kocasıda uzaydan gelmiş sanırım. Ağzını açıpta neden iş bölümü yapmıyorsun diye sormuyor. Öyle tık tık para gönderiyor kadına. niye. Kimbilir değil mi. Tam bir yurdumun kadın durumu. Genel tüm aileler böyledir zaten. Harika bir kurgu.

Erkek kadına yardım etse eline yapışmaz değil mi?
Sonuçta o evde ikiside yaşıyor, ikiside yemek yiyor banyo yapıyor tuvalete gidiyor. Kadın erkeğin hizmetçiliğini yapmamalı, ufak tefekte olsa erkekte yardım etmeli. Bence sizin kocanız etmiyor, etmediği için doğrusu bu zannediyorsunuz ama üzgünüm doğrusu bu değil. Nasıl çalışma hayatı erkeğe özgü olmadığı gibi ev işi çocuk bakma gibi işler de kadına özgü değil. Ayrıca sizin doğa kanunu dediğiniz olayı siz çok yanlış anlamışsınız. Önceki çağlarda böyleydi, kadına değer verilmiyordu, erkek her yerde egemen cinsiyetti. Ama artık öyle değil. Çağ atladıkça insanlar doğruyu buldu.
Bla bla bla ben kendi açımı söylüyorum doğru olanda bu şuanki kanun da yanlış erkeklerin çok üstüne gidiyo hanımefendi eşim bana yardım etmiyo evet çünkü onun görevi o değil işine gidip geliyo bende ev hanımıyım eşim işten geldiğinde kalk çay koy kalk böyle yap desem benim vicdanım nerde kalacak adam zaten insanların ağız kokusunu çekiyo yanlış düşünceniz var😊

Back