- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Kadın başkasının evine gidip tuvalet temizliği yaparken ses çıkarıyor mu? Daha fazla alıntılama lütfen. Az önce erkektin şimdi kadın oldun. Önce cinsiyetine karar ver.Öyle bişey yok erkek çocukalrı sanayide çalışırken ses çıkarıyo mu
Hayır ama hemcinslerimin salak salak şeylerden mağdur edebiyatı iyatı yapıp bütün hayatın yükünü üstlenmiş gibi davranmalardınan bıktım o zamn onlar da evlenriken yemek yeeSen cidden erkeksin
Erkek ev işi yapmıyorsa kadın da eve hiçbi maddi katkıda bulunmayacak yada erkek kendi payına düşen temizlik için kadın tutacak benim çözümüm bu. Yapısı o değilse çalışsın daha çok para kazanıp evi tek idare etsin bakalım. Ne bu erkek seviciliğiBir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.
dogru soyle sen omer abi misin:) esmin arkadasi onun gibi konusuyonHayır ama hemcinslerimin salak salak şeylerden mağdur edebiyatı iyatı yapıp bütün hayatın yükünü üstlenmiş gibi davranmalardınan bıktım o zamn onlar da evlenriken yemek yee
Ben mühendisim zamanında it gibi soğuklarda şantiyelrrde çalıştım aksam 8 kere kadar içlikle gidiyodum üşümeyim diye, nasıl sığ Bi bakış açısı buKızlar boş yapmayın masa başı işte sabah 8 akşam 4 çalışıyonuz işte ya yazın lan işlerinizi bide kocanızın işini yjazın dürüst olun ama bide kazandığınız parayı kendiniz için mi ev için mi harcıyonuz yazın kızım ayrıca
Tmm O zmn Kocan gelmeden git tüm temizliğini yap tuvaletini mutfağını yıka yatağımı hazırla akşama bi güzelde ayaklarını yıka zavallı sadece o çalışıyor karda kışta.Hayır ama hemcinslerimin salak salak şeylerden mağdur edebiyatı iyatı yapıp bütün hayatın yükünü üstlenmiş gibi davranmalardınan bıktım o zamn onlar da evlenriken yemek yee
Hayır sadece hemcinslerimin her işi yaptıklarını sanmaeı sıktı erkelrde yapıyo ve yaparken ses çıkarmıyorlar herkes bişeyler yapıyo çabalıyor dünya sizin etrfanıxfa dönmüyo sizin kocanız değil herkes o zaman erkeklerde eve bişey alırken veya düğün yaparken hesap öderken kadınlar niye ödemiyo desin niye hep ağır şeyrli bana veriyon desin yani iki tarafa da eşitsizliği var erkek çocukları niye b en inşaatta sanayide çalışıyom diyo muSen cidden erkeksin
Sen bide oğlunu sanayide mi çalıştırıyon ikide bir aynı şeyi söyleyip duruyorsun da.Hay
Hayır sadece hemcinslerimin her işi yaptıklarını sanmaeı sıktı erkelrde yapıyo ve yaparken ses çıkarmıyorlar herkes bişeyler yapıyo çabalıyor dünya sizin etrfanıxfa dönmüyo sizin kocanız değil herkes o zaman erkeklerde eve bişey alırken veya düğün yaparken hesap öderken kadınlar niye ödemiyo desin niye hep ağır şeyrli bana veriyon desin yani iki tarafa da eşitsizliği var erkek çocukları niye b en inşaatta sanayide çalışıyom diyo mu
İnşallah görüsün bu msjımı eşin seni boşamalı çok saçma düşüncelerin var yuvayı dişi kuş yapar erkek değil az mantıklı ol feminist gibi görünme çabalarını bırakMerhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
istedigin kadar yan ciz bu erkek dusuncesi dugun dernek hesap kitap isi kimi kandiriyonHay
Hayır sadece hemcinslerimin her işi yaptıklarını sanmaeı sıktı erkelrde yapıyo ve yaparken ses çıkarmıyorlar herkes bişeyler yapıyo çabalıyor dünya sizin etrfanıxfa dönmüyo sizin kocanız değil herkes o zaman erkeklerde eve bişey alırken veya düğün yaparken hesap öderken kadınlar niye ödemiyo desin niye hep ağır şeyrli bana veriyon desin yani iki tarafa da eşitsizliği var erkek çocukları niye b en inşaatta sanayide çalışıyom diyo mu
Empati kuruyom sadece diyelim ki erkeğim ne değişiristedigin kadar yan ciz bu erkek dusuncesi dugun dernek hesap kitap isi kimi kandiriyon
Sen gerçekten ciddi misin bu mesajında?İnşallah görüsün bu msjımı eşin seni boşamalı çok saçma düşüncelerin var yuvayı dişi kuş yapar erkek değil az mantıklı ol feminist gibi görünme çabalarını bırak
Yapıyolar zaten gülüm merak etme ayrıca erkek kadın çalışmak zorunda diyo muBurası "Kadınlar Kulübü"
"kendisini Kadın Hissedenler Kulübü" değil.
Gerçi senden bize saygı beklemiyorum, daha kendine saygın yok kadınlara mı duyacaksın.
Ayrıca erkek dışarıda çalışıyorsa, kadın da çalışıyor. Eşit para getiriyor. Eğer bu böyleyse sizde ev işi yapmak zorundasınız. Kadın ev hanımıysa yine ev işi yapmak zorundasınız.
O evde kadın tek başına mı yaşıyor?
Mune @Kazen
iste sorun da burda kadinlar klubu yasak erkekler burda nefes bile alamaz kaldi ki sen yorum yapiyon kardes bamlanmadan uzaEmpati kuruyom sadece diyelim ki erkeğim ne değişir
Kadınım zaten ya of illa sizin gibi aynı düşünmeyen kadınlar çok eziliyor her işi biz yapıyoz demeyen erkekler açısından düşünen erkek mi oluyoiste sorun da burda kadinlar klubu yasak erkekler burda nefes bile alamaz kaldi ki sen yorum yapiyon kardes bamlanmadan uza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?