• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Ne günlük işi amk sanki çok zor iş ha ev işi ayrıca çalıştığınız işler kısa ve kolay erkepe göre
Nazlıcan hayırdır? Seni eşin çok eziyor galiba? Kız yoksa sen erkek misin?😂😂😂
Ya kardeş bi git ya.
Hadi anacım hadi git ananın nazlı oğlu olmaya devam et.
Seni bu kafayla kimse alıp ev işi yaptırmaya bile tenezzül etmez.
Yallah.
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. erkek bu sanırım.

Keşke benim kocam tüm işlerde yardım etse de başkalarının yanında otursa cidden umrumda olmaz. Benimkisi asla iş yapmaz benimle. Yetiştirilme tarzı mı, analarının iş güzarlığı mı, toplum mu her ne karın ağrısıysa. Ama cidden iğrenç, bencil ve b.ktan bir sistem.

Erkekler nasıl yapsın, onlar anasının evinde yapmıyor ne bilir iş yapmayı ne demek anlamış değilim. Elektrikli süpürgeyle ev süpürme işini 8 yaşında çocuk yapıyor, maharet mi gerek? Ya da masaya tabak koymak usta işi mi?

Resmen köle gibi çalıştırılıyoruz. Erkekte kadın da eşit koşulda çalışıp para getiriyor, ikiside yoruluyor ama akşam olup eve gelince erkek serilip "na yamak yicaaz" diye sorup bi yandan tv bakarken kadın dinlenmeden yemek yapma, masa kurma toplama, çamaşır, ütü, çoluk çocuk derken kendine vakit ayıramadan yatıp yine ertesi gün kalkıyor.

Ya Hz. Muhammed Efendimiz bile eşine yardım edermiş, eşine yardım etmek sünnet yahu. Tövbe haşa Eendimiz kılıbık mıydı? Ne alaka, eşine yardım etmekten hoş birşey var mı? Ne var yapabileceği işleri yapsa, tamam ütü yapmasın cam silmesin onları geçtim artık da masa kursun, toplansın, yediği içtiğini makinaya koysun, ev süpürsün, toz alsın. Biz de arada nefes alalım, biraz kndimize vakit ayıralım. Sonra mutsuz depresif kadınlar, mutsuz evlilikler ve en son "eşim banla ilgilanmıyo, bakmıyo kandına aldattıysam suç onun" diyen adamlar ve bunu tastikleyen "aaaa adam aldattıysa suç kadında" diyen zihniyetsiz kadınlar. Hep okun sivri yönü kadına heeep.

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
var temizlik avcilarindaki kadir:)

Yalnız orda yanlışın var erkek kadın eşit koşullarda çalışmıyo erkek daha uzun ve daha zor işlerde çalışıyo mesaiye erkek kalır veya erkek daha az izin kullanır zaten erkeklerden erken emekli oluyonuz ev ekonomisine katkınız az kendiniz için harcıyonuz ev işi yapan erkeklerde çok ama söylemiyolae diye yok sanıyonuz madem istemiyon yemek yapmak ev işi yapmak kendine hizmetçi tut ya da kocanın suratına söyle boş yapma burda

Kizlar konu 2015 yılında açılmış 😂😂adam ev işi konusunda emekli bile oldu nerden buluyorsunuz şu eski konuslari ölecem :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Oh ya ne güzel işmiş.Çalışın,kazanın ay boyunca canınız çıksın sonra maaşınızı bilmeyin,direk erkeğe verin.Bunu yapan kadınlarıda hiç anlamam.Bir ihtiyaç oldumu aşkım don alıcam para versene mi bana diyorlar acaba? Sizide tebrik ederim çok iyi cevap vermişsiniz eşinize,arkadaşların eşini örnek vereceğine sizin aileyi örnek alsın :KK53:
Öyle bişey yok asıl kadın parasını erkeğe vermez

Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Var mı :KK57:

Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.
Kadın herşey yapmalı diye bir kural mı var?
Kim yazmış?
Nereye yazmış?
Hani nerede?
Erkek anneleri oğullarını padişah gibi yetiştirip kızlarına hizmetçi muamelesi yaptığı için böyle düşünmeniz normal.
Ama böyle oluyor diye normali de bu değil.

bence çok doğru yoldasın cnm. neye yardımcı oluyormuş nerden benm görevim oluyormuş? lavaboyu da ovacak, yemeği de yapacak, bulaşık da yıkayacak , çamaşır da asacak! ben hizmetçilik yapmak için evlenmedim. hayatıma arkadaş olsun birlikte güzel güzel yaşayalım diye evlendim. benmki de annesigil gelince elini hiçbişeye sürmezdi ilk zaman. sonra dedim artık annengilin gelmesi beni çok yoruyor yanlarında hiçbişeye elini sürmüyosun. siz orda oturup sohbet ederken ben mutfaktan çıkamıyorum, sinir oluyorum. artık sofrayı falan topluyor yanlarında.

arkadaşlarının karısını bana maaş kartımı almak için örnek göstermişti benmki. arkadaşlarının eşleri maaşlarını bile bilmiyormuş da, kartları senelerdir eşlerindeymiş de, evin yönetimini erkek yaparmış da... kimsenin karısı beni ilgilendirmiyor beni kimseyle kıyaslama dedim çok kıyaslanmak istiyorsan ben seni kendi ailemle kıyaslayayım babamın maaş kartı annemdedir dedim. bir de bizim ailede gerçekten erkekler pek hamarattır ve grur duyarlar üstelik bundan. eniştem börekleri ben yaptım nasıl olmuş diye hava attı gittiğimizde, kuzenimin eşi aman dökülmesin yeni süpürdüm dedi,diğer kuzeninin eşi yemeği ben yaptım nası olmuş dedi:KK53:. eşim ailemizin damatlarını bilir yanii:KK59:
Kocana söyle o zaman bunları ayrıca sizin çalıştığınız iş hem daha kolay hem daha kısa gün içerisine hiç öyle eşit şartlarda çalışıyoz diye kendinizi kandırmayın tabi ev işini yapacan ekrkete yardım edecek kendine uygun olanları ne hizmetçisi kadının görevi bunlar ha çalışıyosa da iş bölümü yaparsınız illa senin yaptığını erkek yapmak zorunda değil başka iş yapar illa bi salak salak mağduriyet çıkaracanız burda kendi kendinize tribe girerken kocalarınız en ağır şartlarda para kazanıyo ayrıca ev işi yapan erkekte var hizmetçi tutan erkekte çok şikayetçi seniz istifa edin işinizden zaten kazandığınızı kendinize harcıyonuz

Yalnız orda yanlışın var erkek kadın eşit koşullarda çalışmıyo erkek daha uzun ve daha zor işlerde çalışıyo mesaiye erkek kalır veya erkek daha az izin kullanır zaten erkeklerden erken emekli oluyonuz ev ekonomisine katkınız az kendiniz için harcıyonuz ev işi yapan erkeklerde çok ama söylemiyolae diye yok sanıyonuz madem istemiyon yemek yapmak ev işi yapmak kendine hizmetçi tut ya da kocanın suratına söyle boş yapma burda
Bbu erkek galiba. Hiç kadın sözlerine benzemiyor Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Burda kafanıza göre salak salak konuşmayın diye girdim erkek daha fazlasıyla çalışıyo ve daha yorucu işte çalışıyo ayrıca ev işi yapıp söylemeyen erkekler olduğu için yok sanıyonuz
Burası "Kadınlar Kulübü"
"kendisini Kadın Hissedenler Kulübü" değil.
Gerçi senden bize saygı beklemiyorum, daha kendine saygın yok kadınlara mı duyacaksın.
Ayrıca erkek dışarıda çalışıyorsa, kadın da çalışıyor. Eşit para getiriyor. Eğer bu böyleyse sizde ev işi yapmak zorundasınız. Kadın ev hanımıysa yine ev işi yapmak zorundasınız.
O evde kadın tek başına mı yaşıyor?
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Kazen Kazen

Kızlar boş yapmayın masa başı işte sabah 8 akşam 4 çalışıyonuz işte ya yazın lan işlerinizi bide kocanızın işini yjazın dürüst olun ama bide kazandığınız parayı kendiniz için mi ev için mi harcıyonuz yazın kızım ayrıca

Burası "Kadınlar Kulübü"
"kendisini Kadın Hissedenler Kulübü" değil.
Gerçi senden bize saygı beklemiyorum, daha kendine saygın yok kadınlara mı duyacaksın.
Ayrıca erkek dışarıda çalışıyorsa, kadın da çalışıyor. Eşit para getiriyor. Eğer bu böyleyse sizde ev işi yapmak zorundasınız. Kadın ev hanımıysa yine ev işi yapmak zorundasınız.
O evde kadın tek başına mı yaşıyor?
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Kazen Kazen
Yapıyolsr zaten ayrıca ekrke kadın eşit koşullarda çalışmıyo mesela ben masa başı sabah 8 akşam 4 çalışıyom maaşımı kendime harcıyom kocam sabah 7 akşam 11 çalışıyo evi geçindirito

Kocana söyle o zaman bunları ayrıca sizin çalıştığınız iş hem daha kolay hem daha kısa gün içerisine hiç öyle eşit şartlarda çalışıyoz diye kendinizi kandırmayın tabi ev işini yapacan ekrkete yardım edecek kendine uygun olanları ne hizmetçisi kadının görevi bunlar ha çalışıyosa da iş bölümü yaparsınız illa senin yaptığını erkek yapmak zorunda değil başka iş yapar illa bi salak salak mağduriyet çıkaracanız burda kendi kendinize tribe girerken kocalarınız en ağır şartlarda para kazanıyo ayrıca ev işi yapan erkekte var hizmetçi tutan erkekte çok şikayetçi seniz istifa edin işinizden zaten kazandığınızı kendinize harcıyonuz
Kızlar boş yapmayın masa başı işte sabah 8 akşam 4 çalışıyonuz işte ya yazın lan işlerinizi bide kocanızın işini yjazın dürüst olun ama bide kazandığınız parayı kendiniz için mi ev için mi harcıyonuz yazın kızım ayrıca
Sen cidden erkeksin 🤣🤣🤣

Kadın herşey yapmalı diye bir kural mı var?
Kim yazmış?
Nereye yazmış?
Hani nerede?
Erkek anneleri oğullarını padişah gibi yetiştirip kızlarına hizmetçi muamelesi yaptığı için böyle düşünmeniz normal.
Ama böyle oluyor diye normali de bu değil.
Öyle bişey yok erkek çocukalrı sanayide çalışırken ses çıkarıyo mu

Back