Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Yoo.Yalniz degilsiniz.Gorev yaptigim yerde kaldigim evin sivasini,pencerelerin silikonunu,tv'nin uydusunu,soba boru temizligini hep kendim yapardim.Uzak isler degil bunlar bana.Hala yalniz yasiyorum ve hala evimin tum gorevleri kendim yapiyorum.Ben bunu dert edip zorlamaniza takildim sadece.Esinizin utandigini soylemissiniz.Kendisine ne kadar telkin ederseniz edin sayet kendini utanmis ve kucuk dusurulmus hissediyorsa bu onur kirici bir durum degil mi?Kendini rahatsiz hissetmesi bile yetmez mi? Peki ya su anda size hicbirseyi sezdirmese bile icine atiyorsa bu durumu?Patlama noktasi daha zedeleyici olmaz mi?Belki serzenisinizde yani konuyu actiginizda yazdiklariniz kadar abarti bir sorun soz konusu degildir ama bana hissettirdigi bu.

Bende şuan hamile olduğum için ev islerini eşim yapıyor sizin mesajınızı okuduktan sonra sordum ev işi yaptığın için utanıyor musun diye yoo niye utanayım dedi . Gerçi utansa cam silip balkonu yıkamaz halı bile yikadı hiç umrunda değil yani

işte beni anlayan bir hanımefendi.eğer ki adamın canı sıkılıyorsa bu duruma evet patlaması kötü olur.
evet hayattıma giren erkekler beni üzdü babam beni 5 yaşında terk etti.annemi dövme sahneleri gözümün önünden gitmez.3-4 yaşlarımdayken bahçeden gülkopardım diye beni döverdim.evlendiğim adam tam bir ayıydı ve sapık ruhlu bir yobazdı.şu an kafama göre bir sevdiğim var.ve beni dünyanın en özel insanı hissettiriyor.el kaldırmanın e sini ağzına almadı.ve o kadar mutluyum kibeni o kadar mutlu ediyor ki....bana yardımcı da oluyor geldiğpinde .geçende ben demememe rağmen vileda yaptı mesela.ama ben hiçbir zaman kalk yap yapmalısın hayat müşterek demem demicem de.o bana saygı duysunda güzel bir şekilde rica ederim yaparsa ne ala yapmazsa asla zorlamam.
babam çok güzel yemek yapar bulaşık yıkar turşu kurardı.
keşke bunların hiçbirini yapmasaydı da kızına ve karısına sahip çıkıp başka bir kadına tercih edip bizleri ömür boyu yaralamasaydı.varsın yıkardım bulaşığını çamaşırını.
nokta.

Inan gecmiste ne gibi zor gunler yasadigini anlatmana gerek yok.Ilk 3 -4 satirdan sonrasini okumadim da zaten gerek te yok kendini anlatmana savunmaya gecmene...Cirkinlik bunlari desip onune sermek ve kisiyi ozel hayatindaki aliskanliklariyla bunu meslekleriyle bagdastirmakta.Neyse.Daha fazla da eskiye donup anilari canlandirmana gerek yok.Herkesin hayati kendine.Herkes nasil mutluysa o hayati yasasin.

Benim eşim cam siler, ev süpürür çocuklarımın bakımında yardım eder. Ve ben bunu başkasının yanında söylerken allah razı olsun elim kolum gibidir herşeye koşar evde olduğunda derim eşimin yanında. Ama tatlı dille tabi yapıcak işi ne dersem geri teper bilirim. Valla allah razı olsun dün gece evi topladı ben biraz dinlendim 2 çocukla tüm gün canım çıkıyor oda sağolsun evin yüzünü gözünü açmış. Az önce arkadaş ortamında söyledim sağolsun o olmasa ne yapardım dedim oda hayat müşterek yapıcam tabi dedi

İnşallah benim eşim de bu saçma kompleksini aşıp o noktaya gelebilir sizin eşiniz gibi

bence iş yapıyor diye şükredin,etraf doluyken de siz yapıverin elinize yapışmaz ya

Ya biz kadınların patlama noktası yok mu? Aman eşim kendini rahatsız hissetmesin diye kendimi heba edip sonun da ben de patlama noktasına gelemez miyim? Niye problem iki tarafı da tatmin edilecek şekilde çözülmek yerine erkeği memnun edecek şekilde çözülmeye çalışıyor. Benim eşim her işi yapıyor biraz daha pratik olmasını ve bu işleri yaptığı için kompleks yapmamasını insanların geri kalmış düşüncelerini önemsememesini istiyorum. O bu kompleksini yense, deneyimini biraz daha arttırıp pratikleşse ikimiz de mutlu olmaz mıyız? Ayrıca böyle bi şeyden patlama noktasına gelecek kadar basit bi şey mi evlilik?

İşte yaşadıklarınızdan dolaya erkeklerden beklentinizi o kadar basite indirgemişsiniz ki zaten herhangi bir insanda olması gereken en alalade özellikleri bile bi lutuf gibi algılayorsunuz. Bir erkeğin el kaldırmamasıyla bile mutlu oluyorsunuz. Bu olumlu bir özellik değil. Bu zaten her insanda bulunması gereken bir özellik. Ne düşünüyorsunuz. İkiye ayrılıyo erkekler bi gurup ev işi yapıp bi yandan karısını aldatıyor dövüyor filan diğer gurup da ev işi yapmıyor ama aldatmıyor da. Hayattan da erkeklerden de bekelntinizi bu kadar düşürmeyin lütfen. Emin olun sizin hayatınızdaki gibi bu kadar uç noktada kötüler çok nadir. Onların sorumlusu da bir erkeğin her şeye hakkı varmış gibi, her şeyden değerliymiş gibi yetiştirilmesine sebep olan toplumun zihniyeti. Siz de kendinizden taviz vermeyi fedakarlık olarak yorumlamayın bi süre sonra karşınızdaki insan da kendini sizden değerli görmeye başlayacaktır.

kendi evimde yemek yapmak, bulaşık yıkamak vs...kendimden taviz mi oluıyor?

Insanlarin ozel hayatlariyla mesleklerini iliskilendirmek ??? Psikologlar hic bosanmasin,ekonomistler cok zengin olsun falan.Baska??
Öğretmenlik diğer meslekler gibi özel hayattan çok da bağımsız düşünülecek bir meslek değil ne yazık ki. Siz çocuğunuzun öğretmeninin bazı önemsediğiniz değerlerden yoksun olmasını kabul edebilir misiniz? Ne bileyim yalancı, dolandırıcı, ahlaksız bir öğretmeni kim kabul eder. Bizim de kadın erkek eşitliği konusunda hassas olmamız ve çocuklarımızın beyninin erkeğinize hizmet edin diyen bir öğretmen tarafından yıkanmamasını istemememiz çok normal değil mi?

kendi evimde yemek yapmak, bulaşık yıkamak vs...kendimden taviz mi oluıyor?
Bunları her gün yorgun argın işten geldiğinizde eşiniz televizyon izlerken yapmanız taviz oluyor. Orası da zaten sizin kendi eviniz değil eşinizle ikinizin evi. Bu yüzden ikinize ait olan bi sorumluluğu tek başına üstleniyorsunuz.

Insanlarin ozel hayatlariyla mesleklerini iliskilendirmek ??? Psikologlar hic bosanmasin,ekonomistler cok zengin olsun falan.Baska??

Kusura bakmayın ama öğretmen olan birinin vizyonunun geniş olması gerekir . Öğrencilere sadece ders kitabindakiler okutulup geçilmez . Kültürel şeyler de aktarılmalıdır. Hanımefendi öğrencilere kocanıza hizmetçi olun mu öğretecek ?

öğretin bana hanımefendi , öğretmenliğin vizyonunu öğretin, misyonunu öğretin

Biz ogretmenler kendi siyasi,sahsi fikirlerimizi,mahremimizi ogrencilerimize enpoze etmeyiz ki eden olursa da cok cabuk enselenecegini bilir.O yuzden ozel hayatindaki zorlu virajlari kadin erkek iliskiler uzerine fikirlerini cocuklara benimsetmezler egitimciler.Bu konuda cok takilmayalim bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…