- 20 Ocak 2008
- 15.145
- 31.835
- 1.123
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Buraya konu açtıktan sonra anldım galiba yer yüzünde ampul değiştirebilen, valizini taşıyablen, lastiği patladığında değiştirebilen tek kadın benim sanırım. O kriko denen alet kendi kendine kaldırıyor arabayı, sizin çok da ekstra bir güç kullanmanıza gerek kalmıyor. biraz deneyimle yolda kaldınız mı bi erkeğe ihtiyaç duymadan kendi işinizi görebilirsiniz. Lavabo temizlemek de krikoyla arabayı kaldırmak da herkesin yapabileceği işler. Hem herkesin kendi işini görecek yeterlilikte olduğu, kimsenin kimseye yük olmadığı bi dünya daha güzel bi yer olmaz mı?
Siz profilinizde yazdığı gibi öğretmen misiniz gerçekten ?
işte beni anlayan bir hanımefendi.eğer ki adamın canı sıkılıyorsa bu duruma evet patlaması kötü olur.Yoo.Yalniz degilsiniz.Gorev yaptigim yerde kaldigim evin sivasini,pencerelerin silikonunu,tv'nin uydusunu,soba boru temizligini hep kendim yapardim.Uzak isler degil bunlar bana.Hala yalniz yasiyorum ve hala evimin tum gorevleri kendim yapiyorum.Ben bunu dert edip zorlamaniza takildim sadece.Esinizin utandigini soylemissiniz.Kendisine ne kadar telkin ederseniz edin sayet kendini utanmis ve kucuk dusurulmus hissediyorsa bu onur kirici bir durum degil mi?Kendini rahatsiz hissetmesi bile yetmez mi? Peki ya su anda size hicbirseyi sezdirmese bile icine atiyorsa bu durumu?Patlama noktasi daha zedeleyici olmaz mi?Belki serzenisinizde yani konuyu actiginizda yazdiklariniz kadar abarti bir sorun soz konusu degildir ama bana hissettirdigi bu.
işte beni anlayan bir hanımefendi.eğer ki adamın canı sıkılıyorsa bu duruma evet patlaması kötü olur.
evet hayattıma giren erkekler beni üzdü babam beni 5 yaşında terk etti.annemi dövme sahneleri gözümün önünden gitmez.3-4 yaşlarımdayken bahçeden gülkopardım diye beni döverdim.evlendiğim adam tam bir ayıydı ve sapık ruhlu bir yobazdı.şu an kafama göre bir sevdiğim var.ve beni dünyanın en özel insanı hissettiriyor.el kaldırmanın e sini ağzına almadı.ve o kadar mutluyum ki beni o kadar mutlu ediyor ki....bana yardımcı da oluyor geldiğpinde .geçende ben demememe rağmen vileda yaptı mesela.ama ben hiçbir zaman kalk yap yapmalısın hayat müşterek demem demicem de.o bana saygı duysunda güzel bir şekilde rica ederim yaparsa ne ala yapmazsa asla zorlamam.
babam çok güzel yemek yapar bulaşık yıkar turşu kurardı.
keşke bunların hiçbirini yapmasaydı da kızına ve karısına sahip çıkıp başka bir kadına tercih edip bizleri ömür boyu yaralamasaydı.varsın yıkardım bulaşığını çamaşırını.
nokta.
İnşallah benim eşim de bu saçma kompleksini aşıp o noktaya gelebilir sizin eşiniz gibiBende şuan hamile olduğum için ev islerini eşim yapıyor sizin mesajınızı okuduktan sonra sordum ev işi yaptığın için utanıyor musun diye yoo niye utanayım dedi . Gerçi utansa cam silip balkonu yıkamaz halı bile yikadı hiç umrunda değil yani
Ya biz kadınların patlama noktası yok mu? Aman eşim kendini rahatsız hissetmesin diye kendimi heba edip sonun da ben de patlama noktasına gelemez miyim? Niye problem iki tarafı da tatmin edilecek şekilde çözülmek yerine erkeği memnun edecek şekilde çözülmeye çalışıyor. Benim eşim her işi yapıyor biraz daha pratik olmasını ve bu işleri yaptığı için kompleks yapmamasını insanların geri kalmış düşüncelerini önemsememesini istiyorum. O bu kompleksini yense, deneyimini biraz daha arttırıp pratikleşse ikimiz de mutlu olmaz mıyız? Ayrıca böyle bi şeyden patlama noktasına gelecek kadar basit bi şey mi evlilik?Yoo.Yalniz degilsiniz.Gorev yaptigim yerde kaldigim evin sivasini,pencerelerin silikonunu,tv'nin uydusunu,soba boru temizligini hep kendim yapardim.Uzak isler degil bunlar bana.Hala yalniz yasiyorum ve hala evimin tum gorevleri kendim yapiyorum.Ben bunu dert edip zorlamaniza takildim sadece.Esinizin utandigini soylemissiniz.Kendisine ne kadar telkin ederseniz edin sayet kendini utanmis ve kucuk dusurulmus hissediyorsa bu onur kirici bir durum degil mi?Kendini rahatsiz hissetmesi bile yetmez mi? Peki ya su anda size hicbirseyi sezdirmese bile icine atiyorsa bu durumu?Patlama noktasi daha zedeleyici olmaz mi?Belki serzenisinizde yani konuyu actiginizda yazdiklariniz kadar abarti bir sorun soz konusu degildir ama bana hissettirdigi bu.
İşte yaşadıklarınızdan dolaya erkeklerden beklentinizi o kadar basite indirgemişsiniz ki zaten herhangi bir insanda olması gereken en alalade özellikleri bile bi lutuf gibi algılayorsunuz. Bir erkeğin el kaldırmamasıyla bile mutlu oluyorsunuz. Bu olumlu bir özellik değil. Bu zaten her insanda bulunması gereken bir özellik. Ne düşünüyorsunuz. İkiye ayrılıyo erkekler bi gurup ev işi yapıp bi yandan karısını aldatıyor dövüyor filan diğer gurup da ev işi yapmıyor ama aldatmıyor da. Hayattan da erkeklerden de bekelntinizi bu kadar düşürmeyin lütfen. Emin olun sizin hayatınızdaki gibi bu kadar uç noktada kötüler çok nadir. Onların sorumlusu da bir erkeğin her şeye hakkı varmış gibi, her şeyden değerliymiş gibi yetiştirilmesine sebep olan toplumun zihniyeti. Siz de kendinizden taviz vermeyi fedakarlık olarak yorumlamayın bi süre sonra karşınızdaki insan da kendini sizden değerli görmeye başlayacaktır.işte beni anlayan bir hanımefendi.eğer ki adamın canı sıkılıyorsa bu duruma evet patlaması kötü olur.
evet hayattıma giren erkekler beni üzdü babam beni 5 yaşında terk etti.annemi dövme sahneleri gözümün önünden gitmez.3-4 yaşlarımdayken bahçeden gülkopardım diye beni döverdim.evlendiğim adam tam bir ayıydı ve sapık ruhlu bir yobazdı.şu an kafama göre bir sevdiğim var.ve beni dünyanın en özel insanı hissettiriyor.el kaldırmanın e sini ağzına almadı.ve o kadar mutluyum ki beni o kadar mutlu ediyor ki....bana yardımcı da oluyor geldiğpinde .geçende ben demememe rağmen vileda yaptı mesela.ama ben hiçbir zaman kalk yap yapmalısın hayat müşterek demem demicem de.o bana saygı duysunda güzel bir şekilde rica ederim yaparsa ne ala yapmazsa asla zorlamam.
babam çok güzel yemek yapar bulaşık yıkar turşu kurardı.
keşke bunların hiçbirini yapmasaydı da kızına ve karısına sahip çıkıp başka bir kadına tercih edip bizleri ömür boyu yaralamasaydı.varsın yıkardım bulaşığını çamaşırını.
nokta.
kendi evimde yemek yapmak, bulaşık yıkamak vs...kendimden taviz mi oluıyor?İşte yaşadıklarınızdan dolaya erkeklerden beklentinizi o kadar basite indirgemişsiniz ki zaten herhangi bir insanda olması gereken en alalade özellikleri bile bi lutuf gibi algılayorsunuz. Bir erkeğin el kaldırmamasıyla bile mutlu oluyorsunuz. Bu olumlu bir özellik değil. Bu zaten her insanda bulunması gereken bir özellik. Ne düşünüyorsunuz. İkiye ayrılıyo erkekler bi gurup ev işi yapıp bi yandan karısını aldatıyor dövüyor filan diğer gurup da ev işi yapmıyor ama aldatmıyor da. Hayattan da erkeklerden de bekelntinizi bu kadar düşürmeyin lütfen. Emin olun sizin hayatınızdaki gibi bu kadar uç noktada kötüler çok nadir. Onların sorumlusu da bir erkeğin her şeye hakkı varmış gibi, her şeyden değerliymiş gibi yetiştirilmesine sebep olan toplumun zihniyeti. Siz de kendinizden taviz vermeyi fedakarlık olarak yorumlamayın bi süre sonra karşınızdaki insan da kendini sizden değerli görmeye başlayacaktır.
Öğretmenlik diğer meslekler gibi özel hayattan çok da bağımsız düşünülecek bir meslek değil ne yazık ki. Siz çocuğunuzun öğretmeninin bazı önemsediğiniz değerlerden yoksun olmasını kabul edebilir misiniz? Ne bileyim yalancı, dolandırıcı, ahlaksız bir öğretmeni kim kabul eder. Bizim de kadın erkek eşitliği konusunda hassas olmamız ve çocuklarımızın beyninin erkeğinize hizmet edin diyen bir öğretmen tarafından yıkanmamasını istemememiz çok normal değil mi?Insanlarin ozel hayatlariyla mesleklerini iliskilendirmek ??? Psikologlar hic bosanmasin,ekonomistler cok zengin olsun falan.Baska??
Bunları her gün yorgun argın işten geldiğinizde eşiniz televizyon izlerken yapmanız taviz oluyor. Orası da zaten sizin kendi eviniz değil eşinizle ikinizin evi. Bu yüzden ikinize ait olan bi sorumluluğu tek başına üstleniyorsunuz.kendi evimde yemek yapmak, bulaşık yıkamak vs...kendimden taviz mi oluıyor?
Insanlarin ozel hayatlariyla mesleklerini iliskilendirmek ??? Psikologlar hic bosanmasin,ekonomistler cok zengin olsun falan.Baska??
Kusura bakmayın ama öğretmen olan birinin vizyonunun geniş olması gerekir . Öğrencilere sadece ders kitabindakiler okutulup geçilmez . Kültürel şeyler de aktarılmalıdır. Hanımefendi öğrencilere kocanıza hizmetçi olun o mu öğretecek ?
Inşallah canım ya olur zamanla merak etme biz 4 seneyi geride bıraktık bu işler zamanlaİnşallah benim eşim de bu saçma kompleksini aşıp o noktaya gelebilir sizin eşiniz gibi
öğretin bana hanımefendi , öğretmenliğin vizyonunu öğretin, misyonunu öğretin
peki efendim öyle yaparımBi zahmet çevrenizdeki gerçek öğretmenlere bakarak öğrenin , vaktiniz kalırsa .
Öğretmenlik diğer meslekler gibi özel hayattan çok da bağımsız düşünülecek bir meslek değil ne yazık ki. Siz çocuğunuzun öğretmeninin bazı önemsediğiniz değerlerden yoksun olmasını kabul edebilir misiniz? Ne bileyim yalancı, dolandırıcı, ahlaksız bir öğretmeni kim kabul eder. Bizim de kadın erkek eşitliği konusunda hassas olmamız ve çocuklarımızın beyninin erkeğinize hizmet edin diyen bir öğretmen tarafından yıkanmamasını istemememiz çok normal değil mi?
Biz ogretmenler kendi siyasi,sahsi fikirlerimizi,mahremimizi ogrencilerimize enpoze etmeyiz ki eden olursa da cok cabuk enselenecegini bilir.O yuzden ozel hayatindaki zorlu virajlari kadin erkek iliskiler uzerine fikirlerini cocuklara benimsetmezler egitimciler.Bu konuda cok takilmayalim bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?