- 23 Ağustos 2012
- 49.990
- 1
- 232.160
- 798
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Biz ogretmenler kendi siyasi,sahsi fikirlerimizi,mahremimizi ogrencilerimize enpoze etmeyiz ki eden olursa da cok cabuk enselenecegini bilir.O yuzden ozel hayatindaki zorlu virajlari kadin erkek iliskiler uzerine fikirlerini cocuklara benimsetmezler egitimciler.Bu konuda cok takilmayalim bence.
Biz ogretmenler kendi siyasi,sahsi fikirlerimizi,mahremimizi ogrencilerimize enpoze etmeyiz ki eden olursa da cok cabuk enselenecegini bilir.O yuzden ozel hayatindaki zorlu virajlari kadin erkek iliskiler uzerine fikirlerini cocuklara benimsetmezler egitimciler.Bu konuda cok takilmayalim bence.
Tabi ki dini , siyasi konular konuşulmaz ama kadınları erkeklere hizmet etmeye zorunlu olarak gösteren bir zihniyet çocuklara yaşam adına birşey katmaz .
Ben okulda bazı öğretmenlerinden hayat adına çok şey öğrendim , gerçek öğretmenler benim için onlardır .
Şu an bütün hayat bilgisi kitaplarında kadın erkek eşitliğini vurgulayan, çocukların cinsiyet gözetmeksizin ev işlerinde sorumluluk almasının gerekliliğini anlatan okuma parçaları var. Bu kavramlara inanmayan, benimsemeyen bir öğretmen bunları çocuklara nasıl aktarabilir, aktarsa bile ne kadar etkili olabilir sizce? Siz çocuğunuzu gerçekten önemsediğiniz değerlerden yoksun bir öğretmene emanet edebilir misiniz samimiyetle bu soruma cevap vermenizi istiyorum. Öğretmenliğin tanımı böyle olabilir belki ama bu kitaplardaki öğretmenlik tanımına birebir uyan kaç öğretmen var acaba. Ya da hakimler adil olur, doktorlar yardım sever olur, siyasiler sadece halkının çıkarlarını düşünür filan yazar muhtemelen meslek tanımlarında ama kaçı böyledir acaba hiç düşündünüz mü?Biz ogretmenler kendi siyasi,sahsi fikirlerimizi,mahremimizi ogrencilerimize enpoze etmeyiz ki eden olursa da cok cabuk enselenecegini bilir.O yuzden ozel hayatindaki zorlu virajlari kadin erkek iliskiler uzerine fikirlerini cocuklara benimsetmezler egitimciler.Bu konuda cok takilmayalim bence.
siz mesleğinizin kitaplardaki tanımına uyuyor musunuz? uysanız ev işi yapmaya utanan eşinizin üzerine gitmemek gerektiğini anlardınız.Şu an bütün hayat bilgisi kitaplarında kadın erkek eşitliğini vurgulayan, çocukların cinsiyet gözetmeksizin ev işlerinde sorumluluk almasının gerekliliğini anlatan okuma parçaları var. Bu kavramlara inanmayan, benimsemeyen bir öğretmen bunları çocuklara nasıl aktarabilir, aktarsa bile ne kadar etkili olabilir sizce? Siz çocuğunuzu gerçekten önemsediğiniz değerlerden yoksun bir öğretmene emanet edebilir misiniz samimiyetle bu soruma cevap vermenizi istiyorum. Öğretmenliğin tanımı böyle olabilir belki ama bu kitaplardaki öğretmenlik tanımına birebir uyan kaç öğretmen var acaba. Ya da hakimler adil olur, doktorlar yardım sever olur, siyasiler sadece halkının çıkarlarını düşünür filan yazar muhtemelen meslek tanımlarında ama kaçı böyledir acaba hiç düşündünüz mü?
Eşim benim danışanım değil ben de onun psikologu değilim. Ayrıca benim mesleğimin tanımında olan hangi özellikmiş beni eşimin benim hayatımı da olumsuz etkileyen hatalı bir davranışını değiştirmesini istememin yanlış olduğunu söyleyen. Psikologlar sizin filmlerde izlediğiniz gibi aman hoşgörülü ol her şeyi sineye çek, sen kendinden taviz ver yeter ki karşıdaki mutlu olsun diyen tipler değildir. Her zamn önce sen derler. SEn iyi olursan her şeyi bi şekilde halledersin. Problemler karşındakileri mutlu etmeye çalışarak çözülmezsiz mesleğinizin kitaplardaki tanımına uyuyor musunuz? uysanız ev işi yapmaya utanan eşinizin üzerine gitmemek gerektiğini anlardınız.
neyse çok tartıştık bu akşam bu kadarlık yeter.siz şimdi gidin kocacığınızın dudağına güzel bir buse kondurun.güzel huzurlu bir gece geçirin. yarın devam ederiz.Eşim benim danışanım değil ben de onun psikologu değilim. Ayrıca benim mesleğimin tanımında olan hangi özellikmiş beni eşimin benim hayatımı da olumsuz etkileyen hatalı bir davranışını değiştirmesini istememin yanlış olduğunu söyleyen. Psikologlar sizin filmlerde izlediğiniz gibi aman hoşgörülü ol her şeyi sineye çek, sen kendinden taviz ver yeter ki karşıdaki mutlu olsun diyen tipler değildir. Her zamn önce sen derler. SEn iyi olursan her şeyi bi şekilde halledersin. Problemler karşındakileri mutlu etmeye çalışarak çözülmez
Tabii ki el kaldırmayacak..bu sayılan iyi özellikleriden bile olmamalı. Olması gereken o çünkü. Bence siz kötü erkeklere denk gelmiş siniz hep. Onun için beklentilerinizi en aza indirmişsiniz. Üzüldüm gerçekten. Geçmiş olsun[/QUOTE]E="sonbaharyaGmurlari, post: 42441918, member: 390177"]işte beni anlayan bir hanımefendi.eğer ki adamın canı sıkılıyorsa bu duruma evet patlaması kötü olur.
evet hayattıma giren erkekler beni üzdü babam beni 5 yaşında terk etti.annemi dövme sahneleri gözümün önünden gitmez.3-4 yaşlarımdayken bahçeden gülkopardım diye beni döverdim.evlendiğim adam tam bir ayıydı ve sapık ruhlu bir yobazdı.şu an kafama göre bir sevdiğim var.ve beni dünyanın en özel insanı hissettiriyor.el kaldırmanın e sini ağzına almadı.ve o kadar mutluyum ki beni o kadar mutlu ediyor ki....bana yardımcı da oluyor geldiğpinde .geçende ben demememe rağmen vileda yaptı mesela.ama ben hiçbir zaman kalk yap yapmalısın hayat müşterek demem demicem de.o bana saygı duysunda güzel bir şekilde rica ederim yaparsa ne ala yapmazsa asla zorlamam.
babam çok güzel yemek yapar bulaşık yıkar turşu kurardı.
keşke bunların hiçbirini yapmasaydı da kızına ve karısına sahip çıkıp başka bir kadına tercih edip bizleri ömür boyu yaralamasaydı.varsın yıkardım bulaşığını çamaşırını.
nokta.
iyi günler saygıdeğer hanımefendiEşim benim danışanım değil ben de onun psikologu değilim. Ayrıca benim mesleğimin tanımında olan hangi özellikmiş beni eşimin benim hayatımı da olumsuz etkileyen hatalı bir davranışını değiştirmesini istememin yanlış olduğunu söyleyen. Psikologlar sizin filmlerde izlediğiniz gibi aman hoşgörülü ol her şeyi sineye çek, sen kendinden taviz ver yeter ki karşıdaki mutlu olsun diyen tipler değildir. Her zamn önce sen derler. SEn iyi olursan her şeyi bi şekilde halledersin. Problemler karşındakileri mutlu etmeye çalışarak çözülmez
Kıyamam size ya, dünden beri üşenmediniz bana cevap verebilmek için araştırmamı yaptınız? Ama madem o kadar uğraştınız keşke sadece işinize gelen yerleri okumak yerine bütünü okuyup anlasanız. Bakın orada rolleri paylaşın, kıyaslamayın sevin sayın bi sürü şey yazıyor. Ayrıca bu önerileri sadece kadınlar okusun diye yazmıyorlar. O eşinizi değil kendinizi değiştirin tavsiyesi aynı zaman da erkekleri de kapsıyor. Ama tabi ki her zaman olduğu gibi sizin kafanızda taviz vermesi, ezilip büzülmesi gereken tarafın sadece kadın olması gerektiği olduğu için yanlış anlamışsınız. Bi zahmet erkekler de mutlu bir evlilik için kendilerini değiştirmeye çalışsın di mi? Acaba erkekler de internetteki bu mutlu evlilik tüyolarını kadınlar kadar okuyup umursuyor mu?Hiç sanmıyorum. Niye okusunlar ki, evlilik için çabalaması değişmesi gereken tek taraf kadınlar çünkü di mi?iyi günler saygıdeğer hanımefendi
internette bişey okudum vallahi aklıma ilk siz geldiniz lütfen göz atın ve en alttaki "eşinizi değil kendinizi değiştirin" isimli bölümü okuyun.yorumlarınızı bekliyorum.
saygılar..
http://www.cisead.org/evlilik-danismanligi/evlilikte-altin-kurallar.html
,Kıyamam size ya, dünden beri üşenmediniz bana cevap verebilmek için araştırmamı yaptınız? Ama madem o kadar uğraştınız keşke sadece işinize gelen yerleri okumak yerine bütünü okuyup anlasanız. Bakın orada rolleri paylaşın, kıyaslamayın sevin sayın bi sürü şey yazıyor. Ayrıca bu önerileri sadece kadınlar okusun diye yazmıyorlar. O eşinizi değil kendinizi değiştirin tavsiyesi aynı zaman da erkekleri de kapsıyor. Ama tabi ki her zaman olduğu gibi sizin kafanızda taviz vermesi, ezilip büzülmesi gereken tarafın sadece kadın olması gerektiği olduğu için yanlış anlamışsınız. Bi zahmet erkekler de mutlu bir evlilik için kendilerini değiştirmeye çalışsın di mi? Acaba erkekler de internetteki bu mutlu evlilik tüyolarını kadınlar kadar okuyup umursuyor mu?Hiç sanmıyorum. Niye okusunlar ki, evlilik için çabalaması değişmesi gereken tek taraf kadınlar çünkü di mi?
Ortada hatalı bir davranış varken doğru olan kişinin kendini değiştirip yanlışı kabul etmesi mi mantıklı yoksa hatalı davranan tarafın kendini değiştirmesi mi? İleride bi gün eşiniz alkolik filan olursa ne yapacaksınız. Niye onu değiştiriyorum ki kendimi değiştirip ben de alkolik olayım problemimiz kalmaz mı diyeceksiniz?
Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.
darısı başımıza aminBenim eşim benden güzel ve hızlı temizlik yapar ama vakti olmadığı için sadece yardımcı olabiliyor.
Yine de perde asma, nevresim geçirme, cam silme, bulaşık makinesini boşaltma,çamaşır asma, kahvaltı hazırlama gibi şeyleri evdeyse kesin yapar. Ben aileme gitmişsem geldiğimde evi lavabolara kadar temizlenmiş görürüm.
Annesine de aynı şekilde yaptığı için garip karşılanmıyor hatta büyük görümcem az bile buluyor. Onun eşi bayağı halı bile sildiği için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?