• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim eski eşi yüzünden beni memleketine götürmüyor :(

Maddi olarak anneye olanak sağlanabilirdi, nafaka artırılabilirdi. Ya da anne baba kendi aralarında anlaşmalıydılar. Empati kurdum, kardeşler adına üzüldüm. Tabi bu sizin konunuzu ilgilendiren bir konu değil , duygularımı ifade etmek istedim.
Evet ben olsam bende ayrılmalarını istemezdim.ama öyle karar verilmiş. bana uymak düştü.

Bizde kalan kızımız 10 yaşında annede kalan 4 yaşında.1 yaşında değilmiş daha boşandıklarında. biz kendi halimizde çok iyiyiz aslında. ama ne zaman eski eş arıyor.kızımız da değişiyor. eşimde değişiyor. moralleri bozuluyor hemen. ne diyor ne yapıyorsa.dediklerinizi dikkate alacağım.çok teşekkür ederim..
daha çok küçükmüş annedeki..sizde kalan çoğu şeyin farkındadır ama siz ne kadar iyi olsanız da çocuğun kendi annesinden etkilenmesi normal tabii..ama 4 yaşındaki ile kardeşlik ilişkisi kurmaları çok öenmli..eşiniz de gidince 1-2 gün kalacakmış sadece ..yazık babasını da çok az görüyor..kanuni olarak eşinizin alma hakkı ne kadar? tatillerde uzun süre alması lazım diye biliyorum..bence eski eşi ile konuşsun bu durumu gerekirse biraz üstüne gitsin..
sanırım eşiniz de çirkeflik yapılmasından korktuğu için üstüne gitmek istemiyor kadının..
umarım kadın evlendiğinde yeni kocasına sarar ve sizi biraz rahat bırakır..

Aklıma takıldı. 10 yaşındaki kızın isteği olabilir mi bu , arada kimse olmadan anne babasıyla görüşmek istemesi mesela.

Maddi olarak anneye olanak sağlanabilirdi, nafaka artırılabilirdi. Ya da anne baba kendi aralarında anlaşmalıydılar. Empati kurdum, kardeşler adına üzüldüm. Tabi bu sizin konunuzu ilgilendiren bir konu değil , duygularımı ifade etmek istedim.

ufak kızın yaşı küçük olduğundan anneye verilmiştir..ama benim anladığım eğer yaşı büyük olsaydı o da babaya verilecekti.. mahkeme tutanaklarına yansımayan şeyler oluyor.. sanırım eski eş çocukları zaten babaya vermek istemiş ve hakim yaşı küçük olduğundan anneye vermiş ufaklığı..

cansu hnm ,bazı arkadaşlar ısrarla demek istiyor ki,onların ayrılma sebebi sizsiniz ve kadın bu yüzden kin duyuyor size karşı..mutsuzluk sevgi bitmesi anlaşamam huzursuzluk vs gibi nedenler boşanma sebebi olamazmış gibi..ya da boşanan insnlar yeniden hayat kuramazlarmış gibi...

daha çok küçükmüş annedeki..sizde kalan çoğu şeyin farkındadır ama siz ne kadar iyi olsanız da çocuğun kendi annesinden etkilenmesi normal tabii..ama 4 yaşındaki ile kardeşlik ilişkisi kurmaları çok öenmli..eşiniz de gidince 1-2 gün kalacakmış sadece ..yazık babasını da çok az görüyor..kanuni olarak eşinizin alma hakkı ne kadar? tatillerde uzun süre alması lazım diye biliyorum..bence eski eşi ile konuşsun bu durumu gerekirse biraz üstüne gitsin..
sanırım eşiniz de çirkeflik yapılmasından korktuğu için üstüne gitmek istemiyor kadının..
umarım kadın evlendiğinde yeni kocasına sarar ve sizi biraz rahat bırakır..
Evet 1 ay bizde kalması lazım normalde ama vermiyor anne.Bende dedimki yaz tatili sonunda en azından 15 gün erken alalım ikisinide bizde kalsınlar.bakalım ona ısrar edicek eşim.

oda öyle diyor. almaya söz beraber gidicez beni uğraştırma şunla diyo. :KK43:

tamam işte erkekler uğraşmak bulaşmak istemiyorlar bence bir iki gün için krmayın birbirinizi .. almaya gittiğinde küçük kızını mecbur görmüş olacak sizi bahane edemez eski eş ..

Aklıma takıldı. 10 yaşındaki kızın isteği olabilir mi bu , arada kimse olmadan anne babasıyla görüşmek istemesi mesela.
Bilmiyorumki sanmıyorum.biz kızlarla çok iyi bir iletişim içindeyiz.aynı yaşta kızım olduğu için anlayabiliyorum onu. ama buakşam eşime üstün körü soracağım bakalım belkide olabilir.

Evet 1 ay bizde kalması lazım normalde ama vermiyor anne.Bende dedimki yaz tatili sonunda en azından 15 gün erken alalım ikisinide bizde kalsınlar.bakalım ona ısrar edicek eşim.
bence de ısrarcı olmalı..hatta mahkeme kanalı ile uygulamak istemiyorum senin isteğinle olsun falan desin..;)
biz hep kadınlar tarafından bakıyoruz ya;geçenlerde bir dernek okudum..boşanmış babalrla ilgiliydi..kadınların çocukları kullandığı,göstermek istemediği,nafaka velayet durumlarında hep kadınların haklı bulunduğu ama babalrın mağdur olduğu ile ilgili...:):)ciden psikopat kadınlar var ve babalar da hemcinselri yüzünden zor durumda kalıyorlar..

cansu hnm ,bazı arkadaşlar ısrarla demek istiyor ki,onların ayrılma sebebi sizsiniz ve kadın bu yüzden kin duyuyor size karşı..mutsuzluk sevgi bitmesi anlaşamam huzursuzluk vs gibi nedenler boşanma sebebi olamazmış gibi..ya da boşanan insnlar yeniden hayat kuramazlarmış gibi...
evet sonrada neden gerildin diyorlar. kimse yaşamadığı durumu bilemez sadece yorum yapabilir. ben elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum içinde bulunduğum durumu. kadında eşimden çok sevdiği için değil gidecek başka yeri olmadığı için ayrılmak istememiş.eşim zaten uzun süredir aralarında karı koca ilişkisinin bittiğini ama çocuklar için devam ettiğini söyledi. ayrılırkende her türlü maddi manevi yardımı yapmış kendisine.

Asıl hakarete vuran sizsiniz.biraz empati yapmak çok mu zor. sonuçta evlenmişler boşanmışlar. bende öyle. ne yapalım kadın barışmak istiyor diye evlenmeyelimmi. kendinizde böyle büyük konuşma hakkını nereden buluyorsunuz anlamıyorumki.burada anlatamayacağım sebeplerde varmış boşanırlarken. anlaşamamışlar dedim geçtim ben.eşime kalsa çok daha önceden boşanacakmış dediğim gibi.ama intihar ettiği için boşananamışlar. bu kadın beni duyduğu gün, nişanlandığımız gün ve nikah yaptığımız gün intihar etti. böyle saplantılı biri ile evlendi diye ölsünmü eşim. çocuk olmadan önce karar vermişler zaten ve çocuğun doğmasını beklemişler sadece.
asıl siz yazmazsanız sevinirim. çünkü bana derken siz başkalarının hayatını böyle acımasızca eleştiriyorsunuz. sevgiler...

Nerede buyuk konusmusum nerede hakaretlik bir cumle kurmusum alintilayip gosterebilirmisiniz zira ben sizin hakaretinizi gosterebilirim..

Ben dusuncelerimi aktariyorum sadece ve esinizin bazi seyleri tutarsiz geldi..
Ki aslina bakarsaniz esiniz uzerinden yorum yaptim size hic deginmedim bile ama ne hikmetse hemen saldirdiniz..

Bu arada "barismak istiyorsa ne yapalim yani evlenmeyelim mi" tarzindaki dusuncenizi kendi hayat gorusum olarak onaylayabilecegim bir sey degil ne yazik ki.
Baska bir kadin yuvasinin dagilmamasini istemezken ben gidip evlenemezdim..
Ha pek tabi erkek yok ben barismam artik zaten hersey bitti diyebilir, ama ben boyle bir hikayenin icinde yer almak istemezdim.

evet sonrada neden gerildin diyorlar. kimse yaşamadığı durumu bilemez sadece yorum yapabilir. ben elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum içinde bulunduğum durumu. kadında eşimden çok sevdiği için değil gidecek başka yeri olmadığı için ayrılmak istememiş.eşim zaten uzun süredir aralarında karı koca ilişkisinin bittiğini ama çocuklar için devam ettiğini söyledi. ayrılırkende her türlü maddi manevi yardımı yapmış kendisine.
bakın bunları açıklamak zorunda da değilsiniz aslında kimseye..her evlilik kendi içinde farklı..o evde neler yaşandı kimse bilemez..siz ssebep değilsiniz boşanmalarına..bitti gitti...burda neler okuyoruz,adam dövüyor sövüyor pembe dizi kıvamında evlilikler ama kadın ısrarla çocuk yapmaya devam ediyor..yani sadece güllükgülistanlık evlilklerde olmuyor çocuklar onu demek istedim..herkes diyor ya o akdar sene evli kalıp çocuk yaptığına göre diye..

Nerede buyuk konusmusum nerede hakaretlik bir cumle kurmusum alintilayip gosterebilirmisiniz zira ben sizin hakaretinizi gosterebilirim..

Ki aslina bakarsaniz esiniz uzerinden yorum yaptim size hic deginmedim bile ama ne hikmetse hemen saldirdiniz..

Bu arada "barismak istiyorsa ne yapalim yani evlenmeyelim mi" tarzindaki dusuncenizi kendi hayat gorusum olarak onaylayabilecegim bir sey degil ne yazik ki.
Ha pek tabi erkek yok ben barismam artik zaten hersey bitti diyebilir, ama ben boyle bir hikayenin icinde yer almak istemezdim.
Herkesin hayat görüşü farklıdır sanırım.Ben ne size ne kimseye SALDIRMAM. tarzım değil. evet ortada bitmiş bir evlilik var. eşimle benim bütün kriterlerimiz uyuyor. sadece barışmayı bekleyen bir kadın var diye mi vazgeçmeliydim ben eşimden.ben zaten sorumluluğu alarak evlenmiştim eşimle. ama saçma kaprislerinide kaldıramadım kusura bakmayın. siz direk beni suçladınız. belki evlenmeseydiniz barışırlardı diye. ne saçma bir yaklaşım.o yuva dediğiniz yer zaten aylar önce dağılmıştı ben eşimi tanıdığımda.zira yine belli bir süre bekleyerek ölçüp biçerek evlendim.
siz inşallah kendinize çok daha güzel hikayeler yazarsınız.

zaten boşanmış ve 2 çocuklu bir adamı sevmek, evlenmek,hele ki onun çocuğuna da annelik etmek her kadının harcı değildir..
bu şartları göze alan kadın da benzer hikayeleri göze almak durumundadır..ne güzel bir hayat kurmuşlar kendilerine cansu hnm ve eşi..ben onları tebrik ederim,umarım kardeşler de biribirlerini görmeye başlarsa hiç sorun kalmaz:)

zaten boşanmış ve 2 çocuklu bir adamı sevmek, evlenmek,hele ki onun çocuğuna da annelik etmek her kadının harcı değildir..
bu şartları göze alan kadın da benzer hikayeleri göze almak durumundadır..ne güzel bir hayat kurmuşlar kendilerine cansu hnm ve eşi..ben onları tebrik ederim,umarım kardeşler de biribirlerini görmeye başlarsa hiç sorun kalmaz:)
sizin gibi hanımların yorumları olmasa hayattan soğuyacağım yemin ederim. yaklaşımınız ve güzel dünya görüşünüz için çok teşekkür ederim.

bu laf bana mı? ben demiştim size neden gerildin diye sizde gerilmediğinizi söylemiştiniz :KK20:
ama görünen o ki baya bi germişim sizi :KK64:

bence siz de gitmek için eşinizi ikna etmelisiniz. eşinizin öz çocuğunu göstermemekle tehdit ediyorsa, günahını almayalım ama vardır bir yapacağı.

bu laf bana mı? ben demiştim size neden gerildin diye sizde gerilmediğinizi söylemiştiniz :KK20:
ama görünen o ki baya bi germişim sizi :KK64:
yok yine gerildim demedimki. gerilmedim rahat olun lütfen.genel konuştum ben öyle. ben bu platformda kimseyle tartışmam.gerek yok. kırmaya değmez birbirimizi.

Eşiniz de sizin gibi büyük stres yaşıyordur bu olayda. Arada bırakılmak gerçekten çok kötü bir durum. Eski eşi, eşinize, çocuğunu kullanarak istediğini yaptırıyorsa, eşinizi zor durumda bırakıyorsa, sizin tepkinizi alacağını bilerek ve planlayarak üstelik boş verin, yapsın. Umursamamak, tarafınızdan verilecek en güzel cevap olacaktır.

Eski eş yeteri kadar huzursuzluk çıkarıyor anlaşılan, hem eşinize hem kızına karşı, siz biraz daha ılımlı olabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz durum çok sinir bozucu da olsa eşiniz bu durumun farkında. Üvey kızınızda zamanla fark edecektir. Bir tarafta sürekli nefret kusan agresif annesini ve öbür tarafta sevgi/saygı çerçevesindeki sıcakkanlı annesini. Zamana bırakın sadece.

Son olarak, eşiniz memleketteyken, siz de kızınızla beraber vakit geçirebilirsiniz. Ailenizle veya arkadaşlarınızla vakit geçirdiğinizde tüm bu olanları düşünmeye fırsatınız kalmaz zaten. İstediği gibi huzurunuzu bozmasına izin vermemelisiniz. Sevgilerle.

Back