• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim dövdü çaresizlik hissi

Yav öğretmen zaten. Ekonomik özgürlüğü yok, okuyabilmek için adama muhtaç diye düşünmemiz için öğrenciyim dedi.
Ben de şöyle düşündüm Katipçim. Doğuda yaşıyorum burda böyle kızlardan var çok.

Dersleri çok kötü. Asla çalışmıyorlar açık lise okuyorlar. Kısmet bekliyorlar.

‘Okumuş kadın hafiftir’ diye düşünen zihniyetler de, bunlarla evde hizmetçi olur her türlü, sözümden çıkmaz niyetiyle evleniyor. Ama hevesleri kaçınca da boşanmak istiyorlar.

Bu tarz evlilik yapan kadınlar da Ders çalışma yok, liseyi üniversiteyi de eli işte gözü oynaşta şeklinde okuyunca tabi mesleği olan bir kısmet bulunca çok seviniyorlar.

Sonra adam boşayınca çocukla mağdur oluyorlar. Sonra yine evleniyorlar başkasıyla, bu tarz kadınların mesleği koca bulmak.

Olan çocuklara oluyor tabi.

Asla bunlar çalışmazlar. KPSS o ne demek ? Yıllarca girer girer dururlar. Ben bunun kokusunu aldım bu üyeden.

Konu sahibinin her sözünün altından bir yalan çıkıyor, tek bir gerçek var o da dayakçı - sevmeyen koca ve altında ezilmiş bir kadın

Son düzenleme:
Konu sahibinin her sözünün altından bir yalan çıkıyor, tek bir gerçek var o da dayakçı - sevmeyen koca ve altında ezilmiş bir kadın
Bir gerçek daha söyleyeyim mi ben sayılı defadır hissediyorum bunu bu kadının kırgınlığını hissediyorum çokca şiddet görmüşse bile ilk gibi anlatsada gerçekten kendi de gururu da çok kırılmış

İşi konusunda , darp raporu almaya çalıştığı konusunda, eğitimi konusunda, babasının ve ailesinin tavrı konusunda...vs. sürekli yalan söylüyor ama bizi değil kendini kandırıyor. Sahipsiz , aciz , çaresiz bir kurban olduğunu şiddetle inkar ediyor, yardım kabul etmiyor. Olan yine çocuğa oluyor

Dün tartisma oldu ve eşim beni dövdü. Annem şehir dışında. Teyzelerim de. En yakın arkadaşım şehir dışında. Babam burada onu arayamadim. Yüzümü bu halde gormesini istemiyorum. Kadın sığınmayı arasam olmaz polisi arasam olmaz. Gece uyudum ağrı.kesici içip. Bugün o ise gitti ben çok kötü.hissediyorum kendimi. Buraya yazmak.istedim
Ya inanamıyorum. Büyük konuşmak istemiyorum ancak size el kaldırabilmiş biriyle nasıl yaşamayı içiniz alacak?. Hiç mi tiksinmeyeceksiniz, ürkmeyeceksiniz. Siz önce hastaneye gidin darp raporu alın. Sonrasında karakola gidin uzaklaştırma kararı alın. Ailenize haber verin gelsinler sonra da maddi durumunuz yok ise adli yardım talepli boşanma davası açın. Bence bir avukat vasıtasıyla yapsanız daha iyi olur.

Bir gerçek daha söyleyeyim mi ben sayılı defadır hissediyorum bunu bu kadının kırgınlığını hissediyorum çokca şiddet görmüşse bile ilk gibi anlatsada gerçekten kendi de gururu da çok kırılmış
İlk değilmiş bu fiziksel şiddet anlamında. Zaten psikolojik şiddet olarak çok daha fazlası vardır eminim… Acilen silkelenmesi ve ben bu adama niye katlanıyorum demesi lazım ama burada yazılan hiçbir şeyi anlamıyor/anlamak istemiyor ısrarla kocam da kocam diyor hala…

İşi konusunda , darp raporu almaya çalıştığı konusunda, eğitimi konusunda, babasının ve ailesinin tavrı konusunda...vs. sürekli yalan söylüyor ama bizi değil kendini kandırıyor. Sahipsiz , aciz , çaresiz bir kurban olduğunu şiddetle inkar ediyor, yardım kabul etmiyor. Olan yine çocuğa oluyor

Burda kadınlar tarafından linç yememek için darp raporu almaya gitmediği halde gittim ama cihaz yetersizdi gibi bir yalan uyduruyor mesela, babasının evine hiç gitmedi hatta babası da kocasıyla konuşmaya hiç gitmedi ama bunları da olmuş gibi yansıtıyor… Yani kendisine yazık ediyor bu forumda bana kızmasınlar beni aşağılamasınlar diye yalan söylüyor ama onun yerine kocasının ona kızmasına onu aşağılamasına göz yumuyor. Hem üzülüyorum hem sinirleniyorum bu duruma. Kadınlar böyle yaptıkça erkekler kendini bulunmaz Bursa kumaşı zannedip ezdikçe eziyor çünkü.

Niçin kendini kurtarmıyor? Yalnız da degil. Çocuğuna karsi sorumlu. Yavrucağın ruhsal sağlığı ne halde kim bilir...

Demeyeyim diyorum ama edebiyatı da bir şeye benzese... :olamaz:
Artık demir almak günü gelmişse zamandan
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan ... 🥲

Ah bu konuya gülmeyi hiç arzu etmiyorum. Içimi yaktı, sinirlendim, üzüldüm.

Edebiyat dersini biraz olsun seven, yukaridaki siir dizelerinin ölümü anlattığını bilir/anımsar.

Çok üzgünüm ki konu sahibinin de hayatı oraya gidiyor.

Artık demir almak günü gelmişse zamandan
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan ... 🥲

Ah bu konuya gülmeyi hiç arzu etmiyorum. Içimi yaktı, sinirlendim, üzüldüm.

Edebiyat dersini biraz olsun seven, yukaridaki siir dizelerinin ölümü anlattığını bilir/anımsar.

Çok üzgünüm ki konu sahibinin de hayatı oraya gidiyor.
İnsanlar elli sayfa yalvardı git rapor al diye. Ama gitmedi, kendi tercihi. Ben üzülemem buna, kimse kusura bakmasın.
200'le gelen bir araç var üstünüze, yolun ortasında bir zahmet dikilmeyin.

İnsanlar elli sayfa yalvardı git rapor al diye. Ama gitmedi, kendi tercihi. Ben üzülemem buna, kimse kusura bakmasın.
200'le gelen bir araç var üstünüze, yolun ortasında bir zahmet dikilmeyin.
Bu saatten sonra ben de üzülmem. Canını sevmeyen, çocuğunu sevmeyen bir kadın üzülecek kalbim, vicdanım yok.

Yarın bir gün ikinciye hamile kalır. Cehennemine kırkıncı kilidini vurur. Kurtulmak istemeyen yansın, ne yapalim.

Bu saatten sonra ben de üzülmem. Canını sevmeyen, çocuğunu sevmeyen bir kadın üzülecek kalbim, vicdanım yok.

Yarın bir gün ikinciye hamile kalır. Cehennemine kırkıncı kilidini vurur. Kurtulmak istemeyen yansın, ne yapalim.
Şimdi kesin linç yiyeceğim ama yazıyorum, dayanamayacağım. Şimdi üç tip kadın var bu mevzularda. Birincisi konu sahibi gibiler. Mecbur olmamasına rağmen dibine kadar dram yaşamaya yeminlidir bu tipler. Ailesi var, yarın bir gün okulu bitecek, atanma şansı var vs. Hiçbir şekilde mecbur değil aslında.
İkincisi gelen belayı büyük bir memnuniyetle kabul eden kadınlar. Bile isteye bir canavarı hayatlarına buyur ediyorlar. Geçen gördüm, kızın biri Twitter'da dayak yedim, can güvenliğim yok diye yazmış. E bu hanımın koca koca tüfeklerle falan pozu var öncesinde. Bu adamla beraberken gayet halinden memnun duruyor. Adamın ne olduğu başından beri belli. İşi gücü olan, insana, doğaya, hayvana saygısı olan, sevgili saygılı adamlar değil de ne diye belalı tipler? Çünkü seviyorlar bu tipleri, kimse vıdı vıdı etmesin. Tehlikeli tiplere bayılan çok kişi var. Kimse de kusura bakmasın, en başta kadın düşmanlığı yapan kendisiyken sıra kendine gelince aman dileyen birine saygı duyamam ben. Bu tipler etrafa, diğer insanlara zarar verirken üç maymunu oynayıp, sana zarar verdiğinde sesini çıkarıyorsan sen de masum değilsin demektir.
Üçüncüsü ise gerçekten çaresiz olanlar. Gidecek yeri yok, işi yok gücü yok, olayların tamamı iradesi dışında gerçekleşiyor. Bu kadınlar cidden çaresiz oluyorlar. Konu sahibi bunlardan biri değil.

Şimdi kesin linç yiyeceğim ama yazıyorum, dayanamayacağım. Şimdi üç tip kadın var bu mevzularda. Birincisi konu sahibi gibiler. Mecbur olmamasına rağmen dibine kadar dram yaşamaya yeminlidir bu tipler. Ailesi var, yarın bir gün okulu bitecek, atanma şansı var vs. Hiçbir şekilde mecbur değil aslında.
İkincisi gelen belayı büyük bir memnuniyetle kabul eden kadınlar. Bile isteye bir canavarı hayatlarına buyur ediyorlar. Geçen gördüm, kızın biri Twitter'da dayak yedim, can güvenliğim yok diye yazmış. E bu hanımın koca koca tüfeklerle falan pozu var öncesinde. Bu adamla beraberken gayet halinden memnun duruyor. Adamın ne olduğu başından beri belli. İşi gücü olan, insana, doğaya, hayvana saygısı olan, sevgili saygılı adamlar değil de ne diye belalı tipler? Çünkü seviyorlar bu tipleri, kimse vıdı vıdı etmesin. Tehlikeli tiplere bayılan çok kişi var. Kimse de kusura bakmasın, en başta kadın düşmanlığı yapan kendisiyken sıra kendine gelince aman dileyen birine saygı duyamam ben. Bu tipler etrafa, diğer insanlara zarar verirken üç maymunu oynayıp, sana zarar verdiğinde sesini çıkarıyorsan sen de masum değilsin demektir.
Üçüncüsü ise gerçekten çaresiz olanlar. Gidecek yeri yok, işi yok gücü yok, olayların tamamı iradesi dışında gerçekleşiyor. Bu kadınlar cidden çaresiz oluyorlar. Konu sahibi bunlardan biri değil.
Üçüncüsünü burada bazen görüyoruz. Onlar yurek yakiyorlar. Ve dedigin gibi konu sahibi kesinlikle onlardan biri degil.

Üçüncüsünü burada bazen görüyoruz. Onlar yurek yakiyorlar. Ve dedigin gibi konu sahibi kesinlikle onlardan biri degil.
Benim annem mesela, annesiz büyümüş. Sonra evlenmiş, ilkokul mezunu kendisi. Çoook zorluklar yaşamış, kardeşimle beni kurtarabilmek için kadın kendini gerçekleştirdi resmen. Yemek kitaplarıyla, tv programlarıyla kendini eğitti. Bir tek yeteneğim var, o da yemek yapmak dedi, üstüne gitti. Biz çocukken işe başladı, hala elinde akıllı telefonu Youtube'dan yemek tarifi kovalıyor. Kendimi geliştirmem lazım diyor, 50 yaşında kadın bunu yapan. Başka mutfaklardan falan soslar öğreniyor.
50 yaşında ilkokul mezunu bir kadın kadar yok musunuz yani?

Niçin kendini kurtarmıyor? Yalnız da degil. Çocuğuna karsi sorumlu. Yavrucağın ruhsal sağlığı ne halde kim bilir...
Yalnız ya, pamuk musun nesin pamuk musun nesin sen inandın mı o saçını okşayıp damada hesap soran, biz senin arkandayiz diyen baba hikayesine?Anneannesinin diyaloguna çok fazla tepkili yorum gelince uydurdu.Burda bizden utandı kimsesizligini itiraf etmeye. Buz gibi yalandı o da. Yok öyle bir aile, gidecek yeri yok garibanın, ne yapsın?

Yalnız ya, pamuk musun nesin pamuk musun nesin sen inandın mı o saçını okşayıp damada hesap soran, biz senin arkandayiz diyen baba hikayesine?Anneannesinin diyaloguna çok fazla tepkili yorum gelince uydurdu.Burda bizden utandı kimsesizligini itiraf etmeye. Buz gibi yalandı o da. Yok öyle bir aile, gidecek yeri yok garibanın, ne yapsın?
Ay kendimi düşündüm de, bu adam bu noktaya ulaşmadan boşardım zaten. Zaten şiddet mağduru olduğum için mi acaba, aynı şeyleri tekrar yaşamak için evlenmedim ben der ya adam eder ya def ederdim. Birey olduğunun farkında değil sanki bu insanlar. Hür iradeleri yok gibi. Sürekli bir güdülme haliyle yaşıyorlar, aklım almıyor. Beni de çocukken çok ezdi annem ama geri tepti galiba, annemden başka kimse ezemedi, çok şükür artık o da ezemiyor

Hiç inanmadim. Saçını okşayan adam, o çöp torbasi herifi evine alir mi? Saçını okşaya okşaya sevip değer verdiği kızını ve torununu o cani adamin eline birakir mi? Konuda eksik/yalan çok şey var. Gercek olan tek sey travmalarla büyüyen bebek ve onu hiç sevmeyen annesi.

Back