Eşim dolaylı yoldan "çok kilolusun" dedi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öznel görüşleriyle genel standartları birbirinden ayırsalar aslında anlayacaklar ama. Gerçekten çok güzel ifade etmişsiniz çok teşekkür ederim. Kilomu kabul ediyorum, ÇOK kilolu ya da şişman denmesini kabul etmiyorum söylediğiniz gibi.

Sizinle tartıştığımı bilmiyordum öyle miymiş?
Kilolu-şişman farklı, çok kilolu farklı, obez farklı
Ben çok kilolu yada obez demedimki kadına
boyum 161, kilom 53, bedenim 34-36 idi kendimi bildim bileli, bir olay yaşadım ve kilom 67 ye çıktı belim hafif kalınlaştı göğüslerim 75 beden kaldı tıpkı konu sahibesinin belden üstünün zayıf altının kilolu olması gibi, bu bir karışlık boyla şişman bir insan oldum, doktorlar da boyuna göre şişmansın kilo vermelisin dediler ki zaten gerçek buydu göz var nizam var görünüyordu işte, bu neyin inadı
10 kilo fazlalık az mı? 3 kilo 4 kilo fazlalık değil tam 10 kilo fazlalık bu kadarcık boyda tabiki şişman, çok şişman aşırı şişman obez değil sadece şişman
Tabiki şuan kilo veremez umarım herşey yolunda ilerler vermez de, bebek ve anne sağlıklı olsun da isterse 30 kilo fazlası olsun, konu bu değil
Ben ilk gebeliğimde 22 kilo aldım, çok şişmandım
İkinci gebeliğimde 9 kilo aldım ama zaten kilolu başlamıştı gebeliğim yine çok şişmandım
Durumumu inkar da etmedim, kilolusun yada şişmansın diyene çemkirmedim de, insan kendini bilmeli, hayır ben şişman değilim diyince zayıf olunmuyor

Çok kilolu ya da obez demedim diyip yine on kez şişman da şişman demişsiniz bana. Teşekkürler

Ben sanmıyorum da bence siz biraz karıştırıyorsunuz. Artık cevap vermeyeceğim
Hadi İnşaallah
Ben size çok kilolusunuz demedim, obezsiniz demedim, şişmansınız dedim kilolusunuz dedim
Aha deve hendeği atladı ama kedi hanım bir türlü laf anlamadı

Tartismadim canım neden tartisayim, fikir teatisi yapıyoruz. Burada semantik bir sorun da olabilir. Aynı kelimeleri farklı durumlar için kullanıyor olabiliriz.

Farklı fikirde olmak insanları zorbalamak anlamına gelmiyor bence.

Ben Üniversite yıllarında ben 1.72 boya üst olarak 34 bedendim, alt 34 e kayan 36 idi. Sonrasında hep 36 oldum. Fakat çok net hatırlıyorum eğer zorbalamaksa (ki çok uzun yıllar sürdü) herkes istisnasız, "çok zayıfsın, azcık alsan" gibi dünyanın muhabbetine maruz kalırdım özellikle kadınlardan.

Fakat spor yaptığım için sağlıksız bir ince değildim, yağ oranım düşüktü ve giydiklerimi gerçekten yakıştırıyordum.Bu nedenle bir gün bile sinirlendiğimi hatırlamıyorum, ya da insanlarla "hayır, zayıf" değilim diye kavga ettiğimi.

Siz eğer kilolu olduğunuzu düşünmüyorsanız ne yapacaksınız hangi üye ne diyor. Beni aynı günde mesela biri çok fitsin diye övmüştü, bir diğeri "bence fit olunca kadınsı hatlar olmuyor" vb cümlelerle fikrini belirtmişti. Ben gidip "hayır kadınsıyım" öyle diyemezsin diye kavga etmedim.

İnsanlar eğer yorum soruyorsanız kendi bakış açısında istediğini söyler. Kimse benim istediğim gibi olacaksın demiyor size.
Sizden farklı düşünen herkes zorba ya da negatif insan değildir ben buna asla katılmıyorum.

Ben burda kilom nasıl hanımlar şişman mıyım diye sorup sonra da şişmansın diyenlere çemkirmiyorum. Burda kilomla ilgili yorum da istemedim. Eşimin üslubu ve tavrından bahsettim ve tepkim normal mi çok mu abarttım dedim. Fakat sanki kilomu sormuşum gibi davranıp başka fikirlere açık olmalısınız diyorsunuz. Onu da geçtim söyleme tarzı diye bir şey var. Burda bazıları çok kaba bir şekilde cevap verdi.

Hamilelikte alinan kilolar zor veriliyor. Maalesef balik etli olarak hamilelige baslayan kisiler zaten yemeyi sevdikleri icin bol bol kilo aliyorlar hamilelikte ve o kiloyu bir daha hic veremeyenler var. Esiniz bundan endiseleniyor cunku erkeklerin cogu sisman kadinlari cekici bulmuyor bu da iliskinizi bozabilecek bir sey ilerde. Doktor soyler kac kilo almaniz gerektigini. O kilonun ustune cikmayin derim. Benim bir arkadasim da 1.69 boy 70 kiloydu. Ona doktor daha az kilo almasini ogutlemis. Yani obez olmaya gerek yok. Cok sisman olmasaniz da kilonuz normalin uzerinde.

Sorum pek bunla ilgili değildi ama tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

66 kg ile az kilolu kategorisinin sınırında 2 kg verse normal sınırlarda, abartılacak bir kilosu yok.

Ok siz zaten eşinizle ilgili durumda da onun sizi çok kilolu/şişman gördüğünü düşünüyorsunuz, bu da ağzından kaçmış diye düşünüyorsunuz. Sinirlendiğiniz nokta burası. Bence şu an sizi kilolu görüyor ve hamilelik devam ettikçe bunun korkutucu boyuta geleceğini düşünüyor olabilir. Ağzından çıkan cümleler bunun yansıması olabilir. Ya da çok kilolular az kilo alır diye okuduysa sizin az kilo alacağınız umuduyla bu tarz bir benzetmeye de yönelmiş olabilir.

Hangisi olursa olsun, konu kilo. Eşinizin kaygıları var, bu normal ya da değil, sizin evliliğinizin konusu. Bence madem böyle bir tatsızlık yaşandı, ben yerinizde olsam hamilelikte bir diyetisyenle çalışırdım, zaten doğumdan sonra sporla verirsiniz. Ben sizin ailede sorun olacağı hissine kapıldım, hem eşinizde hem de sizin özgüveninizde. Yani şimdiden nasılsa hamileyim boşver, sonra vereyim derseniz 3 gün sonra eşiniz boş bulunup Tv'deki bir kadın oyuncuya zayıf dese olay farklı gerginliklere gidebilir gibi hissettim.

Bence bir diyetisyenle süreci sürdürün. Bu şekilde davranırsanız endişe edilecek tatsız bir durum oluşmaz. Sizde daha özgüvenli olursunuz.

Esinizin cok kilolu demesine sinirlenmeniz normal, ayip etmis. Siz de onu baska bir yerden vurun bir daha yapamasin. Daha da kilo alacaksiniz diye korkmus almayin istiyor. (Yorumlarinizi tekrar okudum da). Merak etme hamilelik kilolarimin hepsini verecegim falan deyin gecici bir donem cok da kilo almayacagim zaten deyin de rahatlasin.

Çok hadsizsin ya hayatında hiçbir şey görmemişsin mağarada falan mı yetiştin? Çevrende hiç mi hamile biri olmadı da bu kadar aşağıladın kadını?

Size yorum yapmadığım halde bana hadsiz diyecek kadar hadsiz olan sizsiniz.
Siz ve sizin gibiler de cam fanus ta yetişiyor herhalde. Kilo konuda konu açıp karşı yorum yapıldığında kaldıramayacaksanız konu açmayın o zaman.
Bana göre doğru olan neyse ona göre yorum yaparım kim kırılıyorsa da kırılsın. Ve evet bana göre o kilo fazla size göre normal olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…