- 25 Aralık 2014
- 8.159
- 27.716
- 748
Benim de hedefim 55e inmek. Sonrasında 50leri dahi düşünebilirim inşallah nasip olur
Kendi bilinçaltının problemi :) takmaya değmez hamileliğin ve doğum sonrası emzirme ve bebek bakımının zorluğunu kendisi çekse kilo en son düşüneceği şey olurBilinçaltında obez görüyor beni:)
İnşallah sağlıklı mutlu şekilde hedeflerimize ulaşırız kolay gelsin sizeBen yine 5 kg kadar fazlam var yine aldımşuan ama boyuma gore yine ideal kgdayım şimdi onu vereceğim hadi inşallah tekrar şuan hamilesin ama hamilelikten sonra sende verirsin.
Ben çok kiloluysam 100 kilo insanlar sizce nasıl?
Obez hanımefendi.Ben çok kiloluysam 100 kilo insanlar sizce nasıl?
Ben zayıf demiyorum kendime burda bence yanlış anlaşılma oluyor. Fakat çok kilolu denmesini de kabul etmiyorum. Ne kilolu kadınlar var hamile kalan. Onlarla da kıyas kabul etmem kendime.Kilolu olmaniz icin illa morbid obez olmaniza gerek yok. Gidip hastalik seviyesinde kilolu insanlarla neden kiyasliyorsunuz ki? Obezitenin de seviyeleri var.
Eşiniz de ayri bir durum yani kendisinde ve karsisindaki insanda kiloya dikkat ediyorsa ona göre evlenseymiş ya da sussun. Normalde eşlerin birbirleriyle bu tarz konularda konuşmalarindan yanayim ama siizin kilo durumu sonradan gelişmiş bir sey de degil sanirim hep boyleydi
Ben çok sıkılırdım karsimdaki insani devamli kilo konusunda uyarmaktan, uyaran icin de uyarilan icin de sıkıntı yani bi yerde bilemedim.
Obezler de hamile kalıyor. Tutup da onlarla bir kıyas yapılmasını kabul etmiyorum :)Obez hanımefendi.
Abartmayın yahu. Vki ye göre çok kilolu değil normalin biraz üstünde kilolu.1.60 boya 66 kiloysanız gayet “çok kilolusunuzdur.” O yüzden gereksiz yere alınganlık yapmışsınız. Eşinizin kırıcı bir şey söylediğini düşünmüyorum.
Dikkat etmeye çalışacağım inşallah. Teşekkür ederim yorumunuz içinCanim şimdi dost acı söyler.
Zaten 10 kg fazlaikla baslamissiniz hamileliğe. Öncelikle sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah.
Hamileyken nasılsa hamileyim diye ha babam de babam yememeni tavsiye ederim. İlk aylarda kilo çok alınmıyor. Ama 7. Aydan sonra her tartıya çıktığımda yarım poung 200-250 gram aldım.
Ben de 160 cm 52 kg ile başladım. 65 kg ile bitirdim kiminimum 13 kg almam gerekiyordu.
Ona rağmen 2 senede zor gitti tüm kilolar.
Canımın her istediğini yedim ama ölçülü yedim.
Şu an obez degilsiniz tabi ki. Ama hamilelikte alınan kilolar kalıcı olabiliyor.
Kendi kıstasları var hanımefendinin belli ki :)Abartmayın yahu. Vki ye göre çok kilolu değil normalin biraz üstünde kilolu.
İlk bebekse 66 başlangıç için gerçekten çok,doğumdan sonra 70 in altına zor inersin inan. Her vücut farklıdır tabi ama çoğunlukla benim şahit olduğum bir gerçek bu.Boyum 1.60 kilom 66. Ama çok daha zayıf gösteriyorum kilomu duyan da çok şaşırıyor. Çünkü üst bedenim çok ince, kalça ve basenden dolayı bu kilo zaten.
7 haftalık hamileyim. Eşim hem bebeğin gelişimiyle hem benimle çok ilgilenir sağolsun. Bugün rutin olarak güncellemeleri okudu. Sonra da hamilelikte kadınlar kaç kilo alıyorlar diye metak etti onu araştırdı. 12-18 alıyorlarmış sanırım net hatırlamıyorum. Sonra da "ama çok kilolu olanlar 5 alsa da yetiyormuş yani sen de belki onlardansındır" tarzı bir şey söyledi cümleyi net hatırlamıyorum ama o "çok kilolu" kategorisine koydu beni de. Ben de sen hayatında insan yüzü mü görmedin nasıl bana çok kilolu diyebilirsin hiç mi kilolu insan görmedin obez miyim ben dedim sinirle. O da ha burda x kişi gibilerden falan bahsediyor galiba dedi. X kişi dediği kilolu biri. E yani dedim sen beni ne biçim görüyorsun gözünde falan tartışmadı sustu öylece. Ama canım aşırı sıkıldı. Bi de daha dün epeydendir hiç tartışmıyoruz diye düşünmüştüm kendi kendime. Böyle saçma bi olay canımı sıktı. Ben mi abartıyorum tepkim normal mi objektif olarak bakar mısınız
Açtığım konu bu değildi ama bilgilendirme için teşekkür ederim.İlk bebekse 66 başlangıç için gerçekten çok,doğumdan sonra 70 in altına zor inersin inan. Her vücut farklıdır tabi ama çoğunlukla benim şahit olduğum bir gerçek bu.
Tamam onu diyorum çok kilolu da olsan nasıl 5 alınabiliyor sadece? ayrıca bu tarz şeyler doktorun direktifinde olur. Onlar belirler zaten.O kadar kilo al demedi de, çok kilolu kadınlar için 5 kilo yeterliymiş diye okudu beni de kattı içine. Yoksa başta 20 kilo falan mı alınıyor acaba diye merak etmişti. Kilo alma demiyor da şimdiden çok kilolu insanlar gibi görüyor beni
İnce yorumunuz tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederimsiz eşinize takılmayın ama elbette dikkat etmekte yarar var. hamilelik çok başka bir olay. mesela ben 168 cm boy 61 kg ile hamile kaldım. doğuma gittiğim sabah sanıyorum 96 kg olmuştum. ustelik 18 haftalık hamileyken bile henüz 2 kg almıştım. çok takmayın ama çok da salmayın derim. sonrasi kimi insan için vermek çok çok kolayken ben kendimi paraladim verebilmek için. vücudumda catlamadik yer kalmamıştı. bebeğin sağlığı ve sizin sağlığınız cok onemli. kilo elbette verilir. eşiniz düşünmeden konusmus olmalı. ama dedim ya bir abla tavsiyesi biraz dikkatli olmakta yarar var. saglikli doğumlar
Kiloya göre zayıf göstermek diye bişey yok,kendinizi kandırmayın. Üst bölgeniz inceyse masada otururken karşıdan zayıf sanılabilirsiniz sadece. Obez muamelesi yapılacak bir konuda değil tabiki bu kilo. Eşinizi dümdüz saçmalamış.Kiloma göre zayıf gösteriyorum. Yoksa dümdüz zayıf değilim.
Neden kendimi kandırayım bence biraz daha sakin olun :) birkaç yıl önce 10 kilo daha azdım. Aynaya bakınca çok çok az bir fark görüyorum kendimde. Herkes de öyle.Kiloya göre zayıf göstermek diye bişey yok,kendinizi kandırmayın. Üst bölgeniz inceyse masada otururken karşıdan zayıf sanılabilirsiniz sadece. Obez muamelesi yapılacak bir konuda değil tabiki bu kilo. Eşinizi dümdüz saçmalamış.
Siz de kilonuzu pek göstermiyorsunuz bence ama linçlenebilirim her an160 cm boya 66 çok kilolu değil bence. Benim şu an hedef kilom o yani. 163 boya 90 kiloyum. Obez kategorisindeyim evet ama hani kendimi ölmüş bitmiş görmüyorum. 163 boyunda ve 75 kilo iken soyle görünüyordum. Zayif degildim tabi yine kiloluydum ama cok kilolu degildim. Herkes 50 kilo olamaz ki insanin vücut yapısıyla alakalı yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?