Eşim dilekçe verelim dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle yani kadin en basitinden evinde şöyle rahatça giyinemeyecek uzanamayacak
O eve baldız girse hop oturup hop kalkacak insanlar bunlar, saplılarını gelinin evine doldurmaya gelince ama o senin kardeşin oluyor.

Merhaba kardeşlerim ablalarim öncelikle şunu bilmenizi istiyorum şuan çok yorgunum ve üzgün haldeyim artık çaresizim. Evliliğimi kurtarmak istiyorum ama düzelme şansı hiç yoksa bu şekilde devam edemem. Biraz uzun olursa kusura bakmayın lütfen çaresizim. Eşimle evleneli 2 yıl oldu ama biz evimizi 10 ay önce kurduk farklı şehirlerde yaşamak zorunda kaldık. Evimizi kurduk bir ay sonra ailesi geldi 1 aya yakın kaldı annesi babası kız kardeşi. Tabi bizimle aynı şehirde bekar bir erkek kardeşi olmasına rağmen onda kalmadılar bizde kaldılar arada sırada da o erkek kardeşi de geldi kaldı. Ben çalışıyorum işten eve geliyorum kayınvalide bir yerde yatıyor görümcem(20 yaşında) bir yerde yatıyor ağırıma gidiyordu yemek hazırlamaya çalışıyordum o zamanlar bunu eşime söylesem tartışıyorduk. Sonra beni anladı kendisi annesi babasına yarın şu yemeği yapar mısınız filan dedi. Kayınvalide sürekli hastayım modunda ama gezme tozma olunca herkesten çok gezer bu da benim tuhafıma gidiyor. Neyse bir şekilde atlattık aradan 5 ay geçti bu seferde 30 yaşındaki bekar erkek kardeşi geldi iş başvurusu için ikametgahını da bizim eve aldırdı biz de kaldı bir haftaya yakın. Şöyle bir durum var anlatayım eşim geç geliyor eve gece 11-12 ben 5 te geliyorum bu bekar kardeşi sürekli evde bu durumdan rahatsız oldum eşime söyledim ben rahat edemiyorum duşa filan rahat giremiyorum diye eşim de o senin kardeşin olmaz öyle dedi ve anlayışla karşılamadı benimle kavga etti. Konuşmuyoruz eşimle. Sonra ben kayınvalidemi aradım tatlı dille ben alışkın değilim eşim de geç geliyor diğer bekar abisinde kalabilir filan dedim. Tabi kv de alış bu duruma o senin kardeşin dedi. Neyse böyle ortalık karıştı eşimle kavga ettik sen benim kardeşimi evimde istemedin gönderdin filan boşanalım diyor. Eşim özünde çok iyi ilgili seviyorum eşimi ama böyle ne yapacağımı bilmiyorum sen hata yaptığını bile kabul etmiyorsun diyor. Boşanmalıyım ?
“eşiniz iyi falan değil kusura bakmayın. kayın ne alaka eşiniz yokken sizin evinizde? kardeşmiş de bilmem ne, nerden kardeşiniz oldu. dümdüz ahlaksızlık, koskoca adam bekar abiye gitmiyor, gencecik gelinin evinde yayılıyor. sizin aileniz yok mu nasıl kabul ediyorlar bu durumu? babanızın alnını karışlaması lazım kocanızın.

Ne sinir bozucu bi adam..gık diye boğarım ben bunu. Siz halen özünde iyi biri diyorsunuz. Özüne girdiniz de altın bir kalp mi gördünüz? Eşiniz empati becerinden uzak, anacı, sizi saatlercr kardesi ile aynı evde bırakacak kadar midesiz ( aslında bu durumun başka bi ismi var ama neyse onu kullanmayalım şimdi), nikahla tehdit edecek kadar da kendini beğenmiş bi tip.

Git boşan ulan
Senin gibi anacı tipler bu coğrafyada fazlaca mevcut
Elimi sallasam senden iyisine çarparım
Ben de yarın avukat bulacağım kendime. Bu aksam da abinle yat derim.

Bunun üzerine gelip etme gitme diye yalvarırsa kabul ederim. Aksi halde hiç acımam
Böyle salak tiplere hiç.eyvallahim yok.

Aynısını benim ailem yapsa evde cinayet çıkar.

Tersine çevirin bakalım
Sizin aileniz gelsin
Eşiniz yemeği, temizliği, banyosunu,.çarşafını, havlusunu vs düşünüp hazırlasın. Bi de gönüllerinu hoş etsin bakalım sizi anında kapının önüne koyuyor mu koymuyor mu?

Özünde iyiymiş. Demek bi de özünde kötü olsa terörist kesilirmiş başınıza.
Şu yorumu alnından öpüyorum 😘

Merhaba kardeşlerim ablalarim öncelikle şunu bilmenizi istiyorum şuan çok yorgunum ve üzgün haldeyim artık çaresizim. Evliliğimi kurtarmak istiyorum ama düzelme şansı hiç yoksa bu şekilde devam edemem. Biraz uzun olursa kusura bakmayın lütfen çaresizim. Eşimle evleneli 2 yıl oldu ama biz evimizi 10 ay önce kurduk farklı şehirlerde yaşamak zorunda kaldık. Evimizi kurduk bir ay sonra ailesi geldi 1 aya yakın kaldı annesi babası kız kardeşi. Tabi bizimle aynı şehirde bekar bir erkek kardeşi olmasına rağmen onda kalmadılar bizde kaldılar arada sırada da o erkek kardeşi de geldi kaldı. Ben çalışıyorum işten eve geliyorum kayınvalide bir yerde yatıyor görümcem(20 yaşında) bir yerde yatıyor ağırıma gidiyordu yemek hazırlamaya çalışıyordum o zamanlar bunu eşime söylesem tartışıyorduk. Sonra beni anladı kendisi annesi babasına yarın şu yemeği yapar mısınız filan dedi. Kayınvalide sürekli hastayım modunda ama gezme tozma olunca herkesten çok gezer bu da benim tuhafıma gidiyor. Neyse bir şekilde atlattık aradan 5 ay geçti bu seferde 30 yaşındaki bekar erkek kardeşi geldi iş başvurusu için ikametgahını da bizim eve aldırdı biz de kaldı bir haftaya yakın. Şöyle bir durum var anlatayım eşim geç geliyor eve gece 11-12 ben 5 te geliyorum bu bekar kardeşi sürekli evde bu durumdan rahatsız oldum eşime söyledim ben rahat edemiyorum duşa filan rahat giremiyorum diye eşim de o senin kardeşin olmaz öyle dedi ve anlayışla karşılamadı benimle kavga etti. Konuşmuyoruz eşimle. Sonra ben kayınvalidemi aradım tatlı dille ben alışkın değilim eşim de geç geliyor diğer bekar abisinde kalabilir filan dedim. Tabi kv de alış bu duruma o senin kardeşin dedi. Neyse böyle ortalık karıştı eşimle kavga ettik sen benim kardeşimi evimde istemedin gönderdin filan boşanalım diyor. Eşim özünde çok iyi ilgili seviyorum eşimi ama böyle ne yapacağımı bilmiyorum sen hata yaptığını bile kabul etmiyorsun diyor. Boşanmalıyım ?
Bosanabilirsiniz aynı durumdayız ve 2 hafta süresi var eşim ailesini eve yerlestirmezse bye bye diyeceğim. Ana babasıyla bosanamamis erkek mi olur niye evlenir bu türler umurunuzda olmasın eşimle bugüne kadar nokta sıkıntım olmadı ama ha o bana ailesinden sonra değer veriyorsa ağlaya ağlaya gitsin. 6 aydır canim çıktı okul mu diyim is mi diyim onların pisliklerini mi toplayayım ya bosversenize bosanin niye kurtarmaya calisiyorsunuz Allahlarindan bulsun hepsi. Bunlardan kurtulamazsınız mikrop gibi uredikce uruyorlar kendinize mutlu olabileceğiniz bir hayat kurun. Bu kadar kolay yazıyorum çünkü ben o yoldayım.

Bekar kardeşte kalirlarsa işlerini yapacak bir gelin olmayacak tabi sizde. Bu durumu kabullenmeniz için Eşiniz size blöf yapıyor olabilir mi? Eğer bir adım atmazsanız bundan sonra her gelislerini kabul etmek zorunda kalacaksınız gibi duruyor.

O eve baldız girse hop oturup hop kalkacak insanlar bunlar, saplılarını gelinin evine doldurmaya gelince ama o senin kardeşin oluyor.
Katip değil baldız kızın yaşlı teyzesi kalsa bir süre ama oğlum rahat edemez, evinde rahat oturamaz diye bıkbıklanırlar. Onların derdi kimse yayılmadan, çocuk olmadan postu serip kızı da duruma alıştırmak.

10 yıllık evlıyım yaşımda 33 hayat tecrubemde emın olun fazlaca:) o yuzden kocasına bı şans versın dedım zaten,sevıyorum demısya hanı o sebepten.çünkü bizzat kendı hayatımdan bılıyorum eşler gercekten kaybedecegını anlayınca 360 derece degısebılıyor.ki hanfendının eşi değişirse otomatıkmen sorunlar çözülür zaten.
Tek sıkıntı 360 derece dönüş yapan birinin aynı noktaya gelmesi:) 180 derecedir o. Inşallah hayat tecrübeniz temel matematik bilginiz kadar kotu değildir.

Bu adam sizi asla boşamaz. Aklınca gözünüzü korkutuyor. Kendi boşamak istese ailesi izin vermez bir kere. Hem dışarda çalışıp para kazanan, hem bütün aileyi evinde yatırıp kaldıran gelin bulmuşlar niye boşasınlar. Size tavsiyem tamam boşanalım, ben senin ailene hizmetçilik yapmak için evlenmedim diyin. O sizi eğitmeye çalışıyor aklı sıra,dik durun. Boşanırsada boşansın ayrıca. Kölelikten kurtulmuş olursunuz.

Yorumların cogunu saskınlıkla okudum gercekten.Öncelikle eşimin kardeşi benimde kardeşimdir.ki size karşı herhangı bir kusuru olmamış.İşine başlayana kadar biraz idare edebilirdiniz.İkinci olarak k.valıde burdaki en hatalı kişi sürekli manüpülasyon yapmış.Benden size nacizane tavsiye bir evlilik kolay kurulmuyor,emin olun farklı farklı herkes bazen sınavlardan geçiyor.Biraz kendinizi geride tutun,özgüvenli durun,eşiniz size geldiğinde de güzelce konuşun,bizde bi aile olduk artık ailenı elbetse sev say ama bızde bı aıleyız artık vs vs gibi.kvalıdeye asssslaa bişey anlatmayın.Mesafenızı koyun.Düzelirse devam edersenız düzelmezse onzaman ayrılırsınız.Deneyin ki içinizde kalmasın.Umarım en guzelı olur.
Ailecek yol yordam bilmiyorlar, kendilerine düşecek yer arıyorlar, kadına zerre kadar saygıları yok, bedava bakıcı olarak görüyorlar. Sizce bunlar tatlı tatlı konuşunca düzelecek şeylermi?

Ya Allah aşkına nesi iyi bu adamın özü içi dışı iyi diye bize anlatmayın bildiğiniz iyi bir eş değil..
Keşke boşansanız gözünüzü korkutuyor kardeşi sülalesi sizde kaldığında sorun çıkarmayın diye.

Bu konu ile bütün bu tarz konu açan genç hanımlara bana gore nerede yanlışları olduğunu soyleyim. Olaya iyilik kötülük olarak bakıyorlar. Olay iyilik, kötülük degil ataerkil toplum kökenli kadına bakış açısı. Çok değil azcık geriye gittiğinizde evliliğinin kiz çocuk istismarı üzerine kurulu olduğunu görürsünüz. Adet gören kız çocuğu, başlık parası karşılığı alınır, o evde hizmetçi, bağ-tarla çalışanı, evde ancak belli bir yaşa ve kv olunca değer görebilen kadinin kölesi, çocuk dogurma makinesi olarak hayatına(!) devam eder ta ki kendisi kv oluncaya kadar. Günümüzde bu çok şükür değişse de zihniyet kökünde aynı. Gelini adam yerine koymamak, onu erkek ailesinin hizmetçisi olarak görme devam ediyor. Bu kismi daha anlatırım ama bu kadarı yeter sanırım.
Peki genç kadınlarımız hatası ne? Erkek ve ailesinden anlayış beklemek, yanlış savunma yapmak ve boşanmaktan çok korkmak. Bunu bugünden yarına koşarak bosanin anlamında söylemiyorum. Evlilik boşanma ile kardeş, hem de öz. Bosanilacaksa bosanilacak.
Yanlış savunma dini hassasiyetten savunma yaparsaniz, o da sizin dini hassasiyetlerinizi sorgular. Siz zaten sizi kole yerine koyan kadina aciklama yaparsaniz o da kendi eril bakis acisini sunar. Sizin çok daha önce 1 ay geldiklerinde niye geldiklerini sorgulamanız, ev işine neden ellerini surmediklerini konuşmanız, kendi kişisel haklarinizi ihlal ettirmemeniz lazım.
Sizin yerinizde olsam hiç boşanma blofune girmem.Birakin konuşmasın. Nasıl olsa gelecek. Geldiğinde ailesinin onun onayı olmadan 1 ay kalmaları, size hiç yardımcı olmamaları, kendi evinizde sizin onayınız olmadan erkek ya da kiz kardeşin kalmayacağını, bunun kendisine danisilmadan yapilmasini kabul edemeyeceginizi, onun sizin öz kardeşiniz olmadığını, bu tarz bir durumda önünüze direk boşanma konusunu getirerek sizi köle hayatına mecbur etmeye çalıştığını ve eğer sizin fikirlerinize saygı duyulmayacaksa ayrılmanın da seçenek olduğunu söylerim. Ve gerçekten bu zihniyet devam ederse ayrılık da bir seçenek. Çünkü ya bu zihniyete karşı çıkıp evli ya da bosanmis devam edeceksiniz ya da hamilelik, lohusalik daha çok yara alıp evli ya da bosanmis devam edeceksiniz. Daha çok konu açarsınız. Lohusayim kp, kayın salonda, kv yemek yapmıyor, eşim sen ne biçim annesin diyor ne yapayım diye? Karar sizin.

Bu abisi 1 hafta mi kaldı,daha da kalacak mı orayı anlamadım..siz kesinlikle haklısınız, bir ailenin bir mahremi olur,üstelik abisi yani,eşiniz de geç geliyormuş, olacak şey değil, eğer özür dileyip kabul ederseniz bu durumu hep yaşayacaksınız..geri adım atmayın..keske k.vye hiç söylemeden eşinizle konuşsaymışsınız..

Sıkıntı vallahi, bizdede olmustu yeni evlendigimizde bu durum. En son bir kavga patladi eltimin kizi bizdeyken (bizde kalacak hep diye) , bir daha ne kiz kaldi bizde, nede esimle huzur... Cok zor vallahi. Allah yardimciniz olsun
Ama esinizin bundan dolayi bosanalim demesi cok sinir bozucu.😣

Bu şaka mı ya. Abisinin bile gece yatmadan yatmaya geldiği evde neden kalır ki aklı başında bir insan. Yani belki donla gezmek istiyorsunuz evinizin içinde, bacağınızı koltuğa yaya yaya yatmak istiyorsunuz, kocanızla belki salonun ortasında sevişmek istiyorsunuz bu ne terbiyesizlik böyle. Yani 1-2 gün insan insanı misafir eder sizden başka kardeşi olmaz acil durumlarda 1 hafta da misafir eder ama bunlar baya yayılmışlar sizin eve üstelik başka bir bekar kardeş de varken.

Hiç sevmediğim işler böyle vıcık vıcık ilişkiler. 1 ay benim annem bile bende kalsa kocamla yapamadıklarımı dünüşür canımı sıkarım valla ben.

Yorumların cogunu saskınlıkla okudum gercekten.Öncelikle eşimin kardeşi benimde kardeşimdir.ki size karşı herhangı bir kusuru olmamış.İşine başlayana kadar biraz idare edebilirdiniz.İkinci olarak k.valıde burdaki en hatalı kişi sürekli manüpülasyon yapmış.Benden size nacizane tavsiye bir evlilik kolay kurulmuyor,emin olun farklı farklı herkes bazen sınavlardan geçiyor.Biraz kendinizi geride tutun,özgüvenli durun,eşiniz size geldiğinde de güzelce konuşun,bizde bi aile olduk artık ailenı elbetse sev say ama bızde bı aıleyız artık vs vs gibi.kvalıdeye asssslaa bişey anlatmayın.Mesafenızı koyun.Düzelirse devam edersenız düzelmezse onzaman ayrılırsınız.Deneyin ki içinizde kalmasın.Umarım en guzelı olur.
Eşimin kardeşini teoride kardeş gibi görürüm ama pratikte öyle olmuyor maalesef. Ben kendi erkek kardeşimin yanında kısacık şortla yatıp koltukta uzanırım ama eşimin kardeşinin yanında bunu yapamıyorsam konu burada kapanmıştır. Rahatlığımdan ödün vermek zorunda olduğum bir ortamda bırakılmak bana normal gelmez. Banyo yaparsın evde kardeşin olsa bornozla odadan odaya geçersin kocamın kardeşi olsa geçemem şahsen.

Tabi ki kötü gözle bakacak anlamında değil benim yorumum. Ama ne olursa olsun kardeşi kadar rahat olamaz insan. Aynı şekilde eşimde benim ablamın yanında o kadar rahat edemeyebilir.

Misafirlik ya da zorunlu haller sebebiyle birinin evinde bir kaç gün konaklamak başka fakat 1 ay çok mu normal sizce? Ya da tek yaşayan başka bir erkek kardeş varken evli çiftin evinde kalıp onların özgürlük alanını bu denli kısıtlamayı doğal mı karşılayalım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X