Eşim dilekçe verelim dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabi bir evlilik kolay kurulmuyor ve zor süreçlerden geçtik anlatamadım çok uzun olur diye. Ama bir araya geleli kısa süre olmuşken sürekli aile fertlerinin eve gelip çöreklenmesi ve benden hizmet beklemesi garibime gidiyor ve zorlanıyorum
Çok haklısınız bu konuda asla gerı adım atmayın zaten.bunların tum akıl verıcısı k.valıde o kesin.belki yuvanızın dsgılcagını anlayınca eşiniz kendıne gelır.

Ben olsam boşanma hazırlar(internette örnekleri var) çıktısını alıp önüne koyardım .Öyle olmaz böyle olur diye Siz de bu koca varken o kayni evlat edinir sittin sene bakarsınız üstüne yazın görümce kaynana ohhh misler gibi geçinir gidersiniz.
Böyle anacı adamları nasıl buluyorsunuz hayret,böyle adamla evlenip bu kahrı çekeceğime gider anama bakarım.....
Asıl sıkıntısı o kaynı küsmüş anlamıyorum ya küsme meraklısı insanlar. Bi daha benim evime kimse gelmez artık yaklaşımı var

Yorumların cogunu saskınlıkla okudum gercekten.Öncelikle eşimin kardeşi benimde kardeşimdir.ki size karşı herhangı bir kusuru olmamış.İşine başlayana kadar biraz idare edebilirdiniz.İkinci olarak k.valıde burdaki en hatalı kişi sürekli manüpülasyon yapmış.Benden size nacizane tavsiye bir evlilik kolay kurulmuyor,emin olun farklı farklı herkes bazen sınavlardan geçiyor.Biraz kendinizi geride tutun,özgüvenli durun,eşiniz size geldiğinde de güzelce konuşun,bizde bi aile olduk artık ailenı elbetse sev say ama bızde bı aıleyız artık vs vs gibi.kvalıdeye asssslaa bişey anlatmayın.Mesafenızı koyun.Düzelirse devam edersenız düzelmezse onzaman ayrılırsınız.Deneyin ki içinizde kalmasın.Umarım en guzelı olur.
Hayat tecrübeniz yok galiba,böyle tiplere elinizi verince kolunuzu kaptirirsiniz.Bakiniz konu sahibi .
Evliliğin 1 ayında kv ,görümce eve postu sermiş,konu sahibi alttan almış,bakmışlar dağın teki hop kayni kitlemisler Issız güçsüz,tembel adamı kızın başına atmışlar.Rshatsiz olduğunu belirtmiş cevap o senin abin sayılır,rahat ol .
İş bulup yakında gidecek değil,bu duruma alış.........

Asıl sıkıntısı o kaynı küsmüş anlamıyorum ya küsme meraklısı insanlar. Bi daha benim evime kimse gelmez artık yaklaşımı var
Küsmesi iyi bir şey. Demek ki kardeşini evinize sokabilmek, ailesini maddi manevi sağlayabilmek için sizin onayınıza ihtiyacı olduğunun bal gibi de farkında.

A
Evlenmeden önce 2 yılda bir memleketine giden adamlar evlendikten sonra ben annemi babamı özledim diye yılda iki kez gitmek isteyen adamlara dönüşüyor
Adamlar özüne dönüyor,ne erkeğim anama ,babama hizmet ettiriyorum diye övünmüyorsa bende bir şey bilmiyorum.
Abisi evde durdukça rahatsız olmak yerine mutlu oluyor,annesi aferin dedikçe palazlaniyor işte.....

Hayat tecrübeniz yok galiba,böyle tiplere elinizi verince kolunuzu kaptirirsiniz.Bakiniz konu sahibi .
Evliliğin 1 ayında kv ,görümce eve postu sermiş,konu sahibi alttan almış,bakmışlar dağın teki hop kayni kitlemisler Issız güçsüz,tembel adamı kızın başına atmışlar.Rshatsiz olduğunu belirtmiş cevap o senin abin sayılır,rahat ol .
İş bulup yakında gidecek değil,bu duruma alış.........
10 yıllık evlıyım yaşımda 33 hayat tecrubemde emın olun fazlaca:) o yuzden kocasına bı şans versın dedım zaten,sevıyorum demısya hanı o sebepten.çünkü bizzat kendı hayatımdan bılıyorum eşler gercekten kaybedecegını anlayınca 360 derece degısebılıyor.ki hanfendının eşi değişirse otomatıkmen sorunlar çözülür zaten.

Eşiniz iyiyse cennete gitsin. İyi insan olmakla iyi koca olmak farklı şeyler. Ne hikmetse sorunlu kocaların hepsi de özünde iyi oluyor. Adam daha evlendiğini idrak edememiş. Bir kağıda imza attınız diye elin adamı nerden kardeşiniz oluyormuş ayrıca hadi yaşı küçük olsa neyse, koca herif. Yol yakınken ayrılın bu adam düzelmez. Bir ömür eş ailesini ağırlar durursunuz evinizde. Madem boşanalım diyormuş boşanın sizde. Bugün bu lafa susar oturursanız her tartışmada boşanalım der eşiniz. O kadar kolay olmadığını görsün. Çekin resti. Eğer sizi seviyorsa bir şeyleri çözmeye çalışır. Yok uğraşmazsa zaten bu evliliğin devam etmesine lüzum yok demektir, bakarsınız kendi yolunuza

Kardeşi yüzünden sizden boşanmak isteyen ve tüm bu anlattıklarınıza ortam ve zemin hazırlayan eşinizin hala iyi biri olduğunu düşünmeniz çok garip, öncelikle iyilik kavramını iyi analiz etmek gerekiyor.
Kaynınız sizin kardeşiniz değil kusura bakmayın, eşinize ve annesine anlatmış olmanıza rağmen bu konuda sizi suçluyorlarsa demek ki ahlak kavramları herkesten farklı ne yazık ki ve bu tür insanlar bazı kötü işlere zemin hazırlarlar farkında olmadan.
Size tavsiyem yok yakınken dönün!!!
Daha fazla şeyler yazacağım ama yanlış anlaşılmakta istekiyorum kendinizi bu kadar ezdirmeyin!

Merhaba kardeşlerim ablalarim öncelikle şunu bilmenizi istiyorum şuan çok yorgunum ve üzgün haldeyim artık çaresizim. Evliliğimi kurtarmak istiyorum ama düzelme şansı hiç yoksa bu şekilde devam edemem. Biraz uzun olursa kusura bakmayın lütfen çaresizim. Eşimle evleneli 2 yıl oldu ama biz evimizi 10 ay önce kurduk farklı şehirlerde yaşamak zorunda kaldık. Evimizi kurduk bir ay sonra ailesi geldi 1 aya yakın kaldı annesi babası kız kardeşi. Tabi bizimle aynı şehirde bekar bir erkek kardeşi olmasına rağmen onda kalmadılar bizde kaldılar arada sırada da o erkek kardeşi de geldi kaldı. Ben çalışıyorum işten eve geliyorum kayınvalide bir yerde yatıyor görümcem(20 yaşında) bir yerde yatıyor ağırıma gidiyordu yemek hazırlamaya çalışıyordum o zamanlar bunu eşime söylesem tartışıyorduk. Sonra beni anladı kendisi annesi babasına yarın şu yemeği yapar mısınız filan dedi. Kayınvalide sürekli hastayım modunda ama gezme tozma olunca herkesten çok gezer bu da benim tuhafıma gidiyor. Neyse bir şekilde atlattık aradan 5 ay geçti bu seferde 30 yaşındaki bekar erkek kardeşi geldi iş başvurusu için ikametgahını da bizim eve aldırdı biz de kaldı bir haftaya yakın. Şöyle bir durum var anlatayım eşim geç geliyor eve gece 11-12 ben 5 te geliyorum bu bekar kardeşi sürekli evde bu durumdan rahatsız oldum eşime söyledim ben rahat edemiyorum duşa filan rahat giremiyorum diye eşim de o senin kardeşin olmaz öyle dedi ve anlayışla karşılamadı benimle kavga etti. Konuşmuyoruz eşimle. Sonra ben kayınvalidemi aradım tatlı dille ben alışkın değilim eşim de geç geliyor diğer bekar abisinde kalabilir filan dedim. Tabi kv de alış bu duruma o senin kardeşin dedi. Neyse böyle ortalık karıştı eşimle kavga ettik sen benim kardeşimi evimde istemedin gönderdin filan boşanalım diyor. Eşim özünde çok iyi ilgili seviyorum eşimi ama böyle ne yapacağımı bilmiyorum sen hata yaptığını bile kabul etmiyorsun diyor. Boşanmalıyım ?
Pardon da, kızına tecavüz eden, karısını satan, annesiyle /kaynanasıyla ilişkiye giren erkekler var ülkede!!!
Yahu baldızıyla karısını aldatan insanlar yok mu?
Komşusuyla ilişki yaşayan?
Valla bunlarda benim kardeşim gibidir gözümde
Ama değiller! Başbaşa kalsam rahatsız olurum
Ne münasebet yaa
Ne işi var benimle aynı evde
Yahu ben kocamın bekar arkadaşı gelse evime yemeğe falan, kocam olsa da rahatsız olurum
Yanlarında oturmam pek.

Ş
10 yıllık evlıyım yaşımda 33 hayat tecrubemde emın olun fazlaca:) o yuzden kocasına bı şans versın dedım zaten,sevıyorum demısya hanı o sebepten.çünkü bizzat kendı hayatımdan bılıyorum eşler gercekten kaybedecegını anlayınca 360 derece degısebılıyor.ki hanfendının eşi değişirse otomatıkmen sorunlar çözülür zaten.
Adam şans istemiyor rest çekiyor. Konu sahibinin pes edip ailesine bakmasını bekliyor. Niye bu kadar ılımlısınız anlamadık biz de. Restine rest diyecek adam anlayıp yola gelirse ne ala gelmezse kapının önüne bu kadar basit. Hepimizin kardeşi var. Yeri gelir eşimin ailesi kalır yeri gelir benim ailem. İş için belirsiz süre gelinmesi ne demek? Adam evlenene kadar kalır konu sahibi izin verse. Buna mülayim yaklaşılır mı?

Alttan
Geri adım atmayın,gerekirse bosanacaginizi net anlasın,öyle yalandan tehdit edip sizi sindirmek,bundan sonraki gelip kalacaklar için zemin hazırlamak istiyor,asla tuzağa düşmeyin.Simdi sınırları çizdiniz çizdiniz bir daha asla evinizde söz sahibi olamazsınız

Bu tür aileler oğlanın evlenmesini mi gözlüyorlar anlamıyorum. Hani ailenin 15 senelik gelini olursun, kırk beşine gelirsin, kocandan bıkarsın çocukları büyütmüşsündür… “amaaan gelsin kalsın ben zaten odamda netflix izliycem” diye düşünebilirsin. Ama daha yeni evlenmiş insanlar nerden hemen kardeş olsunlar saçmalık resmen

Ne güzel ALLAH huzur versin.Esinizin kardeşi,anası ,babası evinizden çıkmasa,rahatsız olduğunuzu belirtince sizi degersizleştirip ya ailem ya boşanma dese alttan alır mısınız? Bencil bir adama ikinci şansı verir misiniz?

Kocanızı da erkek kardeşini de diğer kardeşlerine postalayın. Aileyi kendilerinden ibaret sanıyorlar. Açık aöık rahatsız oluyorum demişsiniz ki sonuna kadar haklısınız. Alışması mı var? Kendileri alışkanlıklarını bozmayacaklar siz evinizde bile rahat edemeyeceksiniz. Hem de başka imkan varken.

Yorumların cogunu saskınlıkla okudum gercekten.Öncelikle eşimin kardeşi benimde kardeşimdir.ki size karşı herhangı bir kusuru olmamış.İşine başlayana kadar biraz idare edebilirdiniz.İkinci olarak k.valıde burdaki en hatalı kişi sürekli manüpülasyon yapmış.Benden size nacizane tavsiye bir evlilik kolay kurulmuyor,emin olun farklı farklı herkes bazen sınavlardan geçiyor.Biraz kendinizi geride tutun,özgüvenli durun,eşiniz size geldiğinde de güzelce konuşun,bizde bi aile olduk artık ailenı elbetse sev say ama bızde bı aıleyız artık vs vs gibi.kvalıdeye asssslaa bişey anlatmayın.Mesafenızı koyun.Düzelirse devam edersenız düzelmezse onzaman ayrılırsınız.Deneyin ki içinizde kalmasın.Umarım en guzelı olur.
Eşin kardeşi benim de kardeşim diyelim ee benim cocugum degil ama. 30 yasinda adama niye ben bakıyorum evladim mi o benim? Kardeş statüsü için fazla ileri gitmiolar mi gelip aylarca kalarak sizce? Bu birinin yanına sığıntı gibi yerleşmek, kardeşlikle açıklanır ne yanı var bu durumun? Allahın parazitleri ya.

Son düzenleme:
Ayni şehirde bekar kardeşi varken, evli ve işten geç gelen erkek kardeşinin evinde kalması nereden bakilsa yanlış. Kadın isten geliyor kocası evde yok, kayin salonda uzanır halde sürekli. Gitsin diğer kardeşinin evinde kalsın. İse başlayınca ne kadar kazanıp kira ödeyecekte ev tutacak. Kurulu ev, pişen yemek derken yine konu sahibinde kalacak belli ki.

Bu tür aileler oğlanın evlenmesini mi gözlüyorlar anlamıyorum. Hani ailenin 15 senelik gelini olursun, kırk beşine gelirsin, kocandan bıkarsın çocukları büyütmüşsündür… “amaaan gelsin kalsın ben zaten odamda netflix izliycem” diye düşünebilirsin. Ama daha yeni evlenmiş insanlar nerden hemen kardeş olsunlar saçmalık resmen

Ne alakası var ya.belki adam anlıcak hatasını,yenı evlılıklerde bu aıleler yuzunden o kadar bıten evlılık varkı.yıne aynı devam ederse zaten ayrılır ama yınede denesın yani değişmeyecek bişey yok,Türk aıle yapısının yarısı bu sekılde malesef.Ben kendı fıkrımı belırtıyorum uygular uygulamaz o ona kalmıs
Bu adam hatasını anlamaz en fazla bakar iş ciddiye bindi hizmetçi gidiyor alttan alma numarası yapıp kadını elinde tutmaya çalışır. O da ah canım kocam hatasını anladı sanar ama bunun acısını farklı türde bir çok şeyden yerden çıkarır. Zehir eder kızcağıza hayatı.

Ay tabi ki evlenmesini gözlüyorlar. Evde hizmetçi var hazır, pişiren taşıran yıkayan toplayan. Yüzlerine bakmadıkları oğullarını el kızını getirince adam yerine koyuyorlar, nasılsa elin kızının canı ucuz, tepin üstünde tepinebildiğin kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X