Eşim dilekçe verelim dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yuh yuh yuh
Sen açık açık rahatsız olduğunu söylüyorsun 5 6 saat evde kaynınla yalnızsın ve eşin bunu rahat normal mi karşılıyor
Tvde neler neler izliyoz bu hafta kardeş olarak görür her gün her gün 5 6 saat yalnız kaldığı bir kadını birgün kardeş görmese ne olacak bir
Hadi tamam dünya ahiret kardeşisin sen istemiyorsan bitti. Kendi evinde elin adamıyla kalmamak istemenden daha normal bir şey olamaz.
Kayında da sıkıntı var yengenle niye evde kalasın git bekar kardeşinle kal

Bunu kabul eden eşi boşasan daha hayırlı asla taviz verme hatta dilekçeyi de ver. (Gaz da vermek istemiyorum ama dini açıdan da bu düşünüş çok yanlış) O zaten blöf yapıyodur hizmetim görülsün diye gelip sizde kalan kayının kardeşi bundan sonra bekar yaşayıp çamaşırlarını kime yıkatacak
Boşasanız kardeşiyle aynı evde yaşar mı eşiniz yaşasa da evin battığını görüp ne yemek ne cinsellik hepsinin gidip kardeşiyle baş başa kaldığını görünce kafasını duvarlara duvaralae vurur.

Size dilekçe verelim diye rest çekiyor. Şu anda bir yol ayrımındasınız. Ya boyundurukları altında onların istediği gibi yaşayacaksınız ya da huzurlu mutlu bir hayat seçeceksiniz. Ben siz olsaydım dur dilekçeyi ben yazayım sen de imzalarsın derdim. Boş sallamıyorum, yapmışlığım var. Yavaş yavaş düzene girecek, konuşup anlatacağım haklısın ama biraz zaman ver, kardeşim iş bulunca hepimiz destek olacağız bir eve yerleştireceğiz demiyor da dilekçeyle korkutuyor. Kocaların kocası, dünyanın en yakışıklı adamı, bulunmaz hint kumaşı olsa restine rest derim. Saygı sevgiden daha önemli. Ben kendimi güvende huzurlu mutlu hissetmeyeceksem kocam, hele ailesi hiç hissedemez. Abiniz kardeşiniz arkanızdalarmış, destekliyorlarmış. Daha ne duruyorsunuz? Madem abiler kardeşler işin içindeler sizinkiler niye geride dursun?

Kaynınız bu destekle yakında evinizde istediği gibi takılır. Eve kız arkadaş vs getirecek. Donla bile gezse kardeşin o ne var diyecekler. En başta da kocanız diyecek.

Yorumların cogunu saskınlıkla okudum gercekten.Öncelikle eşimin kardeşi benimde kardeşimdir.ki size karşı herhangı bir kusuru olmamış.İşine başlayana kadar biraz idare edebilirdiniz.İkinci olarak k.valıde burdaki en hatalı kişi sürekli manüpülasyon yapmış.Benden size nacizane tavsiye bir evlilik kolay kurulmuyor,emin olun farklı farklı herkes bazen sınavlardan geçiyor.Biraz kendinizi geride tutun,özgüvenli durun,eşiniz size geldiğinde de güzelce konuşun,bizde bi aile olduk artık ailenı elbetse sev say ama bızde bı aıleyız artık vs vs gibi.kvalıdeye asssslaa bişey anlatmayın.Mesafenızı koyun.Düzelirse devam edersenız düzelmezse onzaman ayrılırsınız.Deneyin ki içinizde kalmasın.Umarım en guzelı olur.
Niye kadın yıpransın, niye en huzurlu güvende olması gereken yere, evine ayakları geri geri gitsin? Evlilik kolay kurulmuyormuş, yoo gayet kolay kuruluyor. Nikah için gün alıyorsun imza atıyorsun bitti gitti. Dağ taş delmiyor kimse evlenebilmek için.

Evlilikte olmazsa olmaz tek bir şey var, saygı. Bu varsa güven de vardır sevgi de vardır. Adam ikametgah aldırırken bile sormamış izin almamış. Ayrıca iş bulduktan sonrası meçhul, nerede kalacak nasıl geçinecek kimse bir şey konuşmuyor. Mesafenizi koyun ne demek? Adam kardeşinin karısıyla geceye kadar aynı evde, hangi mesafe? Ben dini veya kadın erkek tarafından bakmıyorum olaya. Bana danışılmadan fikrim onayım alınmadan kadını erkeği kimse gelip evimde süresiz şekilde kalamaz.

Hatalı olan ve konu sahibinin tek muhatabı bencil kocası. Sınavmış ne sınavı, ben eve gece geliyorum abim istediği kadar bizde kalacak, sen de mecbur çekeceksin çamaşırını yıkayıp temizliğini yemeğini içeceğini yapacaksın, yoksa dilekçe orada demek sınav mı? Erkeğe ve ailesine niye sınav yok? Kadın zaten geride, hem de kendi isteğiyle değil itivermişler arkaya.

Merhaba kardeşlerim ablalarim öncelikle şunu bilmenizi istiyorum şuan çok yorgunum ve üzgün haldeyim artık çaresizim. Evliliğimi kurtarmak istiyorum ama düzelme şansı hiç yoksa bu şekilde devam edemem. Biraz uzun olursa kusura bakmayın lütfen çaresizim. Eşimle evleneli 2 yıl oldu ama biz evimizi 10 ay önce kurduk farklı şehirlerde yaşamak zorunda kaldık. Evimizi kurduk bir ay sonra ailesi geldi 1 aya yakın kaldı annesi babası kız kardeşi. Tabi bizimle aynı şehirde bekar bir erkek kardeşi olmasına rağmen onda kalmadılar bizde kaldılar arada sırada da o erkek kardeşi de geldi kaldı. Ben çalışıyorum işten eve geliyorum kayınvalide bir yerde yatıyor görümcem(20 yaşında) bir yerde yatıyor ağırıma gidiyordu yemek hazırlamaya çalışıyordum o zamanlar bunu eşime söylesem tartışıyorduk. Sonra beni anladı kendisi annesi babasına yarın şu yemeği yapar mısınız filan dedi. Kayınvalide sürekli hastayım modunda ama gezme tozma olunca herkesten çok gezer bu da benim tuhafıma gidiyor. Neyse bir şekilde atlattık aradan 5 ay geçti bu seferde 30 yaşındaki bekar erkek kardeşi geldi iş başvurusu için ikametgahını da bizim eve aldırdı biz de kaldı bir haftaya yakın. Şöyle bir durum var anlatayım eşim geç geliyor eve gece 11-12 ben 5 te geliyorum bu bekar kardeşi sürekli evde bu durumdan rahatsız oldum eşime söyledim ben rahat edemiyorum duşa filan rahat giremiyorum diye eşim de o senin kardeşin olmaz öyle dedi ve anlayışla karşılamadı benimle kavga etti. Konuşmuyoruz eşimle. Sonra ben kayınvalidemi aradım tatlı dille ben alışkın değilim eşim de geç geliyor diğer bekar abisinde kalabilir filan dedim. Tabi kv de alış bu duruma o senin kardeşin dedi. Neyse böyle ortalık karıştı eşimle kavga ettik sen benim kardeşimi evimde istemedin gönderdin filan boşanalım diyor. Eşim özünde çok iyi ilgili seviyorum eşimi ama böyle ne yapacağımı bilmiyorum sen hata yaptığını bile kabul etmiyorsun diyor. Boşanmalıyım ?
kayınlarimiz bizim kardeşimiz değildir. Kardeş gözüyle bakarız ama öz kardeşimiz değildir çıldırmak mi istiyorlar insanı. Kayinlarimi severim kardeşim gibi muamele ederim ama başörtülu bir kadınım onların yanında ben başörtümu gevşetip boynumu bile gostermiyorum çünkü kardeşim değiller. Eşimin kardeşiler. Bunu ilkokul çocuğuna bile anlatsan anlar. bu yüzden boşanmak istiyorsa yol vermelisin kaldı ki bana göz korkutma gibi geldi kesin sen tamam deyince de caydırmak için uğraşır. Ayrıca Esra Erol müge anlı biraz izlese böyle sorunlardan değişik sapkın olaylar hep yaşanıyor sen de yeni evli sayılırsın kimsenin yanında kocan olmadan durmasını istememen kadar doğal hiçbir şey yok kendini korumak istemen kadar doğal bir şey yok.

Demek ki eşiniz iyi biri değil. Yol yakınken boşanın bence. Ömür boyu ailesiyle mi uğraşacaksınız. Kardeşiyle mutluluklar dileyin yolunuza bakın. İyi biri olsa size böyle zulmetmezdi. Çok afedersiniz ama siz deli gibi çalışıp eve gelip bide onun anasına danasına mı hizmet edecekmişsiniz ? Özünde iyi falan değil bu adam kendinizi kandırmayın. Allahın sevgili kuluymuşsunuz ki çocuk çoluk yokken yüzünü erken göstermiş. Boşanın bide üzerine sadaka verin.

Aynı evin içinde konuşmadan ne kadar tahammül edebilirim bilmiyorum boşanma dilekçesini hemen vereyim mi ? Onun vermesini mi bekleyeyim ne kadar zor bir süreç ya
Bakın iki yetişkin insan aynı evin içinde küs kalmaz. Aynısını kendim yaşadım, eski eşim akrabalarını doldururdu eve ve bana sorma gereği bile duymazdı. Şimdi terapi alıyorum ve eski hatalarımı görüyorum. Yapacağınız şey açık açık konuşmak, sorunlarınızı konuşarak çözmek, çözemiyorsanız bir avukatla görüşeceksiniz ve haklarınızı öğreneceksiniz. Eşinizi karşınıza alın ve konuşun, eğer eşiniz saygılı bir şekilde sizinle konuşup çözüm öneriyorsa eşinizle devam edin ama adam size bağırıp çağırıp hakaret ediyorsa direk bir avukattan yardım alın, eşinizi evden çıkarmakla başlayın işe. Bu tür ailelere sahip adamlar kadınla konuşmayıp kadını yıldırmaya çalışıyorlar, biz ne de olsa duygusal varlıklarız, daha çok kırılıyoruz. Duygusal davranmayın, mantıklı hareket edin, günlerini gösterin bu hadsizlere.

Merhaba kardeşlerim ablalarim öncelikle şunu bilmenizi istiyorum şuan çok yorgunum ve üzgün haldeyim artık çaresizim. Evliliğimi kurtarmak istiyorum ama düzelme şansı hiç yoksa bu şekilde devam edemem. Biraz uzun olursa kusura bakmayın lütfen çaresizim. Eşimle evleneli 2 yıl oldu ama biz evimizi 10 ay önce kurduk farklı şehirlerde yaşamak zorunda kaldık. Evimizi kurduk bir ay sonra ailesi geldi 1 aya yakın kaldı annesi babası kız kardeşi. Tabi bizimle aynı şehirde bekar bir erkek kardeşi olmasına rağmen onda kalmadılar bizde kaldılar arada sırada da o erkek kardeşi de geldi kaldı. Ben çalışıyorum işten eve geliyorum kayınvalide bir yerde yatıyor görümcem(20 yaşında) bir yerde yatıyor ağırıma gidiyordu yemek hazırlamaya çalışıyordum o zamanlar bunu eşime söylesem tartışıyorduk. Sonra beni anladı kendisi annesi babasına yarın şu yemeği yapar mısınız filan dedi. Kayınvalide sürekli hastayım modunda ama gezme tozma olunca herkesten çok gezer bu da benim tuhafıma gidiyor. Neyse bir şekilde atlattık aradan 5 ay geçti bu seferde 30 yaşındaki bekar erkek kardeşi geldi iş başvurusu için ikametgahını da bizim eve aldırdı biz de kaldı bir haftaya yakın. Şöyle bir durum var anlatayım eşim geç geliyor eve gece 11-12 ben 5 te geliyorum bu bekar kardeşi sürekli evde bu durumdan rahatsız oldum eşime söyledim ben rahat edemiyorum duşa filan rahat giremiyorum diye eşim de o senin kardeşin olmaz öyle dedi ve anlayışla karşılamadı benimle kavga etti. Konuşmuyoruz eşimle. Sonra ben kayınvalidemi aradım tatlı dille ben alışkın değilim eşim de geç geliyor diğer bekar abisinde kalabilir filan dedim. Tabi kv de alış bu duruma o senin kardeşin dedi. Neyse böyle ortalık karıştı eşimle kavga ettik sen benim kardeşimi evimde istemedin gönderdin filan boşanalım diyor. Eşim özünde çok iyi ilgili seviyorum eşimi ama böyle ne yapacağımı bilmiyorum sen hata yaptığını bile kabul etmiyorsun diyor. Boşanmalıyım ?
Siz haklısınız ama böyle durumlarda boşanalım diyen adamı boşayın yada gözünü korkutun aileci erkeklerden nefret ederim

Sonuna kadar haklısın kardeş kız olsa yine rahatsız olurdun ve yine de hakkı olurdun
Evde konfor istemek sadece kurduğun ailene odaklanmak istemek senin temel hakkin ve manipüle etmeye çalışıyorlar seni, gelme bu oyunlara. Bence git konus bu hayallerle evlenmedigini gerekirse boşanmaya onay verecegini söyle ve ayrıca hukuken de haklısın bosanirken tanıdığın adam.olmaktan çıkarsa delil topla.

Erkek kardeş değil kız kardeş bile olsa size sormadan evinize gelip ne kadar kalacağı belli olmayan birini kabul etmek zorunda değilsiniz. Kocanıza güzellikle söylemişsiniz onun da ‘evet hayatım haklısın ben hiç senin tarafından düşünememişim söylerim ona yarın diğer kardeşime geçer’ diyip sizi de hiç olaya dahil etmeden ‘ x ben eve çok geç geliyorum seni göremiyorum bile sen de burda sıkılma diğer abinin evine geç orda kal’ diyip evden şutlaması lazımdı, bunun yerine bu olayda hatalı olan herkes pilkin pişkin üste çıkmış, bence eşiniz blöf yapıyor sizi bastırmak için al karşına konuş ‘ben bunu kabul edemem madem sen böyle istiyorsun hemen yarın gidip dilekçeyi verelim herkes kendi yoluna gitsin’ deyip sizde rest çekin

Sen aylarca ana babasına bak, yetmesin kardeşini ağırla, sonra istemediğini söyleyince her şey çöp olsun, bi sürü şeyle suçlan, ne âlâ memleket. İstemek zorunda mısın, ailesine hizmetçi olmak için mi evlenmişsin? Ayrıca, ne özünde iyisi ya, şeytan gibi geliyor bana böyle zihniyeti olan nankör insanlar. Aklınca manipülasyonla, demagojiyle seni sindirecek, çapsız.
Hiç hizmet etme zorunluluğun yok, ona rağmen neler yapmışsın, yine de kıymeti bilinmemiş, böylelerine istersen ömrünü feda et, yine sende bi kusur bulur, bulamazsa uydurur, mutlaka canını yakarlar.

Yani evli insanların yanında sürekli uzun süre kalınmaz insanlar çok anlayışsız.kaynınla yalnız kalsan nolur?adam seni yiyecek değil sanki sapıkmış gibi bir algı oluşuyor siz öyle deyince ona kızmışlardır.tabi işlerinede gelmediği için alış demişlerdir.kaynınızda olsa görümcenizde farketmez bekar adam dururken evli insanlarla kalınmaz.

Büyük ihtimal size aba altından sopa gösteriyor eşiniz, bak bu konuların lafını açarsan boşarım diyor boşanmayı kabul etmeyeceğinizi düşünüyor.
Boşanmayı kabul etmezseniz bu konu hakkında artık söz hakkınız olmayacak gibi gelen geçen kalacak. Boşanmayı kabul ederseniz size sen zaten hiç istemedin hiç bana yardımcı olmadın gibi gibi yine psikolojik şiddet uygulayacak bence. Maksat boşanmayla gözü korksun kabul etsin ailemi.

Eşinize şöyle deyin benim , bana özel olması gereken tek bir alan vardı evim; dışarıdaki bütün sorunları, yorgunlukları dışarıda bırakıp gelmeliyim, burada rahatlamalıyım. Ama sen ve ailen bana sormadan bu alanım hakkında karar verdiniz. Buna hakkınız yok burası benim de evim. Akşam geldiğimde ayaklarımı uzatmak istiyorum, evde belki çıplak gezmek istiyorum ben neden kendi evimde rahat olamıyorum. Yeter bana huzur bulacak yer bırakmadınız yeter diyin

Eşiniz iyi biri değil size karşı acımasız , hem çalışıp hem ailesine hizmetçilik yaptırtmış sizi, kardeşine de yaptıracaktı tabi , altınlarınızı alın boşayın bu adama br kuruş göstermeyin resmen köle almış kendine , eğer eşinizin boşanma isteğine boyun eğip nolur boşama beni ne istersen yaparım moduna girerseniz istediği şeyleri yapmadığınızda boşamakla tehdit edilir köle isaura olarak yolunuza devam edersiniz kıymetinzi bilin lütfen , sonra kendinize yaptığınız haksızlıklrdan dolayı kendinizi affedemeyebilirsiniz :KK43:

Bu yaratığı seviyorsunuz yani, eve bir hayvan alım diycem ama zavallı hayvanlara hakaret olur. Bari çoğalıp insanlığın başını belaya sokmasına engel olun.

Bu konuları okurken en merak ettiğim ve şaşırdığım şey eşlerin kadınları bu kadar rahat gözden çıkarması oluyor her seferinde.
Yani sizi bu kadar rahat gözden çıkaran biri evlenmeden öncede muhtemelen çıkarıyordur diye düşünüyorum.İnsanlar karşıdaki insanın hislerinin ne kadar farkında olarak evleniyorlar ?

Dilekçe verecekse versin p....k. "Boşamazsan namertsin" de bakalım ne yapıyor...

Olaya gel ya, hem suçlu hem güçlüler. Ne demek alışacaksın, sen mecbur musun onun kardeşiyle aynı evde oturmaya?
Eşin adam değil, bırak ki iyi biri olsun.

Boşa, gitsin anasının koynuna girsin, bekar kardeşleriyle yaşasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X