• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

Haklıyken haksız duruma düşmede üstüme yoktur şuan o durumdayız bu sebeple konuşmuyoruz resmen 😣

yani titizliğin cinsiyeti yok bence o yüzden kadın dediğin titiz olmalı muhabbetine hiç girmeyeceğim.
güzel insan titiz insan oluyor, eşimin titiz davranışları benim gözümde onu büyütüyor mesela.
o nedenle siz bu kadar savurgan olursanız eşiniz sizden soğuyabilir, tam tersine o da pasaklı olsaydı siz de ondan soğuyacaktınız. bence eşinizden ziyade kendiniz için titiz olmak isterseniz daha şevkle yaparsınız işlerinizi.

teşekkürler cevaplarınız için, ben ev kadını olamıyorum sanırım bilmiyorum :KK14:
çünkü dediğiniz şeyler benim içimden asla gelmiyor yapmak istemiyorum
belki yarım saatimi alacak şeyler aksine elim çok hızlıdır herkes de böyle söyler ama gelin görün ki eve gittiğim gibi yatışa geçiyorum
Çocuk olmadan önce evim gayet derli topluydu.Çünkü aldığımı aldığım yere koyarım.Haftaiçi annem bizimle kalıyor,annem temizdir ama aldığını aldığı yere koyma gibi bir durumu yoktur o yüzden dağınıklık oluyor.Eve gidincede çocugumu zaten gün içinde 2 saat görüyorum deyip çocukla ilgileniyorum sonra kendime vakit ayırıyorum.Haftaiçi bişey yapmıyorum

Günaydın KK
Yine yeni bir dertle karşınızdayım

eşim dağınık düzensiz olduğumu söylüyor :KK14: dağınığım kabul. oldum olası düzenli biri olamadım. annem hep arkamı toplardı
şimdi 9 aydır evliyim, çalışıyorum. akşama kadar masa başı olmama rağmen eve gidince canım çıkmış oluyor. Sabah 6.30 da uyanıp akşam eve 6.30 da geliyorum. gecede 23:00 gibi uyumuş oluyorum.

çalışma bahanesinin arkasına mı saklanıyorum bilmiyorum. ne yemek yapasım geliyor ne temizlik.
haftada 1 cumartesi günleri genel temizlik yapıyorum.
çamaşırları da genel de haftada 1 makinaya atarım

atıyorum bi ceketi koltuğa bırakırım günlerce orda kalır, beni rahatsız etmiyor ama eşimle sırf bu yüzden sabah kavga ettik
düzenden ölüyosan git bi yardımcı tut o zaman dedim bende.

çamaşırları sermiştim 2 gün önce, 2 gündür toplamadım duruyo öyle. bu beni niye rahatsız etsin ki ? duruyo işte yani
eşim buna deli olmuş. ben de dedim kendin topla madem.

bu arada eşim hiç bi desteği esirgemez. çoğu zaman yemeği kendi yapar, ütüsünü kendi yapar
ben süpürrüm o siler. ama ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyoken sen kadın düzeni kuramıyorsun evde diyor.

ama gelin görün ki ben haftasonu harici kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum, bu arada bel fıtığı var sürekli bel ağrısından şikayetçiyim o yüzden de gidip hemen yatmak istiyorum.
genel olarak böyle.

sizin rutininiz nasıl ? hem iş hem ev nasıl yürütüyorsunuz ? hatta çocuklu olanlar bile var gıpta edilesi..
önerileriniz var mı ?

Ben sizin gibi olmamama rağmen , çalıştığım dönem 2 haftada bir yardımcı alıyordum. Bence sizin fazlası ile ihtiyacınız var. Siz yapmıyorsanız yapan biri olmalı. Bütçenizden bir miktarını yardımcı için ayırın. Ve akşam gelince bir süreyi toparlamak için ayırın derim. Haftada 1 çamaşıra ayırmak yerine , işten gelince atın makineye bitince serin. Kıyafetleri yatmadan önce toparlayın mutlaka gibi gibi

Bence siz çalışma bahanesinin arkasına saklanıyorsunuz. Koca insanların hala arkasını annesinin toplamasının zararlarını gördük resmen bu konuda. Sizin attığınız ceketin günlerce orda durması ve rahatsız olmamanız sorun zaten bunun çalışıyor olmakla hiç ilgisi yok, dağınık ve üşengeç olmakla ilgisi var. Eşinizi haklı buldum. Çamaşırın gümlerle asılı durması beni de rahatsız eder, gören toplamalı ama sürekli bu gören ve toplayan taraf eşinizse artık bıkmıştır.

Bence siz çalışma bahanesinin arkasına saklanıyorsunuz. Koca insanların hala arkasını annesinin toplamasının zararlarını gördük resmen bu konuda. Sizin attığınız ceketin günlerce orda durması ve rahatsız olmamanız sorun zaten bunun çalışıyor olmakla hiç ilgisi yok, dağınık ve üşengeç olmakla ilgisi var. Eşinizi haklı buldum. Çamaşırın gümlerle asılı durması beni de rahatsız eder, gören toplamalı ama sürekli bu gören ve toplayan taraf eşinizse artık bıkmıştır.
Teşekkürler yorumunuz için siz çalışıyor musunuz ?

Çocuk olmadan önce evim gayet derli topluydu.Çünkü aldığımı aldığım yere koyarım.Haftaiçi annem bizimle kalıyor,annem temizdir ama aldığını aldığı yere koyma gibi bir durumu yoktur o yüzden dağınıklık oluyor.Eve gidincede çocugumu zaten gün içinde 2 saat görüyorum deyip çocukla ilgileniyorum sonra kendime vakit ayırıyorum.Haftaiçi bişey yapmıyorum
Çocuklu durum çok daha farklı tabi
Ben borçlar bitince işten ayrılmayı düşünüyorum enerjim kalmıyor

Evde misafir olmadığı için eşinize karşı rahatsınız.
Evinize misafir gelse mesela cat kapı

Ceket bir yerde bulaşıklar yığılı ev kırık içinde
Yatak bozumu rahat eder misiniz...
Yok edemezsiniz bence.

Şimdi bn3im küçük bir oğlum var.
O dağıtır ben toplarım

Ben toplarım ardından o dağıtır.

Çok zorlu....

Uyandım
Yatak örtüsünü t9pladim.
Oğlanın dökümlerini esimin kirpilerini kaldırdım.

Banyo dağınıksa topladım

Mutfağa geçtim kahvaltı. Bulaşık sonra salon daki örtüleri düzelttim

Fazlalıkları yerine koydum.

Süpürge
Töz
Ve her silme

Bu kadar.
2 kısmın dağınıklığı çabuk toplanır çocukla bitmiyor dağınıklık.
Ben bittim

Evde misafir olmadığı için eşinize karşı rahatsınız.
Evinize misafir gelse mesela cat kapı

Ceket bir yerde bulaşıklar yığılı ev kırık içinde
Yatak bozumu rahat eder misiniz...
Yok edemezsiniz bence.

Şimdi bn3im küçük bir oğlum var.
O dağıtır ben toplarım

Ben toplarım ardından o dağıtır.

Çok zorlu....

Uyandım
Yatak örtüsünü t9pladim.
Oğlanın dökümlerini esimin kirpilerini kaldırdım.

Banyo dağınıksa topladım

Mutfağa geçtim kahvaltı. Bulaşık sonra salon daki örtüleri düzelttim

Fazlalıkları yerine koydum.

Süpürge
Töz
Ve her silme

Bu kadar.
2 kısmın dağınıklığı çabuk toplanır çocukla bitmiyor dağınıklık.
Ben bittim

En büyük korkum çat kapı misafir :D
Bu beni tetikleyebilir kızlar çıkın çıkın gelin bana baskın yapın :D

mesela çamaşırın asılı durması rahatsız ediyor denmiş de beni ya da konu sahibini rahatsız etmiyor

neden titiz olmak hatta fazlaca tertipli düzenli olmak "onun da huyu böyle" diye kabul görürken bizimki kabul görmüyor

örneğin o çamaşırlıktaki çamaşır beni yıllardır hiççç rahatsız etmedi yaşım 40

ya da bulaşık makinasındaki temiz bulaşık

çevremde çok kişi var ay makina bitti boşaltmam lazım deyip çayını kahvesini bırakıp mutfağa giden

neden çamaşır olsa anlarım kırışır da bulaşık kalsa ne olur

ya da yemek bitti bırakıyorum masada üç saat sonra canım isterse topluyorum 10 dakika

neden kendime işkence edeyim hemen toplayayım diye

mesela örnekler var kalktım yatağı topladım diye

ben yukarıya kendi günümü yazdım yatak toplamak pijama katlamak yok

hiç yapmadım, yapmam

oğlum da yapmıyor

yarınlarda gelin oğluma derse sen de topla hep ben topluyorum diye bırak dağınık kalsın annem 60 yıldır toplamadı bir sorun yok diyecek

yatak toplamaya ayıracağım vakitte burada takılıyorum mesela en basiti

her gün o yatağı toplasam ne olur zaten sabah evden çıkan da benim akşam giren de

misafir gelirse vs deniyor da misafire ne benim yatağımdan

En büyük korkum çat kapı misafir :KK70:
Bu beni tetikleyebilir kızlar çıkın çıkın gelin bana baskın yapın :KK70:
Cat kapi yapabilecek ya da gelmeden 10 dk once arıcak insanlar olsun o zaman hayatınızda
Yoksa da misafiri siz çağırın
Böylelikle belki bu huyunuzdan kurtulursunuz.
Ilk evlendiğinde bende tembellik yapardım ama temizlik bi defa gitti mi toparlamasi güç oluyor.
Ve benim eşim hiç yardim etmez çöp atmaz.
Konserve yapsak kapagini sıkmaz.
Kirliilerini yere atar.
Gomlelkleeibi salonda bırakır.
Falan

Ona rağmen ev çok pis cenabet demişti bana.
Kendi cenabet onun.
Günde en az 3 kere supurge çaktırıyorum temiz olduğumdan değil.
Ama çocuk ağzına atıyor.
Yerler ekmek oluyor napayım...
Ona rağmen yaranamiyorsun

Bence de misafir büyük bir tetikleyici...
Bazen sınır oluyorum yapmak istemiyorum çünkü.

mesela çamaşırın asılı durması rahatsız ediyor denmiş de beni ya da konu sahibini rahatsız etmiyor

neden titiz olmak hatta fazlaca tertipli düzenli olmak "onun da huyu böyle" diye kabul görürken bizimki kabul görmüyor

örneğin o çamaşırlıktaki çamaşır beni yıllardır hiççç rahatsız etmedi yaşım 40

ya da bulaşık makinasındaki temiz bulaşık

çevremde çok kişi var ay makina bitti boşaltmam lazım deyip çayını kahvesini bırakıp mutfağa giden

neden çamaşır olsa anlarım kırışır da bulaşık kalsa ne olur

ya da yemek bitti bırakıyorum masada üç saat sonra canım isterse topluyorum 10 dakika

neden kendime işkence edeyim hemen toplayayım diye

mesela örnekler var kalktım yatağı topladım diye

ben yukarıya kendi günümü yazdım yatak toplamak pijama katlamak yok

hiç yapmadım, yapmam

oğlum da yapmıyor

yarınlarda gelin oğluma derse sen de topla hep ben topluyorum diye bırak dağınık kalsın annem 60 yıldır toplamadı bir sorun yok diyecek

yatak toplamaya ayıracağım vakitte burada takılıyorum mesela en basiti

her gün o yatağı toplasam ne olur zaten sabah evden çıkan da benim akşam giren de

misafir gelirse vs deniyor da misafire ne benim yatağımdan

size milyonlarca kalp gönderiyorum beni benden daha iyi ifade ettiniz :rolleyes:
üşengeçlik falan denildi olabilir yorumlara saygım var ama sorun şurda
beni rahatsız etmiyor, edipte kaldırmasam belki doğru ama ne olacak ki yani o çamaşırlar orda 1 hafta dursa ne olacak zaten cumartesi toplanacak :110:

Günaydın KK

eşim dağınık düzensiz olduğumu söylüyor :KK14: dağınığım kabul. oldum olası düzenli biri olamadım. annem hep arkamı toplardı
şimdi 9 aydır evliyim, çalışıyorum. akşama kadar masa başı olmama rağmen eve gidince canım çıkmış oluyor. Sabah 6.30 da uyanıp akşam eve 6.30 da geliyorum. gecede 23:00 gibi uyumuş oluyorum.

çalışma bahanesinin arkasına mı saklanıyorum bilmiyorum. ne yemek yapasım geliyor ne temizlik.

atıyorum bi ceketi koltuğa bırakırım günlerce orda kalır, beni rahatsız etmiyor ama eşimle sırf bu yüzden sabah kavga ettik

çamaşırları sermiştim 2 gün önce, 2 gündür toplamadım duruyo öyle. bu beni niye rahatsız etsin ki ? duruyo işte yani

bu arada eşim hiç bi desteği esirgemez. çoğu zaman yemeği kendi yapar, ütüsünü kendi yapar
ben süpürrüm o siler. ama ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyoken sen kadın düzeni kuramıyorsun evde diyor.

ama gelin görün ki ben haftasonu harici kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum, bu arada bel fıtığı var sürekli bel ağrısından şikayetçiyim o yüzden de gidip hemen yatmak istiyorum.
genel olarak böyle.

sizin rutininiz nasıl ? hem iş hem ev nasıl yürütüyorsunuz ? hatta çocuklu olanlar bile var gıpta edilesi..
önerileriniz var mı ?
aaa ne kadar da ben :D rutinim hafta içi sadece yemek olayı olur haftasonu temizlik yaparım ama çalışan biri olarak gerçekten zor

size milyonlarca kalp gönderiyorum beni benden daha iyi ifade ettiniz :rolleyes:
üşengeçlik falan denildi olabilir yorumlara saygım var ama sorun şurda
beni rahatsız etmiyor, edipte kaldırmasam belki doğru ama ne olacak ki yani o çamaşırlar orda 1 hafta dursa ne olacak zaten cumartesi toplanacak :110:

ya hatta toplanmasa

yani bir insanın kaç kıyafeti olmalı ki

günümüzde onlarca ama örneğin 5 gömlek bir erkeğe yetmeli hafta içi

ee yıkadım astım

her sabah alsın ütülesin giysin gitsin işe

o zaman çamaşırı toplamaya da ekstra zaman ayırmak gerekmiyor ütüye de

öbür türlü katla koy bir zaman çıkart hepsini ütüle koy bir başka zaman

kurutma makinam var kurutmalığım yok artık ama yine de kurutmadan çıkan çamaşırlar çalışma odasındaki koltukta soğuyor bazen o akşam toplanıyor bazen 3 gün sonra

benim kedim de var o yeni yıkanan çamaşırların üstünde de takılıyor

ben relaks bir insanım bu konuda zira bir de bunları kafaya takarsam ömür bitmez

eşya bize hizmet etmek için var ben sürekli silip süpürüp yıkayıp paklayayım diye değil ki

yatakta amaç yatmak yattım bana yeter

bir de anı yazayım da gülün

yeni evliyim halama kalmaya gittik annemler vs de var

odasını bize verdi neyse kalktık baktım şifonyerin üstünde yatak örtüsü var

kadın 60 ına geldi süsünden vazgeçmemiş yatak örtüsü var sereyim bari dedim yatağı düzelttim örtüsünü örttüm

halam da gitmiş bak ne varsa gençlerde var o alışkın demek ki benim aylardır üşenip örtmediğim örtüyü ne güzel örtmüş demiş

özetle ikimiz de o örtüyü hiç kullanmıyormuşuz normal şartlarda

hoş benim hiç yatak örtüm olmadı hatta hediye gelen vardı bir iki onu da belediyeye verdim ihtiyacı olana dağıtsın diye

hani derler ya bebeğin olur lazım olur şu olur lazım olur hiç lazım olmadı bundan sonra da olmayacak

aaa ne kadar da ben :KK70: rutinim hafta içi sadece yemek olayı olur haftasonu temizlik yaparım ama çalışan biri olarak gerçekten zor

benim yemek bile çok nadir :110:
dün mesele eve 19:30 da geldim
eşim 17:30da evdeydi

2 saat hiçbişi yapmamış
normalde yapar ama dün yapmak istememiş
aç mısın diye sordum. evet dedi. ne yapcaz dedim bu saatten sonra dışardan bişi söyle dedim.
yemek kültürüm zayıf yapacak bişi bulma konusunda çok zorlanıyorum.

tamam bişi yapma dedi atarlandı küstü. kalktı yumurta kırdı yedi.
ben yemicem dedim aç değildim.
1 saat sonra da ben acıktım midem yapıştı, dışardan sipariş verdim bende

oo neymiş ben erkek halimle yemek yapıyorum sen hemen dışardan söylüyosun

eşiniz size "ben erkek olarak yapıyorsam... "gibi bir ithamda bulunamaz kusura bakmasın. ikiniz de çalışan insansanız elbette yardımcı olacak.çamaşırı siz toplayamadıysanız o düşünüp toplayacak. o ceketi siz almadıysanız o da o evde yaşıyor ise o düşünüp alacak. tabi bu sürekli hale gelirse bu sefer eşinize haksızlık olur ama bu işlerin ortak yapılması gerektiğini önce eşinize anlatın. biraz da hem kendiniz hem aileniz için siz de biraz özveri göstermeye çalışın.

Günaydın KK

genel olarak böyle.

önerileriniz var mı ?

Size hak veriyorum. Eşinize hafta içi çok yorulduğunuzu ve bundan dolayı enerjinizin kalmadığını. Sizden bir ev hanımının düzenini beklememesini anlatın lütfen.

Sabah evden çıkıp akşam 6,30 da geldiğiniz de daha ne temizliği ve yemeği yapabilirsiniz Allah aşkına.

Bunun fazlası sizi yıpratır. Bence anlaşın bir kadınla. Hafta 3 gün yarım gün evinize gelsin siz yokken temizlesin düzenlesin bir de yemek yapsın... Al sana düzenli ev....

Bakın zaten çalışıyor ve para kazanıyorsunuz. Biraz da kendiniz için harcayın. Canınızın kıymetini bilin...

Back