• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok takıntılı ve dengesiz

Eşiniz neden bir anda sizi böyle takip etmeye başladı sizce? Konustunuz mu bunları sordunuz mu? Size güvenmiyor ama neden. Şiddet uygulamaya da meyilli görünüyor. Mesela işim var deyip kapatsanız, bu dinleme işine son vermesini söyleseniz ne yapar? Böyle stresle, korkuyla yaşanmaz ki

Burada yazmışsınız neyse size Allah yardım etsin
Ona mecburum diye bir kelime yok ayrılırsam hayat benim ve çocuklarım açısından maddi olarak çok zor olacak. Evet yineliyorum olacak. Ama son çare buysa bu sorunlar ile de ölemem.Posta iyice bakın neler yazmışım insanlara. Önceliğim düzelir mi hastaysa şayet ki bir sorun gerçekten var bu nasıl çözülür aşılır. Yoksa o zaman kanser olduğunda da bıraksaydım. Bir arkadaş yazmış insanlar fiziksel olarak hastayken nasıl destek oluyorsak ruhsal ve beyinsel hastayken de aynı şekilde olmak zorundayız. Herhalde hayatın ne kadar pahalı olduğunu bilmiyor görmüyorsunuz. Çocuklarımı yetim yurduna mı atayım hemen boşanıp. Ben kolayı istemiyorum. Yapacağım en Doğru hareketi yapmak istiyorum.

çocuklar için çok üzüldüm, tabi ki sizin için de. Psikolojilerinin etkilenmemesi için elinizden geleni yapın. onlarla konuşun, anlatın, bu davranışların normal olmadığını bilsinler. sizin için çok zor bir durum, keşke uzaklaşabilseniz o ortamdan.

Eşiniz tam anlamıyla BENCİL. SAPLANTILI ve KURUNTULU birisi .bunca yıl iyi dayanmışsınız çekilecek çile değil valla

Valla son 7 aydır böyle öncesinde yoktu diyorsanız bu ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Denildiği gübi beyin tümörü olabilir, değişik beyin hastalıkları var onlar olabilir (ör: limbik ensefalit). Organik bir şey bulunamazsa psikiyatrik açıdan 40 yaş sonrası başlayan hastalıklar var. Bazen şizofreni bile 40 yaşından sonra başlayabiliyor.

Bunun için yapacağınız şey eşinizle dürüstçe konuşmak. Sen son 7 ayda çok değiştin bunun için doktora gideceğiz demek. Önce psikiyatriye (devlet hastanesinin psikiyatrisine değil de iyi bir üninin ya da eğitim araştırmanın psikiyatrisine gidin. Çapayı biliyorum iyiler mesela) orada değerlendirilecek. Gerekirse nöroloji konsültasyonu istenecek. Nöroloji işin içine girerse beyin mrları, ayrıntılı kan testleri, hatta sonrasında belden sıvı alıp incelemeye gidecek. Hepsi temiz çıkarsa psikiyatriye tekrar yollanacak. Yani bu çok uzun ve zor bir süreç haberiniz olsun. Üstelik bazen maalesef tedavi de olmayabiliyor.

O yüzden madem 7 ay öncesinde bu adam melekti birden değişti olduğuna eminseniz ilk yapmanız gereken boşanmak değil, adamın neyi olduğunu ortaya çıkartmak. Kendisi kabul etmezse yapacak bir şey yok yardım edilmek istemeyen birine edemezsiniz o zaman yolunuzu çizersiniz. Boşanmak maddi olarak çok zorlayacaksa sizin için onun bittiğini ve arkadaşı olarak çocuklar için devam edeceğinizi söylersiniz. Odaları ayırırsınız. Çocuklar büyüyünce boşanırsınız. Ama tehlike yaratmaya başlarsa (ne bileyim paranoyaklığından size zarar vermeye falan) o zaman tazminat, nafaka, her şeyinizi alıp koruma kararı çıkartıp boşanırsınız.

Ilk mesajınızdaki anlatiminizda adam oldum olası böyle gibi yazmışsınız, insanlar da ona göre yorumlar yapmış. Biz nerden bilelim meğerse inanilmaz bir adammış da son aylarda böyle olmuş? Sizinle empati kurduk hepimiz ve kocanıza sinirlendik size üzüldük, ego tatmini alkışlanmak falan değil kimsenin derdi. Başlık bile adamin her zaman böyle biri oldugunu gösterir sekilde atilmis.Bize saldırmaniz cok saçma

Andropoz başlamış bence. Biraz erken ama olabilir.

Aynen oyle ben de bunu düşündüm. Baskici bir annem vardi, boyun egsem, he deyip huyuna gitsem güllük gulistanlik yasar giderdim. Ki bu anne boşayamiyorsun da. Ama brn hic boyun egmedim, genclik yillarimi mahvettim , daha da cok beni kiskac altina almaya calisti ama ben hep bas kaldirdim. Kocayi bosuyorsun bitiyor neden katlanilir ya
Ya hemen anne diye ajitasyon yapmış. Ne alaka anneyle ? Kim sana dedi böyle birinden 3 çocuk yap diye. Valla üzülmüyorum yaw.

Merhaba bir süredir işin içinden çıkamadığım bazı durumlar var. Sizlerden destek almak istiyorum.Evliyim ve 3 çocuğum var. Eşim sürekli gün bugün olmuş öğlen aralarında arar ve telefonu hiç kapatmaz öyle cebimde kalır iş yerinde başkaları kendi aralarında konuşsalar sana mı sordu ne dedi kimdi gibi sorular yöneltir ve iyice araştırır. Geçen gün kimliğim yoktu çantamda bir iş arkadaşıma masana bakar mısın dedim belki elimde orada unutmuşum diye o da baktı orda mı dedim hayır dedi ne sordun diyor bana orada mı dedin kim için sordun. Gerçekten çok sıkıldım artık bu durumlardan. Geçen hafta oğlum telefonu ile oyun oynuyordu bir kaç başka uygulama indirmiş diye telefonu kaldırıp bıktım usandım bu çocuklardan diyerek fırlattı akabinde dün akşam yine çocuk almış telefonu diye sinirlenip anında alıp telefonu paramparça etti. Ben tepki verince sustu sonra gece boyunca söylenip durdu. Ve yatağa girince benden normal şekilde davranmamı istiyor. Sarılmak istiyor konuşmak istiyor. Çoğu kez yapmadığım şeyler ile suçluyor beni. Hep kavga tartışma çıkıyor. Sonra gelip bir şey olmamış gibi yapışıyor öpüyor. Bu durumu nedir cidden 40 yaşını aşmış bir adam niye böyle olur? Anında sinirlenip bana ve çocuklara bir sürü küfür ediyor. Sonra unutalım istiyor. Özür dileme becerisi de yok kesinlikle. Toplum kurallarına da uymaz. Örneğin kapalı alana gireriz elinde sigara vardır söndürmez göstermeden içer biri görüp uyarınca da tantana yapar. Bu ay bir davadan ötürü avukata ödememiz var. Aman ödeme boş ver versin mahkemeye diyor. Ben ise böyle şeyleri hiç sevmem. Borcuma sadık biriyim. Cidden bu durumlarla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Bu adamda ciddi bir rahatsızlık var. İsmini bilmiyorum. Sürekli ben ne dersem aksini söyler ve savunur. Her doğruyu o bilir. Herkesten yakışıklıdır.(bu onun için öyle) İş yerinde olsun çevrede olsun herkesle siyaset konuşur,tartışır ve örnek verirken ağza alınmayacak küfürler eder. Hep o doğru asla başkasının düşüncesine saygı duymaz buna bende dahilim. Ne yapmalıyım ,doktora gitmez bu ve oldukça yıprattı beni bu durum. Geçenlerde boşanalım dedim diye deliye döndü kolumu falan sıktı sen bana mecbursun başkasıyla yapamazsın dedi. Bende ben boşanmak istiyorum dedim başkasıyla evlenmek istiyorum demedim veya hayatımda başkası var demedim. Sürekli nereye gitsek park hali. İr araba görse içinde biri o kim niye bekliyor hemen huylanıyor. Sadakatsizliğini hiç görmedim bu arada. Bende ona karşı aileme karşı çok ilgili bir kadınım ama niye böyle oluyor anlam veremiyorum
Yani onu bana teklif ettiği an bosarım o adamı.
Bakın cok ciddiyim.
Kocam bana telefonu acık bırak dediği an kendisini sessize alırım.
Siz bide norma normal telefonu dinletiyosunuz adama.
Hadi o deli ya siz????
Arkadaslar böyle seyleri normallestirmeyin ya.
Yok artık.

Merhaba bir süredir işin içinden çıkamadığım bazı durumlar var. Sizlerden destek almak istiyorum.Evliyim ve 3 çocuğum var. Eşim sürekli gün bugün olmuş öğlen aralarında arar ve telefonu hiç kapatmaz öyle cebimde kalır iş yerinde başkaları kendi aralarında konuşsalar sana mı sordu ne dedi kimdi gibi sorular yöneltir ve iyice araştırır. Geçen gün kimliğim yoktu çantamda bir iş arkadaşıma masana bakar mısın dedim belki elimde orada unutmuşum diye o da baktı orda mı dedim hayır dedi ne sordun diyor bana orada mı dedin kim için sordun. Gerçekten çok sıkıldım artık bu durumlardan. Geçen hafta oğlum telefonu ile oyun oynuyordu bir kaç başka uygulama indirmiş diye telefonu kaldırıp bıktım usandım bu çocuklardan diyerek fırlattı akabinde dün akşam yine çocuk almış telefonu diye sinirlenip anında alıp telefonu paramparça etti. Ben tepki verince sustu sonra gece boyunca söylenip durdu. Ve yatağa girince benden normal şekilde davranmamı istiyor. Sarılmak istiyor konuşmak istiyor. Çoğu kez yapmadığım şeyler ile suçluyor beni. Hep kavga tartışma çıkıyor. Sonra gelip bir şey olmamış gibi yapışıyor öpüyor. Bu durumu nedir cidden 40 yaşını aşmış bir adam niye böyle olur? Anında sinirlenip bana ve çocuklara bir sürü küfür ediyor. Sonra unutalım istiyor. Özür dileme becerisi de yok kesinlikle. Toplum kurallarına da uymaz. Örneğin kapalı alana gireriz elinde sigara vardır söndürmez göstermeden içer biri görüp uyarınca da tantana yapar. Bu ay bir davadan ötürü avukata ödememiz var. Aman ödeme boş ver versin mahkemeye diyor. Ben ise böyle şeyleri hiç sevmem. Borcuma sadık biriyim. Cidden bu durumlarla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Bu adamda ciddi bir rahatsızlık var. İsmini bilmiyorum. Sürekli ben ne dersem aksini söyler ve savunur. Her doğruyu o bilir. Herkesten yakışıklıdır.(bu onun için öyle) İş yerinde olsun çevrede olsun herkesle siyaset konuşur,tartışır ve örnek verirken ağza alınmayacak küfürler eder. Hep o doğru asla başkasının düşüncesine saygı duymaz buna bende dahilim. Ne yapmalıyım ,doktora gitmez bu ve oldukça yıprattı beni bu durum. Geçenlerde boşanalım dedim diye deliye döndü kolumu falan sıktı sen bana mecbursun başkasıyla yapamazsın dedi. Bende ben boşanmak istiyorum dedim başkasıyla evlenmek istiyorum demedim veya hayatımda başkası var demedim. Sürekli nereye gitsek park hali. İr araba görse içinde biri o kim niye bekliyor hemen huylanıyor. Sadakatsizliğini hiç görmedim bu arada. Bende ona karşı aileme karşı çok ilgili bir kadınım ama niye böyle oluyor anlam veremiyorum
of of. çok problemli

katlanılmayacak bi tip.

bunca yıl katlanıp 3 çocuk doğurmuşsunuz .
yeni böyle olmadı ya bu adam.

Bu 7 aydır böyle olan bir durum. Okumadınız sanırım bir süredir böyle diyorum. Başından beri değil. Ayrıca çocuklar iyi durumda demiyorum. Ama ben boşanınca tek başıma zor olacak maddi açıdan kastettiğim bu boşanacak olsam dert yanmam gider avukat tutar davamı açarım. Benim istediğim bir çözüm yolu var mı, ne yapabilirim? Boşanmak en son çözüm gerekirse onu da yapacağım.
Gerekirse mi?
Adam masumlar apt.2 ceviriyo evde.
Han sanırım inciyi böyle takip ediyordı ruh hastası gibi.
Evde küfür kıyamet ,3 cocuk bu adamla yasıyor ama gerekirse bosarım.
Gerekmesi icin daha ne lazım bilemedim.

Bu 7 aydır böyle olan bir durum. Okumadınız sanırım bir süredir böyle diyorum. Başından beri değil. Ayrıca çocuklar iyi durumda demiyorum. Ama ben boşanınca tek başıma zor olacak maddi açıdan kastettiğim bu boşanacak olsam dert yanmam gider avukat tutar davamı açarım. Benim istediğim bir çözüm yolu var mı, ne yapabilirim? Boşanmak en son çözüm gerekirse onu da yapacağım.
çalışmıyorsanız baro size avukat veriyor.

boşandıktan sonra işe girersiniz .

boşanma aşamasına gelindiğinde eşler doktora gitmeyi . eş terapisi almayı. ilaç kullanmayı kabul ediyor.

Ailenizin size yaptığını sizde çocuklarınıza yapıyorsunuz yani. Rabbim ıslah etsin
Ne alaka? Kadın'ın annesi 6 aylıkken başkasına kaçmış. Babasına gelen kadınlardan şiddet görmüş. Şimdi kadının yaşadığıyla ne alaka??? Ki eşi 7 aydır böyleymiş. Bence sizi ıslah etsin ya miye böylesiniz??

Türkiye gerçekleri..
Herkes ne kadarr muhteşem ya. Ne kadar akıllı. Ne kadar güçlü.
Senelerdir biriyle birliktesiniz, adam birden şizofrene bağlıyor, ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Aile yok, 3 çocuk var. Hadi siz alın 3 çocuk 1 asgari ücretle geçinin bakalım. Böyle büyük konuşurken kendinizide mi düşünmüyorsunuz ya..

Konu sahibi bence gerçekten eşiniz sonradan böyle olduysa tedaviye kesinlikle ikna etmelisiniz. Başka çare yok. Ya bırakacaksınız zorlanacaksınız, ya da bu adam tedavi olacak. Güzel bir anında ikna etmeye bakın. Çocuklarınız harap olacak böyle.

Allah yardımcınız olsun, çok zor🙏🏻

Ne alaka? Kadın'ın annesi 6 aylıkken başkasına kaçmış. Babasına gelen kadınlardan şiddet görmüş. Şimdi kadının yaşadığıyla ne alaka??? Ki eşi 7 aydır böyleymiş. Bence sizi ıslah etsin ya miye böylesiniz??
arkadaşımın annesi de genç yaşta vefat etmişti. babası 2 senede bir kadın değiştirmiş getirmiş eve.
gelenlerden hep eziyet görerek büyümüşler .
gelenlerden biri çocukları bir odaya sokup zehirlemiş .
komşular kurtarmış . o zaman gazeteye çıkmışlar falan . en küçük kardeşlerini baba evlatlık vermiş . travmalarını yaşıyor hala. 40 yaşını geçti ama başetmekte zorlanıyor.

Gerekirse mi?
Adam masumlar apt.2 ceviriyo evde.
Han sanırım inciyi böyle takip ediyordı ruh hastası gibi.
Evde küfür kıyamet ,3 cocuk bu adamla yasıyor ama gerekirse bosarım.
Gerekmesi icin daha ne lazım bilemedim.

Çözebilirsem çözmek istiyorum diyor. Neden anlamak istemiyorsunuz? Sanki siz senelerdir 3 çocuk verdiğiniz bir adamı 7 ayda boşayacakmış gibi insanlara bunu yazıyorsunuz.

Çözebilirsem çözmek istiyorum diyor. Neden anlamak istemiyorsunuz? Sanki siz senelerdir 3 çocuk verdiğiniz bir adamı 7 ayda boşayacakmış gibi insanlara bunu yazıyorsunuz.
Hadi diyelim bu takıntı huyu yeni basladı.
Küfürde mi yeni basladı?
Ben küfür eden adama cocuk yapmam hanımefendi.
3 cocuk hic yapmam.
Bosanma avukatına verecek kadar param yoksa zaten cocuk yapmam.
O yüzden bakabileceğim kadar cocuk yaptım tek cocukta kaldım.:KK66:

Abla bilmiyorum farkında mısınız ama narsist bir insanla berabersiniz. Boşanma şansınız varsa boşanın.

Back