eşim çok sağlıksız besleniyor (bende)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
eşimle bir yıldır evliyiz ve beslenme tarzından dolayı ikimizde kilo aldık 58 kiloydum şimdi 66-67 geliyorum. eşim de sevgiliyken zaten kilo alıyordu sürekli şimdi onda daha fazla göbek çıktı.
sebebi ise eşimin sebzeyi sevmemesi. bende o kadar düşkün değilim ama evlenmeden önce hep sebze yerdim. şimdiyse çok sağlıksız yiyoruz. bende buna meyilliymişim demek ki alıştım ve bu şekilde besleniyorum. ve online market alışverişinden bir torba dolusu abur cubur söylüyoruz ve haftasonu onları yiyoruz keyif yapıcaz diye. eşim daha beter tek yemekte bir litreden fazla kola içiyor. ben yediklerimizden rahatsızım kilo aldığım için kendi adıma eşime diyet yapmaktan bahsediyorum ama eşim hiç rahatsız değil gayet keyfi yerinde. birkaç sefer yerken fazla da yeme aşkım zararlı diye uyardığımda '' şimdi onun sırası değil keyif yapıcam'' diye kızdı bende artık hiç karışmıyorum. artık sadece kendi adıma konuşuyorum diyet yapıcam başladım diye. bende direçsizim o onları yerken ben bakacak mıyım canım çekiyor 🤣

ben yavaştan seveceği sebze tarzı şeyler yapıyım diyorum ama eşimde keçi inadı var sebze yemekleri için asla ağzıma almam diyor.
mesela sebze yapamasam da diyet için sadece çorba yapsam o beni doyurmaz diyor. ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.

eşimle bir yıldır evliyiz ve beslenme tarzından dolayı ikimizde kilo aldık 58 kiloydum şimdi 66-67 geliyorum. eşim de sevgiliyken zaten kilo alıyordu sürekli şimdi onda daha fazla göbek çıktı.
sebebi ise eşimin sebzeyi sevmemesi. bende o kadar düşkün değilim ama evlenmeden önce hep sebze yerdim. şimdiyse çok sağlıksız yiyoruz. bende buna meyilliymişim demek ki alıştım ve bu şekilde besleniyorum. ve online market alışverişinden bir torba dolusu abur cubur söylüyoruz ve haftasonu onları yiyoruz keyif yapıcaz diye. eşim daha beter tek yemekte bir litreden fazla kola içiyor. ben yediklerimizden rahatsızım kilo aldığım için kendi adıma eşime diyet yapmaktan bahsediyorum ama eşim hiç rahatsız değil gayet keyfi yerinde. birkaç sefer yerken fazla da yeme aşkım zararlı diye uyardığımda '' şimdi onun sırası değil keyif yapıcam'' diye kızdı bende artık hiç karışmıyorum. artık sadece kendi adıma konuşuyorum diyet yapıcam başladım diye. bende direçsizim o onları yerken ben bakacak mıyım canım çekiyor 🤣

ben yavaştan seveceği sebze tarzı şeyler yapıyım diyorum ama eşimde keçi inadı var sebze yemekleri için asla ağzıma almam diyor.
mesela sebze yapamasam da diyet için sadece çorba yapsam o beni doyurmaz diyor. ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.
Ayy siz bizsiniz. Fakat benim eşim diyet yapacam diye aç kalabiliyor. O irade de bende yok :KK66:

Porsiyonlarınızı küçültün, akşam belli bir saatten sonra yemeyin. Yediklerinizi değiştiremeseniz de böyle yapabilirsiniz. Bir de yediğiniz zaralı şeyler için bol su için ki zarar azalsın.
Ayrıca eşiniz sevmiyorsa sevmiyor, kendinize sebze yapın muhakkak. Benim eşim de patlıcan yemez ama akşam evde karnıyarık var, kendi de tost yer muhtemelen. Ona göre mi yaşayacağım sürekli?

Bir torba dolusu abur cubur alıp hafta sonu onları yiyoruz demişsiniz ya hiç bundan sıkılmıyor musunuz? Mesela şöyle güzel bir sofra kurup normal yemek yemeyi canınız çekmiyor mu? yorgun olursunuz, yemek yapmak istemezsiniz tamam dışarıdan söylersiniz ama her gün abur cubur yemek değişik geldi bana.

Sebze az yiyorsa et seviyordur, bakliyat seviyordur vs. Onlar da sağlıklı. Tabii eti çok abartmamak lazim.
Yani sizin sorununuz sebze sevmemek veya az yemek değil öncelikle abur cubur. Önce onu azaltmak lazım. Sebzeye de sıra gelir. Şimdi hem onu azaltıp hem senzeyi çoğaltmak birden ağır gelebilir.
doğru aslında yediklerine de zararlı diyemem tavuk ve et yiyor ama bol ekmek ve 1 lt kola bazen de mayonez ile sorun orda da var

Sebze yemegini lezzetli yaparsaniz yer diye dusunuyorum.

Benim kayinvalidem sebze yemeklerine et koymaz ve lezzetli olmaz. o yuzden esim ben sebze sevmem diyordu. Ben sebze yemeklerini etli yapinca (benim annem hep oyle yapar) esim yemeye basladı. Hatta gorumcem bizdeyken yesil fasulye yapmistim icine parca kuşbası et koydum. Gorumcem normalde yeşil fasulye yemez ama seve seve yedi.

Yani tencere yemegine alistirin kendinizi de esinizi de. Zaten diyetisyenlerde etli sebzeli tencere yemeginin sağlıklı oldugunu soyluyor. Heleki zeytinyağiyla yapilirsa dahada lezzetli oluyor.

Tabi abur cuburuda birakmanız lazım. paketli gida diyabete davetiye çıkarır.

Sebze yemegini lezzetli yaparsaniz yer diye dusunuyorum.

Benim kayinvalidem sebze yemeklerine et koymaz ve lezzetli olmaz. o yuzden esim ben sebze sevmem diyordu. Ben sebze yemeklerini etli yapinca (benim annem hep oyle yapar) esim yemeye basladı. Hatta gorumcem bizdeyken yesil fasulye yapmistim icine parca kuşbası et koydum. Gorumcem normalde yeşil fasulye yemez ama seve seve yedi.

Yani tencere yemegine alistirin kendinizi de esinizi de. Zaten diyetisyenlerde etli sebzeli tencere yemeginin sağlıklı oldugunu soyluyor. Heleki zeytinyağiyla yapilirsa dahada lezzetli oluyor.

Tabi abur cuburuda birakmanız lazım. paketli gida diyabete davetiye çıkarır.
Bana da tam tersi geliyor ya sebzenin de bakliyatin da içine et konulunca yiyesim gelmiyor. Babanem hep koyar benim çorbalara bile koyar:)
Oraya gidince az yiyorum.
Ama et seven konu sahibi ve eşi için mantıklı öneri

Abur cubur yerine haftasonu için kek pogaca borek tatlı vs yapsanız cok daha iyi olur
Abur cubur bunlardan hem daha fazla kilo aldırıyor hem de kanserojen maddeler içerdiği için vucudunuza daha fazla zarar veriyor.
Birde kuruyemiş tuketmeye alıstırın kendinizi.
Benim eşimde sebze tencere yemeklerini sevmez ama fırında yaptıgımda bayıla bayıla yer. Sizde oyle deneyin bir. Mesela pırasayı fırında pırasa mücveri olarak yapabilirsin.
Fırında yapılan yemeklere yonelin derim..

doğru aslında yediklerine de zararlı diyemem tavuk ve et yiyor ama bol ekmek ve 1 lt kola bazen de mayonez ile sorun orda da var

Eti de fazla tuketmek iyi degil ozellikle kirmizi eti çok tuketmek kalp hastaliklarina neden oluyor. Eşim de et sever, her gun et olur yemekte mutlaka ama eti sebzeli yaparim ben ve belli bir ölçüsü olur etin catlayana kadar yenmez.

Yemek aliskanliklarina zorla karisilmasini dogru bulmuyorum. Ben cips yerim eşim agzina surmez mesela ve buna karisilmasini istemem ama cipsi de cildirircasina devamli yemiyorum, spor yapiyorum, hayatimda hiç fazla kilom olmadi. Abur cubur yesekte dikkat ediyoruz.

Boyle ipin ucunu kacirip abartip hem goruntu olarak hemde saglik olarak kendine zarar vermeye basladiginda eşimi uyarirdim, umursamamaya devam ettiginde kalbini kirardim malesef bu konuda kibar olamazdim ben.

Bana da tam tersi geliyor ya sebzenin de bakliyatin da içine et konulunca yiyesim gelmiyor. Babanem hep koyar benim çorbalara bile koyar:)
Oraya gidince az yiyorum.
Ama et seven konu sahibi ve eşi için mantıklı öneri

Benim annemde hep et koyar yesil fasulyeye, ıspanağa felan. Ben oyle alistiğim icin belki ispanak yemegi kiymasiz bana lezzetli gelmiyor. yesil fasulye de kusbaşi et olmadan lezzetli gelmiyor. Heleki patlican yemegine cok yakışıyor kuşbaşı et. Ben alistigim icin kayinvalidemde patlican yemegi yiyemiyorum mesela cok tatsiz geliyor icinde kuşbaşı et olmadan.

Etrafımda duyduğum iki kişi oldu kola bagımlısı hatta birinin ciğerleri bitme noktasına gelmiş koladan dolayı onu duydugumda cok korkmustum o gun bugundur eve kola sokmam ben.. Eşiniz muhtemelen bagımlı olma yolunda gidiyor onun yerine koyabileceginiz birsey olmalı evde dogal meyve suyu yapabilirsiniz mevsim meyvelerinden. Yazın bol bol şeftali kayısı erik suyu yaparım ben. Kışa da bir iki kavanoz saklıyorum cok iyi oluyor sizede fikir olsun.

ben geldım durun acılın :)
sımdı sız abur cuburu kesemezsınız dırekt sebzede yıyemezsınız
o yuzden sıze yerıne koyma metodu onerıyorum soyle kı...
sebzeyı tuketebılırsınız fırında unsuz sekılde kek gıbı pısırerek
mesela ...
2 kabak-1 havuc-1patates rendeleyın
1 kase lor peynırı
1 demet maydanoz
3 yumurta
bıraz taze sogan
pul bıber karabıber
2 yemek kasıgı zeytınyagı
bunları cırpın fırında kek gıbı pısırın yıyın

nutella mı cektı canınız
1 su bardagı fındıgı rondodan yagı cıkana kadar cekın
ıcıne 2 yemek kasıgı hındıstan cevızı yagı 2 yemek kasıgı kakao 2 yemek kasıgı bal ekleyın yıne rondodan cekın
alın buyrun nutella

bademı un halıne getırıp bal veya kuru meyve ya da kakao oranı yuksek bıtter cıkolata parcacıklarıyla kurabıye kek yapabılırsınız

sıze tarıflerden olusan sayfam var hemen lınkını bırakıyorum
mercımegı kuru fasulyeyı nohutu da un halıne getırıp ıstedıgınızı yapabılırsınız sadece tarıf bılmıyorsunuz kolay ıs yanı

Online bi uzmanlar eş diyeti yapın🤗

Porsiyonlarınızı küçültün, akşam belli bir saatten sonra yemeyin. Yediklerinizi değiştiremeseniz de böyle yapabilirsiniz. Bir de yediğiniz zaralı şeyler için bol su için ki zarar azalsın.
Ayrıca eşiniz sevmiyorsa sevmiyor, kendinize sebze yapın muhakkak. Benim eşim de patlıcan yemez ama akşam evde karnıyarık var, kendi de tost yer muhtemelen. Ona göre mi yaşayacağım sürekli?
Porsiyonlarınızı küçüktün diyince sinirim bozuldu 🤭 sizle ilgisi yok tamamen siyasi kaynaklı benimki porsiyon küçültün diyince tüylerim diken diken oluyor 😬😱

Konu sahibi konunuz tam benlik hamilelik kilolarının üstüne süt olsun diye emzirme kiloları aldım, kocam da sen bir doğurdun ben dokuz doğurdum diye diye yedi. 1 yıldır baskül ailesi gibi dolaşıyoruz.. belki güzel öneriler çıkar biz de yararlanıp ailece duacınız oluruz 🙃

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X