Eşimin oyun sevdası

Ayni ben kocam eksiği var fazlası yok.ilk kızım doğduğunda başladı tam 9 yıldır bıkmadan usanmadan bu oyunu oynuyor.bazen ara veriyor çok yorgun olursa yada boynu falan agridigi için.ben alıştım artık ne hali varsa görsün.kendisi anlamış olacak ki sürekli gel yanıma otur sohbet edelim diyor.yanima dediği de o oyun oynayacak ben konuşacam.konustuklarimin çoğunu duymuyor bile niye gidip oturacakmisim
aynı şeyleri yaşıyoruz

Yapmışsın çocuğu daha neyi dert ediyorsun? Hamile kalana kadar aklın neredeydi?
uslubunuzu düzeltin lütfen ben normal bir soru soruyorum cevaplamak zorunda değilsiniz benim hamile kalıp kalmamam doğurup doğurmamam kimseyi ilgilendirmez haaa iyikide doğurmuşum dünyalar güzeli bir bebeğim var. ben eşimin bir probleminden bahsediyorum siz ne diyorsunuz hoş değil

Kızlar methaba öncelikle açık konuşacağım kusura bakmayın lütfen çünkü çokk canım sıkkın. Eşimle 4 aylık bir bebeğimiz var eşim Allah var çok iyidir düzgün biridir ama bir konu var ki asla anlaşamıyoruz inanılmaz bir oyun bağımlılığı var eve gelir yemek yer yarım saat bi bebeğimizi sever sonra hoooop leptop başına oyuna. Son zamanlarda hele sadece cinsellik için yanıma gelir sonra gider yine oyuna koşar. oturup doğru düzgün sohbet edemeyiz ederiz ama öyle aktivite vs uzun sohbetler yapamyız sırf bu oyun yüzünden bazen ben birşey sorarım o oyuna dalmış olur beni duymaz bile bu durum kalbimi kırıyor kaç kere derim bak çok abartma bu oyunu ama yok tamam der özür diler yine aynı. adamlarla grup var oyun grubu onlarla saatlerce konusur ama benle sohbet etmez. normal aile diyalogları ederiz işte. Üzülüyorum açıkcası sizce napmalıyım
Bilgisayara şifre koy 😅
Hiç oynamasın demem ama sınırını çizmeli. Çizemiyorsa bilgisayara şifre koy. Bak ciddiyim.
Bağımlılığın her türlüsü kötü.

Bir oyun bağımlısı olarak size de hak veriyorum. Şöyle ki oyun demek bambaşka bir dünya demek. Kafan dağılıyor sadece sen ve eğlencen mutluluğunla oluyorsun. Daha sonra bundan sıkılıyorsun. Bence çok da sorun etmeyin. O oyun mu oynuyor sizde gidin içerde film izliyin ya da kitap okuyun bebeğinizle ilgilenin. Oyun dünyası bambaşka bir şey. Ondan onu vazgeçiremezsiniz. Tabi oynadığı oyunlara da bağlı da işte. Canınızı çok sıkmayın.
Oyun dünyası öyle olabilir. Ama evlilik böyle bir şey olmamalı. Kadın kendi köşesine çekilse,adam kendi köşesine çekilsin eeee nerde beraber vakit geçirmek?
Ve ortada çocuk var. Çocuğun mutluluğu anne babadan geçer. Anne baba beraber gülüp eğleniyorsa bebek de o kadar mutlu olur.

Karşına alıp ağlayıp sızlamadan buz gibi donuk şekilde konuşacaksın. Gerzeğe anlatır gibi gece uykusuz kaldığını, gece gündüz hep bebekle ilgilendiğini, insani ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını, iki sohbete ihtiyacın olduğunu anlatacaksın. O yemek çamaşır kendi kendine hazırlanmıyor diyeceksin.
Ucundan tutması gerektiğini söyleyeceksin.
Bunun bir önlemini almazsa seni görmezden gelmeye devam ederse bir akşam eve geldiğinde fırında pişirdiğin bilgisayarını yemek zorunda kalacağını söyleyeceksin. Ondan sonra da her şeyi alıp kırıp dökeceksin al biraz da sen topla bıktım diyeceksin. Beş dakika yalnız kalıp yürüyüş bile yapamıyorum tek başıma mı yaptım ben bunu neden hiç yükümü almıyorsun diyeceksin. Hatta bir gün geldiğinde çocuğu kucağına bırak giyin çık hiç açıklama bile yapma. Çocuk kucağında öylece kalıverince “eyvah” diyip duymaya başlar seni.

Sakin sakin usul usul çıldır.

Back
X