Kendi kendime yetecek maddi imkanlarım var ama hiç çalışmadım lakin empati yapabiliyorum çünkü maalesef hepsi olmasa bile erkeklerin büyük kısmının kadını maddi manevi ezdiğini görüyorum şahit oluyorum.
Bende yaşanmış bir sürü hikaye var, meslek sahibi bir akrabam evlenirken eşi çalışmasını istemediği için sigortanı ben öderim, ben sana bakarım vs vs kandırmacalara inanıp işten çıktı, evet adam maddi imkanları iyi olduğu için evin her şeyini karşıladı ama gelin görün ki harcanan her kuruşu kadının burnundan getirdi, alışveriş poşetlerini kontrol ederdi, arabayla gidilen mesafe üzerinden benzin masrafını hesaplardı, yıllar geçti çocuklar biraz büyüdü vs adamın psikolojik baskıları kadının canına yetti boşanmak istedi, adam kadının 1 günlük sgksını bile ödememiş maddi olarak ona bağımlı olsun diye, sizler çok daha iyi bilirsiniz mesleğinize ara verince körelirsiniz, hele de yaşınız ilerlemişse işyerleri gençlere öncelik verir, kadın yine de yılmadı ısrarla iş arayıp buldu evet ilk başlarda işyerinde çok ezildi, çok psikolojik baskı gördü ama eşinden gördüğü psikolojik baskı yerine işyerindeki baskıyı tercih etti, boşanırlarken adam kadına sürünerek geri döneceksin bana dedi, ortak sandığı tüm banka hesaplarını boşaltmış adam, çocuklarına nafaka vermemek için direndi, evliyken edinilen malları bile vermemek için kırk takla attı, kadının namusuna kadar iftira attı, dönerse daha kötü şeyler yaşayacağını bildiğinden akrabam olan kadın işyerinde çektikleri yüzünden gözünden düşen yaşı sildi de eski eşine boyun eğmedi.
Çalışmak mutlaka zordur, size verdiği maaşı burnunuzdan fitil fitil getiriyordur ama onlar işveren siz çalışansınız aranızda bir mazi yok, duygusal bağ yok, eş öyle değil yıllarca aynı yastığa baş koyuyorsunuz, belki maddi manevi bir sürü fedakarlık yapıyorsunuz, çocuklarınız oluyor, bir geçmişiniz yaşanmışlıklarınız oluyor, eşinizin söylediği her aşağılayıcı söz işverenin söylediği en ağır laftan daha acı.
Yıllarca eşleri için saçını süpürge eden kadınlar maalesef bir küçücük para konusunda bile kaşık düşmanı diye yaftalanıyor, fedakarlık yapmasaydın denip evden kovuluyor, işten kovulsanız yasal haklarınız vardır kullanırsınız, işveren suçlu duruma düşecek diye tutuşur ama eşiniz evden kovunca yasal haklarınızı bile görmezden gelip bir de pişkinlik yapıyor, ki kovmak nedir veya ailesine telefon açıp alın kızınızı demek nedir ? Düşünün erkeğin gözünde o kadar değeri var kadının işte.