Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

Merhaba, metafizik cozum için birisinden destek aldınız mı

Anlayamadım pardon?

Dumadumadum ayın başında verdıkten sonra bır daha sormuyor,hatta ben istedıgım
zaman da evdeyken de böyle yapıyordun gıttım hala sıkıyorsun dedı ,yani işe bir gireyim
de ben alırım insallah kızımın herşeyını ..Hala kendını acındırmaya ve ev kırası vs borclarını
anlatıyor ,ben de o senın tercıhındı benı ılgılendırmez dıyorum işte..Ağlamaktan gözlerimden
uyku akıyordu ama kızım yıne uyumadı artık sabaha kadar uyku haram ..Ben böyle ne kadar
dayanırım onu bılemıyorum.Annem benı dınlemıyor,8-9gıbı cocugu uyutuyor ondayken,sonra
da siyahbeyaz sabahlasın işi ne..Bunun gıbı sacmalıklar beni ailemden de soğutuyor.Hiç
anlayıs yok!

canım muhasebe bölümüne ihtiyaç varmış kardeşim orda müdür,tecrüben yoksa bile öğrenirdin ama sana uymayacağını düşündüm, çünkü yol bayağ mesafe gerçi oranın çocuk bakım yeride vardı yanında götürebilirdin miniğini. ancak oraya yakın bir yerde oturman gerekiyor.

bence de çok nankörsün!!!

çocuğun babası aybaşında bez diyorken,

ailen sana bez almış ama sana yaranamamışlar

bence çok paracısın.

çünkü para kazanmanın zorluğunu şu an yaşamıyorsun

evet haksızsın....

hakkını aramak istiyorsan açarsın davanı, bağlanan nafaka ile paşa paşa alırsın istediğin biberonu...

kullandığım markadan taviz vermem,
aile apartmanından taviz vermem,
kavgacı tutumumdan taviz vermem,
sigara içmemden taviz vermem,
eş dost ne der diye düşünmemden taviz vermem,
sadece rahat öğretmenlik yapacağım başka işte çalışmam bundan taviz vermem...

maalesef hayat bu değil....

Sonucta sırf aptal bır babası vardı gitti diye kullandıgım markalardan neden tavız vereyım kı?
Zaten pahalı birşey de değil,ama 5tllik biberon kullanmalarını da istemıyorum haksız mıyım(

meraba en başından beri takip ediyorum ama hiç yazmamıştım okudukça tahammül edilmeyecek insan old gördüm bende anneyim 2 yaşındada oğlum var herşeyin ucuzunu alırım 5 tl lilk biberon olur temiz kullanılmış 2. el kıyafettee nasıl bir zihniyet sizinki....5tl biberonu hakir görüyor haline şükrett...ben bebeğim için 600tl lik işte çalışıyorumm bu yüzden eşinizi sıkboğaz edemezsinizz...inanın hiç birşeyden taviz vermiyorsunuzz...çok ayıpp....hiç bir şeyi hakir görmeyinnn..

son yazan iki arkadaşa katılıyorum haksızsın bu konuda siyahbeyaz. niye hakir görüyorsun 5 liralık biberonu o biberonları yenidoğan yoğunbakım ünitelerinde de kullanan hastaneler var hem de buralar özel hastaneler o kadar kötü olsa yoğunbakımda kullanırlar mı ? benim bebeklerim yoğun bakımda kaldılar oradan biliyorum. hem sana bişey söyleyeyim mi sen ucuz diye biberon beğenmiyorsun ama ben mesela ikizlerime 4 çeşit biberon denedim hiçbirini ağızlarına almadılar ve bunlar nispeten fiyatlı biberonlardı benim bebeklerim philips avent biberonu ağızlarından iterlerken şu an 6 liralık wee biberonla içiyolar mamalarını. sen sterilizasyonunu sağlayıp kaynattıktan sonra içinde de bpa yoksa ne diye küçümsüyosun ki onu bulamayanlar var. bez konusuna gelince ailen almış belki bilmeden aldılar sonuçta insanlar yaşlılardır e bizler bebekken de öyle hazır bezler pek yoktu nereden bilsinler hangi bez daha iyi hangisi daha kötü uygun fiyatlı diye bulup almışlardır marketten.

Siyahbeyaz merhaba. Sen yazılan her şeye aldırma.

Durumlar can sıkıcı olmuş. Kocanın vicdansızlığı, ailenin anlayışsızlığı seni dinlememeleri çok kötü gerçekten. Söz geçiremezsin onlara. Kafalarında yılların getirdiği değişmeyen kalıplar vardır, yaşamadıkları için anlamazlar. Ben çok üzülüyorum senin için. Keşke özelden yazabilsem. Seninle karşılıklı oturup konuşmayı da çok isterdim.
Bunalımlarını, huzursuzluğunu çok iyi anlıyorum ama işte orada kalıyor. Sen kendini toparlamazsan ne biz ne ailen ne de başkası bunu başarabilir. Sende bitiyor işte...Diyecek bir şey bulamıyorum. Sadece, kendine gel, en azından geçen haftaki sakinliğine dön. O adamı sileceksin, sokakta yürüyen insandan farkı kalmayacak senin için. Bunu ben de henüz başarabilmiş değilim ama bu süreçten geçen nice kadın var. Olmayacak şey değil. Acı hep aynı kalmıyor. Dua ediyorum.

Caramello, merhaba. Bunu gayet arkadaşça ve samimi bir şekilde yazıyorum lütfen kırılma. Senin yazdığın diğer yazıları da okudum ama şu yazdıkların çok tuhaf. Belli ki daha önceki yazışmalardan siyahbeyaza kızgınsın. Burada sen haksız o haklı gibi şeyler söylenemez, bu benim üstüme vazife değil. Sadece şu dönemlerden geçen bir insana yöneltilecek ağır bir tarzın olduğunu düşündürdü son yazdıkların. Siyahbeyazın bu şekilde üstüne gitmekle neyi amaçlıyorsun? Bir insana nankörsün, paracısın demek için o insanı çok iyi tanımak gerekir. Bunu geçtim, diyelim ki siyahbeyaz öyle biri (ben de onu tanımıyorum senin gibi) bu suçlamaların onu yaralamaktan başka ne işe yarar? Amacın onu yaralamaksa bu neyin öfkesi?

Bu durumdaki insana, "siyabeyaz iyi olan 5tlik biberonlar da var önyargılı olmamak gerekir" demek yerine "nankörsün", "paracısın" demek...İnsan bu, hedef tahtası değil ki oku fırlatasın. Sen akıllı bir hanımsın bence ve beni çok iyi anladığını düşünüyorum.

Senin gibi yazan diğer arkadaşlara da sesleniyorum. Siyahbeyaz fevri biri olabilir ama şu dönemde ona doğrudan suçlayıcı şeyler yazmak sadece kendinize "oh içimde kalmadı söyledim" tarzında bir rahatlama getirir o kadar. O da olmayıversin.

Eleştiren arkadaşların eleştirilerinin bir çoğuna katılıyorum ama eleştiri tarzına kesinlikle bende katılmıyorum..Örneklemen çok doğru..Arkadaşa doğru yolu göstermenin yolu bu olmasa gerek..

Siyahbeyazcım, bence şu aşamada hala küçük de olsa bir umut var. Dolayısıyla, annesinin telefonlarını açmamanı ben hata olarak görüyorum. Sen onlara iyi davran ki onlar da bu işi bırakmasınlar. Çok şanslısın ki en azından gelmeseler bile uzaktan arayıp soruyorlar. Benim eski eşimin ailesi onu bile yapmadı, bizim oğlumuz bebekle seni bırakıp gitti bir ihtiyacın var mı diye bile sormadılar. O yüzden, sen aç kadının telefonunu yine de köprüleri şu aşamada koparma bence.

Ben boşandıktan sonra aramaya başladılar torunlarını soruyorlar, beni soruyorlar, ne komik :) Ben de yine bakıcımla konuşturuyorum, hiç muhatap olmak istemiyorum en azından tam anlamda toparlanana kadar. Bak kötünün kötüsü de var yani. En azından kadın bir şeyler yapmaya çalışıyor bence onlarla çok iyi bir iletişim kur. Aksi halde onlara laf verirsin. Sonra bizi saymadı, telefonlarımıza bile çıkmadı derler. Hatta, biz aranızı yapacaktık ama sen telefonlarımızı bile açmadın derler. Derler siyahbeyaz daha neler neler derler şaşarsın :)

Arkadaslar bu kizi uzup elinize ne geciyor? Tavri hosunuza gitmediyse girmeyin bu konuya, sinirlerinizde bozulmasin. Yasadiklari cok zor zaten, kirici kelimeler kullanip birde siz mi hincinizi aliyorsunuz? Ben insanlardaki bu kin ve ofkeyi anlamiyorum. Kizi icin kalitesiz urunler kullanmak onu uzuyor olabilir, bence cok normal... Ucuz bebek bezleri gercekten cok kotu oluyor ve bebeklerde pisik yapiyor. Eminim o ailesi yanlisliklami aldi, ucuz diye mi aldi bizden daha iyi biliyordur.

Evet cnm cok uzak orası olmaz

BU ARADA KONUMU DAGITIP SACMA YORUMLAR YAZANLAR YAZMASIN ARTIK CUNKI ONLARI YOK SAYIYORUM
HIC DE TAKMIYORUM ..

Cedısh,Sevgimiz ve mıkado teşekkurler anlayısınız ıcın kızlar ,evet cedısh ben de telefon ederlerse acacagım,o 2 gun
çok kötuydum .Ama bgn kaymakamlıktan fakırlık kagıdımı ve barodan avukatla randevumu aldım rahatladım.
Dayım teyzem vs de burdaydılar beni sakinleştirdiler..Çok iyiyim hatta,asla kimseyi kırmamaya çok dikkat
edeceğim ,zaten hayat kısa ..

Konuştuk,eşim bu sabah dayımı aramış ve ''dayı benim biraz daha zamana ihtiyacım var şu anda onunla konusamam,
2hafta sonra arayacagım toparlanıp''demiş.Bugun bebegımızı görmeye geldıgınde annem de ''ne olacak durumunuz,
bebegınız ıcın soruyorum ''Demiş.O da ''gerçekten düşüneceğim,ben de onun için kararımı tekrar gözden geçireceğim''
demiş.Cok ılımlıymıs bu defa...Ben netleşip rest cekınce mı böyle oldu kızlar?Ya da yıne mi idareten konusmalar
bunlar?

Bilmiyorum siyahbeyaz ama rest çekmek işe yarıyor.Kaçan kovalanır ben bunu bilirim bunu söylerim.Barodan randevu aldığını falan bilmiyor sanırım.

Ne zaman konuya baksam siyahbeyaza sanki çok iyi tanırmış gibi taşlamalara rastlıyorum:)
Yeni gelişmeler pek bir iç açıcı olmuş,sanırım eşin bebeğini özlerken seninle de 7-8 gün görüşmediği
dönemde sana yaptığı haksızlığı düşünme fırsatı bulmaya başlamış ya da dayın öyle iyi konuşmuş ki
kafasına soru işaretleri bırakmayı başarmış olabilir canım bence bu kez geçiştirme değil.Baksana 2
hafta istemiş.Demek artıları eksileri değerlendirmeyi planlıyor .Dayın demiş ya yeni ewinde deneyin
diye.Belki de eşin de düşünüp bizim ayrılmamızın sebebi onun ailesiydi demiş olabilir.Sonuçta ben de
ailemle aynı apartmandayım ve eşimle ne zaman tartışsak onların etkisi oluyor Bence senin yapman
gereken= bu dönem sadece huzura yönelmek,kendi yapacağın işleri toparlamak,uzun zamandır yapmak
isteyip yapmadıklarını yapmak we eşini düşünmeden 2-3 haftayı geride bırakmak,sakinleşmek .......
Yani özlet kendini,dırdırını bile özlet İşte o zaman eşin de bu dönemi düşünerek geçirecek
ya ,top onda artık sen kafanı bile yorma.Umutlanma ama,hayalini düşük tut ki hayal kırıklığı olmasın
canım.Eşin hep bir eksiklik yaşayacak ;ewinde çocuk kahkahası eksik,kokusu eksik,arkadaşları
ewli mi demiştin sen ?O daha da koyacak ,ne kadar yanlarında gezdirecekler ki onu .Yılbaşı geliyor,
ailemle geçirmedikten sonra o yılbaşını napiim para yok pul yoksa de mi..:26: Bence olacak
olacak sadece SABIR ve ZAMAN..

We bir biberon lafına kızı yine topa tutanlarrr işik önemli bir sorun we 10 aylık bebeğin de bezi
bellidir.Benim kzıım pişikten dolayı kaç defa idrar yolları enfeksiyonu oldu saymakla bitmez.Bez çok
önemli,hak weriyorum,ayrıca da bebeğinin iyi şartlarda yaşamasını tabi ki ister eşi 3800 almıyor
mu?Neden eşi .... gitti diye bebeğini alıştırdığı yaşam kalitesini düşürecekmiş?Bir ANNE kendi yemez,
yine de bebeğine o biberon ucunu ya da bezi alır.Siz nasıl annesiniz de başka bir mağdur kalmış anneye
laf ediyorsunuz Fakir değil birşey değil ,ailesi de yanında .Bir biberon ucu zaten 15 tl falan
eee neden kısıtlasın ki 5 tl alsın .Çok saçma fikirleri olanlar war.Herkesin bir yaşam kalitesi wardır,geçen
burda diğer boşanan arkadaş maaşını kirasını bakıcı parasını yazmıştı hatırlıyorum ,ne diyeceksınız
ona da sen küçük ucuz eve çık mı?Bence bu kk millete söwmeye,kırmaya girenler :HAYATLARINDA
ÇOK MUTSUZ WE İNSANLARIN DA CANINI SIKAYIM rahatlarım diye düşünenler.Sanal alemde bir
insanı ne kadar kırabilirsiniz ki?Küfretsen umrunda olmaz,sen onun için masadaki bilgisayar weya
kucağındaki laptopsun sadece Derdiniz nedir ya

Yazım çok garip çıkmıs nasıl oldu anlamadım kızlar kusura bakmayın .Bu arada fakir değil yazmıştım ya sen tam da bugün fakirlik kağıdı almışsın Fakirmişsin ya kız (Aman alınma ne olur,moral weriim istedim.Sabah uyandığında okurken gül diye haa) :18:Birde şey sormak istiyorum sen dayının dediği gibi o dönünce hiçbirşeyin hesabını sormamaya hazırmısın canım çok merak ediyorum.Bir de istiyor musun ,istemiyor musun .....ws..ws..ws...

Son düzenleme:
Nurnuzhıa sağol yorumun için.Gerçekten kovalamaya başladıgına ınanıyor musun,ben hala
ınanamıyorum (
bennebıleyım sabah degıl ama gece gece guldurdun gercekten benı sagol.Uzun uzun yazdım
az önce sılınmıs meger sımdı fark ettım nasıl basa dönup toplarım bılemıyorum ama soyle dıyım
esıme gelırse nasıl davranırım veya gercekten ıyı olabılır mıyız hıc bılmıyorum,kafam karıstı yıne
ve ne dusunecegımı bılmıyorum.dedıgın gıbı yapıp bosvermek en ıyısı 2-3 hafta dı mı?Gelırse
zaten dırek burdan alacagım (destek ve yanımda olanlardan ) fıkırlerle hareket ederım bundan
sonra bu olay hepımızın olayı oldu herşeyı paylasırım burda dostlarımdan bıle daha anlayıslı
cok ınsan tanıdım cunku sagolun gercekten.Gelmezse de zaten bosvermıslıkle devam edtmıs
onsuzluga alısmıs olurum dı mı ınsallah işe de baslamıs olurum herseye basvurularımı arttırdım
ne ıs olsa yaparım abı dıyenlerden olacagım ,ıs görusmelerımde yalvarcam artık olsun dıye:))
yanı kızlar gelmezse kendısı ve bebegı ıcın yasayan,sakın ve ılımlı,hayata olumlu bakan ,mutlu
olmayı hak eden ve keyıflı olacagım.Önume bakacagım.Gelırse de alttan almaya ve onu anlamaya
gecmısı bu 2 ayı yok saymaya calısmam gerekecek sanırım kı bu kısmı ancak sızlerle atlatabılırım
cok cok zor cunku kafam karman corman oldu bılıyorsunuz ..hem onu cok sevdıgımı dusunup tekrar
olsun dıyorum,hem ondan nefret edıp bır daha hıc görmeyeyım dıyorum,hem bebegım ıcın babasız
olmasın dıyorum,hem bebegım böyle babayı ne yapsın dıyorum,hem hatalarımdan ders alayım bastan
olsun dıyorum,hem o kadar cırkınlesen bırı zaten gıtmıstır neden ben alttan alcam dıyorum.O yuzden
yarından ıtıbaren 3 hafta dusunmeyı uzulmeyı bırakıyorum gecen haftakı mutlu sıyahbeyaz oluyorum.
Sizlere (yanımda destek olanlara)söz verıyorum kızlar sakın olup aılemı kırmayacagım,bebegımı uzmeyecegım
bır de bennebıleyım bence kucagımdakı laptoptan cok cok ötede burdakı bana anlayıs gösterenler
dostlarım sandıgım ınsanlardan daha yardımcı oldular.Bır de artık dınleyıp kendı kararımı da verebılıyorum
yanı her dınledııgmı hemen yapmıyorum kendıme geldım şukur.Hepınıze coook teşekkur ederım .Cedısh
İStanbulda mısın görusurum valla:))

bende en başından çok üzüldüm haine devamlı dua ettim inşallah kocası dönmüştür diyee ama siyah beyaz bi yerde hatalı hatasını sölemliyiz belki kendisi far edemeyip kocasının sınırlarını zorladı bence silkelenip kendine gelmeli şu beş tl o ucuz bez bunları bırakmalı hayat standartlarını yükseltmek istiyosa çalışmalıı kocası onu istemediği halde hala onun eline bakıyorr bence iş bulup yoluna bakmalıı

canım çok üzüldüm bende senin yaşadığının aynını yaşadım eşim 3 milyar kart borcu yapmış ben sinirlendim kavga ettik üstüme yürüdü elimde örgü şişini büktü kırdı korktum ailemi çağırdım
babamla annem gelip borçları ödeyelim deyip bizi saknleştirmeye çalışırken eşim ne dese iyi borç benim borcum ayrılalım beynimden vuruldum şok oldum
annem bundan sana koca olmaz bırak borcunuda kendinide dedi ben seviyordum babam olmaz para yüzünden ayrılmayın dedi borçlarını kapattı.
bende para yüzünden benden mi vazgeçiyosun dedim o da seni bu kadar üzmeye hakkım yok dedi inanabiliyomusun ben çözüm ararken deli gibi ağlarken (bu arada eşim işsiz güçsüz çalışmayan mahallesinde ki kahveden gelmeyen bana çalışıyom deyip arkadaşlarıyla gezen evlenirken ailesi düğünüme gelmedi ayrıca vs vs) bunu dedi. Borçları babam ödedi yıllardır onun borçlarını ödedim açıklarını hatalarını kapattım çabaladım bir keresinde ayrılalım dedim evden gönderdim tamam dedi yorumsuz yani onun için ayrılmamaız veya birlikte olmamız bişey ifade etmez o yani benim ve senin koca tipleri için öyle, ayrılınca sorumluluk yok masraf yok çocuk derdi karı derdi yok daha mutlu olurlar inan. seviyorum diyosan benim gibi savaş ama çok zor bir yola girmişsin bu arada mücadele ettim mücedelemi kazandım eşimin iyi bir işi var iyi bir baba ve eş oldu bana karşı çok iyi üstüme titriyor 11 yıllık evliyim ayrılmadığım için pişman değilim.Allah yar yardımcın olsun. (bu arada artık borç yapamıyo para hakimiyetiini tamamen ele aldım başarılar:)

YUSNES senın gıbılere cevap vermıyorum ama haddını fazla aştın.Sen oruçlu oruçlu halinle
aldıgın gunahlarımla boş yere oruc tutma sevap mevap alamazsın,defol gıt benım konumdan şimdi hain sensın !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Senin gibi kocasına kölelık ederek evlılıgını ayakta tutan bırı olacagıma yalnız mutlu olurum
daha ıyı ..Kimse benım moralımı bozamaz!Senın gıbı bır hıc asla!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…