• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

Takip zor is;
Kredi kartı ekstreleri geliyor mü eve; cep telefonu dökümü; sık gittiği yerler vb. Onun is yerinden sizin samimi olduğunuz birini kafalarsaniz o da olabilir. Veya eşyalarının arasından çıkan farklı fişler, Cafe rest. Fişi gibi

Görüştük kızlar ;
Ona kuzenımın duğününde yer almasını,henüz herkese boşandığımı açıklayacak
psikolojiye hazır olmadığımı,iş bulup düzenimi kurana kadar birbirimizi deneme
süresi vermemizi o zaman ona ihtiyaç duymadan bebeğime bakabilecek duruma
geleceğimi,hem de bu kadar kavga ve yıpranmadan sonra zaten onunla birleşmeyi
düşünmediğimi,ama bebek için sağlıklı ayrılık ve arkadas olmamızı istiyorsa da 3 ay
süre istedim;kabul etti.Zaten daha boşanmayla ilgili birşey araştırmamış.Onu
sevmediğimi,bana saygı duymasını istediğimi,sadece kendi mağduriyetini değil benim
de yaşadıklarımı görmesi gerektiğini anlattım.Bu süre içinde de nafakayı düzenli
verecek mi,ihtiyaclarımız toplamda ne kadar tutacak bunlara karar vereceğiz.1750
kabul etmedı tabı kı:) Önce hesap yaptık ben ihtiyacları anlattım bayağı tuttu.O
da 500+aylık mama ,bez alacak+kira+faturalarım+bebegın saglık masrafı +ev alısverısını yapacağını söyledi.
Ok dedim.Arabayı 2 haftaya kadar satacağına inandiği için ev tutacakmış maaşından
kalanla.Sen bilirsin dedim,bizi mağdur etme yeter dedim.Güzel konuştuk ilk kez
uzun zaman sonra.3 ay sonra şartlarda anlaşmıs oluruz,iş bulmus olurum inşallah.
Öyle kızlar.Uzun süre muhatap olmamaya çalışacağım unutmak için.Sadece kızımı
haftaıcı dr ve alısverıse göturecegız+cmt düğüne gelecek kimse anlamasın diye.
O kadar.Sonra uzun süre görmek istemiyorum,o zaman daha rahat kurtulurum.
Eşyalar da hepsini bıraktı .Bilgisayarı dahil.Öyle işte...........yorumlayın:)

Son düzenleme:
Tartışmadan konuşabilmeniz güzel...hiç pişmanlık yada ara düzeltme yaklaşımı gibi hareketlerde bulunmadımı ....

Yok canım birşey yapmadı ben ağladım biraz kızımı anlatırken o da duygulandı,''ağlıycam şimdi''falan dedi.
Genelde güldük konuşurken çok dikkatli konuştuk,o bizi hep gezdirmek istediğini,her acil ihtiyaçta yardım
edeceğini,sıkışık olduğu için bu ay böyle olduğunu,önceliğinin bebegımız olacağını,ilerde özel günlerinde
bulunacağını falan söyledi.Kararlı yani,ben de onun kararlılığı doğrultusunda kararlı konuştum.Zorluk
çıkarmayacağımı,vicdanı rahatsa kendisinin bileceğini,benim kafamda başkasıyla olduğu fikri olduğunu,
bu yüzden onu sildiğimi,bir daha dönüşü olmayacağını anlattım.Arkadaş olmak için zamana ve onunla
görüşmemeye ihtiyacım olduğunu,bu 1 ayda birbirimizi çok yıprattığımızı anlattım.İkimiz de sinirden
söylediklerimiz için özur diledik.Bakalım başkası yoksa zamanla düşünmeye başlarsa kendi bilir,varsa
da kendi seçimi.Ben iş bulayım da düzgün bittikten sonra artık önemi yok.Belki burda kalması daha
fazla sorun olurdu,böylesi daha iyi oldu.

sanki bu ayrılık olmayacak gibi, inşallah da birbirinizin kıymetini anlarsınız. :1:

Selam kızlar ,bugün derdim öyle büyük ki derdimi anlatacak yer ararken burayı buldum...Sizlerin beni anlayabileceğine ve yardımcı olabileceğine ınandım ve yazmaya karar verdım.Çunkı derdımı kımseye anlatamıyorum ,içim dopdolu acıyla taşacak gibiyim:((
Eşimle 3,5 yıldır evlıyız ve 8 aylık bır bebegımız var.Çok severek kısa sürede evlendık.Bebeğimiz doğduktan sonra sanki benden soğudu gibi yani artık onun karısı değilim de çocuğunun annesi gibi hissediyorum.Eskiden olduğu gibi davranmıyor çok değişti,hamıleyken cınsellık yasamamıstık sımdı de o yaklasmıyor,benimle ilgilenmiyor,güzel bir laf etmiyor,kıskanmıyor,umursamıyor gibi..Hatta yok gibiyim..

Ben her şekilde düzeltmeye çalıssam da 8aydır hıcbırsey duzelmıyor..

Bana göre bu hale gelışımızdekı sebepler:
1.Ailemle uzun zamandır aynı apartmanda olusumuz,
2.Doğum sonrası değişimi (babalıga adapte mı olamadı)
3.Benı kılolu bulması
4.Cinsellık yasamayısımız
5.Bebegımızın uyku sorunu

Ona göre ıse; sık sık yaptıgımız kavgaların bırıkımı ve bu durumdayken cınsellık dusunemıyormus..Bense kardes gıbı oldugumuzu,cınsellıgın önemlı oldugunu söyluyorum ama nafıle..

En son 1hafta önce konustuğumuzda ,bana ne istediğini ne hissettigini bılmedıgını,hıcbırseyden mutlu olmadıgını,içinden bırsey gelmedıgını,hayattan zevk almadıgını söyledi..Ben de ''benı sevmıyor musun'' dedım ,''sevıyorum dıyemem '' lafı benı bıtırdı ...
Anladıgım kadarıyla EŞİM; devamlı yaptıgımız kavgaların hep surecegıne ve bırlıkte olmamızın gereksız olduguna ınanıyor..
Kendıne yenı ve kafası rahat bır hayat planlıyor..Uyku sorunu olmadan, bebegı olmadan tek yasayıp kafa dınleyecegı,huzurlu
olabılecegı bır hayat..
BEN; bebegım ıcın devam etmek istiyorum,hatta aşık oldugum ıcın de ...Onsuz olmak ıstemıyorum ,cunkı özunde harıka bırıdır ve uzerımde cok emegı vardır..Böyle bırını kaybedersem bır daha kendıme gelemem,bebegıme tek basına aılemle bakamam..Kızımın gelecekte bır uvey babası-annesı olmasına dayanamam..Ama,kavgalarla onu korkutarak saygısızca da bır yere kadar gıder..Eninde sonunda o gitmeyı kafaya koymus,bense bırakmıyorum ..
O gun ben ''Benı sevmeyen ,ilgilenmeyen bırıyle ben de olamam ama bebegımızın sana da ıhtıyacı var,bu zor dönemlerını beraber atlatalım,aıleme söylemem ıcın zaman ver onları uzmek ıstemıyorum''dedım,o da kabul etti.Yani pamuk ipliğine bağlıyız ve ınsanlara rol yapacagız bırkac ay duracak,sonra da gidecek: ((
En son dunden önceki gunkı kavgada eve gelip eşyalarını alıp gideceğini söyledi,ben de ''bu evden birşey alamazsın o zaman çöpe atarım eşyalarını''dedim.Bütün gün kavga küfür mesajlastık ,bu da bahanesı oldu ''bir daha asla dönmem'' dedi;ben de ablasına anlattım
(bu arada 6 aylık hamıleyken benı evlı cocuklu lıse askıyla mesajlasarak aldatmıstı,yakaladıgımda da ayrı sehırde olduklarını ve sadece eslerını cekıstırdıklerını söylemıstı) benı aldattıgından ıtıbaren dogumdan sonrakı değişimine kadar herşeyi..O da onunla konustu ,ama maalesef ''çok sinirliyim konusmak ıstemıyorum ''deyıp kapatmış:(

Hala nedensiz bir umut ıcındeyım ve kaybetmek ıstemıyorum onu..(Çünki en son bayramda duzeldıgımız zaman eskısı gıbı bırıne dönusmus her dakıka benı öpen bırı olmustu) Ama ne yapabılecegımı de hıc bılmıyorum kızlar..Küçük genc kızlık odama mınık bebegımle gerı dönmek bana cok agır gelıyor,meslegım olsaydı asla durmazdım ama bulacagım ıs bebegıme yetmemı veya onunla tek yasamamı saglayamaz..Kurulu duzenımı bozmak,sevdıgım adamı ellerımle baska kadınlara teslım etmek ıstemıyorum..İntiharı bıle dusundum ,ama bebegım ıcın yasıyor,herkese mutlu rolu yapıyorum ..Kimseyle paylasamıyorum..Bana fıkır verebılır mıısnız kızlar,sız olsanız ne yapardınız?Yuva kurmak kolay,ama yıkmak cok zormus özellıke de mınık bır bebekle :((
ilk önce güçlü olmalısın sen bir annesin kızının babası senin sevdiğin adamda olsa hiç kimse için kendini ve bebeğini üzmeyeceksin sakın seni anlamadığımı sanma bende bebek bekliyorum son ayımdayım eşimden uzakta zorlu bir hamilelik geçiriyorum zor bir süreçten geçiyorsun seni hem kadın hemde bir evlilik ve aile danışmanı olarak çok iyi anlıyorum erkekler baba olduklarını bebeklerini kucağına aldıkları zaman anlarlar çünkü onlar bizler gibi bebeğimizin haraketlerini hissetmez bizim kadar derinden yaşamazlar bazı babalar bu dönemde adaptasyon sorunu yaşar o küçük varlığın hayatlarına bir kabus gibi çöktüğünü düşünürler ve en kolay şeyi yapar huzuru aramak için kaçarlar senin yapman gereken şey zamana bırakmak küfürleşmek ,kavga , sitem hiç bir şeyi çözmez sakın ola sakın bebeğini onun dönmesi için bir silah olarak kullanma bu onu daha çok kızdırır ve kaçırır eşine senin ihtiyacın olduğunu onu sevdiğini sorunları atlmak için çabalayacağını onunda sana yardımcı olmasını iste onsuz yaşaymayacağını ona bağımlı olduğun hissini ona asla verme unutma erkekler hele eşin gibi zayıf erkekler yanlarında güçlü kadın isterler senin onsuzda yaşayabileceğini hissetmeli eğer başka bir kadın varsa bunu açıkça sadece bir kez sor yok derse üsteleme ona zaman verdiğini istediği zaman konuşmaya ve sorunlarınızı çözmeye hazır olduğunu söyle ve birdaha arama bekle bu zor olacak zaman herşeyin ilacı değil ama zaman herşeyi netleştirir

fırst fredoom tesekkurler tavsıyelerınız ıcın.
bır de ben dedım kı ''lutfen ılerde bebegımı alma planları yapma''dedim.O da ''ne
ben cocugumuzu senden kopartacak kadar ne de sen bana göstermeyecek kadar
kötu ınsanlar degılız bılıyorsun kı .Onlar sınırler söyledıgımız sözlerdı''dedi.

Yalnız kendımı cok salak hıssedıyorum su anda kızlar,bana bunları yapan adamla
hala Cem Yılmaz esprilerı yaparak konustum.Gulerken agladım,ağlarken güldürdüm.
Dengem şaştı valla salağım sanırım:(((

Son düzenleme:
bır de ben dedım kı ''lutfen ılerde bebegımı alma planları yapma''dedim.O da ''ne
kötu ınsanlar degılız bılıyorsun kı .Onlar sınırler söyledıgımız sözlerdı''dedi.
zamana bırak canım ilişkinizi kurtarmak için yanlızca senin çaban yeterli olmaz duygularında eşine karşı açık ol ama ısrarcı olma bu onun fikrini değiştirmez sadece seni küçük düşürür eşinde eğer seni onu sevdiğin kadar seviyorsa çabalar eğer sevgi bitmişse geriye birşey kalmamış demektir sana bir şekilde dönsede bu seni mutlu edecek sağlam bir ilişki olmaz ortak bir paydanız bir çocuğunuz var ayrılsanız bile çocuğunuzu buna ne senin nede onun ortk etme hakkı var umarım sorunlarınızı en kısa sürede çözersiniz

Allah yardımcın olsun canım konunu takip ediyorum bu yaşadıkların çok ağır. Dışarıdan bakan bir göz olarak diyorum ki; eşinin iyi veya kötü üstüne varma, zaten niyeti varsa pişmanlık duyarsa geleceği varsa gelecek. Ama yine de hayırlısı ne ise öyle olsun. Devam etseniz de bitirseniz de kaç sene ki olayları bahane ederek gitmesi, ortada doğru dürüst bir sebep yokken, üstelik sana ihanet etmişken gitmesi onun yaptığı bütün iyilikleri öldürüyor istediği kadar seni suçlu bulsun vicdanını rahatlatabiliyorsa ne mutlu ona.
Sen bebeğine sarıl, onlardan başka mutluluk yok inşallah mutlu günlerin yakındır.. Düşüncelerim böyle..Hissiyatım ise sizin barışacağınız yönünde.. Şunu unutma ne boşanmak ölüm, ne de evlilik mutluluk demek. Nasıl olacağı iki kişinin çabasına, isteğine bağlı. O nedenle hakkında hayırlısı olur inşallah..

düğün gününe kadar görüşme ogün çok güzel ol
eşin ne kaybettiğini görsün mutlu görün en ufak olumsuzlukta tepki verme
ALLAHA sığın yaşadıkların çok ağır şeyleeeeer

gelişmeler gayet olumlu gitmiş sevindim senin adına bu adam bence senden ayrılmayacak
biraz kafasını dinlesin bakalım sonra herşey yoluna girer inşallah

kötu ınsanlar degılız bılıyorsun kı .Onlar sınırler söyledıgımız sözlerdı
''dedi.

Yalnız kendımı cok salak hıssedıyorum su anda kızlar,bana bunları yapan adamla
hala Cem Yılmaz esprilerı yaparak konustum.Gulerken agladım,ağlarken güldürdüm.
Dengem şaştı valla salağım sanırım:(((

İşte benim anlatmak istediğim bu :) Her ikinizde kötü insanlar değilsiniz..Birbirinizin kötülüğünü de asla istemezsiniz...Helede kızınızın kötülüğünü isteyeni beraber öldürürsünüz...
Bu görüşmenizde iyice belli oldu ki biriniz sakinleşmeyi başarınca diğeriniz de sakinleşiyor...Bu süreçte sakinliğini koruyabilirsen ayrılsan da barışsan da sonuç iyi olucak buna şüphem yok.. Ki bana barışacaksınız gibi geliyor...

Yok canım birşey yapmadı ben ağladım biraz kızımı anlatırken o da duygulandı,''ağlıycam şimdi''falan dedi.
Genelde güldük konuşurken çok dikkatli konuştuk,o bizi hep gezdirmek istediğini,her acil ihtiyaçta yardım
edeceğini,sıkışık olduğu için bu ay böyle olduğunu,önceliğinin bebegımız olacağını,ilerde özel günlerinde
bulunacağını falan söyledi.Kararlı yani,ben de onun kararlılığı doğrultusunda kararlı konuştum.Zorluk
çıkarmayacağımı,vicdanı rahatsa kendisinin bileceğini,benim kafamda başkasıyla olduğu fikri olduğunu,
bu yüzden onu sildiğimi,bir daha dönüşü olmayacağını anlattım.Arkadaş olmak için zamana ve onunla
görüşmemeye ihtiyacım olduğunu,bu 1 ayda birbirimizi çok yıprattığımızı anlattım.İkimiz de sinirden
söylediklerimiz için özur diledik.Bakalım başkası yoksa zamanla düşünmeye başlarsa kendi bilir,varsa
da kendi seçimi.Ben iş bulayım da düzgün bittikten sonra artık önemi yok.Belki burda kalması daha
fazla sorun olurdu,böylesi daha iyi oldu.

Siyahbeyaz, çok sevindim bu gelişmelere. Bence bu 3 ayı iyi değerlendir. Görüşmemeye çalış. Mesela, alışverişe falan gitme onunla. O mesaj göndermeden sen gönderme. Sizi gezdirmek istediğini falan söylemiş. Gezmeye falan da gitme bence. Senden biraz mahrum kalsın bakalım ne olacak. İnşallah hakkında hayırlısı ne ise o olur.

Buradaki arkadaşlar barışacağınız yönünde olumlu düşüncelerini iletmişler. Benim de temennim öyle ama sen yine de bunları aklından çıkar. Hayal kırıklığı yaşamanı istemem asla. Benim durumumda öyle oldu da ondan söylüyorum.

Bir de ben hala senin onu isteyip istemediğinden emin olmadığını düşünüyorum. Bunu kafanda netleştirmeye çalış. Bu 3 ay sadece onun için değil senin için de işlesin. Çünkü, senin kocana onu sildiğini, istemediğini söylerken samimi olmadığını düşünüyorum. Yani, samimi değilsin derken ona hala kızsan da onu istiyormuşsun gibi geliyor. Bu benim burada yazdıklarından anladığım tabii. Kadınlık gururu da var. Sindirmesi çok zor yaşadıklarını bunu da anlıyorum. Kocan ben dönmeye karar verdim dese bir kaç gün güzel geçer. Sonra, sana yaptıklarının hıncını almaya çalışabilirsin. Bunları kendimde de düşündüğüm için söylüyorum. Bir tarafın gelsin diyor ama diğer tarafın da nasıl sindiririm diyor. Allah yol gösterir inşallah.

Şimdi bence kendi içine dön, siyahbeyaz ne istiyor onu sorgula. Siyahbeyaz'ın kalbi ve beyni farklı şeyler söylüyorsa, o zaman zamana bırak belirginleşsin

Annesi aradı eve gelmediğini söyleyince çok ağladı yazık kadın ''torunum öksüz mü
büyüyecek şimdi,sen ona de ki al bebege bak ben yenı hayat kuracagım de o sorumsuz
bakalım ne dıyecek''dedi.Ama dıyemem ben blöfu bıle korkutucu..:( Neyse öyle
işte.Bilmiyorum,şimdilik içim rahat.Aramayacagım zamana bırakıp kendı ıslerımle ve
bebegımle mesgul olurum.Napacaksa yapsın bakalım.Kesın baskası var gıbı gelıyor
bana .

Cedish ben tabı kı istiyorum dönmesını ama ona dön dıyecek kadar gurursuz degılım
bu kadar ugrasımdan sonra benım yapacagım bırsey yok.:( Baskası varsa onunla
ilişki yaşayıp dönecegıne hıc gelmesın,ama yoksa hatalarını görup gelmesı ıyı olur.

Son düzenleme:
Back