• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

cnm sen boşver hocayı
gerçeklere dön..eşinin hareketlerinden anlamışsındır zaten
ben başından beri söylüyorum başka biri var hayatında
çünkü adam çok kararlı ve olanlara sen anlam veremiyorsun
hiç cevap bulamıyorsan neden! lere işte, senin bilmediğin birşey vardır mutlaka
ve ben sana birşey sormuştum... bu adam akılsızmı parasız,çocuğunu görmeden sürünerek yaşıyor değermi diye
güvendiği birşeyler var demekki

eşinin adına çekilen kredi var mı yok mu bankalardan araştırabilirmisin

birde bazen paranoyak olmak iyidir:27:

cnm sen boşver hocayı
gerçeklere dön..eşinin hareketlerinden anlamışsındır zaten
ben başından beri söylüyorum başka biri var hayatında
çünkü adam çok kararlı ve olanlara sen anlam veremiyorsun
hiç cevap bulamıyorsan neden! lere işte, senin bilmediğin birşey vardır mutlaka
ve ben sana birşey sormuştum... bu adam akılsızmı parasız,çocuğunu görmeden sürünerek yaşıyor değermi diye
güvendiği birşeyler var demekki

eşinin adına çekilen kredi var mı yok mu bankalardan araştırabilirmisin

birde bazen paranoyak olmak iyidir:27:

Eşin izni ve haberi olmadan kredi çekmek yasaklanmadımı?

cnm nasıl ınandım bgn zarf attım esıme dun bır kadınlaymıssın tebrıkler barı bosanmayı bekleseydın
dedım bır tutustu bır arıyor sorma kesın var yanı ben anlarım zaten ıcıme dogdugu gun de
aldatıldıgımı yakalamıstım bu ara da hep aklımdaydı ya zaten bırcok sey bunu kanıtlıyor ben
parçaları bırlestırdım cnm.Para almadı adam ama duayı okumayacagım merak etme cnm ınandım
ama ıcıme su serpildi vazgecmemı kolaylastırdı falan yani.Haa o kadın öğretmendı ,evlı olduguna
göre de buyuk ıhtımal o yardım edıyordur zaten 1 yıl önce dertlesıyorlardı bılıyorsanız ,şimdi
de kredı cekmıs olabılır böyle bır suru salak kadın var sankı yuva yıkınca yuva kuracak ahmak işte
eşim bgn yrn ev tutacak demek kı kredıyı kadın cektı rahat zına ıcın.Eşim yakısıklıdır,maası da iyi,
zaten ex askıymıs baksana yapar kadınlar yapaar neler yapar.
kaz gelecek yerden neden tavugu esırgesın kı o k...k

bır daha ban yemek ıstemıyorum cok dıkkatlı yazayım:))

caramello sen benım evlılıgımı veya benle esımın ılıskısını nerden bıleceksın de hala cevap verıyorsun sana sormadım!
Bir erkek bu kadar ilgisizse işin içinde kesin başka bir kadın vardır.Ayrıca sizi eleştiren insanlara tahammülünüz yok.

tabi usulen öyle olması gerekiyor
ozman bu adam krediyi nasıl çekti

yani şüpheleri gidermek adına, araştırıp öğrenebilir

Ben hoca olayını ciddiye bile almadım açıkçası....Aldatmıyordur v.s demiyorum ama bunu öğrenmenin doğru adresi hoca değil.... Zaten gerçek bir din alimi olsa sana gelecekten v.s den haber vermez veremez...Ayrıca dindar bir insan olmamakla beraber bir zina olayından bahsedebilmek için bile 4 erkek şahit şartı arandığını ben biliyosam hoca dediğimiz şahsiyet muhakkak biliyordur...Böyle bir itham insanlara ancak mutsuzluk çözümsüzlük getirir...
Bence oturup iyice bir düşün olmuyorsa olmuyordur..Ama enerjini hocaya v.s ye harcama...Hem bittikten sonra nedeni çok da farketmez bence...Artık arada hep çocuğunuz olacağını düşünerek itham suçlama kavgadan uzak olacak bir şekilde bitirme yada devam etme kararını vermek lazım bence....

Bu arada bende eleştiriye neden bu kadar tepkilisin diye sormak istiyorum aslında...Bende eleştirmiş oldum belkide ama niyetim seni üzmek kırmak değil...Sadece bana göre yanlış olan bir konuda sana zarar gelmesini önlemek için ufak bir uyarı....
Herkes gibi bende senin için üzülüyorum ve elimden birşey gelmiyor...Umarım bir an önce hakkınızda en hayırlı olacak şekilde çözülür olay...

eşin izni olmadan kefil olunamıyor diye biliyorum ben canım

Eş krizi nasıl çıktı?

Türk Borçlar Kanunu’nun 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi ile birlikte, “banka kredilerinde eş rızası aranır” hükmü de hayata geçti. Bankalar ise Borçlar Kanunu’nda yer alan hükmü, abartarak uygulaya başladı. Bu süreçte, holdinglerde, şirketlerde patronlardan bile eşin rızası aranmaya başlandı. Hatta bazı bankaların, geçmişte kullanılan kredilerde bile eşlerin imzasını istemesi iş dünyasını adeta ayağa kaldırdı. Konuyla ilgili olarak iş dünyasından Başbakan’a, ekonomi bakanlıklarına ve hükümet üyelerine çok sayıda şikayet geldi. Bu şikayetler üzerine de kanundaki aksayan yönleri tespit etmek için çalışma başlatıldı.

Çalışma var ama mevcut kanunda sanırım eş rızası olmadan çekemiyor... Ben öyle algıladım..Bir de benim kredi konusunda yeterliliğim olduğu halde eşimin imzasını istemişlerdi oradan kaldı aklımda...

Eş krizi nasıl çıktı?

Türk Borçlar Kanunu’nun 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi ile birlikte, “banka kredilerinde eş rızası aranır” hükmü de hayata geçti. Bankalar ise Borçlar Kanunu’nda yer alan hükmü, abartarak uygulaya başladı. Bu süreçte, holdinglerde, şirketlerde patronlardan bile eşin rızası aranmaya başlandı. Hatta bazı bankaların, geçmişte kullanılan kredilerde bile eşlerin imzasını istemesi iş dünyasını adeta ayağa kaldırdı. Konuyla ilgili olarak iş dünyasından Başbakan’a, ekonomi bakanlıklarına ve hükümet üyelerine çok sayıda şikayet geldi. Bu şikayetler üzerine de kanundaki aksayan yönleri tespit etmek için çalışma başlatıldı.

Çalışma var ama mevcut kanunda sanırım eş rızası olmadan çekemiyor... Ben öyle algıladım..Bir de benim kredi konusunda yeterliliğim olduğu halde eşimin imzasını istemişlerdi oradan kaldı aklımda...

eşim çekerken benden izin istemediler ama kefillik için benim iznimi istediler kefillliği kabul edilmiyor yoksa bankalarla akraba oldum artık :51:

hayır o kredı cekemedı bankalardan mimli o önceden berı cekemıyordu yıne alamadı.
Bence baskasına cektırdı kredı.
elestırıye gelemıyorum degıl,anlamsız ve cokbılmıs olan yoruma tahammul edemıyorum!
kendı basına gelse ne yapardım gıbı empatık olmayan yorumlara genelde.Çunku benım
herkese yorumum cok dıkkatlı ve yapıcıdır.burda ukalaca benı asagılamaya calısan
ınsanlardan hoşlanmıyorum o kadar!

ben hamıleyken mesajını yakaladıgım kadın evlıydı ve bırbırlerıne eslerını cekıstırerek
dertlestıklerını söylemıstı bu yuzden ınandım ama sonucta köru korune aaa aldattı
demıyorum ama tahmınlerımı cıkarttı o kadar.Önemlı olan o ya da bu değil ki
bu gidiş sebepsizdi,zaten korkuyordum.Önemlı degıl oyle ya da böyle ,o nasıl
kafadan sebeple ayrıldıysa ben de bu kafadan sebeple kendımce onu silerım.
kızımdan yazamıyorum.Annezeynep tşk fikirler süperdı ama gecıktık okunmuyor
banlanınca burası hıc.Sana söz sakin olacagım.Bazı kadınlar nıyeyse hep erkeklere
hak verıyor burda,bunu da anlamıyorum !Çocuk yaptıysam tek bakmak ıcın yapacakmısım
bak seen sankı sperm bankasından aldım ben bunu.Ayrılsa bıle burda kalıp bellı sure
tabı kı bebegın yanında durmak zorunda,bu kadar basıt .Zorla gızlıca cocuk
yapmadım ben manevı babalık yapmadan al babası sev mı olacak cok sacma!!

ben hamıleyken mesajını yakaladıgım kadın evlıydı ve bırbırlerıne eslerını cekıstırerek
dertlestıklerını söylemıstı bu yuzden ınandım ama sonucta köru korune aaa aldattı
demıyorum ama tahmınlerımı cıkarttı o kadar.Önemlı olan o ya da bu değil ki
bu gidiş sebepsizdi,zaten korkuyordum.Önemlı degıl oyle ya da böyle ,o nasıl
kafadan sebeple ayrıldıysa ben de bu kafadan sebeple kendımce onu silerım.
kızımdan yazamıyorum.Annezeynep tşk fikirler süperdı ama gecıktık okunmuyor
banlanınca burası hıc.Sana söz sakin olacagım.Bazı kadınlar nıyeyse hep erkeklere
hak verıyor burda,bunu da anlamıyorum !Çocuk yaptıysam tek bakmak ıcın yapacakmısım
bak seen sankı sperm bankasından aldım ben bunu.Ayrılsa bıle burda kalıp bellı sure
tabı kı bebegın yanında durmak zorunda,bu kadar basıt .Zorla gızlıca cocuk
yapmadım ben manevı babalık yapmadan al babası sev mı olacak cok sacma!!

bence biran evvel kendi düzeninizi kurmaya bakın kızınızın velayetini alabilmeniz için bide hocaya gitmişsiniz eşiniz boşanma konusunda kendini haklı gösterebilmek için size her türlü iftirayı atabilir hatta duyarsa bana büyü yaptırdı bile der erkekler kendi menfaatleri için herşeyi kullanabilirler allah yardımcınız olsun kocanızıda size yaşattığıyla terbiye etsin :(

hayır o kredı cekemedı bankalardan mimli o önceden berı cekemıyordu yıne alamadı.
Bence baskasına cektırdı kredı.
elestırıye gelemıyorum degıl,anlamsız ve cokbılmıs olan yoruma tahammul edemıyorum!
kendı basına gelse ne yapardım gıbı empatık olmayan yorumlara genelde.Çunku benım
herkese yorumum cok dıkkatlı ve yapıcıdır.burda ukalaca benı asagılamaya calısan
ınsanlardan hoşlanmıyorum o kadar!

Siyahbeyaz, öncelikle bu tarzın benim de pek hoşuma gitmiyor. "Sana sormadım" gibi cümleler hiç hoş değil. Ben de okuyorum yazılanları, kimse seni "ukalaca aşağılamaya" çalışmıyor. Bu çok ağır bir suçlama. Burası bir forum, sen insanlara düşüncelerini soruyorsun ve bir yanıt bekliyorsun. Herkes farklı düşünüp farklı bakabilir olaya. HErkese cevap vermek gibi bir mecburiyet de yok. Sevmediğin yorumları bırak kalsın. En son bir arkadaş, çekinmiş resmen yorum yapmaya.
Ben kendi adıma, senin yaşadıklarının çok benzerini yaşadığım için, hep sana sakin ol dedim. Bak yine söylüyorum: siyahbeyaz sakin ol! Böyle kendini yıpratıyorsun ve farkında mısın bir çemberin içinde sürekli dönüp duruyorsun. O çemberin içinden çıkman lazım. Bunu yapacak olan da yine sensin. Kabullen artık bunu. Bunlar gördüğüm gibi sadece senin başına gelmiyor. Geçecek bu zamanlar. Sabırlı ve sakin bir tavır takınabilsen keşke...

canim okudum yazdiklarini cok uzuldum

madem o o.....u senin yuvani bozdu sen de kocani ellerine verme o da mutlu olamasin insaaaallah

kim oldugunu taniosan kocasina de ben hamileyken konustular ki yalan degil simdi de esim biriyle gorusuyor esiniz olabilir de

sen biriyle gordum diyince o kadar tepki verdiyse malesef var bunda biseler

belki de konustugu kisinin esi duyaacak diye yusuf yusuf olmustur

bi sekilde birlikte olduklarini kanitlayabilirsen mahkemede isiye yarar

yalniz sogukkanli olmak lazim diger tarafin esine soylersen kanitlamak zor mu olur??

adam ogrenince karisini evden yollarsa bu o....u senin esinin yanina gider polisi ararsin ispatlarsin

adam kariyi eve kitlerse yada kadin korkar bi sure gorusmesse zorlasir kocan da sana saldirir

saldiriri derken hem para vermez hem de kavga edersiniz

belki diger karidan umidi keser sana doner

simdi adama soylemeyi kenara alalim sen bu aadamdan bosanmak istemiorum dersen mahkeme bosamaz cunku kadin istemedikce bosanma olmuyor

bunlar illaki kavga ederler kadinin cocugu fln var nikahsiz ne kadar kaldirabilir

bosaniyim nafakami alirim dersen alabilecegin nafaka miktari da belli maasini dusuk gosterio diosun

cok dikkatli dusunup hareket etmek lazim

ya arkadaşlar kızın canı burnunda biraz yapıcı konuşun dan dan herşeyi söylemeyin şuanda kırıcı söylemeseniz bile alınabilir canı yanıyor biraz daha yumuşak uslüpla konuşun :26::26:

Delı musakka Canım hem iyi davranmam gerek hem de iyi davranasım yok yrn konusacagız önce
ona dıyecegım ne teklıf edıyorsun anlasmalı ıcın dıye dınleyecegım sonra da ben konusacagım!
Biri oldugu kesın ama cok tutuştu hatta kocası da bılmıyorsa ben dıyım dedım bence korktu da
Zaten bır ınsan ancak sucluysa bu kadar tırsar böyle bastırmaya calısır!Önceden de ben
kızın numarasını ısteyınce o kocası benı öldurur demıstı demek kocasını da mı tanıyor nedır
bılemıyorum ama ben ne kızı ne adını bılmıyorum cnm bulma sansım da zor.Yoksa kocası
onları deşer heralde zaten:))Benım anlasmalı yoluna gıtmem lazım dedıgın gıbı .Ex eşimin
annesıyle konustuk ona söz verdım maddı manevı destek olurum dıye eve cagırırım dıye
ama bellı kı bayagı guclu maddı destek var kadın tarafından öyle görunuyor.Ev bakmaya
basladıgına göre.

Konuya yorumlarımla ılgılı yorum veya acıklama yapmak ıstemıyorum .Sonucta derdım basımdan
askın bır de burda polemıklerle ugrasamam!Zaten her yazdıgım yanlıs anlasılıyor konu degıstırılıyor.Ben konumla ılgılı benı anlayan ve gercekten okumus olan yorumlar beklıyorum hepsı bu
kadar.Çünku bazı yorumlar konuyu anlamadıgını gösteren cumleler oluyor o yuzden de kızıyorum.Ben de bılıyorum hadı eyvallah demeyı ama işi bellı olmayan bırı olarak tabı kı cocugum ıcın en ıyı ne yapabılırsem yapıp derım ,ustelık de bebegım babasız buyuyorsa da göstermek ıstemem ben her yuku tasıyacagım ve bu da benım dusuncem herkesın bır yapısı var benım yapım bunu kaldırmıyor.ben gıtsem 8 aylıkken bebegım aylar sonra gelıp ben annenım desem neler neler olur da o nasıl dıyecekmıs.cedısh senın ılıskını bılmıyorum ama bızım evlılıgımız çok iyi bir evlilikti ama o sımdı kendını haklı cıkarmak ıcın lekelıyor guzel gunlerı .Yoksa herkes bıze bayılırdı yanı ben kötu bır evlılık de yasamadım anlamaya calısıyorum sebebını .Sen ögrenmıssın ıyı olmus ben de sebep bılmek ıstıyorum benım daha onun nerde oldugunu acıklamam gereken 20-30kısı var !Ustelık bu hafat kuzenımın dugununde bunu yapmak zorunda kalacagım.

Son düzenleme:
canim okudum yazdiklarini cok uzuldum

madem o o.....u senin yuvani bozdu sen de kocani ellerine verme o da mutlu olamasin insaaaallah

kim oldugunu taniosan kocasina de ben hamileyken konustular ki yalan degil simdi de esim biriyle gorusuyor esiniz olabilir de

sen biriyle gordum diyince o kadar tepki verdiyse malesef var bunda biseler

belki de konustugu kisinin esi duyaacak diye yusuf yusuf olmustur

bi sekilde birlikte olduklarini kanitlayabilirsen mahkemede isiye yarar

yalniz sogukkanli olmak lazim diger tarafin esine soylersen kanitlamak zor mu olur??

adam ogrenince karisini evden yollarsa bu o....u senin esinin yanina gider polisi ararsin ispatlarsin

adam kariyi eve kitlerse yada kadin korkar bi sure gorusmesse zorlasir kocan da sana saldirir

saldiriri derken hem para vermez hem de kavga edersiniz

belki diger karidan umidi keser sana doner

simdi adama soylemeyi kenara alalim sen bu aadamdan bosanmak istemiorum dersen mahkeme bosamaz cunku kadin istemedikce bosanma olmuyor

bunlar illaki kavga ederler kadinin cocugu fln var nikahsiz ne kadar kaldirabilir

bosaniyim nafakami alirim dersen alabilecegin nafaka miktari da belli maasini dusuk gosterio diosun

cok dikkatli dusunup hareket etmek lazim
Cok komplike degil mi bu plan?
Ve fazla ihtimaller uzerine kurulu geldi bana

Bursada olsaydin gidip ben takip ederdim
Bebeginle bir basina kalakaldin cok zor farkindayim ve bu durumu kolayca atlatmani bekleyen yorum yapanla kizginligin da bundan
Bir kere demistin. Ya
Dibine kadar acimi cekerim yana yakila dibe inerimsonra cikarim diye
Iste arkadaslar artik cikman icinoyle yaziyor
Bunca problem?in ustune bir de kendi icimizde tartismayalim bence

Esini takip ettirebilecegin kimse yok mu?
Donuna kadar almani istiyorum o kadinla gorusuyorsa
Anlasmali olarak onun istedigi gibi bosanirsaniz da sonradan ortaya cikarsa dayanamam gelirim oraya!

yok takıp ettırecek ama ıstekı kız arkadaslarımıza sordum bı bakın işte şüpheli
tavrı var mı dıye henuz cevap gelmedı .Ben takıp etcem de işi 2 dolmusla
gidiliyor .Bır de tanır benı .Babama ettırcem heralde böyle gıderse ama o da
eger bırsey görursem kötu olur dıyor o da olmaz!

Karısını başka bir kadın için terkeden 100 erkekten 98 i pişman oluyor.Sizi terketme sebebi buysa ve diğer kadın da evliyse mutlaka pişman olacaktır.

Back