• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmak istiyorum dedi

Bankalar bile 3/4 ayda bu kadar faiz koymuyor el insaf.
Bunu kesinlikle kabul etmeyin, ablanın böyle bir şeyi beklemesi çok ayıp. Kardeşi teklif etse bile kabul etmemesi gerekir.
Kardeşlerin maddi anlamda birbirlerine destek olmaları güzel bir şey. Ama evlendikten sonra bu destekten eşinde etkileniyor, onunda emeği var içinde. Onun rızası olmadan olmaz. Öncelik evinin geçimi ve gelecek yatırımlarındır.
Eşin böyle bir şeyde boşanma teklifi yaptıysa gerçekten evlilik sorumluluğunda bir adam değil. Boşanmayacaksan bile bu teklifi ettiğine pişman edene kadar tavrın net olsun. Bir daha dikkat etsin sözlerine, evlenmek yuva kurmak çocuk oyuncağı değil.
Ablasına ara ve problemi anlat. "Kardeşinle evlenmeden önce ki maddi desteklerinize karışmadım. Bize borç verdin sağolasın ama 2(3 katıyla geri istemek bence çok ayıp. Sana alınan arabada sadece kardeşinin değil benimde kazancım olacak . Yeni evli birine böyle bir yük yüklemeniz hiç adil değil. Kim duysa beni değil sizi ayıplar. Senden alınan borcu ödeyelim ama bu şekliyle asla kabul edemem" deyin.

Merhaba arkadaşlar eski konumu hatırlayanlar olacaktır Görümceyle yurt dışı tatili
Görümcemle yurtdışı tatili diye bir konu açmıştım ve görümcem bize verdiği 50bin TL karşılığı araba istiyordu eşimden eşimde bunu vefa borcu olarak adlandırıp kabul etti dün de sadakatsiz dizisini izliyorduk bir araba gördüm dizide dedim ki vay be arabaya bak falan o sırada eşim de dedi ki ya artık ablamın şu arabayı da almamız lazım dedi ben de dedim ki kaç para istediği araba bana demez mi 130-140 bin TL ben kafamda hep 100 bin TL diye kurmuştum fakat eşimin ablası 50bin TL borca karşılık 140 bin TL lik araba istiyormuş 🙃
Bende eşime dedim ki valla keşke tefeciden alsaydık en azından borcumuzu bilirdik 50bin TL nasıl 140 bin TL ye çıktı dedim böyle bi şey olamaz dedim oda dedi ki valla bi şekilde alınacak dedi bende iyi al o zaman dedim
Sonra konu görümcemle yurtdışına gitmek istemediğime geldi eski şeyleri açtı buna benzer ablası da praga gitmek istiyordu bizimle işte ama biz eşimle Prag’a daha önce gitmiştik ben de hem bunu öne sürerek hemde baş başa olmak istediğimi söyleyerek reddetmiştim sonra ben İtalya muhabbeti Yapmıştım daha önceden ablasının yanında ablası da demişti ki ay ben daha önce italyaya gittim bidaha niye gideyim salak mıyım demişti dün de ben eşime bunu söyledim ablan Prag’a gitmek istiyo ee biz daha önce gittik biz salak mıyız tekrar Prag’a götürüyoruz ablanı dedim sonra birden bi bağırmaya başladı senden nefret ediyoruuum yarın biletini al git annenin yanına boşanmak istiyorum dedi bende hiç tepki vermeden gittim yanından sabah ta işe taksiyle gidicem diye direttim zorla beni işe bıraktı kendisi şimdi bilmiyorum ne yapmam gerekiyor sizin yorumlarınızı da merak ediyorum zaten ailemden uzak bir yere gelin geldim sırf eşimi zamanında sevdiğim güvendiğim için gördüğüm muameleye bakın 😔
Bu arada eşim ablası bekar diye bu durumu kafasına takıyormuş tek yollamak istemiyormuş tatile ablası da 40 yaşında bende dedim ki ablanın kendi tercihi bu ve daha önce tek başına bir sürü tatile gitti dedim ablanı gözünde ilah yapmışsın resmen dedim dedi ki ablam benim idolüm istediği arabayı da alırım herşeyi yaparım dedi dedim ki senin önceligin şuan bizim ailemiz değil benim lafımın hiç bir değeri yok dedim sonra konuşmadık birdaha işte
Adam ablasina verdiği paranin 3 katini karşılık olarak veriyor.Cidden şaka gibi....Birde ablasınin gezmesi için sizinle tartışıyor.Abartiyor bosanacam çık git diyor.Vallaa siz bilirsiniz ama adam kendini ablasina feda etmeye can atarken siz ya susun kenarda kalin ya da o adami ablasina postalayin.Cok sacma sapan iliski

Bu bana üçüncü boşanalım lafı olduğu için artık tamamen kendime olan saygımı korumak için boşanmak istiyorum çünkü o lafı her kullandığında bir daha böyle bir laf geçerse gideceğimi söylemiştim ona beni dinlemedi hala daha diyor ki durumum varsa 300bin liralık ta alırım o benim ablam diyor ben aşıkların arasına girmişim resmen haberim yokmuş anneme anlattım herşeyi o hemen gel bir dk durma diyor bakalım neler olacak
Son mesajlarınızı okudum. Eşiniz sizin kararlı olduğunuzu görünce geri adım atıp ben boşanmak istemiyorum demiş. Tam tahmin ettiğim gibi. Bu adamda zaten boşanacak yürek olsa inan bir saniye durmazdı simdiye kadar. O istiyor ki hem seni sindirsin hem ablasının ve ailesinin de gönlünü etsin. Kısacası hem seninle olup hayatı sana zindan edecek hem de senin ömür boyu onun ailesine maddi olarak para akıtmanı isteyecek.

Sana tavsiyem hemen boşan diyemem çünkü insan ne hayallerle evleniyor daha 5 ay olmuş üstelik. Evliliğin ilk zamanları çoğu kişi sorun yaşıyor ama eşindeki sıkıntı biraz büyük. Bu konuyu halletsen bile yarın bir gün bu sefer öbür ablası icin bir şey almaya kalkar annesine yada yeğenlerine. Yani sana hep bir maddi sıkıntı yaratır. O yüzden bu sorunu kökünden halletmek lazım ki rahat edesin. Normalde hemen öyle aileleri işin içine kat her sorununuzu aileye söyle de demem , ama senin durumun biraz bunu gerektirecek bir hal almış. Babanla konuş ve normalde boşanmak icin değil belki ama bu maddi yardımlardan ve aptal yerine koyulmaktan sıkıldığını ve onunla konuşmasını iste. Yani ailene de gerekirse birkaç günlüğüne git ki eşin pesine düşüp bu durumların oluştuğunu onun ailesi de senin ailen de öğrenmiş olsun. Ailenle de onlara gittiğinde konuş yüz yüze. O yeğenlerine de surekli hediye almanın ötesine geçen maddi isteklerin bitmesi lazım. Herkesin ailesi kardeşi var ama evlenince de herkesin ayrı bir ailesi ve eşiyle ortak bütçesi oluyor. Baban diyecek gerekirse ailesine benim kızım size para verilip evler arabalar alınsın diye çalışmıyor, bu şekilde huzursuz edilip surekli boşanalım denilen yerde biz zaten onu bırakmayız demeli. Karşı tarafa sadece bu araba olayından değil genel olaral bu maddi beklentilerin sorun olduğunu söylemeli. İnan ki bu olduğunda ya ailesi kendine çeki düzen verip eşinin aklı başına gelir yada babana evet der ama yine aynı tas aynı hamam devam ederler. Hiç bir şey değişmezse de kendi yolunu çizip elimden geleni yaptın der için rahat önüne bakarsın.

Evden gitsen de gitmesen de ailemle de bu yaşadıklarımı paylaşacağım ,bir ömür senin ailen icin çalışamam diye eşine söyle ki artık ailenin de haberi olduğunu bilsin. Simdiye kadar karşı taraf sizin evliliğinizi etkilediklerini bilmiyordu yada bilse bile nasılsa sen ses etmiyorsun ailen de her seyden habersiz diye umursamıyorlardı. Ailenin arkanda olduğunu anlasın bakalım ne olacak. Baktın değişen bir sey yok o zaman boşanmayı düşünürsün.

Yillardir kadinlarkulubunu takip ederim, ilk defa sizin konunuza yorum yazmak icin uye oldum. Ben de nisanliyim ve boyle bir durum yasamaktan cok korktum. Kavga gurultu icinde bi durumun icine dusmussunuz ve malesef guzellikle de kotu yolla da soyleseniz esiniz anlamayacak. Bazen 3. kisiler anlatabilir durumu sadece. Aileniz arkanizda oldugu icin cok sanslisiniz, lutfen bunu kullanin. Aileniz konussum esinizle. Siddet kufur vs. yok sanirim, bu durumu cozmeye calisin ama kalici olarak. Sadece araba degil, bundan sonra bu tarz alisveris yardim vs. olmamasi konusunda. Cozulmezse yapacak bir seyiniz yok. Ama siz muhattap olmayin daha fazla..

Merhaba arkadaşlar eski konumu hatırlayanlar olacaktır Görümceyle yurt dışı tatili
Görümcemle yurtdışı tatili diye bir konu açmıştım ve görümcem bize verdiği 50bin TL karşılığı araba istiyordu eşimden eşimde bunu vefa borcu olarak adlandırıp kabul etti dün de sadakatsiz dizisini izliyorduk bir araba gördüm dizide dedim ki vay be arabaya bak falan o sırada eşim de dedi ki ya artık ablamın şu arabayı da almamız lazım dedi ben de dedim ki kaç para istediği araba bana demez mi 130-140 bin TL ben kafamda hep 100 bin TL diye kurmuştum fakat eşimin ablası 50bin TL borca karşılık 140 bin TL lik araba istiyormuş 🙃
Bende eşime dedim ki valla keşke tefeciden alsaydık en azından borcumuzu bilirdik 50bin TL nasıl 140 bin TL ye çıktı dedim böyle bi şey olamaz dedim oda dedi ki valla bi şekilde alınacak dedi bende iyi al o zaman dedim
Sonra konu görümcemle yurtdışına gitmek istemediğime geldi eski şeyleri açtı buna benzer ablası da praga gitmek istiyordu bizimle işte ama biz eşimle Prag’a daha önce gitmiştik ben de hem bunu öne sürerek hemde baş başa olmak istediğimi söyleyerek reddetmiştim sonra ben İtalya muhabbeti Yapmıştım daha önceden ablasının yanında ablası da demişti ki ay ben daha önce italyaya gittim bidaha niye gideyim salak mıyım demişti dün de ben eşime bunu söyledim ablan Prag’a gitmek istiyo ee biz daha önce gittik biz salak mıyız tekrar Prag’a götürüyoruz ablanı dedim sonra birden bi bağırmaya başladı senden nefret ediyoruuum yarın biletini al git annenin yanına boşanmak istiyorum dedi bende hiç tepki vermeden gittim yanından sabah ta işe taksiyle gidicem diye direttim zorla beni işe bıraktı kendisi şimdi bilmiyorum ne yapmam gerekiyor sizin yorumlarınızı da merak ediyorum zaten ailemden uzak bir yere gelin geldim sırf eşimi zamanında sevdiğim güvendiğim için gördüğüm muameleye bakın 😔
Bu arada eşim ablası bekar diye bu durumu kafasına takıyormuş tek yollamak istemiyormuş tatile ablası da 40 yaşında bende dedim ki ablanın kendi tercihi bu ve daha önce tek başına bir sürü tatile gitti dedim ablanı gözünde ilah yapmışsın resmen dedim dedi ki ablam benim idolüm istediği arabayı da alırım herşeyi yaparım dedi dedim ki senin önceligin şuan bizim ailemiz değil benim lafımın hiç bir değeri yok dedim sonra konuşmadık birdaha işte

Öncelikle borcu ne zaman aldınız bilmiyorum ama 2 yıl önce 50bin liraya gayet güzel bir araba alınabiliyor. Şimdi 130un altında araç yok doğru dürüst. Kendilerince bu tarz bir hesap yapmış olabilirler. O konuda çok haksız gibi gelmedi bana. Ama diğer konuların hepsinde en sonuna kadar haklısınız. Siz onun eşi ve önceliğisiiniz. Öyle olmak zorunda. Hiç hoş değil eşinizin tavırları da söylemleri de. Sakın eğilmeyin, hakkınızı arayın derim. Ve son olarak şu ailesine aşırı düşkün adamlar keşke evlenmese.

Canım ben kovulduğum yerde bir dk kalmazdım.
Araba konusunda da görümce haklı olabilir zamanında 50 bin olan arabalar şuan 150 bin

Ne zaman borc aldiniz bilmiyorum ama tl nin deger kaybini goz onunde bulundurunca, borc aldiginiz donemin dolar kuru ile geri odeme yapabilirsiniz. Ornegin 2 sene once 50 bin tl 10 bin dolar ediyorsa odemeyi 10 bin dolar yapmak gibi.

Belki esiniz taksitli araba alarak borcunu kapatmak istiyor olabilir boyle bir nakitiniz yoksa.ablasi ile anlasmis olabilirler.

Yurtdisi/yurtici tatiline gorumceniz ile gitmek zorunda
degilsiniz, neresi olursa olsun. Bence biraz uzak kalip, birbiriniz icin degerinizin ne oldugunu anlayin.

Ekleme: simdi gordum 3 ay once verilmis bu borc, 3 ay icinde degisek pek bir sey olmadi, 3,5 bin faizini verin cok istiyorsa, 150 bin tllik araba almak enayilik!!

Son düzenleme:
Merhaba az önce son konunuzu gördüm eşinizin bebek ile ilgili düşüncelerini anlattığınız konu çok yorum olduğu için bişey yazmadım ve hemen sonra bu konunuz... Affınıza sığınarak sormak istiyorum ki eşiniz daha önceden de böyle fevri ve çabuk parlayan bir adam mıydı çünkü ortada birşey yokken bağırması 12 yıldır evli olduğu karısından 3. Çocuğu duyunca aldır seni aldatırsam sorumlu değilim diyerek tüm yükü size bindirmesi vs vs bana çok tuhaf geldi...

Bence is basit. "Ben nereye gidiyorum. Burasi benim evim. Evlilik birligini bozmak isteyen ve bozan sensin. Sen gideceksin. Madem ayrilmak istiyorsun istedigim maddi manevi tazminati ve nafakayi da ödersin. Insana böyle bir evlilik verip hop diye bosanmanin bedeli var sonucta .Mahkemeler bayilir böyle mantiksiz bosanma hikayelerine. Haydi bakalim. Cantalarini kendin topla. Avukatimi bugün ariyorum, sende kendine bir tane bul, bundan sonra diyeceklerini ona anlatirsin" derim. Siz sessiz kaldikca ve bu bosanmayi tehdit olarak kullandigi sürece cok beklersiniz.
Yazacaklarımın hepsini yazmışsınız. Ceketini alsın gitsin, yallah...

50bin TL uzerine 140bin ödeyecek eşin sen hala İtalya Prag diyorsun bırak canm tatil meselesini sen avukat bak bence hiç olmadı biran önce topla bavulunu ailenin yanına yerles ordan açarsın davani

Kardeslik ilişkileri çok saçma gercekten. Iyi demissiniz tefeciden alsaydık borcumuzu bilirdik diye. Kocanız sizi gözden çıkarmış ki boşanmaktan bahsediyor. Bundan sonra değişeceğini sanmıyorum olayların. Bence resti çekin. Eğer kardeşim diye tutturursa boşanır yüklü bir nafaka istersiniz

Bu bana üçüncü boşanalım lafı olduğu için artık tamamen kendime olan saygımı korumak için boşanmak istiyorum çünkü o lafı her kullandığında bir daha böyle bir laf geçerse gideceğimi söylemiştim ona beni dinlemedi hala daha diyor ki durumum varsa 300bin liralık ta alırım o benim ablam diyor ben aşıkların arasına girmişim resmen haberim yokmuş anneme anlattım herşeyi o hemen gel bir dk durma diyor bakalım neler olacak
Valla çokta gençsiniz. İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın . Allah'ım pişman etmesin inşallah çok mutlu olun🤗

Back