Eşim bosanmak istiyor

Bu ne biçim insan Allahım okurken fenaşık geçirdim lütfen pabuç bırakmayın alın evin yarısını hatta gidin bir avukata memur mussunuz verin ücretini ne alabiliyorsa alsın

boşanın kurtulun bu adamdan.araba evlilik öncesi alıdıysa hak talep edemezsiniz.altınları da siz isteyerek vermişsiniz ev almak için.ondan da hak talep edemezsiniz.evin yarısını alırsınız ama.
Saçma sapan, yanıltıcı bilgi vermeyin. Altınları talep edebilir ve alır da. Yargıtay'ın kararı var, takılan altınlar kadının. Altınlarla çekilmiş düğün fotosu varsa, o delildir. Evin de yarısını alır. Araba, evlendikten sonra model yükseltme yapıldığı için ondan da pay alır.

Yorum yok.

Arabayı benle evliyken satti yenisini aldı ispatlanmasini isterim
Sonra netten araştırdığım kadarıyla calisan da olsa nafaka ve tazminat alabiliyor ama.bunu alacak dişli bir avukat lazim iste

Bence nafakanin derdine dusmeyin, ama arabayi evlilik icinde yenilemissiniz, evlilik birliginde alinan her sey ortaktir. Siz toplu paranizi alin neyse hakkiniz, nafaka falan dusunmeyin zaten hukuksal olarak hem calistiginiz hem de cocugunuz olmadigi icin hakkiniz yok diye biliyorum. Kacin kurtulun o da anasina babasina bakacak baska birilerini bulsun kendine.

Iyi de altinlari eve harcamissa ya evi alir ya altinlari alir yani ikisini birden nasil alacak? Cok sacma

Iyi de altinlari eve harcamissa ya evi alir ya altinlari alir yani ikisini birden nasil alacak? Cok sacma
Altınları ev almak için vermemiş olsa bile, evin yarısını alır zaten. Altınlar da boşanma durumunda zaten kadına ait. Yani kadın altınlarını ve evin yarısını talep eder ve alır. Analitik düşünmezseniz saçma gelir tabi

alacaklarınızı rahat rahat alırsınız o noktada kafanız karışmasın zaten avukatınız halleder hatta misliyle alır çünkü bu anlattıklarınız mal paylaşımından ayrıca pek çok açıdan maddi ve manevi tazminat sebebi.
Bu arada Allah aşkına her şeyi bir kenara bırakın bunlar avukatın halledeceği işler zaten siz lütfen ama lütfen en hızlı biçimde bu adamdan boşanın. Daha 40 yaşındasınız ya bunun 50'si var 70'i var ay çekilir mi bu adam?

Hanımefendi lütfen buradaki yorumlar ile kafanızı karistirmayin, yalnızca avukatiniza itimat edin. Burda yazılan yorumların herbirinin istisnası var, altın kadınindir/çalışan kadın nafaka alamaz/evlilik içinde alınan eşya direk ikiye bölünür vs
Bu şekilde net kaideler yok hukumuzda.

Misal ziynet konusunda evet düğün görüntüleri ile takılan ziynet miktarı hesaplanır. Fakat ziynetlerin kadında olduğu bir karinedir. Ziynetlerin kendisinde olmadığını iddia eden kadın bunu ispatlamak zorundadır. Karineyi çürütmek de çok kolay değil, pekçok ziynet davasında kadın bunu ispatlayamadigi için davası reddediliyor ve boşu boşuna yargılama gideri ödemek zorunda kalıyor.
Ayrıca kadın ziynet eşyalarını eşine rizaen vermiş olabilir. Burada da geri verme maksadıyla verip vermediği önemlidir. Erkek es, kadının ziynetleri geri vermeme koşulu ile verdiğini ispatlayabilir.

Goz kirpma emojisi ne ya ergen misiniz

Ben de bosandim, altinlarimin buyuk kismini aldigimiz arsaya vermistim tabii ustunu tamamlamistik. Bana arsanin yarisi verildi sadece artik tasinmaz mala dondugu icin. Ustelik videolarla vs ispat da etmistik. Sadece bozdurulmayan altinlari aldim. Yani hem arsanin yarisini, hem arsaya verdigimiz altin miktarinin tamamini falan almadim. Oyle olsa ohooo kadinlarin sirti yere gelir miydi.

Avukat degilim, yasalari bilmem. Bosaninca ne alabilirsiniz ne alamazsiniz vs bilmem. Ancak yazdiklarindan gordugum net birsey diyeyim, esin degismeyecegi icin 10 , 20, 30 yil sonra bile ayni olacak. Senelerdir birlikte olmanin verdigi aliskanlik sonucu "konfor alanini terkedememe" durumu olmus (her ne kadar hic de konforlu bir durum olmasa da). Evde baska birinin varligina alismis oldugun icin, yalniz olunca ne yaparim diye endise etmesen, milyon kere ayrilirdin buna eminim.

Bu evlilik degil, resmi nikahli ev arkadasligi. Kari koca gibi olma olayinin artik mumkun olmadigini biliyorsun. Al eline bos kagit, +/- basla yazmaya. Zayif yonlerini, korkularini, guclu yonlerini....bir bak terazinin kefesi hangi yonde agir basiyor.

Biz burada ayyrrilllll cigliklari atariz, ama buna sen maddi/manevi hazir misin, cok yonlu olc tart bic

Allah bilir de büyü yapılmış gibi. Flört döneminde de böyle miydi. Çünkü eşinizin psikolojik rahatsizligi var gibi geldi anlattiklarinizdan bir tanidigima cok benzettim. Acikcasi yazdiginizin her bir cümlesinden bir anlam cikartirdimda genel cerceveye baktigimda sunu soylemek soyleyecegim sadece. Esiniz normal degil ve yaşadıklarınıza direnin boyun eğmeyin Allaha sığının. Bu böyle bir ömür geçmez bunu da bilin. O yüzden daha da yaşlanmadan bir yol çizme vakti.

Basini okuyunca dedim ki tamam gene ayni seyler. Benim görücü usulü oldu evliligim aslinda tanidik biri ama ben konusmuyordum . Eltimi parayla getirmisler dogudan kizi satin almislar(yanlis anlasilmasin kizin ailesi baslik parasi istemis resmen satmislar kizi ve ellerini hic biseye sürmemisler esya vs ) tabiki kaynim kaynanam ve esim yapmis herseyi kaynima ev almislar. Kaynanamin kullandigi esyali eve gelmis gelin sonra bebek olmayinca bakmis enayi kocam calisiyor abisi tup bebek yaptirmak isteyince kaynanam esime ev aldirmis evleneceksin sende diye.

Neyse biz tanistik esimle ilk baslarda attilar tuttular herseyi yapariz su bu sonra bi kuyrukları sıkıştı. Herseyin ucuzuna gitmek istediler ( bu arada babam evimi boyadi beyaz esyami aldi mutfak esyalarimi yatak odamin bi kac eşyasını yani ustume dusen herseyi aldik biz)

Basladilar eski gelin bisey istemedi sizin ceyreklerde bize gelir vs diyince. Ben dellendim . Istedigim herseyi de aldirdim yaptirdim. Ilk gelinin ailesine para yediren onlara el sürdürmeyen insanlar bizi esek gibi kullanmaya calisinca sictim ağızlarına.

Demem o ki sevgi bazen bi yere kadar. Yaptirmayip alttan alinca aman yapariz sonra olsun ben kocami seviyorum mutlu olayim yeter dedikce insan tepene cikiyor kaynanam bile kac sefer basima kakti. Ben 25 yasindayim kizi 37 yasinda bana sen evde kalmissin dedi ama kizi hâlâ bekar. Ben su yasta evde kaldiysam senin bacin hala evde dedim esime. Evimdeki esyama susume kadar karisan kaynanami susturdum ona kalmamis diye. Laf soz yemek yapmayi bilmiyo kaba dedigi eltimi bana ovmeye basladi onun ailesine laf ediyorumda o bana bisey demiyo anne haklısın diyo demeye basladi. Iyi dedim bende gurursuzmus o zaman biri benim aileme benim yanimda atip tutacakta susacagim oyle mi dedim. 1 dedilerse 2 dedim hep. Susunca herkes ustune geliyor 1 senelik evliligimde bunu anladim. Bende lafa laf verdim hep. Simdi ise huzurluyum. Ne eltim ne kaynim ne kaynanam hic biriyle konuşmuyorum sevgi ask bi yere kadar. Saygi lazim once saygi olursa sevgi olur. Geçenlerde balayına gitmek istedim kaynanama dedim bak kuzenim tarile gitmis onca borcta kizin her istedigini yapiyo esi dedim bizim borcumuzda yok ama oglun yapmiyo dedim. Iyi dedi tepesine sıctırır yarin dedi kuzenimin esi icin. Oyle mi anne dedim. Demekki oglunda benim onun tepesine sıçacagimi saniyor ki yapmiyor dedim kesti sesini aman birak yaa yine sinirlendim

Ciddi ciddi boşanmak isteyen adama söyleyeceğiniz tamam boşanalım olmalı..maddi haklarınızı koruyun..evi versin meselâ..bir kadının yıllarını alıp da ben boşanmak istiyorum demek yok öyle..aklıma takıldı eşya falan almak için neden onay bekliyorsunuz ki ?siz de memursunuz, maaşınız var,gidin alın..evimizi güzel görmek istiyorum diyin..

Evlilik birliği içinde alınan tüm mallar ortaktır. Ev ve arabanız yarı yariya verilecektir. Valla ben sizin yerinizde olsam mahkemede ablasının çocuk konusu ile ilgili söylediklerini söyler, manevi yıpranma bile talep ederdim. Allah sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…