Zor olucak ama dedigini dikkate alip tepkisiz kalicamBence suan hicbir sey yapma resim fln da degistirme sessiz dur biraz tepki vermeden
Haklisin sabir diyip bir sure bekliycemHiçbir şey yapma, şu an vereceğin her tepki yalnız poposunu kaldırır. Biraz gözlemle olayları akışına bırak.
Bu hafta ici acarim davami ben de artik onu bekliyorum. Iyiyim bu fikre alistim artik:) resimleri silmez yada kaldirmaz bence ayrica yaparsa yapsin neden gururun kirilsin ki? Ben kendi esim icin diyourm ki yapsin daha da cok sey yapsin ki ben daha gonul rahatligi ile bosanayim ne bicim adammis diye. Beni gecen gun instagramdan engelledi , mesajlasirken bir anlik sinirle. Yaparsa yapsin bosver sen tepkisiz kal birazKizlar gercekten hepinize cok tesekkur ediyorum.Bu surecte yalniz olmadigimi hissetmek ve sizlerin fikirlerini almak benim icin gercekten onemli cunku insan zaman zaman sinirlerine hakim olamayip yanlis tepki verebiliyor en azindan sayenizde bunun onune gecmis oluyorum.Ama bu seferde ya o benden once davranip resimleri kaldirir beni engeller mi endisesine giriyorum cunku bu gururumu dahada kirar
En azindan hala tepki verebiliyor esin demek ki.Bizimki sanki hayatinda ben hic yokmusum olmamisim gibi davraniyor.3 haftadir Sifir tepki...Bu hafta ici acarim davami ben de artik onu bekliyorum. Iyiyim bu fikre alistim artik:) resimleri silmez yada kaldirmaz bence ayrica yaparsa yapsin neden gururun kirilsin ki? Ben kendi esim icin diyourm ki yapsin daha da cok sey yapsin ki ben daha gonul rahatligi ile bosanayim ne bicim adammis diye. Beni gecen gun instagramdan engelledi , mesajlasirken bir anlik sinirle. Yaparsa yapsin bosver sen tepkisiz kal biraz
Ya olayin her yonunu dusunmek zorunda kaliyorum.Simdi resimleri kaldirsam insanlarin daha cok dikkatini cekecek bu sefer aciklama yapmak zorunda kalicam bunuda dava acilmadan yapmak istemiyorum.Hesaplari dondursam merak edicemm valla kafam cok karisikBence kendini strese sokacağına engeli bas, kaldır resimleri de. Ya da bi süre sosyal medya hesaplarını dondur. Böylece hem görmezsin ne halt ettiğini hemde kimseye açıklama yapmak zorunda kalmazsın.
Güzel taktikUste çık. Tek kurtuluşun bu. Sakin eve ben baktım falan deme. Algıyı değiştirmen lazım ona de ki:
Senin ne kadar zor zamnlar geçirdiğini ve maddi olarak zorlandigin için bana karşı ezildigini gördüm. Karti da ödemeyince sana yansitmadan böyle bı cozum buldum.karim benim psikolojimi düşünüyor diyecgine bana yaptığın bu haksızlığa inanamıyorum. Gururum çok kırıldı. İstersen bankadan tek tek bak ne kadar ödenmiş tüm para nereye gitmiş.asil sen benim güvenimi yıktın ben seni dusunrken sen beni nelerle sucluyosun?ben bana guvenmeyen onu düşünürken bana haksislik eden bı adamla zaten beraber olamam de'. Sonra sus. Evde sürekli dalgın ol. TV açık olsun ama alakasız bı program olsun izler gibi yap akşamları. Tokum ben de.ama trip yok. Çok kirginsin unutma. Ailesine arkadaşlarına sorarlar ise çok kırıldım de kapat. Evde üzgün kirginsin. Koltukta uyuya kal mesela ustunn açık.ozur dilemek yok. Kuzenim yaşadı buna benzer.bunlari yaptı.adam özür diledi bi hafta sonra.
Aslinda yolun basindan donmek daha iyi gibi geldi bana. Daha uzasaydi cocuk olma ihtimaki vardi o zaman ayrilmak daha zor. Bizimki cozulecek bir sey de degil cunku alkol bagimliligi var bence ben buna tahammul edemiyorum o da bunu kabul etmiyor sen ustume geliyorsun o yuzden kavga ediyorz diyo. Orta yok terapi kabul etmesi olur ama asla kabul etmiyor zaten. O yuzden cocuk da yokken yolun basindan donmek ikimiz icin de en iyisi :)En azindan hala tepki verebiliyor esin demek ki.Bizimki sanki hayatinda ben hic yokmusum olmamisim gibi davraniyor.3 haftadir Sifir tepki...
Senin adina gercekten uzuluyorum cunku daha yolun cok basindaymissiniz.Keske orta yolu bulma sansiniz olsa
Yaa tabiki dedigin dogru yolun basinda olmasi belki cok daha iyi bugun bende onu dusundum.Dedimki cocuk sahibi olmak kismet olmadi demekki bunda da bu sekilde bir hayir varmis olsaydi birde cocuk tartismasi cikacakti.Ailesinin ogullarinin bu sikintisindan haberi yok mu peki gerci onlarda boyle biseyi kabullenmezler nede olsa ogullari hep haklidirAslinda yolun basindan donmek daha iyi gibi geldi bana. Daha uzasaydi cocuk olma ihtimaki vardi o zaman ayrilmak daha zor. Bizimki cozulecek bir sey de degil cunku alkol bagimliligi var bence ben buna tahammul edemiyorum o da bunu kabul etmiyor sen ustume geliyorsun o yuzden kavga ediyorz diyo. Orta yok terapi kabul etmesi olur ama asla kabul etmiyor zaten. O yuzden cocuk da yokken yolun basindan donmek ikimiz icin de en iyisi :)
Var tabi ki ailesi bilmez olur mu yeni baslamadi ki ickiye. Ailesi benim tarafimda, haklisin diyorlar bana hep, ogullarini savunacak en ufak laf etmediler. Babasi , ben nisanlanmadan once onu bir kac kere uyardim, bak boyle icmeye devam edersen yurumez, devam edeceksen hic evlenme dedim ama hayir boyle devam etmeyecek dedi dedi, bana da oyle diyordu zaten hep. Belki o da inandi degisecegine ama degisemedi. Cocuk olmadigi icin sukrediyorum ben de suan.Yaa tabiki dedigin dogru yolun basinda olmasi belki cok daha iyi bugun bende onu dusundum.Dedimki cocuk sahibi olmak kismet olmadi demekki bunda da bu sekilde bir hayir varmis olsaydi birde cocuk tartismasi cikacakti.Ailesinin ogullarinin bu sikintisindan haberi yok mu peki gerci onlarda boyle biseyi kabullenmezler nede olsa ogullari hep haklidir
Bankaya gidin bu hareketlerin dokumunu alin faizini odediginiz miktari cektiginiz kredileri vs sonucta ispatli delilli seyler onlarida esinizin yuzune atin hem parayi cekiyor hemde odemeye gelincede ortada yok birileri odeyincede kiyameti kopartiyor utanmadan bence kiyameti kopartip yaygarayi cikarmasi gereken sizsinizMerhaba Arkadaslar
dun buraya esimle 3 haftadir konusmadigimiz icin konu acmistim
Merhabalar
Konum biraz uzun cikmazdayim ve ne yapacagimi bilemiyorum.
40 yasinda ve 2 senelik evliyim esimle birbirimizi cok severek evlendik.Fakat kredi borcu gecim sikintisi yuzunden cok sikintilar yasamaya basladik.Aslinda 10 ay oncesine kadar hersey yolunda gidiyordu.Benim ailemden her ay gelen belli bir miktar kira gelirim var yaklasik olarak 14-15 ay evin neredeyse tum ihtiyaclarini bu para ile giderdim.Sagolsunlar evlenirkende ev alirkende maddi manevi desteklerini hic esirgemediler ve bununda konusunu hic yapmadilar.Bu sure icerisinde ekstradan her ay esime odemeyi tamamlayip tamamlayamadigini sorar yetisemedigi yerde destek oldum.Asil sorunumuza gelince 10 ay once esim kredi kartimdan bilgim dahilinde geri odeyecegini soyleyip ciddi miktarda bir para kullandi.Fakat parayi odeyemedi hos bende odeyemeyeceginin farkindaydim.Faiz odemekten sikilip taksitle 2 farkli yerden urun bunlari nakite cevirerek kartin bir kismini yatirdim.Fakat bunlari yaparken esime hicbir sey soylemedim.Gel zaman git zaman hem taksitler hem kart derken eve destek olamayinca esim durumu ogrendi tabi kiyametler koptu ayrilma noktasina geldik ama tekrar toparladik.Bu arada esim sadece taksitlerden birini ogrenmisti ve beni yalan soylememe konusunda ciddi sekilde uyardi.Fakat gel zaman git zaman bundan 3 hafta once diger taksiti de ogrenince tum ipler koptu bu kadar parayi ne yaptin sen yalancisin hayatin yalan benim en guvendigim insan sendin diyerek kapiyi vurup cikti.3 haftadir ne kadar konusmaya calistiysamda basaranadim.Eve gec geliyor evde yemek yemiyor evin hicbir ihtiyacini karsilamiyor ki bende ki butun paranin borca gittigini bildigi halde ac myim susuz muyum sordugu bile yok.Evlendik 3 ay sonra cocugumun olmasinin neredeyse imkansiz oldugunu ogrendim 7 ay sonra babami kaybettim ve ustune bu sikintilar ne yapacagimi bilemez durumdayim psikolojim iyice bozuldu kocami seviyorum bosanmayi dusunmek istemiyorum ama sanirim o dusunuyor
Dun esim anneme gidip evi alirken aldigi borcu geri odemis zaten borc oduyor nereden nasil buldu odedi bilemiyorum ve beni artik istemedigini guvenin kalmadigini yalanlar uzerine kurulu bu evliligi devam ettirmek istemedigini soylemis ve ben bunu esim denilen sahistan degil sabah telefonda annemden duydum.Kadini perisan etmis annem bunlari duyacagima keske babandan once ben olseydim dedi.Perisanim kimseye bu paralarin faize gittigini anlatamiyorum.Esimin kredi karindan kullandigi para 10 bin tl ama kartin faizi karta para yatirmak icin taksitle aldigim urunlerin faizi derken hem karti kapatamadim hemde borclandim. Ama simdi herkes bu parayi ne yaptin diye bana yukleniyor ve derdimi kimseye anlatamiyorum.Esime mesaj attim utanmiyormusun anneme bu eve 10 aydir ben bakiyorum demeye bende 15 ay ben baktim sikistin destek oldum agzimi bir gun acip tek laf etmedim ve bosanmak istedigini annemden duyuyorum dedim.Tabi cevap yok.Ben ne yapicam hem herkesin gozunde yalaci oldum hemde yuvamdan oluyorum.Bana yardimci olun lutfen
Ahhh ahh valla ne diyecegimi bilemiyorum.Keske bizim emek ve caba gosterdigimizin %10'u kadarini onlarda gosterseler.Senin esinin ailesi en azindan ogullarinin hatasinin farkindaymis.Benim kv dun anneme kizin ogluma bayat ekmek yediriyormus demis:)))Var tabi ki ailesi bilmez olur mu yeni baslamadi ki ickiye. Ailesi benim tarafimda, haklisin diyorlar bana hep, ogullarini savunacak en ufak laf etmediler. Babasi , ben nisanlanmadan once onu bir kac kere uyardim, bak boyle icmeye devam edersen yurumez, devam edeceksen hic evlenme dedim ama hayir boyle devam etmeyecek dedi dedi, bana da oyle diyordu zaten hep. Belki o da inandi degisecegine ama degisemedi. Cocuk olmadigi icin sukrediyorum ben de suan.
Inkar etmiyor ki cektim benim ona borcum var odiycem diyor zaten.Konu biraz uzun odeme icin kredi cekmedim pesin fiyati 6 bin tl olan beyaz esyayi faiziyle 10 bin tl ye aldim.Satarken de 5 bin tl ye sattim.O zarar kismina inanmiyor onuda ispat etme sansim yok malesefBankaya gidin bu hareketlerin dokumunu alin faizini odediginiz miktari cektiginiz kredileri vs sonucta ispatli delilli seyler onlarida esinizin yuzune atin hem parayi cekiyor hemde odemeye gelincede ortada yok birileri odeyincede kiyameti kopartiyor utanmadan bence kiyameti kopartip yaygarayi cikarmasi gereken sizsiniz
Zaten bu asamada o kadar sacma seyler karsisina cikiyor ki insanin. Benim esim de ailesi onunla konusmaya calistiginda, benim icin, ben ise giderken uyanmiyo gec kalkiyor demis. Ki sabahlari odadan kiyafetlerini alip oturma odasinda giyiniyordu, sen uyanma diyordu. Olsun uyansam da uyurum yine ne olacak giyin sen odada dedigimde yok uyanma ne gerek vr diyordu:)) annesi gelip evi temizliyordu demis. Annem 6 ayda en fazla 5 kere gelmistir, o da ben cagirdigimdan degil. Kahveye bile gelse duramiyordu yardim etmek istiyordu bir seylere. Utu varsa utu yapiyordu fln. Aksam esim geldiginde hadi iyisin annem geldi bugun utuleri yapti diyordum , bununla ilgili sakalasip guluyorduk, o demek ki icinden ne dusunuyormus. Bir kere eve geldiginde lavaboda fincanlar varmis onlari o durulayip makineye koymus :))) e yaptitsan da ne var yani bunda? Bu evlilik sorunu olarak sunulacak bir sey mi? Anladim ki bu surecte kendilerini hakli cikarmak icin aradan cimbizla bir seyler secip anlatiyorlar, bizi de suclamak, kendilerini hakli gostermek icin herhalde. Ayrica ekmek konusunda, biz de hep oyle yaptik, 2 3 ekmek alip buzluga koyuyordum ve cikartiyordum isitip yiyorduk gayet taptaze oluyorlar:) bahane bunlarin hepsiAhhh ahh valla ne diyecegimi bilemiyorum.Keske bizim emek ve caba gosterdigimizin %10'u kadarini onlarda gosterseler.Senin esinin ailesi en azindan ogullarinin hatasinin farkindaymis.Benim kv dun anneme kizin ogluma bayat ekmek yediriyormus demis:)))
O da su 2 kisiyiz ben cok ekmek yemem eve hergun 2 ekmek alinir bende cope gitmesin gunah diye birini buzluga atar ertesi gunu cikartirim ki bayatlama filan olmuyor.Bunu bile konu yapmislar yazarken bile sinirlerim bozuluyor gulme krizine giriyorum:)))
Yaaa insan bi yandan uzuluyor bi yandan guluyorr:))Artik delirmeye basladim sanirim:))Zaten bu asamada o kadar sacma seyler karsisina cikiyor ki insanin. Benim esim de ailesi onunla konusmaya calistiginda, benim icin, ben ise giderken uyanmiyo gec kalkiyor demis. Ki sabahlari odadan kiyafetlerini alip oturma odasinda giyiniyordu, sen uyanma diyordu. Olsun uyansam da uyurum yine ne olacak giyin sen odada dedigimde yok uyanma ne gerek vr diyordu:)) annesi gelip evi temizliyordu demis. Annem 6 ayda en fazla 5 kere gelmistir, o da ben cagirdigimdan degil. Kahveye bile gelse duramiyordu yardim etmek istiyordu bir seylere. Utu varsa utu yapiyordu fln. Aksam esim geldiginde hadi iyisin annem geldi bugun utuleri yapti diyordum , bununla ilgili sakalasip guluyorduk, o demek ki icinden ne dusunuyormus. Bir kere eve geldiginde lavaboda fincanlar varmis onlari o durulayip makineye koymus :))) e yaptitsan da ne var yani bunda? Bu evlilik sorunu olarak sunulacak bir sey mi? Anladim ki bu surecte kendilerini hakli cikarmak icin aradan cimbizla bir seyler secip anlatiyorlar, bizi de suclamak, kendilerini hakli gostermek icin herhalde. Ayrica ekmek konusunda, biz de hep oyle yaptik, 2 3 ekmek alip buzluga koyuyordum ve cikartiyordum isitip yiyorduk gayet taptaze oluyorlar:) bahane bunlarin hepsi
Valla guvenmiyorsa bosanin zaten neden ispat edemiyorsunuz sattiginiz kisi ile gorusturun iciniz rahat edecekse birde siz neden esinize soylemeden yaptiniz onu anlamadim sonucta ortak borcunuzInkar etmiyor ki cektim benim ona borcum var odiycem diyor zaten.Konu biraz uzun odeme icin kredi cekmedim pesin fiyati 6 bin tl olan beyaz esyayi faiziyle 10 bin tl ye aldim.Satarken de 5 bin tl ye sattim.O zarar kismina inanmiyor onuda ispat etme sansim yok malesef
Gerci zevk aldin mi diye sorarsaniz disarda da aglayip aglayip eve geldimbu iyiymis.Yaa bende adama kiziyorum ama annemde bugun beni zorla kuafore goturdu saclarimi boyatti.:))Sonra git makyajini yap diyip arkadasimi cagirip disari gonderdi:))
Babasinin evinde hergun taze ekmek mi yiyorduYaaa insan bi yandan uzuluyor bi yandan guluyorr:))Artik delirmeye basladim sanirim:))
Bu erkek milletine saka bile olsa bisey soylememek lazim demek ki dedigin gibi en ufak bir tartismada bile bunu aleyhinde kullanabiliyorlar.Benim annemde cok sivri dillidir lafini hic esirgemez dedim sen ne dedin ne diycem oglunuz cok taze ekmek yemek istiyorsa gider alir.Babasinin evinde hergun taze ekmek mi yiyordu dedim diyo:))
bizde kv her isi ortbas edip kapatir ama iyi niyetle kotu degildir bi zararini gormedim.Ama gelgor ki benim esimin babasi dunyadan bi haberdir suan bu durumlardan haberi bile yok daha soylememisler:))