Eşim birikim yapmak istemiyor :(

Evet şanslı biri kıskançlıktan ay tüh kaka mı deseydim .

Valla bu ekonomi kitabı alın okuyun ama okumaya büyük buhrandan baslayin. Niye ev almayı çocuğun eğitimiyle karşılaştırdığımızda anlamadım . Pekala hem ev hem iyi eğitim aldirabilir çocuğuna .ama birikim her zaman iyidir . İnsanlar karavanda falan değil plazalarda yaşıyor artık eskiye dönüş falan yok.sadece parası olanın hayatta kaldığı sistem sahada gözle görülür artık .aklı olan elinden geldiğince durumunca pasif gelirlerini arttırmaya bakar .isteyene karavanda yasar .ama bunları tercih edebilmek sadece parası olanların lüksü. Olmayipta karavanda yaşamaya mecbur kalanlar için güzel bir hikaye değil.

Bu bana her zaman çocuğuna bir şey bırakmayan ailelerin avuntusu gelmiştir.
Ailem işçiydi. Kendi 2 evleri var. Birinde yaşıyorlar. Biri kirada emekli ile geçinmek zor oluyor. Böylece kimseye muhtaç değiller. Anne babamın ailesinden de birer tane geldi. Onlarda kardeşime ve bana. Şimdi Yunan adalarına tatile gitmedik ama köye gittik. Ucuz diye Yalova’ya gittik. Tekirdağ’a gittik. Yüzdük de bisikletlede bindik. Harika anılarım mükemmel çocukluğum oldu. Bir sürü şehir gezdim ama otelde değil pansiyonda kaldım. Ucuz olsun diye yaptık. Bu sırada birikim yaptı ailem. Yani hatıra ve zaman için yurtdışı şart değil mutlu ailede mutlu çocuk zaten olur. Maalesef şuan 20 yaşına gelen hayatın zorlukları ile yüzleşip keşke şunu yapsaydı ailem diyor. Ki haklılar. Artık yeni nesil için hiçbir şey kolay değil. Nispeten daha kolay olan zamanda yapılmamasına sitem ediyorlar. Dünyaya evlat getiriyorsanız bence geleceğini bir miktar garanti altına almalısınız. Bir şekilde mal mülk oluyorsa yapın valla ne diyelim. Bizde bir şekilde olmuyor gayet bir yerlerini yırtarak zorla oluyor artık.

Off, beyaz yaka etap 1cümleleri tam ya
Nerede plazada yaşıyor hanımefendi, o evre geçeli bayağı oldu da, rezidans falan lüks değil artık, bilin istedim

Para bir güçtür, paraya karşı hayat oluşturmak daha büyük güçtür.
Sabaha kadar konuşsak anlaşamayız, ben alın terini mala mülke gömecek adam olmadığımdan sizi anlayamam, siz de malum çarkın dişlisi olduğunuzdan bu algınızı kıramazsınız.
Çok bol kazançlar diliyorum size ama bilin maaşlı çalışarak o özendiğiniz hayata ulaşamazsınız, çocuklarıma öğreteceğim yegane şey işte bu.

Evet maaşlı ulasilmiyor sizin çocuk insallah Bill Gates falan olur yada çok özel yetenekli bi sanatci falan yoksa sizden fayda yok el elde baş başta kalacak çocuk. Başını sokacak yeri bile olmayacak

Evet maaşlı ulasilmiyor sizin çocuk insallah Bill Gates falan olur yada çok özel yetenekli bi sanatci falan yoksa sizden fayda yok el elde baş başta kalacak çocuk. Başını sokacak yeri bile olmayacak
seni sevdim köpekleri sevmesen de sokakta.bu arada malımız mülkümüz olmadığı kanısına nasıl vardın ?öyle bir şey yazdık mı yohhh. darısı senin de başına inşallah.çok zengin olmanı diliyorum ki sokaktaki köpekleri kurtarasın en kısa zamanda.

Ya teyzecim 2 ben sana malın mülkün yok demedim ben öteki hanfendiye cevap veriyorum sen ustune aliniyosun. Film delisi ben mala mülke değil sadece çocuğa yatırım yapıcam dedi sen ne alaka sana bişi diyen yokki .sen bana yazdın .amin inşallah çok zengin olurum

ol valla.bu arada herkese teyze deme huyunuz var galiba.anlaşılan siz 10 yaşlarında olmalısınız.neyse siz atışın benim uykum geldi.iyi gecelerrr de dileyeyim gitmeden.

Aynen öyle.
Bir kere geldim bu hayata, hiç çocuklara bir şey bırakma gayem yok hatta olmadığı gibi ailemi de buna cesaretlendiriyorum, satıp yesinler
Ben yaparım çünkü.
Bebekliğinden itibaren maddi manevi sermişsem önüne, aklını kullanmak ona kalmış.
İster sokak ressamı olur, bir göz odada 5 kişi yaşar, ister yurtdışında bir okulun spor koçu olur, ister çiftçi olur, bana ne.
Ben ona ne olursa olsun lazım olacak hayatta kalma güdüsünü perçinleyerek, becerisini paraya dökmeyi öğreteceğim, gerisi ona kalmış.
Farkındaysan bir tane bile yönetici, ceo, bilmem nere mühendisi falan demedim, demem.
Hayatını camların ardında heba etmesini para uğruna istemem.
Yediği domatesle mutlu olmasını, domates tarlası hayali kurmasını isterim, domates tarlası satın alacak parayı düşleyerek bir işte çalışmasını değil.
Emek, beceri, yetenek ve zeka…

Dediklerin çok güzel ama dünyanın gidişatı iyi değil .ben cocugana süt alamadigi için kendini asan insanların ülkesinde yaşıyorum bu kadar pozitif bakamıyorum. İnşallah evlatlariniz gonlunuzce mutlu mesut yaşar .

ol valla.bu arada herkese teyze deme huyunuz var galiba.anlaşılan siz 10 yaşlarında olmalısınız.neyse siz atışın benim uykum geldi.iyi gecelerrr de dileyeyim gitmeden.
Yok siz alakasız biyerden lafa atlayan teyzeler gibisiniz ona ithafen .size mal mülk soran uok araya girip olmadığını nerden biliyosun diyince ...

Yok siz alakasız biyerden lafa atlayan teyzeler gibisiniz ona ithafen .size mal mülk soran uok araya girip olmadığını nerden biliyosun diyince ...
amann boşverelim malı mülkü .gece serumlarımızı sürüp biraz da dizi izleyip uyuyalım en iyisi

Onları görüp de bunları düşünüyorum ya.
Para budur, parayı hayatından bir şekilde çıkarabilecek yetenekleri olması, gerekirse günlük kazanıp karnını doyurma becerisini ispanyada kazanması ayrı bir durum.
Kendim de böyleyim, ver sigaramı ve kahvemi, sokakta yaşarım, avustulyada yaşarım vs.
Günlük maliyetimi çıkarabilecek becerim de var, e daha ne?
10 evim olsa bana ne?
Orada da aynı kahveyi sigarayı içeceğim.
Şuan yaşanılan ve daha da artarak gelmekte olan kriz, tamamen kendimize yetememizden, herkesin o plazalara doluşmasından, eğitim diye aslında kapasitesi olmayan insanların doktora peşinde koşmasından, yaşamayalım alalım, birikim yapalım diyerek ihtiyaçlarının 3 katı şeylere sahip olmasından kaynaklı.
Sistem bunu istedi, düşünmeden yaptık.
E artık düşünelim bir zahmet…

Valla bravo bakış açınıza hayran kaldım (her ne kadar aksini savunsamda)Böyle insan yok kalmadı..

Valla bravo bakış açınıza hayran kaldım (her ne kadar aksini savunsamda)Böyle insan yok kalmadı..
Estf, böyle düşünsem dahi mecburen bu düzende yaşıyoruz, ben de uyuyorum bazı furyalara lakin minimalize etmek elimizde.
En azından çocuk yetiştirirken.
Her yemek vakti bizim sofrada ‘zengin’ tanımlaması yaparım ve zenginin karşılığı para ile satın alınamayan şeylere sahipliktir.
Sağlık, aile, mutluluk, yaşam sevinci, kahkaha atabilmek vb şeyleri örneklerle açıklarım çocuklara, benim de mirasım bu olsun
Her günün son günü olabileceği ihtimalini düşünerek yaşayan insanlar böyledir, babamın öğretileridir.

Zaten birilerine kira veriyorlar. Kendi evleri olsa çocukları bir tık daha iyi bir okula, etkinliğe, tatile götürebilirlerdi. Büyüdükce çocukların ihtiyaçları da artiyor.

Geleceği düşünmeden yaşamak,gezmek herkesin hayâli.Ama gerçekte öyle olmuyor, dünyayı etkileyecek büyük bir kriz kapıda,ev almak sadece rüyalarda olacak Evladınız varsa biraz daha tedbirli yaşamak, olası durumlarda bir yerde birikmiş olması gerekiyor.

Belkide eşin senden gizli biriktiriyordur ondan içi rahattir birde böyle düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…