• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim biradan vazgeçmiyor

Ablacım sana bilmediğin, daha doğrusu farkında olmak istemediğin birşeyi söyleyeyim:eşin alkolik.
Tedaviyi sen istersen değil, kendisi isterse olmalı. Tek çaresi bu.
Tedaviye yanaşmıyorsa boşanmaktan başka çaren yok.

Konuyu actin ortaya bombayı attın yok oldun G gereksizgerekliler ..günde kaç bira içtiğini merakediyoruz bir de geçen yıl ayrildigin otçu nişanlın ile şu anki esinin aynı kisiler olup olmadığını ?
Aynı kişi değiller
Konuyu actin ortaya bombayı attın yok oldun G gereksizgerekliler ..günde kaç bira içtiğini merakediyoruz bir de geçen yıl ayrildigin otçu nişanlın ile şu anki esinin aynı kisiler olup olmadığını ?
aynı kişi değiller şansım böyle sanırım :( evet bayağı içiyor bazen üzerine bir bardak viski içtiği de oluyor

Konu sahibi nereye kaçtın? Bence 10 tane içmiyordur eşin, sarhoş olmayacak kadar içerim demek istemiştir. Her gün içmekten vazgeçmemek için kıvırmış. Günde 10 tane içiyorsa eğer eş değildir o, bira fıçısıdır.
Sarhoş olup yanlış bir şey yapmıyor sadece uyuyor ama evet az içmesi 5 tanedir

Aslında kendisi de istiyor galiba tedavi olmak. Beni tut diyor ama dayanamıyor demek ki. Ciddi ciddi konuşun, bu devam edecekse ben gidiyorum deyin. Şu dönemde bağışıklığı da çok önemli. Seni düşünüyorum senin iyiliğini istiyorum tedavi istiyorsan yanındayım aksi halde gideceğim deyin. Ve bunu bir anda sorun. Size karşı gelirse hiç beklemediği bir anda çıkıp gidin. Ve hiç bir şekilde iletişim kurmayın. Zamanla anlayacak
Beni istemiyorsan bende istemşyorım diyen biri tabi bunu içinden gelerek mi diyor bilmiyorum 🤷‍♀️ 😕

Birayı çok seviyor değil, durumu yumuşatmayın. Adam alkolik. Bu konuda siz bir şey yapamazsınız, ciddi ciddi tedavi olması gerekiyor. Kolundan tutup zorla tedaviye de götüremezsiniz, kendinin bunu istemesi gerekiyor. Konuşun, razı gelmiyorsa, ne yapılacağı belli. Alkolik adamdan hiç bir şey olmaz. Hele günün birinde çocuk sahibi olmayı filan düşünüyorsanız, mümkün değil bu adamla. Mümkün olmamalı yani.
Çok iyi bir adam beni üzmekte istemiyor biliyoum ben kendisiyle konuştuğum zaman ben biliyorum diyor ama icraate gelince daha ilerisi olmuyor 😕

Çok zenginsiniz herhalde, normal bira 13 tl on tane günlük içse 130 tl eder. Bira zaten hamallık on bira içen adamın göbeği ne haldedir. Hiç biracı alkolik duymamıştım aynı etkiyi dört kadeh rakı yada votkayla alırlar genelde.
Ben alkol seven biri olarak ama böyle hergün içip sızan adamı istemem. Çoluk çocuk yokken kurtulun bundan

Çok iyi bir adam beni üzmekte istemiyor biliyoum ben kendisiyle konuştuğum zaman ben biliyorum diyor ama icraate gelince daha ilerisi olmuyor 😕
Özünde çok iyi bir insan olmasının nasıl bir ilişkiniz olacağıyla hiç alakası yok ama. Bir kere alkolik insan sorumsuz bir insandır. En basitinden kendi vücudunu sağlıklı tutma sorumluluğunu bile beceremiyor. Bütçesinin hesabını bilme, iradesine sahip olma gibi sorumlulukları saymama gerek yok aslında herhalde. İyi bir adam olması sizi anlık olarak oyalar. Peki hayatınızın geneline onun bu alkolik, sorumsuz yapısı nasıl yansıyacak? Kararınızı "nasıl bir hayat istiyorum"un cevabına göre vermelisiniz. Çok merak ediyorum, çocuk istiyor musunuz? Elbette istemeyebilirsiniz. Ama hani istiyorsanız, böyle bir adamdan çocuk yapabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Uyarmak isterim alkol bağımlılığı öyle böyle değil çok fena bir durumdur. Sigara esrar vb keyif verici maddelerden çok daha ciddi kritik bir bağımlılık. Tedavi olması yönünde ikna edin bence günah olmasından vs girebilirsiniz

Çok da zararlı sağlığı için

Özünde çok iyi bir insan olmasının nasıl bir ilişkiniz olacağıyla hiç alakası yok ama. Bir kere alkolik insan sorumsuz bir insandır.

Dimiii ama.. İyi biri de neyse neye gore kime göre yani iyi olmasının en somut delaleti nedir okul fln mi yaptırmış :))) kime ne faydası var birak alasen.. İyi olmak ile sorumsuz olmak, iyi olmak ile dangalak olmak, iyi olmak ile ne bileyim arsız olmak hep farklı kulvarlar. Birinin büyük bi olumsuzluguna takilmisken iyi olmasiyla nasil teselli bulursunuz. Ben de 5-6 bira icerim minimum o yuzden viski icerim 4 duble xD bu adamın klası yok hic birayla alkolik mi olunur ya :))

Merhaba tekrardan daha önce ki konularımdan anlaşılacağı üzere yeni evliyim. Eşim bira içmeyi çok seviyor ve yemekten önce her gün içiyor Ve bu bir iki tane değil kendisi sınır bilmiyor. Birasını içkisini içtikten sonra yemeğini yer ve genelde uykusu gelip sızıyor. Ben ilgi beklerken kendisinin böyle sürekli içki içip bencil davranması benim çok zoruma gidiyor. Sonuçta yeni evliyim ve eşimle değişik aktiviteler de yaşamak istiyorum. Şimdi bana Daha önce içtiğini bilmiyor muydun diye soracaksınız Ve haklısınız da ama aynı evde yaşamak ve bunları yaşayıp görmek çok farklı ve artık çok üzülüyorum. Ben laf ettiğimde de Haklısın diyor ama nafile gene içiyor . Geçen gece çok rahatsızlandı ve biraya küfür bile etti içmeyecem beni tut dedi ams sabah olunca Eşime bunu dediğimde On taneden fazla içersem dedim ben dedi. Hem maddi hem de manevi kaybımız oluyor ve ben artık bunun önüne nasıl geçeceğimi de bilmiyorum sanırım yoruldum :KK43: Eşimi biradan ya da içkiden nasıl soğutabilirim Bunları yaşamış kişilerin De yazmasını rica ediyorum. Hepinizin fikrine ihtiyacım var bana yardımcı olur musunuz 🙏
Bu böyle gider.Bu bir alışkanlık.

Bira ile alkolik olan ilk insan olan eşinizi tebrik ediyorum.

Madem ki çok parası var. Balıklı rum hastanesinde bağımlılık tedavisi olsun.

En azından lüzumlu bir harcama olur. Bir işe yarar.

Kendisine bunu ciddiyetle teklif edin.
Yanaşmazsa boşanın.

Alkolik olacaksa da bira ile olmamasını önerin. Raki filan daha az ürünle aynı etkiyi yakalar. Rakı daha pahalıya geliyor.

Bana kalsa ona ispirto içirirdim ya. Neyse...

Bira ile alkolik olan ilk insan olan eşinizi tebrik ediyorum.

Madem ki çok parası var. Balıklı rum hastanesinde bağımlılık tedavisi olsun.

En azından lüzumlu bir harcama olur. Bir işe yarar.

Kendisine bunu ciddiyetle teklif edin.
Yanaşmazsa boşanın.

Alkolik olacaksa da bira ile olmamasını önerin. Raki filan daha az ürünle aynı etkiyi yakalar. Rakı daha pahalıya geliyor.

Bana kalsa ona ispirto içirirdim ya. Neyse...
Güzelim zaten şu an herkes "ev yapımı rakı" düşkünü oldu...sanırsın bahçesinde organik elma yetistiriyorlar gelene geçene tattirmaya çalışıyorlar.Eskiden misafirliğe giderken kadınlar gündüzden borcama kek çırpar akşam giderlerken onu gotirurlerdi çayın yanına yensin diye...şimdi erkekler akşamdan rakı yapıyorlar ,onu goturuyorlar ! 3-5 seneye orta yaş ve üstü nufusta gözü gören kimse kalmayacak 😅

Oha 10 tane bira mı? O kadar su içemez insan. Alkolik bu adam. Ya amatem ya boşanma. Ama hazır çocuk yokken 2.si. Çünkü bağımlıların kendileri çok istese dahi bırakabildiği nadirdir.

Back