• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim biradan vazgeçmiyor

Ben çok içen biriyim, kendimi öyle görürdüm, ama eşin kardeşim bu işi keyif için yapmıyor belli yemekten önce 10 bira nedir? Vazgeçmez çünkü bağımlı, elleri titrer yakında içmediğinde, bari söyle kendine yazık ettiğini yaşlı durduğunu ve kötü koktuğunu belki bir nebze azaltır

Merhaba tekrardan daha önce ki konularımdan anlaşılacağı üzere yeni evliyim. Eşim bira içmeyi çok seviyor ve yemekten önce her gün içiyor Ve bu bir iki tane değil kendisi sınır bilmiyor. Birasını içkisini içtikten sonra yemeğini yer ve genelde uykusu gelip sızıyor. Ben ilgi beklerken kendisinin böyle sürekli içki içip bencil davranması benim çok zoruma gidiyor. Sonuçta yeni evliyim ve eşimle değişik aktiviteler de yaşamak istiyorum. Şimdi bana Daha önce içtiğini bilmiyor muydun diye soracaksınız Ve haklısınız da ama aynı evde yaşamak ve bunları yaşayıp görmek çok farklı ve artık çok üzülüyorum. Ben laf ettiğimde de Haklısın diyor ama nafile gene içiyor . Geçen gece çok rahatsızlandı ve biraya küfür bile etti içmeyecem beni tut dedi ams sabah olunca Eşime bunu dediğimde On taneden fazla içersem dedim ben dedi. Hem maddi hem de manevi kaybımız oluyor ve ben artık bunun önüne nasıl geçeceğimi de bilmiyorum sanırım yoruldum :( Eşimi biradan ya da içkiden nasıl soğutabilirim Bunları yaşamış kişilerin De yazmasını rica ediyorum. Hepinizin fikrine ihtiyacım var bana yardımcı olur musunuz 🙏
İstemeyen kişiyi soğutamazsın aynı evde yaşamadan önce de içiyordu söylemeyin bunu aynı ev farklı demişsiniz ama bence fark yok bir gecede vazgeçmeyeceğini biliyordunuz eşinizin kendi istemesi lazım önce

bagimli. tedavi olmasi lazim. seviyorsaniz baska acialrdan icinize siniyorsa tedaviye ikna edin. olmuyorsa kendi hayatinizi da mahvetmeyin.

Günde 10 bira nasıl içebilir ya. Günde derken de öyle 24 saatte falan da değil. İşten geliyor, yemekten önce içiyor sonra yemek yiyor yatıyor. 50lik içiyordur muhtemelen. Adam 5 litre bira içiyor günde ve hala hayatta. günde 5 litre su içmek bile zararlı su zehirlenmesi yaşar insan. Kafayı bulmak için o kadar çok içiyorsa şarap falan alsın bari daha hesaplı tobe tobe.

Zaten yazmışlar ama bir kere de ben yazayım iyice yer etsin. Asla çocuk yapmayın. Tedavi olmazsa da ayrılın. Bu keyif değil bağımlılık. Üstelik yeni evlisiniz yazıktır günahtır size.

Günde 10 bira (fiyatları net bilmiyorum ama 15₺ desek tanesine) ayda 4.500₺ yapıyor ki bu kadar bira içen sigarada içiyordur 1.000₺ de o desek..Günlük 10 bira içen adam çalışamaz bence,ne iş yapıyor da bu kadar parayı bulabiliyor sadece alkol için

Valla yavrum kolay kolay bunu diyenlerden değilim ama gerçekten ya düzelmesini söyle (tedavi ile) yada boşan bunu açık açık diyorum çünkü ömrünü yersin olan sana olur yazın sokaklardan toplamaya başlarsın adamı bir süre sonra kokusundan sarılamamaya başlarsın en önemlisi çocuk olunca öyle ortamda büyümesi hiç güzel olmaz arada içilmeye karşı değil evet arada aktivite olarak içilir ama her gün her gün çekilmez bunun sonu 10 sene sonra dayak atıp sarhoştuma gider.

Birayı çok seviyor değil, durumu yumuşatmayın. Adam alkolik. Bu konuda siz bir şey yapamazsınız, ciddi ciddi tedavi olması gerekiyor. Kolundan tutup zorla tedaviye de götüremezsiniz, kendinin bunu istemesi gerekiyor. Konuşun, razı gelmiyorsa, ne yapılacağı belli. Alkolik adamdan hiç bir şey olmaz. Hele günün birinde çocuk sahibi olmayı filan düşünüyorsanız, mümkün değil bu adamla. Mümkün olmamalı yani.

Konu sahibi nereye kaçtın? Bence 10 tane içmiyordur eşin, sarhoş olmayacak kadar içerim demek istemiştir. Her gün içmekten vazgeçmemek için kıvırmış. Günde 10 tane içiyorsa eğer eş değildir o, bira fıçısıdır.

Aslında kendisi de istiyor galiba tedavi olmak. Beni tut diyor ama dayanamıyor demek ki. Ciddi ciddi konuşun, bu devam edecekse ben gidiyorum deyin. Şu dönemde bağışıklığı da çok önemli. Seni düşünüyorum senin iyiliğini istiyorum tedavi istiyorsan yanındayım aksi halde gideceğim deyin. Ve bunu bir anda sorun. Size karşı gelirse hiç beklemediği bir anda çıkıp gidin. Ve hiç bir şekilde iletişim kurmayın. Zamanla anlayacak

Bu artık adamın içtiğini bilmiyo muydunuzdan çıkmış, adamın alkolik olduğunu bilmiyo muydunuz evlenmeden önce? Bu bı bağımlılık ve kolay kolay değişmez, insanlar evini arabasini satıyor bu meret için. Alkolizmin ardından genelde şiddet gelir ve eşiniz 50li yaşlarında ciddi sağlık problemleriyle cebellesir siz de oturur genç yaşınızda hasta bakarsınız. Bosanin.

Bizim de bir Komşumuz öyle içerdi. Dediğin gibi çocuğuna ne süt ne bez ne meyve alırdı. Karısı sobayı yakacak kömürü yok diye üste dayak yemişliği de olmuştu. Evdeki çekyatları yakmıştı. Annem ve komşular kadına yardımcı olurlardı. Cocuğuna da her türlü bakarlardı. Taşındılar ne oldular bilmem. Ben 15 yaşkarındaydım. Yaşım 43. Adam çok pis içer karısını döverdi.
Biz de eşimle rakı masası kurar yılda 1_2 eğleniriz. Kendini bildikten sonra. Ama içipinsanlıktan çıkanla çok zor.
Bizde arada içeriz, keyfiyen.
Ama bu çok başka.
Dediğiniz gibi içip bozmak da var kendini, onu da kaldiramam.

İçersin, güler eğlenir, arada bir kafa dağıtırsin biter..
Eşya satmak, on tane bira içmek, hele ki şiddet uygulamak çok üç noktalar..

Bira bağımlılığı da başka felaket. Cok sevdiğim bir kız arkadaşım bu duruma düşmüştü. Yıllar önce bira icen bir adamla sevgili olmuştu adama aşık oldu. Adam her akşam iciyormus. Bu da ona eşlik etsin diye bira içmeye başladı. Her akşam iki bira derken alışkanlık oldu. İki bira , dort bira derken gunde altı sekiz birayi çıktı. O adamdan ayrıldı acı çekiyorum diye içti mutlu olunca içti. Kendisi iyi bir firmada yoneticiyken bir aksam işle ilgili sorun çıkmış aramış lar o alkolün etkisiyle sacmalamis tlf nu kapatmış hakaret etmiş vs... işine son verildi. Ve en az 20 kilo aldı. Her gün icmeyecegim dese de evde yoksa koşup alıyor resmen bağımlı. Ama alkol oranı düşük sadece bira iciyorum alkolik olsam rakı vs içerim deyip kendini kandiriyor.
Gerçekten böyleleri duzelmiyor. Yol yakinken bosanin.

Ben de severim, özellikle yazın yemekten önce hafif aç karnına bir ya da iki tane bira içmeyi ama 10.. eşinizin tedaviye ihtiyacı var. Sizin yapabileceğiniz birşey yok.

Back