• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim biradan vazgeçmiyor

Alkolik gbi duruyor esiniz. Profesyonel yardım alması sart bana göre ama kendisi isterse bırakabilir. Hergün 10 bira da ilgincmiş, size evlenirken sayısını daha az söyledi muhtemelen.

allah yardimciniz olsun bu türl zor insanlarlayasanilmasi gereckten zor dua edin bol bol allah tez zamanda ins selamete cikarir bosanin demicem kendi hayatiniz kendinize kalmis yemeklerine internet üzerinden dualar bulun okuyun yemeklerine sürekli bsmele cekin her yemekte belki allah ocine güzellik düsürürde olanet seyden tez zamanda kurtulur

Böyle bir komşumuz vardı günde 10-12 tane içiyordu yeminler etti birakcam dedi her seferinde yeniden yeniden .. şuan yaşı 43 vardır devam ediyor diyeceğim şu ki 7sinde neyse 70 te aynı

Gunde bir iki tane neyse de 10 bira nedir yani..Geliriniz iyi heralde aylik bi maasi biraya verdigine gore..

Aha eski sevgilim işte bu.
Asla bırakmayacak. Daha kötüye gidecek, anladım haklısın özür dilerim benim hatam vs. Diyecek ama asla vazgeçmeyecek. Bir süre sonra böyle de konuşmayacak. Sana ne içersem içerim içkime de karışma moduna girecek. En azından yatıp uyuyormuş ama bu bir zaman sonra kavga çıkarmalara dönüşecek. Ufak bir lafınıza takılacak.
Ne yaparsınız bilmiyorum ama en azından çocuk yapmayın. Bence boşanın. Pek bırakmaya ya da yardım almaya gönüllü gibi durmuyor.

insan kendi sınırlarını kendi belirler bir başkası değil.
yani beni durdur demesi felan boş laflar.
ya tedavi olur (çünkü bağımlı)
Yada boşanıyorum dersiniz.
çünkü sizin yapabileceğiniz bişey yok.
ömrünüzü eşinizin kaç şişe içtiğini izlemekle geçirecek değilsiniz herhalde.
dik durun,kararlı olun.

Alkole karsi degilim, hele ki bu kadar stresli gunlerde birakin icsin demeye gelmistim ama gunde 10+ bira nedir? Bu rahatlamak icin icmek degil baya alkolizm. Ya tedavi olsun ya da kacip kurtulun.
Bu arada sizin iyiniyetinize cok uzuldum, yeni evliyiz benimle ilgilensin istiyorum vs yazmissiniz, adamin bu kadar icip size zarar vermedigine sukredin ve bence kurtulun bir an evvel. Hayat elin adaminin kahrini, ayyasligini cekecek kadar uzun degil maalesef

10 mu?
Biranın tanesi 10 TL desek, günde 100 lira, ayda 3.000 TL yapar yaklaşık. Hadi arada az içse falan 2.500 TL yapar en az.
Umarım mübalağa ediyorsunuzdur.

Onun dışında bu tip durumlarda kişi kendisi bir adım atmaya karar vermezse sizin dışarıdan yapabileceğiniz pek bir şey yok. Tedavi olmaya ikna etmeye çalışın.

Aynı evde yaşamadan da bir insanın alkolik olduğunu anlayabilirdiniz. Eşiniz tedaviye yanaşmıyor çünkü alkolik olduğunu kabul etmiyor anladığım kadarıyla o zaman yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Bu şekilde devam etmek istemiyorsanız boşanın, kendiliğinden düzelmez çünkü

Bende alkol almayı severim de ayda yılda bir hadi bilemedin benden çok sevsin haftada bir hafta sonu içsin. Her gün icmek sevmek değildir. alkolik bir eşiniz var malesef ve bile bile lades demişsiniz. Çözümü sadece onda başkada yok

Bir benzer koca kuzenimde var, çocuğunun mama bez parası yokken evdeki eşyaları satar alkol alırdı diyim ben siz gerisine karar verin...
Bizim de bir Komşumuz öyle içerdi. Dediğin gibi çocuğuna ne süt ne bez ne meyve alırdı. Karısı sobayı yakacak kömürü yok diye üste dayak yemişliği de olmuştu. Evdeki çekyatları yakmıştı. Annem ve komşular kadına yardımcı olurlardı. Cocuğuna da her türlü bakarlardı. Taşındılar ne oldular bilmem. Ben 15 yaşkarındaydım. Yaşım 43. Adam çok pis içer karısını döverdi.
Biz de eşimle rakı masası kurar yılda 1_2 eğleniriz. Kendini bildikten sonra. Ama içipinsanlıktan çıkanla çok zor.

Eşiniz alkolik siz vazgeçiremezsiniz kendi kabullenip tedavi almalı olmazsa en ufak uyuşmazlıklarda hemen boşanmaya karşıyım ama boşanmaktan başka çareniz yok.

Aman sakın bu adama çocuk doğurma
O doğacak çocuk dahi alkolden etkileniyor
Sağlıklı olma ihtimali düşük,
Belediye ye gidip bilgi almalısın bu tür tirkakiler için merkezler vardır tabi şehir ortamında yaşıyorsan

Back