Eşim benim hamile olduğumu söylemiş (olmadığım halde)

Sanırım eşime "sana bir şey soracağım ama bu konuyu kimseye sormayacağına annenin üzerine yemin et" gibi büyük yeminler ettirip dayanamaz konuşurdum çünkü merak ederdim.
Benim içimde acabalar oluşturacak bir yalan. insan çok isteyebilir ama yalan söylemesi beni tedirgin eder. Hani biz de çocuk düşünüyoruz deniyoruz demek farklı hamile demek farklı ya.

Merhaba, önceki konumu hatırlayanlar olacaktır. Eşimin hemen çocuk sahibi olmak istemesi, benim şu an istemememle alakalı. Merak edenler için link;
Anne olmak gerçekten çok mu zor?

Geçen gün eşimin arkadaşı ve eşi geldi(eşiyle çok yakınız, yaşça benden büyük ama her şeyimi paylaşabiliyorum, öz ablam gibi severim ve güvenirim). Bana 'ya bir şey soracağım ama seni incitmek istemem, belki bir problem yaşamışsınızdır o sebeple paylaşmamış olabilirsin ama içim içimi yiyor bir yandan da' dedi. Ya n'oldu acaba dedim korktum bir an. Sonra 'Eşin benim eşime (isim vermemek için eş olarak yazacağım) Handeli hamile büyük ihtimal, kesin belirtiler var, doktora gidip test yaptıracağız. Çok mutluyum, sonunda baba oluyorum vs demiş' dedi. Hatta eşimin arkadaşı kalkıp sarılmış, hayırlı olsun falan diye. Eşim de hepinizi yemeğe çıkaracağım falan demiş. Direkt kesin gibi konuşmuş yani, ortada bir belirti bile yokken. Ben şok oldum. 2 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum düzenli şekilde, alarm kurulu telefonumda o derece. Hiçbir zamanda şüphem olmadı. Asla öyle bir şey olmadı yani. Direkt yalan söylemiş. Arkadaşım benimle paylaştı ama; eşi sakın sorma, benimle paylaştı, sen söylersen benim sana söylediğimi anlar ve bana güveni kırılır demiş. Bu sebeple eşime de soramıyorum, söz verdim. Sizce bu yalanın amacı nedir? Bir insan eşim hamile diye neden yalan söyler? Bu ortaya çıkacak zaten. İnsanlar sordu işte, çünkü üstünden zaman geçti ve benim hamile gibi bir görüntüm yok. Onlar yalana hiç ihtimal vermedikleri için düşük yaptım sanmışlar. Şoktayım gerçekten. Yalancı gibi gözüktü ayrıca kendisi onlara karşı.
Erkekler arasında babalık mevzusu geçmiştir belki oda çok istekli olduğu için o an öyle bişey demiştir belirti var demiş hamile dememiş bu mahsum bir yalan gibi geldi bana bazen insanlar konuyu çok abartıyor anlatırken eşinizede sormamışsınız nede olsa

Birileri cocuk yok mu diye mi soruyur sürekli esinize acaba?
Yalana uzak biri değilmiş zaten bunu normal bir şekilde yazmışsınız, kendince o soruları bu şekilde savusturmus olabilir. Yaptığı doğru degil tabi ama eşiniz ve siz çocuk konusunda bu kadar zıtken, eşiniz hayali hamilelik senaryoları kuruyorken sağlıklı bir evlilik yaşamanız zor gözüküyor.

Yalancı durumuna niye düştü anlamadım belki mideniz falan bulandı kendi kendine mi kurdu esiniz kafasında. Ya da böyle yaparak insanların sizi ikna edeceğini düşündü.
Yani ben sizi anlamadım . Çocuk sahibi olmayı çok isteyen ve asla istemeyen iki insan neden hala evlisiniz ki ? Hiç mi konuşmadiniz evlenemeden önce ? Nasıl bu evlilik devam ediyor
Eşimi seviyorum, o da beni seviyor hissediyorum ama bu konu artık bizim çıkmazımız oldu. Ne yapıcam hiçbir fikrim yok. Deli gibi baba olmak istemesi bana çok saçma geliyor. Acımasız geliyor hatta. Çok bencilce, düşüncesizce. Şunu da düşünüyorum; çocuk istemediğim için boşanırsam, (27 yaşındayım şu an) ya sonra bu kararımdan pişman olursam
Bu yazdiklariniz da mesela bana acımasızca geliyor . Dünyada milyarlarca insan çocuk sahibi oluyor . Üç yıllık evliliğin artık yolu bellidir. Bu insanla ömür geçirir miyim kararı verilmiştir . Çocuk asla istemiyorsanız eşinize net bir şekilde söyleyin . Yaptığınız şey oyalamak . Ya sonra pişman olursam diye birşey mi var ? Bencil ve düşüncesiz davranıyorsunuz. Çocugu doğuracak olan siz olduğunuz için bu tek sizin kararınız olmuyor.

Sanırım eşime "sana bir şey soracağım ama bu konuyu kimseye sormayacağına annenin üzerine yemin et" gibi büyük yeminler ettirip dayanamaz konuşurdum çünkü merak ederdim.
Benim içimde acabalar oluşturacak bir yalan. insan çok isteyebilir ama yalan söylemesi beni tedirgin eder. Hani biz de çocuk düşünüyoruz deniyoruz demek farklı hamile demek farklı ya.
Yeminception 😅 herkes birbirine söyleme diye Yemin ettiriyor ama herkes birbirine söylüyor 😅 asabım bozuldu ya konuya

Merhaba, önceki konumu hatırlayanlar olacaktır. Eşimin hemen çocuk sahibi olmak istemesi, benim şu an istemememle alakalı. Merak edenler için link;
Anne olmak gerçekten çok mu zor?

Geçen gün eşimin arkadaşı ve eşi geldi(eşiyle çok yakınız, yaşça benden büyük ama her şeyimi paylaşabiliyorum, öz ablam gibi severim ve güvenirim). Bana 'ya bir şey soracağım ama seni incitmek istemem, belki bir problem yaşamışsınızdır o sebeple paylaşmamış olabilirsin ama içim içimi yiyor bir yandan da' dedi. Ya n'oldu acaba dedim korktum bir an. Sonra 'Eşin benim eşime (isim vermemek için eş olarak yazacağım) Handeli hamile büyük ihtimal, kesin belirtiler var, doktora gidip test yaptıracağız. Çok mutluyum, sonunda baba oluyorum vs demiş' dedi. Hatta eşimin arkadaşı kalkıp sarılmış, hayırlı olsun falan diye. Eşim de hepinizi yemeğe çıkaracağım falan demiş. Direkt kesin gibi konuşmuş yani, ortada bir belirti bile yokken. Ben şok oldum. 2 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum düzenli şekilde, alarm kurulu telefonumda o derece. Hiçbir zamanda şüphem olmadı. Asla öyle bir şey olmadı yani. Direkt yalan söylemiş. Arkadaşım benimle paylaştı ama; eşi sakın sorma, benimle paylaştı, sen söylersen benim sana söylediğimi anlar ve bana güveni kırılır demiş. Bu sebeple eşime de soramıyorum, söz verdim. Sizce bu yalanın amacı nedir? Bir insan eşim hamile diye neden yalan söyler? Bu ortaya çıkacak zaten. İnsanlar sordu işte, çünkü üstünden zaman geçti ve benim hamile gibi bir görüntüm yok. Onlar yalana hiç ihtimal vermedikleri için düşük yaptım sanmışlar. Şoktayım gerçekten. Yalancı gibi gözüktü ayrıca kendisi onlara karşı.
Burda siz ne kadar istemiyor iseniz, eşiniz de tam tersi çok istiyor demek ki🤷🏻‍♀️ Sizin tercihiniz ne kadar doğal ise onun isteği de o kadar doğal. Yaptığı şeyi tasvip etmiyorum ama belki de konuşarak duygusal orta yolu bulamıyorsunuz, bir psikolojik destek ile doğru iletişim kanalını bulmalısınız. İkinizi de yaralayıcı bir pozisyona doğru gidiyor.
Yalanına hak vermiyorum ama iş ortamında ne oldu da , hem çocuk isteği hem de konuşma süreci ile bu konuma geldi bu durum?
Sonuçta diğerleri dışarıdaki insanlar üç beş cümle ile eşinizi de yargılamamak lazım. 🤷🏻‍♀️

Arkadaşlarına yaydığı şeyin size gelecek olduğunu da muhtemelen düşünmüştür, bence kendisine sorun. Zaten öğrenmeyen kalmamış ki. Belki de işyerinde bir şey oldu ve bu yalanı söylemek zorunda kaldı, umarım öyledir. Kafasında kurma gibi bir şey söz konusu değildir umarım🤦

Siz eşinizin çocuk isteğini yok sayarak evliliği bu şekilde devam ettirmeye çalışıyorsunuz ama bu mümkün olmayacak çok açık değil mi?
Kendi adıma söylüyorum, evlendikten sonra çocuk istemiyorum noktasında olsaydım evliliğim çoktan bitmişti. Eşimle de gayet güzel bir ilişkimiz var ama ona rağmen ben istemiyorum diye baba olmamayı kabul etmezdi kendisi. Bazı konularda gerçekçi olmak lazim, yok gibi davranınca sorun ortadan kalkmıyor.

Yalancı durumuna niye düştü anlamadım belki mideniz falan bulandı kendi kendine mi kurdu esiniz kafasında. Ya da böyle yaparak insanların sizi ikna edeceğini düşündü.
Yani ben sizi anlamadım . Çocuk sahibi olmayı çok isteyen ve asla istemeyen iki insan neden hala evlisiniz ki ? Hiç mi konuşmadiniz evlenemeden önce ? Nasıl bu evlilik devam ediyor

Bu yazdiklariniz da mesela bana acımasızca geliyor . Dünyada milyarlarca insan çocuk sahibi oluyor . Üç yıllık evliliğin artık yolu bellidir. Bu insanla ömür geçirir miyim kararı verilmiştir . Çocuk asla istemiyorsanız eşinize net bir şekilde söyleyin . Yaptığınız şey oyalamak . Ya sonra pişman olursam diye birşey mi var ? Bencil ve düşüncesiz davranıyorsunuz. Çocugu doğuracak olan siz olduğunuz için bu tek sizin kararınız olmuyor.
Konuyu okumadınız sanıyorum. Hiçbir belirtim yok, hiçbir zaman olmadı zaten. Önceki konumu okursanız uzun uzun anlattım, şu an istemiyorum eşim bunun için boşanmak isterse saygı duyarım ama öyle bir talebi olmadı. Böyle devam ediyor şu an.

Bencil olduğumu düşünmüyorum. Anne olmaktan korkan ve henüz hazır hissetmeyen bir kadın bencil olmak zorunda mı? Ben hiçbir zaman asla demiyorum. Evet mutlaka isterim de diyemiyorum ama yine önceki konumdan da görebileceğiniz üzere isteyeceğim fikrine daha yakınım. Bunların hepsini eşimle zaten konuştum. Beni sevdiği için (öyle düşünüyorum) ayrılma fikri şimdilik yok. Eşimin baskıları beni çok itti bu fikirden. Biraz salsa beni belki daha sıcak bakacağım.

Siz eşinizin çocuk isteğini yok sayarak evliliği bu şekilde devam ettirmeye çalışıyorsunuz ama bu mümkün olmayacak çok açık değil mi?
Kendi adıma söylüyorum, evlendikten sonra çocuk istemiyorum noktasında olsaydım evliliğim çoktan bitmişti. Eşimle de gayet güzel bir ilişkimiz var ama ona rağmen ben istemiyorum diye baba olmamayı kabul etmezdi eşim. Bazı konularda gerçekçi olmak lazim, yok gibi davranınca sorun ortadan kalkmıyor.
Bu konuda açık konuşuyorum ben. Her kararına saygı duyarım zaten söyledim ona da. Bu kadar açıklamamın üstüne ayrılmayan adamı zorla kendimden boşatamam ki.

Kendi adıma söylüyorum, evlendikten sonra çocuk istemiyorum noktasında olsaydım evliliğim çoktan bitmişti. Eşimle de gayet güzel bir ilişkimiz var ama ona rağmen ben istemiyorum diye baba olmamayı kabul etmezdi kendisi. Bazı konularda gerçekçi olmak lazim, yok gibi davranınca sorun ortadan kalkmıyor.
Ben her zaman açık oldum. Bu evliliği devam ettirmeye çalışan ben değilim.

Yani belki de iş ortamında çocuk olmuyor mu sizin gibisinden konuşuldu ise uydurmuş olabilir 🤔
Bahsettiğim çiftin 2 çocuğu var. Sık sık çocuk konusu açılır buluştuğumuz zaman. Benim hazır olmadığımı, şu an öyle bir planım olmadığını biliyorlar. Birkaç kez konusu geçince, eşim onların yanında bana sitem edince fikrimi açmak zorunda kaldım. Öyle bir soru soracaklarını sanmıyorum o sebeple.

Arkadaşlarına yaydığı şeyin size gelecek olduğunu da muhtemelen düşünmüştür, bence kendisine sorun. Zaten öğrenmeyen kalmamış ki. Belki de işyerinde bir şey oldu ve bu yalanı söylemek zorunda kaldı, umarım öyledir. Kafasında kurma gibi bir şey söz konusu değildir umarım🤦
Yalan problemi var genel olarak. Saçma sapan şeylerden yalan söylediğini yakaladığım oldu.

X