Esim beni dövdü :(

Tamamen ayni fikirdeyim sizle tartismasiz.Peki karsinizda boyle bir insan varsa ve siz bosanmayi dusunmuyorsaniz ne yapardiniz.Yorumlariniz ve bakis aciniz cok kiymetli benim icin ondan soruyorum sakin yanlis anlamayin.

Sakinles oda sakinlesir zamanla sessiz kal biraz en buyuk ders Allah a havale etmek uzulme lutfen canim benim dua et hep milyonlarca lanet insanla karsilasiyodur esin belli cok yorgunki uyuyor o kendi gelip ozur dileyecektir dilemezsede sabret bekle kenarda gorevini evladin icin yap

Pes yaa pessss
Dövülmeyi de sevilmeyi de biz ayarlıyoruz yani.
Ne hakedersen onu bulursun demek bu
Vallahi pes yaaa
Bunu kendime reva görmem ne demek???
Kurufasulyeyi tuzlu yapmak, belaltı vurup kışkırtmak mıdır???
Ya da 3 günlük evliyken deneme tahtası niyetine dayak yiyen kadın bunu kendine reva mı görmüştür???
Maç izlerken tv nin önünden geçti diye tekme tokat dayak yemek neyin kışkırtmasıdır???

Şoktan şoka giriyorum okudukça.
Sen de öyle demeseydin, sen de böyle yapmasaydın.

Biliyorsunuz ki ne dediğimiz değil nasıl dediğimiz olay, aynı şeyleri daha güzel bir ifade ile, ben dili ile duygularını one sürerek, sen dili kullanıp suçlamadan ifade etseydi, kesinlikle dayak yemezdi
Hep Kadınlar alttan alsın.Hep ezilen suçludur zaten mantığınız aynen bu

Birde sunu eklemek istiyorum.Bakin yine diyorum ciftler.Kadin erkek ayrimi olmadan.Kadin butun gun evde cocuk,yemek,temizlik vs.esi isten gelince ilgi sefkat istiyor tamamen hakli.Eside agir bir iste calisiyor cok yoruluyor ve dinlenmek istiyor.Simdi bana gore burda iki hakli yada iki haksiz vardir.tolere etmek.Idare etmek.Sadece siddet konusunda degil evlilikde,iliskilerde yasanilan tum durumlar icin.Yani benim gorusum tek problemde hangi taraf idare etmeli olayi degil.Benim olumsuz yonlerimi esim onunkide ben.

Biliyorsunuz ki ne dediğimiz değil nasıl dediğimiz olay, aynı şeyleri daha güzel bir ifade ile, ben dili ile duygularını one sürerek, sen dili kullanıp suçlamadan ifade etseydi, kesinlikle dayak yemezdi
Tabi, suç gene kadında.
Her zaman öyle zaten!
Utanıyorum yazarken ama ben bugün kocama ne hakaretler ne küfürler ettim ama dayak yemedim.
Haketmişim o zaman, değil mi?

Dediğiniz bu çünkü
Benmi yanlis anliyorum yada sizmi dogru anliyorsunuz bilemedim zira.Kadin bukadar yukselirse elbet dayak yer sakin davranmali.Genelin anladigi bu, bende soyle yorumladim.Bu karakterde bu uslupda siddete egilimi olan insan karsindaki insana esi dostu arkadasi her kimse siddet uygular adamin fitratinda var zaten.Ben boyle anladim haketmekden ziyade es kisisinin karakteri bu malesef gibi.

Bu nasıl bir laf hiç bir Kadın dayağı haketmez napsın öylece sussun mu

Susmasin duygularini karşıdakinin anlayacagi şekilde belirtsin, karşıya verdiği imaj bagiriyor, suçluyor olmasın. Sen kahveye gittigin zaman oğlum ve ben cok üzülüyoruz desin mesela. Bu cümle duygu ifade eder ve bu durumda karşıdaki kişi kendini sordular ve suçlar ve kahveye gitmekle eşimi ve çocuğumu üzüyorum düşüncesini geliştirir ve zamanla kendini düzeltme yoluna gider..

Ama sen zaten hep kahveye gidiyorsun, oğlunla ilgilenmiyorsun gibi bir cümle , inatlasmaya, güç yarisina neden olur, ki olmus adam eşinin bağırması karşısında kendini ispatlama çabasına girmiş ve vurmus. Ha bu davranış doğru mu, tabiki hayır. Ancak demekkki bu adam şiddete eğilimli, muhtemelen bu da ilk vurmasi değildir.
Konu sahibine üzüldüm ama diyor ki ayrıl demeyin, ne yapayım, ben de üslup dedim, önemli dedim, sen dili kullanma, ben dili dedim..
Burada yorumuma tepki verenler, konu sahibesinin esine sinirlenip bana ilginç yorumlar yapanlar, lütfen okuduklarinizi iyi anlamaya çalışın, sonra yorum yapın..

Tamamen ayni fikirdeyim sizle tartismasiz.Peki karsinizda boyle bir insan varsa ve siz bosanmayi dusunmuyorsaniz ne yapardiniz.Yorumlariniz ve bakis aciniz cok kiymetli benim icin ondan soruyorum sakin yanlis anlamayin.

Üzgünüm benim bir çözümüm yok ben direkt ayrılırdım şiddete tahammülüm yok çünkü, daha evlenmeden sınırları çizdim bu konuda, benim için evlilik birliğini sorgusuz yıkacak unsurlar var, biri şiddet, biri alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, biri kumar, biri aldatma, liste daha kabarık da en öncelikli bunlar.

Bunlardan biri veya birkaçı varsa 10 çocuklu da olsa ayrılırım, bu kadar net söylüyorum çünkü bu unsurların yakıp geçtiği çok yuva gördüm, bir evde şiddet varsa bu şiddet sadece kadını etkilemiyor çocukları da etkiliyor, ben dayak yersem çocuklarım için sineye çekmem, çocuklarımı daha huzurlu ve mutlu büyütebilmek için de ayrılırım, zira şiddet ortamında büyüyen çocuklar ya sonradan bunu kanıksadıkları için kendileri de şiddet uygulayan bireyler oluyor veya özgüveni olmayan korkan bireyler olarak yetişiyorlar, eski kadınların dayak yiyen kızlarına nasihati çekeceksin kızım, ben de babandan dayak yiyordum ama bak düzeldi oluyor, ben benden gittikten sonra düzelse ne yazar, bir akrabamız hala derdik kendisine kocası gençken çok kıskanç bir adammış, halamızın kafasına keserin arkasıyla vurmuş, o kadıncağız senelerce tedavi gördü, enişte yaşlanınca düzeldi belki ama halamız hayatı boyunca o keserin izini taşıdı başında, şimdiler de felç, belki keserin sebep olduğu belki yılların birikmişliğinin sebep olduğu bir sürü sağlık sorunu var, günah değil mi bu kadına, sırf kocası kıskanç diye yediği dayaklar yüzünden günah değil mi? Halamız asla da eşine ses yükselten bir kadın değildi ayrıca ama ölümüne dayak yedi

Hala bunu haketmis olarak yorumlayanlar var ya soklardayim.
Hanımefendi, üslup önemlidir, hem de çok önemlidir ama dayaktan "kurtulmak" için değil. Son nefese kadar söz verdiğimiz insanla aramızdaki sevgi ve saygıyı incitmmek için önemlidir. İnsanız hepimiz sinirleniriz. Ama bu "sinirliyim, karşımdaki susmazsa döverim" olamaz! Baktı karısı haksız söylenmeye başladı, ortamdan uzaklaşırsın. Sakinleşince konuşur, anlaşırsın. Bi sonrakinde sen sinirli olursan eşin uzaklaşır. Öfke kontrolü böyle sağlanır. Sizin dediğiniz gibi tek taraflı "sussun,döverim" olamaz.

Bu tip adamcıklar, susuyor diye de döver.

Ada'mda öfke kontrolü yoksa ister kibar konuş,ister sakin konuş dayak kaçınılmaz olur zaten.Bu duruma gelmiş ve sizi de bu duruma getirmiş bir Ada'mı hiçbirşey yola getirmez.Evladına vakit ayırmayı hiçe sayan kişi sizi zaten tınlamaz.

Bir de eve gelse kaç yazar.Ne verecek çocuğuna da? O yüzden boşanmak istemiyorsan sen kendi halinde o kendi halinde takılacak madem,alternatifi yok...

Tebrik ediyorum sizi, tesbitleriniz cok guzel uzerine denilicek cok fazla birsey yok.Ama konu sahibi herseyi goze aldim imkanlarim var deseydi yorumum daha farkli olurdu.Ama kesinlikle bosanmayi dusunmeyen bir kadinada dise dis, kana kan demem, diyemem.Hepsini gectim orda bir cocuk bir melek var.Ne kendisine ne evladina bunu reva gormesin.Ya esini gozardi edip cocuguyla bir hayat yasiyacak, ya esini tolere edicek yada elmi yaman beymi? Tavriyla sindirmeye calisicak.Cunku bosanma diye bir alternatif sunmuyor.

Haklısınız ama adam zaten siddete eğilimli ise bence daha dikkatli olmak gerek.

kadın ayrılamam diyor, bana göre bu ilk dayak değil devamı da gelir. Ya ayrılacak ( ki en mantiklisi bu) yada bir daha şiddet görmemek için tedbir almaya çalışacak.
Eğer ayrilamiyorsam bu şekilde şiddet eğilimi olan kocaya evde bizimle otur demezdim, çıksın gitsin kafam rahat olsun diye düşünür, çocuğumla 2 kişilik plan yapardim.

Gerçekten hiç haber vs izlemiyor musunuz?karısını öldüren adam, halbuki her zamanki kadar dövmüştüm, bu sefer öldü tüh, diyor

Psikopatlığın dereceleri mi var? Döven adam, öldürebilir de.
çok abartmayin Allah askiniza dedginiz dogru haberleride izliyorum ama katil olma potansiyeli olur bi insanda merhamet vicdandan yoksun olur.
ben yeri gelmis babamdan da tokat yemisim abimdende siddetse onlarda yapti simdi boyle olunca bugun doven yarin oldurur mu deseydim.
erkek milleti iste sıkışınca hemen tokatla susturmaya çalışıyolar. odunluk doğalarinda var.
belki bi anlik öfkesine gelmistir diye soyluyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…