Tamamen ayni fikirdeyim sizle tartismasiz.Peki karsinizda boyle bir insan varsa ve siz bosanmayi dusunmuyorsaniz ne yapardiniz.Yorumlariniz ve bakis aciniz cok kiymetli benim icin ondan soruyorum sakin yanlis anlamayin.Katılıyorum haklısınız lakin konu sahibesi sesini yükselttiğinde karşılığı tokat olmamalıydı, eşi sakinleştirebilirdi, en fazla o da bağırırdı belki ama tokat atmaya hakkı yok, kaldı ki kahve gibi kötü bir alışkanlık için, kahvehaneye gitmek benim için kötü bir alışkanlık, benden ve çocuklarından çaldığı bir zaman, bu kötü alışkanlığı ille de sürdürmek istiyorsa benim ve çocuklarımla doyasıya ilgilenir sonra gider, adam dışarı çıkarmadı demesin diye lütfeder gibi dışarı çıkarır benle geçireceği zamanı uyuklayarak geçirir ama kahveye gitmek için bir anda cin gibi kesilirse ben de parlarım, ki eşlerin birbirinden ayrı, arkadaşlarıyla geçirecekleri vakitlerinde olmasını savunan biriyim, her daim benle olmak zorunda değil ama benle olacağı zamanı kaliteli geçirmeyi istemek benim hakkım.
Sakinles oda sakinlesir zamanla sessiz kal biraz en buyuk ders Allah a havale etmek uzulme lutfen canim benim dua et hep milyonlarca lanet insanla karsilasiyodur esin belli cok yorgunki uyuyor o kendi gelip ozur dileyecektir dilemezsede sabret bekle kenarda gorevini evladin icin yapesim taxi suruyor ve genelde hic evde degil bir cocugumuz var bugun nedense gezmeye gidelim dedi gittigimiz yerdede zaten göl gibi bi yerdi uyudu cogu zamani
Her neyse eve geldik kahveye gidecem diye tutturmus bugun sabaha kadar calismis adam daha tam uykusunu alamamis kahveye gidecem diyor bende kizdim bagirdim tabi uykunu almamissin kahveye gidion cocugun var senin kac haftadir görmuyorsun umrunda degil bir bos zamanindada hemn kahve öyle baya söylendim agzima cok kötu vurdu kanadi tabi suan sis bana ayrilin demeyin ama hala kendisini hakli göruyor böyle insanlara nasil ders verilir? Suan gururuma cok dokaniyor dayak yemem agliyorum yazarken(
Pes yaa pessssDünyanın en eğitimli erkeğinin içinde bile ilkel bir canavar var,ego denen birşey var.
Bundan yıllar önce eşimle aramızda dayakla ilgili bi diyalog geçti şakasına..
Ona dedim ki : “Ben kendimi dövdürmem”
Kastettiğim şuydu:Ne sebep olursa olsun senin bana elini kaldıracağın bir duruma kendimi sokmam.Bunu kendime reva görmem.Dünyanın en haklı insanı da olsam kimseyi belaltı vurup kışkırtmam.Hele de bu fiziksel olarak gücümün yetmeyeceği biriyse.Akıllı insanın yapması gereken budur çünkü.
Fakat o ne anladı? “Nasıl yani?” dedi.Karşılık veririm,bana vuramazsın sen kimsin gibi şeyler..
13 senede bana sesini bile yükselmemiş adam benim bu sözüme bozuldu.Şiddete meyletmesi söz konusu bile olacak bir insan değil ama erkek egosu var anlatabiliyor muyum?
Kimse dayağı haketmez.Bu zaten tartışmaya kapalı.
Okuduğum bir kitapta şöyle bir cümle geçiyordu aklımda yer etti:”Bir erkek evine giderken aklında eşini dövme ya da onunla sevişme düşüncesi olmaz,hangisinin olacağına kadın karar verir”
Eğitim veriyormuş bu konuda birde
Hep Kadınlar alttan alsın.Hep ezilen suçludur zaten mantığınız aynen buBiliyorsunuz ki ne dediğimiz değil nasıl dediğimiz olay, aynı şeyleri daha güzel bir ifade ile, ben dili ile duygularını one sürerek, sen dili kullanıp suçlamadan ifade etseydi, kesinlikle dayak yemezdi
Bu nasıl bir laf hiç bir Kadın dayağı haketmez napsın öylece sussun mu
Birde sunu eklemek istiyorum.Bakin yine diyorum ciftler.Kadin erkek ayrimi olmadan.Kadin butun gun evde cocuk,yemek,temizlik vs.esi isten gelince ilgi sefkat istiyor tamamen hakli.Eside agir bir iste calisiyor cok yoruluyor ve dinlenmek istiyor.Simdi bana gore burda iki hakli yada iki haksiz vardir.tolere etmek.Idare etmek.Sadece siddet konusunda degil evlilikde,iliskilerde yasanilan tum durumlar icin.Yani benim gorusum tek problemde hangi taraf idare etmeli olayi degil.Benim olumsuz yonlerimi esim onunkide ben.Katılıyorum haklısınız lakin konu sahibesi sesini yükselttiğinde karşılığı tokat olmamalıydı, eşi sakinleştirebilirdi, en fazla o da bağırırdı belki ama tokat atmaya hakkı yok, kaldı ki kahve gibi kötü bir alışkanlık için, kahvehaneye gitmek benim için kötü bir alışkanlık, benden ve çocuklarından çaldığı bir zaman, bu kötü alışkanlığı ille de sürdürmek istiyorsa benim ve çocuklarımla doyasıya ilgilenir sonra gider, adam dışarı çıkarmadı demesin diye lütfeder gibi dışarı çıkarır benle geçireceği zamanı uyuklayarak geçirir ama kahveye gitmek için bir anda cin gibi kesilirse ben de parlarım, ki eşlerin birbirinden ayrı, arkadaşlarıyla geçirecekleri vakitlerinde olmasını savunan biriyim, her daim benle olmak zorunda değil ama benle olacağı zamanı kaliteli geçirmeyi istemek benim hakkım.
Dediğiniz bu çünküHala bunu haketmis olarak yorumlayanlar var ya soklardayim.
Tabi, suç gene kadında.Biliyorsunuz ki ne dediğimiz değil nasıl dediğimiz olay, aynı şeyleri daha güzel bir ifade ile, ben dili ile duygularını one sürerek, sen dili kullanıp suçlamadan ifade etseydi, kesinlikle dayak yemezdi
Benmi yanlis anliyorum yada sizmi dogru anliyorsunuz bilemedim zira.Kadin bukadar yukselirse elbet dayak yer sakin davranmali.Genelin anladigi bu, bende soyle yorumladim.Bu karakterde bu uslupda siddete egilimi olan insan karsindaki insana esi dostu arkadasi her kimse siddet uygular adamin fitratinda var zaten.Ben boyle anladim haketmekden ziyade es kisisinin karakteri bu malesef gibi.Dediğiniz bu çünkü
Bu nasıl bir laf hiç bir Kadın dayağı haketmez napsın öylece sussun mu
Tamamen ayni fikirdeyim sizle tartismasiz.Peki karsinizda boyle bir insan varsa ve siz bosanmayi dusunmuyorsaniz ne yapardiniz.Yorumlariniz ve bakis aciniz cok kiymetli benim icin ondan soruyorum sakin yanlis anlamayin.
o derece psikopat olsa kadin ayrilalim demeyin demez dimi canindan kiymetli mi evliligiSüper akıl, tebrikler
Kahveye gitme dedi diye ağzını burnunu kıran adam, b.k muamelesi görünce çeker bıçağı öldürür.
Hanımefendi, üslup önemlidir, hem de çok önemlidir ama dayaktan "kurtulmak" için değil. Son nefese kadar söz verdiğimiz insanla aramızdaki sevgi ve saygıyı incitmmek için önemlidir. İnsanız hepimiz sinirleniriz. Ama bu "sinirliyim, karşımdaki susmazsa döverim" olamaz! Baktı karısı haksız söylenmeye başladı, ortamdan uzaklaşırsın. Sakinleşince konuşur, anlaşırsın. Bi sonrakinde sen sinirli olursan eşin uzaklaşır. Öfke kontrolü böyle sağlanır. Sizin dediğiniz gibi tek taraflı "sussun,döverim" olamaz.Hala bunu haketmis olarak yorumlayanlar var ya soklardayim.
Tebrik ediyorum sizi, tesbitleriniz cok guzel uzerine denilicek cok fazla birsey yok.Ama konu sahibi herseyi goze aldim imkanlarim var deseydi yorumum daha farkli olurdu.Ama kesinlikle bosanmayi dusunmeyen bir kadinada dise dis, kana kan demem, diyemem.Hepsini gectim orda bir cocuk bir melek var.Ne kendisine ne evladina bunu reva gormesin.Ya esini gozardi edip cocuguyla bir hayat yasiyacak, ya esini tolere edicek yada elmi yaman beymi? Tavriyla sindirmeye calisicak.Cunku bosanma diye bir alternatif sunmuyor.Üzgünüm benim bir çözümüm yokben direkt ayrılırdım şiddete tahammülüm yok çünkü, daha evlenmeden sınırları çizdim bu konuda, benim için evlilik birliğini sorgusuz yıkacak unsurlar var, biri şiddet, biri alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, biri kumar, biri aldatma, liste daha kabarık da en öncelikli bunlar.
Bunlardan biri veya birkaçı varsa 10 çocuklu da olsa ayrılırım, bu kadar net söylüyorum çünkü bu unsurların yakıp geçtiği çok yuva gördüm, bir evde şiddet varsa bu şiddet sadece kadını etkilemiyor çocukları da etkiliyor, ben dayak yersem çocuklarım için sineye çekmem, çocuklarımı daha huzurlu ve mutlu büyütebilmek için de ayrılırım, zira şiddet ortamında büyüyen çocuklar ya sonradan bunu kanıksadıkları için kendileri de şiddet uygulayan bireyler oluyor veya özgüveni olmayan korkan bireyler olarak yetişiyorlar, eski kadınların dayak yiyen kızlarına nasihati çekeceksin kızım, ben de babandan dayak yiyordum ama bak düzeldi oluyor, ben benden gittikten sonra düzelse ne yazar, bir akrabamız hala derdik kendisine kocası gençken çok kıskanç bir adammış, halamızın kafasına keserin arkasıyla vurmuş, o kadıncağız senelerce tedavi gördü, enişte yaşlanınca düzeldi belki ama halamız hayatı boyunca o keserin izini taşıdı başında, şimdiler de felç, belki keserin sebep olduğu belki yılların birikmişliğinin sebep olduğu bir sürü sağlık sorunu var, günah değil mi bu kadına, sırf kocası kıskanç diye yediği dayaklar yüzünden günah değil mi? Halamız asla da eşine ses yükselten bir kadın değildi ayrıca ama ölümüne dayak yedi
Gerçekten hiç haber vs izlemiyor musunuz?karısını öldüren adam, halbuki her zamanki kadar dövmüştüm, bu sefer öldü tüh, diyoro derece psikopat olsa kadin ayrilalim demeyin demez dimi canindan kiymetli mi evliligi
Hanımefendi, üslup önemlidir, hem de çok önemlidir ama dayaktan "kurtulmak" için değil. Son nefese kadar söz verdiğimiz insanla aramızdaki sevgi ve saygıyı incitmmek için önemlidir. İnsanız hepimiz sinirleniriz. Ama bu "sinirliyim, karşımdaki susmazsa döverim" olamaz! Baktı karısı haksız söylenmeye başladı, ortamdan uzaklaşırsın. Sakinleşince konuşur, anlaşırsın. Bi sonrakinde sen sinirli olursan eşin uzaklaşır. Öfke kontrolü böyle sağlanır. Sizin dediğiniz gibi tek taraflı "sussun,döverim" olamaz.
Bu tip adamcıklar, susuyor diye de döver.
o derece psikopat olsa kadin ayrilalim demeyin demez dimi canindan kiymetli mi evliligi
çok abartmayin Allah askiniza dedginiz dogru haberleride izliyorum ama katil olma potansiyeli olur bi insanda merhamet vicdandan yoksun olur.Gerçekten hiç haber vs izlemiyor musunuz?karısını öldüren adam, halbuki her zamanki kadar dövmüştüm, bu sefer öldü tüh, diyor
Psikopatlığın dereceleri mi var? Döven adam, öldürebilir de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?