Esim beni dövdü :(

Hanımlar sakin olun lütfen ve yine lütfen şiddeti her ne sebeple olursa olsun meşru görmeyiniz, bugün bir tokat yarın öldüresiye şiddete davetiyedir, yemek istediği gibi pişmedi diye döver, çocuk susmuyor ağlıyor diye, benden izinsiz sokağa çıkamazsın diye döver, kimileri de şu konuda olduğu gibi "bakalım bana karşı gelecek misin diye denedim" demek için döver, okuyun hanımlar, okuyun ve şiddetin bizim suçumuz olmadığını görün lütfen, şiddetin hiçbir haklı gerekçesi yoktur çünkü: https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/esinden-siddet-goren-kadinlar-dertleselim-hadi.335984/

Bir kere yapan devam eder sende susarsan ha konuşursan yine döver ortası yok dayak yememek için susacaksin oda istediğini yapacak başka da çözüm yok gibi çünkü ayrılmak istemiyorsun yatağa düşkün bir adamsa istediğini yapma belki öyle burnu surtebilir Ama sanmıyorum

Her ne olursa olsun ne kadar kotu olursan ol, hic bir kadin insan cocuk hicnkimse dayak siddeti hak etmiyor!!
Ne yapabilirim diye sormussun, ben ne yapardim hic bilemiyorum, surat asardim, kotu olurdum. Konusmazdim, ilgilenmezdim! Belkide geri yapistirirdim bilemiyorum.
Hakkinda hayirlisi

Dayaktan sindirilmiş milyonlarca kadın varken böyle talihsiz cümlelerin yine bir kadının ağzından çıkması ne acı.
Evet üslup önemli yalnız herkes için önemli. Sizin içinde.
Hiçbir şey dayağı , şiddeti haklı çıkaramaz. Bi empati yapın. Bi kendinize gelin ya konuşmak için konuşmayın rica ederim..

Konu sahibi kolayliklar dilerim. Karşınızdaki insanla merhamet ve vicdan kavramaları üzerine bir konuşma yapın.
Ya da hiç konuşmayın bir süre.

Siddeti asla meşrulaştırmak değil niyetim.. Fevri olup kaybetmemek. Kadınlar olarak güzel bir dil ile birçok şeyi halledebiliriz. Konu sahibine üzüldüm ama bu söylem kazandirmaz aksine kaybettirir.

Adam uslubunu bozdugunda da konu sahibi esinin agzina vurabilir yani oyle mi?
Herkesin patladigi zamanlar olabilir. Bu durumda esler birbirinin agzina vurarak mi cözmeli olayi?
Valla ilgincsiniz.

Haklisin ama üslubun yanlış..
Bu üslup dayak yedirir maalesef.

Ben yazınızda yanlış bisey göremedim.doğru söylemişsiniz, bos konuşmaktan iyidir.ya bu sözün "siddet egilimi olan adam icin" doğru ve gecerli olduğunu kabul ederler ya da bosanirlar.bu şiddeti meşru göstermek değil aksine hayal dünyasında yaşamamak.

Yanlış okudunz heralde hiç birini anlamamışsınız.Allahtan korkmayacak mükemmel olacak filan ne yazdım ben? Bazen gerçekten burada kime ne diyeceğinizi şaşırıyorsunuz.Konu sahibini geçip birbirinizle tartışıyorsunuz sonra ban yiyorsunuz filan klasik.Hiç tarzım değil cevap vermeyeceğim.Konu sahibine hitaben yazın lütfen,burda kimseyle düşüncelerimi ‘çarpıştırmaya’ lüzum görmüyorum.

Okudum saskinim. Acaba suan nasil durumu merakta ettim yani

Boşanmayı düşünmediğiniz için size şunları söylemek istiyorum.. Yaşadığınız çok incitici bir durum, geçmiş olsun. Şuan eşinize ders vermeyi vs bir kenara bırakın ve sadece kendinize odaklanın. Eşiniz belli ki şiddet eğilimli biri, böyle durumlarda en önemli şey kişinin o süreçteki can güvenliğidir. O yüzden şuan için elbette uzak durun ve tartışmaya girmeyin.

Diğer yandan şiddet eğiliminin tekrarlanan ve artan dozlarda devam ettiğini biliyoruz. Bunu aklınızda bulundurun. Bu olay da sizin için bir dönüm noktası olsun. ‘Bir daha böyle bir şey olursa çekip gidebilmeliyim, peki bunun için bundan sonra hayatımda nasıl düzenlemeler yapmalıyım? Meslek ve maddi durum konularını nasıl çözerim?’ Bunları düşünün ve bu yönde adımlar atın lütfen. Birdaha şiddet gördüğünüzde çekip gidebilecek koşulları yaratın kendiniz için.

benim kv geçen ne dedi biliyor musunuz? "kadınlar ve çocuklar gerektiği zaman dövülmeli"
evet bunu bi kadın söyledi, ben utandım.

Haklisin ama üslubun yanlış..
Bu üslup dayak yedirir maalesef.
Niye her türlü sakınma kadına düsuyor ben onu anlamiyorum.erkek tahrik olur diye kiyafetine ozen goster,erkek sinirlenir döver diye sus otur. Erkeklere mal mi demek istiyorsunuz boyle iradesiz beyinsiz kendini kontrol etmekkten yoksun bir mal...

Kimsede peygamber sabri yok.elimize bi sopa verseler biz de biliyoruz insanlari dövmeyi.siddet insani bir davranistir önemli olan siddete meyletmemek.
Ben anlamadim ki bu neyin kafasi ergenlikte aseton felan mi ictin sen?

Şiddet eğilimi olan kadın olsa ona uyarıda bulunursun uslubunu duzelt yoksa sana şiddet uygular diye.ne var bu yazıda bu kadar abarttiniz ? Haketmis mi demiş? Ben olsam ben de döverdim mi demiş? O adama o uslupla konuşursan seni döver demiş ki dövmüş demek ki doğru bir tespit..

Üslup konusuna çok takılmış arkadaşlar,evet dayağın gerekçesi asla olamaz.
Ama bu cümleyi söylerken karşı tarafta normal,makul bir insan olduğunu varsayıyorsunuz sanırım..
Konu sahibi de ayrılma fikrine sıcak bakmıyorken başka ne önerilebilir?Deliyle deli olmayacaksın,madem şiddete meyilli bir adamla evlisin,boşanmanın fikrine bile uzaksın,güzellikle konuşacaksın,istediklerini istemediklerini sakince söyleyeyeksin,bağırmak güzel birşey mi?Daha yüksek sesle söyleyince sorun çözülüyor mu? Tahrik edip bu talihsiz durumları yaşatıyor sadece..
Dayak atan bir adamın avukatlığını yapacak değilim,başka çözüm varsa da benim aklıma gelmiyor..

Tebrikler, uzunca anlatmışsın anlatmak istediğimizi.umarım anlaşılır.yoksa bu düşünce sekilleriyle şiddet görmeye devam edecekler.

Yani ben bdv ye uğramazdım ama bi şekilde gördüm içime öküz oturdu.

Haksız saçma tesbitler ve böyle düşünen kadınlarımız olduğu sürece kendini kadından üstün gören erkeklerin sırtı yere gelmez... geçmiş olsun

Uye kesinlikle bosanmam diyorsa burdan bisey yapamayiz. Ayril, bu normal degil, cekme, sikayet et desekte bisey yapamayacak belli. Bu sartlarda ben de “Elindeki adam bu, madem bosanmamakta kararlisin dayak yememeye calis ozaman” derim ama diger uyenin “Bu uslup dayak yedirir” demesi. Haketmissin demek oluyor, normal biseymis gibi soyluyor. Sanki herkesin yasadigi bir durummuscasina...

Dayak hic bir kosulda kabul görülecek bir durum degil. Dayaga kilif bulmakta mesrulastirmaktan oteye gitmez.anladin mi hayir anlayanilecek misin hayir bu neyin kafasi ben bilmiyorum buyutmeyecekmisiz tepsit dogruymus o kafayla boyle tespit yapilir tabi sende haklisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…