• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni dövdü :(

Hanımefendi, üslup önemlidir, hem de çok önemlidir ama dayaktan "kurtulmak" için değil. Son nefese kadar söz verdiğimiz insanla aramızdaki sevgi ve saygıyı incitmmek için önemlidir. İnsanız hepimiz sinirleniriz. Ama bu "sinirliyim, karşımdaki susmazsa döverim" olamaz! Baktı karısı haksız söylenmeye başladı, ortamdan uzaklaşırsın. Sakinleşince konuşur, anlaşırsın. Bi sonrakinde sen sinirli olursan eşin uzaklaşır. Öfke kontrolü böyle sağlanır. Sizin dediğiniz gibi tek taraflı "sussun,döverim" olamaz.

Bu tip adamcıklar, susuyor diye de döver.

Ben asla sussun demedim, kendini iyi ifade etsin dedim..
Duygularini ifade etmek ve susmak çok farklı seyler

Konu sahibine üzüldüm ama diyor ki ayrıl demeyin, ne yapayım, ben de üslup dedim, önemli dedim, sen dili kullanma, ben dili dedim..
Burada yorumuma tepki verenler, konu sahibesinin esine sinirlenip bana ilginç yorumlar yapanlar, lütfen okuduklarinizi iyi anlamaya çalışın, sonra yorum yapın
Ha yani diyorsunuz ki, akıllı ol, üslubunu düzelt bi daha dayak yeme.

Siz doğruyu söylediniz ama onlarca kişi okıduğunu anlamadı, iyiymiş.

Ayrıl diyeceğiz tabi ki. 40 kere, 1000 kere ayrıl diyeceğiz ki konu sahibinin aklı başına gelsin. Ayrılsın, kocası akıllanırsa ne ala. Zibilyon tane eski eşiyle yeniden evlenen var. Yok akıllanmazsa, muhtemel bir kadın cinayetini önlemekte faydamız dokunur.

Ha yani diyorsunuz ki, akıllı ol, üslubunu düzelt bi daha dayak yeme.

Siz doğruyu söylediniz ama onlarca kişi okıduğunu anlamadı, iyiymiş.

Ayrıl diyeceğiz tabi ki. 40 kere, 1000 kere ayrıl diyeceğiz ki konu sahibinin aklı başına gelsin. Ayrılsın, kocası akıllanırsa ne ala. Zibilyon tane eski eşiyle yeniden evlenen var. Yok akıllanmazsa, muhtemel bir kadın cinayetini önlemekte faydamız dokunur.
Konu sahibi ayrıl demeyin demiş.
Ben demiyorum.
Bana göre de en mantiklisi ayrılmak, dayak yiyip onursuz ve haysiyet siz bir yaşam sürmeyi tercih etmezdim

çok abartmayin Allah askiniza dedginiz dogru haberleride izliyorum ama katil olma potansiyeli olur bi insanda merhamet vicdandan yoksun olur.
ben yeri gelmis babamdan da tokat yemisim abimdende siddetse onlarda yapti simdi boyle olunca bugun doven yarin oldurur mu deseydim.
erkek milleti iste sıkışınca hemen tokatla susturmaya çalışıyolar. odunluk doğalarinda var.
belki bi anlik öfkesine gelmistir diye soyluyorum ben
Çok çok çok üzücü :( zamanında bi şekilde dayakla tanışmış kişiler ileride bunu "bi anlık öfke" olarak açıklayabiliyorlar.

Tebrik ediyorum sizi, tesbitleriniz cok guzel uzerine denilicek cok fazla birsey yok.Ama konu sahibi herseyi goze aldim imkanlarim var deseydi yorumum daha farkli olurdu.Ama kesinlikle bosanmayi dusunmeyen bir kadinada dise dis, kana kan demem, diyemem.Hepsini gectim orda bir cocuk bir melek var.Ne kendisine ne evladina bunu reva gormesin.Ya esini gozardi edip cocuguyla bir hayat yasiyacak, ya esini tolere edicek yada elmi yaman beymi? Tavriyla sindirmeye calisicak.Cunku bosanma diye bir alternatif sunmuyor.

Konu sahibesi ayrılmak istemiş aslında ama hakimin çocuğunu babasına vermesinden korkmuş, geçmiş konularına bakarsanız kendisi yazmış, mutlu değil bence, bu patlamalarda mutsuzluğun verdiği doğal patlamalar, tolere etmekten bahsediyorduk hani, konuştuğu, tolere etmeye çalıştığı halde eşini ve çocuğunu umursamayan bir adam var karşımızda, öte yandan kadını ve çocuğunu umursamıyor ama kayınvalidenin adı konuyor bebeğe, konu sahibesi kendi koyduğu isimle çağırınca eş ve eş ailesinden psikolojin iyi değil tepkisi görüyor.

Allah yardımcısı olsun demekten başka bir önerim yok.

Kadında öfkesini kontrol Edip kızıp bağırıp çağırmasa, muhtemelen adamda ofkelenmeyecekti.
Yorumlarınızı hayretler icerisinde okuyorum. Ne kullanıyosanız aynısından bende istiyorum güzel kafa yapmış.
Kadın adama bağırıp çağırmış ama vurmamiş değil mi? Adam neden vuruyor, bağırıp çağırıp çekip gitseydi evden o da.
Umarım siz ve sizin gibi düşünen insalar bir an once tukenirsiniz

çok abartmayin Allah askiniza dedginiz dogru haberleride izliyorum ama katil olma potansiyeli olur bi insanda merhamet vicdandan yoksun olur.
ben yeri gelmis babamdan da tokat yemisim abimdende siddetse onlarda yapti simdi boyle olunca bugun doven yarin oldurur mu deseydim.
erkek milleti iste sıkışınca hemen tokatla susturmaya çalışıyolar. odunluk doğalarinda var.
belki bi anlik öfkesine gelmistir diye soyluyorum ben
Sizin babanızdan ve kardeşinizden gördüğünüz şiddet değil demek isterdim, ama maalesef öyle.
Ben yaşamış olsaydım, polise ikisini de şikayet ederdim.
Yani aranızdaki kan bağı onların canileşmesini normalleştiremiyor, potansiyel katilliğini engellemiyor.
Canlı dediğiniz şey 1 tokatla da son nefesini verebilir, illa psikopatça bıçaklamaya ya da silahla vurmaya gerek yok.

Hiç hayatında manyak adam görmemişler, Allah da göstertmesin. Sanıyor ki kadın tatlı dilli olunca dayak yemeyecek.
Evet bu şiddeti meşrulaştırmak. Öyle değili yok bunun. Yüzde yüz böyle, 99 bile değil.
Her şey kadında bitiyor sananlar, melek gibi adamları kadınların kışkırttığını düşünenler, manyak adam görmemiş.
Kadın kışkırıp da laf edemez, ederse dayak yer. Ama adam kışkırabilir, dayak da atar tabi hakkı. Mantığınızı seveyim :kusmuk:

Konu sahibesi ayrılmak istemiş aslında ama hakimin çocuğunu babasına vermesinden korkmuş, geçmiş konularına bakarsanız kendisi yazmış, mutlu değil bence, bu patlamalarda mutsuzluğun verdiği doğal patlamalar, tolere etmekten bahsediyorduk hani, konuştuğu, tolere etmeye çalıştığı halde eşini ve çocuğunu umursamayan bir adam var karşımızda, öte yandan kadını ve çocuğunu umursamıyor ama kayınvalidenin adı konuyor bebeğe, konu sahibesi kendi koyduğu isimle çağırınca eş ve eş ailesinden psikolojin iyi değil tepkisi görüyor.

Allah yardımcısı olsun demekten başka bir önerim yok.
Bilmiyordum cok uzuldum ya Allah bu mubarek gunlerin hatirina yar ve yardimcisi olsun.Sizde sevgiyle kalin tesekkur ederim zaman ayirip bana yorum yazdiginiz icin.

karısını döven adamdan hayır gelmez değişmez de onlar ancak eğitilebilir size her vurduğunda farklı yollarla karşılık verin mesela vurduğunda 5 günlük evden ayrılıp annenizin evine gidin daha da devam ederse polise falan gidin.

Genç kızlar, yeni evlenecek kadınlar size sesleniyorum!
Bir ayakkabı alırken kırk kere deniyoruz da bu adamları niye denemiyoruz?
Yok susacakmışız, dayaklık olmayacakmışız!
Aksine...
Bir adam hayatınıza girdiğinde ve ciddi adımlarla ilerlediğinizde o adamları damarına basa basa kışkırtacak, tepkisini göreceksiniz.
Gerekirsr hakaret küfürler edip, delirteceksiniz.
Karakterinde olmayan adam size el kaldırmayı akıl edemez, bu bir alışkanlık meselesidir.
En fazla sizin ona bağırdığınız gibi bağırabilir.
Başka şeyler yapıyor, itiş kakış yaşanıyor ya sa sizin üzerinizde beden gücünü zorla durdurma, susturma, çekme vb şekilde kullanıyorsa kaçarak uzaklaşın hem de ebediyen!
Ben yaptım, not geçeyim de.
Bel altı vurmama, onu iteklememe rağmen bir tepki almadım çünkü adam şiddet görmemiş, karakterinde ve hayatında yok.

Yapamayacak kadınlara ayrıl,git evden,boşan diye gaz veriyorsunuz sonra hiçbirşeyi hesaplamadan evlerini terk ediyorlar. Sonra pişman olup kocamı nasıl geri kazanırım,ailem arkamda değil,kardeşlerim kötü davranıyor,eşimden özür dilesem beni kabul edermi diye konu açıyorlar. Konu sahibi okulunu bitirip bir iş bulana kadar beklemeni öneririm. Ailen tan destekse baba evine dönmek de bir seçenek. Eğer aynı evde gücünüzü toplayana kadar beklemek niyetindeyseniz lütfen şu adamı kışkırtmayın. Nereye istiyorsa bırakın gitsin. Bu saatten sonra aileymiş gibi davranmanın anlamı yok. Bu adamdan umudunuzu kesin ve planlı bir şekilde ilerleyin. Dayak yemek için uygun ortam yaratmayın. Ayrılacak güce ulaşınca da arkanıza bakmadan kaçın. Allah yardımcınız olsun

Bilmiyordum cok uzuldum ya Allah bu mubarek gunlerin hatirina yar ve yardimcisi olsun.Sizde sevgiyle kalin tesekkur ederim zaman ayirip bana yorum yazdiginiz icin.

Ben teşekkür ederim :KK52:şiddet kadın ve çocukların kanayan yarası, her birimizin şiddete çözümü yaklaşımı farklı, önemli olan şiddeti meşrulaştırmadan neler yapılabilir bunu tartışabilmek, tabii ki saygı çerçevesinde.

Şu an için ayrılmayı düşünmüyorsan bile darp raporu mutlaka al. Elinde bulunsun. İlerleyen zamanda fikrim değişir ve ayrılamaya karar verirsen elinde delil olur. Sonuçta birkaç gün sonra yaraların iyileşince şiddet gördüğünü ispat etmen çok zor.
Boşanmaya niyetin yoksa da en azından hiçbir şey olmamış gibi davranma ki tekrar aynı pisliği yapma cesaretini kendinde bulmasın.

Ben teşekkür ederim :KK52:şiddet kadın ve çocukların kanayan yarası, her birimizin şiddete çözümü yaklaşımı farklı, önemli olan şiddeti meşrulaştırmadan neler yapılabilir bunu tartışabilmek, tabii ki saygı çerçevesinde.
Elbette inanin benimde istegim bu bir kadin olarak bir anne olarak en onemlisi bir insan olarak.Konuyla alakasi yok ama soylemezsem icimde kalir siddete ne kadar karsiysam, su el kadar yavrulari parklarda avmlerde sokakda doven ebebeyinlere de bir okadar karsiyim.Bu yasima kadar kimseye el kaldirmamis ben onlari gordukce kendimi zor tutuyorum.

Bir adam hayatınıza girdiğinde ve ciddi adımlarla ilerlediğinizde o adamları damarına basa basa kışkırtacak, tepkisini göreceksiniz.
Gerekirsr hakaret küfürler edip, delirteceksiniz.
Karakterinde olmayan adam size el kaldırmayı akıl edemez, bu bir alışkanlık meselesidir.
Oyle demeyin bakın sonra mazallah dayak falan yeriz zaten adami kiskirtmissiz haketmisiz olan bize olur :KK53:

Back