- 12 Temmuz 2006
- 56.150
- 215.863
- 1.223
- 52
Üslup konusuna çok takılmış arkadaşlar,evet dayağın gerekçesi asla olamaz.
Ama bu cümleyi söylerken karşı tarafta normal,makul bir insan olduğunu varsayıyorsunuz sanırım..
Konu sahibi de ayrılma fikrine sıcak bakmıyorken başka ne önerilebilir?Deliyle deli olmayacaksın,madem şiddete meyilli bir adamla evlisin,boşanmanın fikrine bile uzaksın,güzellikle konuşacaksın,istediklerini istemediklerini sakince söyleyeyeksin,bağırmak güzel birşey mi?Daha yüksek sesle söyleyince sorun çözülüyor mu? Tahrik edip bu talihsiz durumları yaşatıyor sadece..
Dayak atan bir adamın avukatlığını yapacak değilim,başka çözüm varsa da benim aklıma gelmiyor..
İşte olayın kilit noktası boldladığım cümleniz, kadın alttan da alsa dayak yerdi, biliyor musunuz sindirilmiş kadınlara şiddet bitmiyor, karısını sindirdiğini anlayan erkek de daha fazla korkutmak, daha fazla sindirmek daha fazla susturmak için öfkesini çok daha büyük şekilde dışa vurmaya başlıyor çünkü karısını korkutarak sindirmek bir süre sonu ona güçlü hissettiriyor, bu korkudan zevk alıyor, hoşlanıyor, bu korkudan besleniyor.
Bugün kadın agresifti diye ağzına bir tokat yedi, yarın susacak, sessiz kalacak bu sefer de neden benle konuşmuyorsun diye dayak yiyecek, başka bir gün yemek soğuktu diye vuracak çünkü ona dur diyen kimse yok, yapma diyen yok, baba evine dönmeye cesaret edecek bir kadın yok, ne yaparsa yapsın o kadın çekecek biliyor, o zaman durmayacak maalesef, bugün tokat yarın 5 tokata çıkacak, 1 ay sonra hastanelik olana kadar dayak yiyecek, bu konu ve konu sahibesi için demiyorum, genel olarak şiddetin profilini çiziyorum, bağırmamak ne kadar çözüm değilse susmak, alttan almak da o kadar çözüm değil.
Bir kadın tanıdım, sırf kuru fasulyeyi kocasının istediği gibi pişiremedi diye dayak yiyen, gece ağlayan bebeğini susturamadı diye bebeği camdan atmaya, kadını dövmeye çalışan adam tanıdım.
Şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz, çözüm yolu bir tane değildir belki ama alttan almak da çözüm değildir maalesef.