Eşim beni beğenmiyor, ne yapmalıyım, lütfen yardım edin!..

böyle konuları okuyunca çok sinirleniyorum..yorumları bile okumadan yazıyorum ve eşinize hak veriyorum.

öncelikle hamileliğimi 10kilo alarak tamamladım sadece bir hamile pantolonu aldım.diğer kıyafetlerimi giydim.bua arada çalışıyorum.iyi bir maaşım olmasına rağmen saçlarımı evde boyuyorum.manikür pedikür evde yapıyorum.saçlarım hergün fönlüdür.kendim düzleştirici ile yapıyorum.evde iken makyaj yapmam ama dışarı çıkarken özellikle eşim yanımdaysa mutlaka full makyaj yaparım.
evde mutlaka özel giyinirim.temizlik kıyafetim,eşim yokken giydiğim kıyafetler bile farklıdr. mutlaka bi yerden dekolte veririm.

biliyorum biraz detaylı yazdım ama bunlar çok kolay şeyler.herşey parada değil üstelik.iş yerinde bile adım bakımlı hatuna çıktı üstelik çok az para harcarım.nerden ne alınır ne zaman alınır ii bilirim.yeni doğum yaptığıma kimse inanmıyor.sizde yapın bunları.eşinize laf ettirmeyin.eşim bana bi yerime bişey dese üzülürüm doğrusu.ne gerek var.evlendik die salmayın bayanlar.erkeklere yazık.......

Hep mi böyle bu erkekler? Bakımlı olacaksın diye psikolojilerimiz bozuluyor.
Annelerimiz de geçti bu yollardan, düşünüyorumda ben annemin yüzünde makyajı ancak düğünden düğüne o da bir ruj olarak görürdüm.
Babamdan da hiç duymadım, hanım gözlerinin altı mor ya da şunu giyme bunu giy.
Şimdiyse kemale erdiler ,yüzler kırış kırış ama mutlular da.
Niye böyle olduk?
Neden iç güzellik deyip de hep bu diyenlerin aslında dış güzelliğe önem vermeleri. Kadın işi gücü bıraksın hergün makyaj yapıp birde şık gezsin evin içinde, o bakımla ev işi yemek çocuk derken akşama bir de bomba gibi dinç çıksın eşin karşısına.
Tamam kendini bırakmamak gerek ama, ufak tefek bakımlar olur.
Eşin gelmeden bir kalem hafif bir ruj, saçlarına şekil ver. ama lütfen fazlası içinde kendini kasma lütfen , hamilesin, boş yere psikolojini bozma, rahat ol, nasıl rahat ediyorsan onları giy. kendini ve bebeğini düşün.

arkadaşlar hamilelik bi kadının yaşadığı en özel dönemdir. bu dönemde salmak yerine bakımlı olunabilir.yani biraz makyaj zor şey mi?5dakika almaz.

çok şey yazacağım ama arkadaş hamile.susuyorum.üşengeç olmamak lazım.

Aslında bakımlı olmak evet çok para harcamadan ve her şartta mümkün
evde bile olsan biraz daha uyumlu giyinerek,banyonu, temizliğini,mis gibi parfüm yada kolonyanı eksik etmeyerek,
belki de haftada bir fön çektirerek,evde de olsa saçını başını güzel toplayıp bir küpe takarak,hafif bir göz altı kapatıcısı,bir rimel ve hafif bir ruj sürerek te bu bakımı sağlayabilirsin..

hoş kocanın daha hoşgörülü olması gereken bir zamandasın,hamilesin ve kendindeki fiziki ve ruhsal değişimlerle uğraşmak zorundasın ama madem sana laf söylüyor,sen de biraz daha dikkat et ve onun ağzına laf verme..erkek milleti işte,yapcak bişi yok..

kadın kadının kurdudur diye boşuna dememişler. siz kendinizi obje gibi lanse ederseniz adamlar da evde kişiliksiz seks bombaları bekler tabi kusura bakmayın... yorgun olabilirim, canım bir şeye sıkılmış olabilir, hamileyim daha ne olsun, üşenmiş olabilirim, çalıştığım yerde yorulmuş trafikte bunalmış olabilirim, hastayımdır, regl dönemimdir sancılıyımdır üşüyorumdur, kocam da zaten brad pitt değil... hepimiz iyi ve kötü yönlerimizle, dış görünüşümüzdeki kusurlarımızla bireyleriz, kullarız. beni ben olduğum için sevmeyecekse hiç sevmesin zaten, beni beğenmeyenin de cehenneme kadar yolu var.

En basta kendini nasil rahat hissediyorsan öyle giyin.Hamileymissin Allah bir avazda dogurmak nasip etsin..Kendini hic üzme bebegini düsün hamileligin tadini cikart az kalmis dogunca bunlari düsünemiceksin zaten kendime aliyim diye gidiceksin bir bakmissin bebegine daha cok almissin :) Erkeklerin cogu öyle kadinlari evlenene kadar sürekli evlenmeden önce gibi makyajli, saci yapili falan zannederler.Sen nasil kendini rahat hissediyorsan öyle yap.Bütceni düsünüyorsun ama Esin git kendine al diyorsa sende calisiyormussun.En iyisi esinle birlikte alisveris yapip onun begendigi gibi birlikte alin.Bir kadin süslenince degil mutlu olunca güzeldir :)Kendini nasil mutlu hissediyorsan öyle yap derim ve hamileligin tadini cikart nazini yap :)

Şu durumların onların yanında kalmaktan kaynaklı yaşandığını bi anlasalar......

Son düzenleme:
Eşin arabaya gösterdiği özeni senin bakım masrafına göstersin o zaman.
Sen niye bu kadar içerledin ki, öküzlük senin kocanda ki hamile bi bayan öyle her şeyi giyemez. Ben de bilerek hamile kıyafetleri almıyorum, çünkü 1-2 kere giycem kenara atmıcam bile, başkasına vericem. Salaş tişörtlerin yok mu, hamilelikten sonra da giyebileceğin şeyler al kendine. Al ödesin, madem bakım istiyor parayı da söz konusu etmez herhalde.

Lohusalığında napıcak çok merak ediyorum.

canım sen hamılelık hormonu salgılamıyormusun ? esının her konuda su an sana ıyı davranması ve anlayıslı olması lazımken sen hamılesın ve ustune ustluk karnın burnunda evde elbıse gıymelımıyım ,makyaj yapmalımıyım ,sacımı yaptırmalıyım dıyorsun ,sen rahatına bak guzellık bunlarla olmuyor. en guzel guzellıkahlak guzellıgı ve dogal guzellıktır.gerısı guzellıgı oteler bence .ha bırde kocan onemlı olan ıc guzellıgı dıyorsa senın bu dusuncelı hallarını ,ona kafelere gıtmesıne ızın vermelerını ,araba kolleksıyonuna yardım etmen gıbı muspet ve guzel ahlakını begensın .ah be guzelım benım .

biliyor musun hamilelikte sadece kadınlar bunalıma girmiyor erkeklerde girebiliyor bence ters tepki verme derim ben ayrıca belki de sen aslında basit sözleri abartıyor ya da öyle anlıyor da olabilirisn.. benim tavsiyem bence hamileyken de bakımlı ol.. bunu eşin için değil kendin için yap.. o zaman senin psikolojinde düszelir. ben hamileliğim boyunca hergün akyajımı da yaptım elbisemi de giydim ojemi de sürdüm saç da boyadım falan falan. düşün doğuma giderken bile saçlarım fönlü el ve ayaklarım ojeliydi. sen önce kendine kendin için özen göster eşinin beğenip beğenmemesini düşünme ve de ona srekli seni beğenip beğenmediğini sorma bu ona aşırı önemli olduğunu hissettirir.. ufak bir intiam almak istersen de bir gün işe giderken ona bi bak ve bence o gömlek hiç yakışmıyor sana de çok ezik görünüyorsun de ve o gün mutlu ol üzülme canım bunlar hep hamilelikten kaynaklanıyor...

Herkeste bir fön maşa sevdasıdır gidiyor.Bakımlı olmak adına fön çektirip 3 gün yağlı saçlarla dolaşanlar,güzel olcam diye yüzüne kat be kat boya sürüp kendini fazlaca yaşlı gösterenler.Çoğu kadın öyle föne takmış ki Ayşe Arman gibi kirpi saçlarla geziyor.Yada yanık.Sorun fön,maşa manikür peeling falan değil.Allah aşkına kaç erkek yüzünüze peeling yapsanız fark edebilir?Yada hangisi manikür,pedikür yaptırdığınızı farkedebilir?Kendinizi anlatmak adına ben böyle yapıyorum gibisinden iyi hoş tavsiyeler veriyorsunuz ama bunların hiçbirisi işe yaramaz bana göre.Çünkü sorun arkadaşta değil bence kocasında.Ne yapsa eksik gelecek.Ne yapsa olmayacak.Komşunun tavuğu hep kaz görünecek.Tam da sorumluluk alma zamanı geldiği için sorumluluk almaktan korkuyor/kaçıyor belki de,ondan böyle garip davranıyor.Ben açıkcası çok üzüldüm bu duruma bayanlar olarak hep adımı biz atıyoruz,biz güzel olmak zorundayız,biz dikkat çekmek ama usturuplu olmak zorundayız,biz hem hamarat,hem becerikli,hem temiz hem.. ne biliyim herşey olmak zorundayız işte.Gezmeye gidecekken yarım saat oturup süslenirsin güzelce giyinirsin,eşinin kıyafetlerini dahi hazırlarsın,ama beyefendinin kendini beğendirme gibi birşeyi olmadığı için,o eşofmanlarla gitmeyi tercih eder.Sen yapılmış makyajınla saçınla,komik durumuma düşersin onun yanında.Ha sen de eşofman giysen için rahat etmez,o gün de aksilik bu ya hep süslü kadınlar geçerler önünden,off dersin şu saçımın başımın kıyafetimin haline bak,ama iş işten geçmiştir.

Sen bütün gün evini temizlersin komple canın çıkar bir Allah'ın kulu yardım etmez sana,kadının teki gider temizlikçi çağırır eve,sonrasında da kuaförüne gider ne biliyim saçını uzattırır kirpiklerine ipek kirpik taktırır altında arabası fırıl fırıl dolaşır,ama o fındık beyinli erkekler aradaki farkı göremezler.Görüp de takdir edemezler.Yine giderler diğerini takdir ederler.Zaten hep biz kendimizi beğendirmek,takdir ettirmek zorundayız,erkeklerin nedense böyle birşeye ihtiyacı yok.Kimse onların göbeğinden kelliğinden vsden bahsetmiyor tabii.Hepsi birer biscolata erkeği mübarek.Gece gece nerden okudum bu konuyu gerçekten hen üzüldüm hem de gerildim...

Canım sen bebeğine odaklan,ama şu da bir gerçek ki,eşinin de maaşını bu kadar harcamasına tüketmesine izin verme.Her zaman kenara bir miktar para at.Bu tarz insanların napacağı belli olmaz.Habire araba değiştirecekse kendi parasıyla değiştirsin,sana güvenerek birşey yapmasın.Sen de dilediğince alışverişini yap,herhangi birşeyden kaçınınca değerini anlayan biri oluyor mu karşında?Bir de şey kafama takıldı eşinin hiç mi kusuru yok sana göre mesela o sana söylemiş sen d eona söyle senin de bu kusurun var gibisinden acaba tepkisi ne olur sana karşı?

Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin,seni yavruna yavrunu da sana bağışlasın inşallah.Boşuna üzmüşüm kendimi bu kadar diyeceksin ilerde.Böyle dememek için çok da fazla takmamaya çalış.Allah'a emanet ol.

çok sert oolmadı mı bu yahu.. yani ne bileyim belki ben böyle bişi yaşamadığım için kolay geliyodur konuşmak ama sonuçta karşımızda hamile biri var daha da dertlendrmek yerine farklı açılardan bakmasını sağlasak daha iyi olurdu diye düşünüyorum. elbetteki eşinin yaptığı doğru değil ama lütfwn lütfen ama lütfen pijamalarla dolaşma sen de .. eşin araba alıp satacak değiştirecek parayı buluyorsa bişeleri dert etmey bırak ve sen de kendine özen göster alışveriş yap kendine bebeğine ve evet tramisu ahklı kenara bişiler koy. hep bir güvencen olsun... sana pijamalarla dolaşma dememin sebebi senin psikolojin için... çünkü bu hamilelik sendromları hemen bitmiyor hamilelik sonrası da kıyafetlerim olmuyo kilo aldım şu bu dertler başlıyo ama sakın umursama böyle şeyleri bebeğini bol bol emzir kilon da kalmaz bişeyin de... giyidklerinin yakışmadığını düşünme herkesten daha güzel oluyorsun inan ki annesin sen artık farkın var.. ve bence eşin değişecek o bebeği kucagınıza aldığınızda daha da bağlanacaksınız birbirinize.. ama sen yine de kendine özen göstermekten asla vazgeçme va unutma kendini garantiye al ve birikimini yap

Hoş bir şey yapmıyor eşiniz, özgüvene, iyi hissetmeye en çok ihtiyacınız olan zamanda bunları söylemeseymiş keşke...

Evet kadınlar her daim güzel ve bakımlı olmalı, değilse kınanmalı, erkekler göbekli, kel ve kaba olabilir... Türkiyede budur düzen

evlenmeden önce ve sonra da aynıyım. bence ya da belki eşin seni nasıl tanıdıysa nasıl sevdiyse öyle istiyor. ben hiç fön çektirmem, makyaş yapmam, topuklu ayakkabım da olmadı hiç. etek giymem elbise giymem:)) aynısına düğünden sonra da devam ettim. sadece vücudum temiz, dişlerim temiz, kaşlarım alınmış:) bazen saçımı taramam bile ama pis değilim bu kadar.

ayda yılda bir kere makyaj yaparsam da woww diyorlar:) çünkü çevrem alışkın değil.

İyi de,konu sahibi flört döneminde buluşmadan önce 5 saat süsleniyormuş.
Şimdi bu eşine haksızlık değil mi ?
Adam bakımlı,süslü püslüyken görmüş beğenmiş.
Şimdi evlendi diye benden bu kadar,beni böyle beğen demek doğru mu ?

Yalnız bizim toplumumuzda değil,bütün toplumlarda güzellik kadına atfedilmiştir.
Eşlerimiz sadece bizi beğensinler,bizi arzu etsinler,başkasına bakmasınlar istiyoruz.
Ondan sonra ben buyum,işine gelirse,beğenmeyen beğenmesin demek anlamsız.
Eşleriyiz,koğuş arkadaşı değiliz neticede.Elbette evde de özenli olmak gerekir.

Hamilelik müstesna ama hamile bir insan da gayet derli toplu olabilir.

Cnm ya hezaman kuaföre gitmek zorunda değilsinki kaşını felan aldır evde bi göz kalemi bi allık saçlarıda şöyle dağınık bi tpouz 5 liraya ne güzel ev taytları satılıo hemde çekici oluo ben çok giyiyorum üzerine şık ve rahat bi tunik parfümünü eksik etme tamam 3 tane araba değiştiren adamın maddiyatını nie düşünüyosun bence acıma çık alışveriş yap

Siz yazarken zaten verilecek cevapları da tahmin edip ayrıca cevap vermişsiniz. Bence hepsi bahane bunların. Flört ederken 5 saat süslenince bakımlı olunca hep yanında evlenince erkekler öyle görmek istiyorlar öyle tanımış beğenmiş çünkü evlenince salınca da kendinizi garibine gidiyor braz olsun bakımlı görmek istiyor. O zaman bekardınız elbette daha çok zamanınız vardı kuaföre gitmeye ama şimdi evlisiniz bakımlı olmanızı isteyen eşiniz kuaföre gitmenize ses etmez sanırım. Hem daha şimdiden böyle salarsanız kendinizi çocuk olduğunda ne yapacaksınız o zaman hiç zamanınız kalmayacak bakımlı olmakla her an dışarı çıkacakmış gibi olmak farklı şeyler. Fön evde çekemiyorsanız bile saçlarınızı yıkadıktan sonra köpük falan kullanın kendiniz şekil verin bir gün örün, bir gün topuz yapın. Çok pahalı dışarı kıyafetleriyle evde olmanıza da gerek yok pazardan bile tayt birkaç renkl tişört bluz alabilirsiniz kaliteli olması şart değil erkeklerde kalitesine bakmaz zaten pijamadan çok daha iyidir. Gözaltı şişlikleri ve morlukları için poşet çayı yapıp gözaltına koyabilirsiniz ayrıca salatalıkta iyi gelir, ballı muzlu karışımlar sürebilirsiniz nette birçok evde yapılan maskeler var onları uygulayın. Fondöten falan da sürmenize gerek yok bir allık bir rimel göz kalemi tamam ayrıca çalışıyorsunuz makyaj malzemesi alacak kadar paranı vardır herhalde. İndirimli ürünleri seçin mağazalara bakın. Kaş aldırmak falan gayet cüzi miktarlar ufak tefek çıktığında evde de alabilrsiniz. Oje için illa kuaföre gitmeye gerek yok evde sürebilirsiniz alışırsınız alşık değilseniz birkaç renk işinizi görür. Manikür setleri de var onlardan alın evde yapın manikürünüzü ben öyle yapıyorum. Bir iki de güzel takı aldınız mı tamamdır. Çok uygun fiyata çok güzel takılar satılıyor. Şimdiden bunları yapmazsanız çocuk olunca iyice salacaksınız kendinizi. Eşinizle de bütçe konusunda konuşun. Kendi paranızdan kenarınıza ayırın bakımlı olmanızı istiyorsa kıyafet aldım makyaj malzemesi aldım gibi şeylere kızmaması lazım.

Merhaba
yapılan yorumların hepsini okumadım,bu durumlarda birçok fikir ortaya atılabilir,herkesin doğrusu farklıdır. Hamile bir bayansın ve ben sana asla ahkam kesmek istemiyorum . Ama yazıcaklarıma az da olsa kulak asmanı isterim.
Öncelikle ben de cafelere gittiğimde süslü ve bakımlı kadınlara bakıyorsam ,erkeklerin bakmamasını bekleyemeyiz. Çalışan bir bayansın,çok az paraya da gayet bakımlı olabilirsin,önemli olan istemek. Enerjin varsa bence harekete geç.
Öncelikle göz altı insanı yorgun,yaşlı gösteren yerdir. Makyaj yapmasan bile rötuşlar yapabilirsin kocanın eve gelmesine yakın. çok ucuz ürünler kullanma ,bunlar sonradan sorun yaratabilir yüzünde. Su bazlı bir kapatıcı al derim. Marka istersen önerebilirim.
Gardrobunda eskimiş pijama ve eşofmanlarını temizle,koy çöpün yanına ihtiyacı olan biri kullansın.
Mutlaka hafif dekolteli tunik ya da hamile elbiselerin vardır,onları giy ve takılarla şıklaştır.
Haftada bir kuaföre yürüyüş yap ,baktın gidemiyorsun ,düzleştirici ya da maşa al,ben hep kullanıyorum para harcamak istemediğim de.
sakın kocana dışarı gitme falan deme,bu dönemde itici olur.
Ve mutlaka güzel kok. Parfümler ağır mı geliyor ,hafif bir body sprey bul. Ve yine söylüyorum sahte ürünlerden uzak dur..
yüzüne nemlendirici ürün ve su bazlı kapatıcıyı ,ışıltılı allığı unutma. En az iki günde bir yap..
Bunlar kolay şeyler,ve seni maddi açıdan sarsmaz..
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…