Eşim beni aslaa anlamıyor

Ay onu diyecektim de sevgiliyken haftada bir buluşuyorduk dikkat ediyordu cevabı gelecek diye demedim. Bir hafta dişini fırçalamayan adam buluşmaya gelirken fırçalasa ne değişir ki. Tuvalet taşı kıvamına gelir o dişler.

Valla çok ilginc bir şekilde dişleri baya beyaz.

Valla ben de öyle derdim. Eşim şöyle olsa anında biter böyle olsa keserim falan. Olayın içinde olunca kolay olmuyor. Benim de kırmızı çizgim hijyen olayı. Ama gel gör ki çözüm bulmak istiyorsun
Pek de kırmızı çizginiz değilmiş demek ki. Ben bir insanla ilk randevumda dişlerine, tırnaklarına, saçına, ayakkabılarına falan bakardım mesela. Birinden biri ipucu verir çünkü. Hadi ilk buluşmada farkedilmedi, bikaç sene boyunca görüştüğü insanın hijyen alışkanlıklarını eninde sonunda farkeder. Tuvaletten çıkınca elini yıkıyor mu, yemeğe başlamadan önce elini yıkıyor mu, yemekten sonra elini ağzını yıkıyor mu? Bunlar farkedilmeyecek, evlilikte sürpriz olacak şeyler değil ki.

Evet 3 dk dişlerini fircalamayan adam ne temiz kıyafetine ne tırnaklarına ne dus almasına dikkat eder
Bunlari yapıp dış fircalamamasi ztn ayrı bir anormalliktir.
Beyazligi geçtim kalıntı kalır koku olur
Of neyse ben kaçtım.

Yok artık o kadar pasaklı değil heralde. Oldu canım yılda bir duş alıyor bir de.

Dolap kapaklarınıza ve kapılarınıza yapı marketlerde satılan minik süngerlerden yapıştırabilirsiniz...

Eşinizin evde olmadığı zamanlarda uyuyup dinlenin.

Çalışıyorum. Evdeysem temizlik :) Aslında uykuya düşkünlüğüm yok mesela geç uyanmayı hiç sevmem. Uykusuz bile olsam geç uyanmayi sevmiyorm. Tek derdim uykumun sürekli bölünmesi..

Anasını siz de olsanız sevmesziniz iki tane gelini kaçıp gitmiş benden önce
Kadın ne yapmış ki kaçmışlar , şu konuda sadece size yaptığı şey çocuğunuza bakmamak. Şeyi de anlamadım, 2 gelin kaçırtan kadına çocuk bırakmaya çalışmak yerine eşinizin 2 saat işten izin alması daha makul değil miydi?

Çoğu kadın niye uyanıyo eşi işe giderken ya? Birlikte kahvaltı etmek ya da birlikte evden çıkmak haricinde kimse kusura bakmasın uyanamam sabahın köründe. Kadın belli ki yorgun uyumak dinlenmek istiyo ki dinlenmek için kısıtlı zamanı çocuktan dolayı, belli ki eşi de destek değil çocuğa bakım konusunda, kadını bi dövmediğiniz kalmış. Ben işe giderken onun tatil günüyse ya da işe gitmiyosa o da uyanmasın uykusunu alsın mis gibi. Benim uykum ağırdır top patlasa uyanmam ama eşimin uykusu çok hafiftir ondan önce çıkmam gerektiğinde asla gürültü yapmam biraz daha uyusun diye. Biz buna düşünce diyoruz. Güle güle demeden gitti diye kızmak nedir yahu elinden tutup işe de götürün bari. Şu abartma işini ne çok seviyosunuz, tamam en çok siz seviyosunuz kocanızı.

Ses hassasiyetiyle alakalı yazanlar için konunun farklı noktalarına değinmek istedim.

Ses evinizde olmasa binada olur , sokakta olur ; buna aşırı hassasiyetiniz varsa üzerinde çalışmalı ve çocuğunuzu da seslere alıştırmalısınız.

Seslere alışmak zorunda mıyız diyecekler için :

Evinde tadilat yaptıran olabilir , sokakta yol çalışması olabilir , vardiyalı çalışma sistemine sahip komşularınız olabilir. Sizin ev işi yaptığınız saatler , bir başkasının uyku saati de olabilir. Gürültü ve seslere tahammül için farklı meditasyon teknikleri dahi mevcut. Dilerseniz onlara bakabilirsiniz.

Eşiniz evin içinde iken ne yaptığını zihnen takip etmek istediğiniz için mevcut seslere olduğundan daha fazla tepki gösteriyor olabilirsiniz.

Konunuzun en önemli noktası , içinizi döktüğünüz son kısım.

Bu kısımla ilgili kararı dış etkenler olmadan vermelisiniz.

Kararınız ayrılmak olacaksa : eşinizin zamanını da , kendi zamanınızı da boşa harcamayın.

Hmmm size göre kocası sizin kocanız kadar gürültü yapmayan kadınlar lohusalıklarında mışıl mışıl saatlerce güzellik uykusuna yatıyorlar, hanımefendi kocanızın sesine uyanmasanız bebeği doyurmak için her iki saatte bir uyanmak zorundasınız zaten, doyurmak 20 şer dakikadan toplam 40 dakika-gazını çıkarması en mükemmel haliyle 15 dakika-altını değiştirmek duruma bağlı 5/10 dakika, üstünü değiştir 5 dakika-tuvalete git bir bardak su iç 10 dakika-bebeği uyut Allah Kerim ya nasip kaç dakika……….bunu her iki saatte bir yapmanız lazım, arada sızıp 15 dakika yarım saat şekerleme yapmakla geçiyor lohusalık ve sonraki birkaç ay. Siz ne umuyordunuz? Kocanız olmasa da başınıza gelecek buydu zaten. Ha bebek uyandırmış ha koca ses yapmış ne farkediyor öyle de böyle de o uyku bölünecek
Adama taktım kafayı diyin kısaca

işte ne yazıldığını anlamak istemeyen bana neyin nasıl yapıldığını öğretmeye çalışan biri daha. Söylemeseydin gazını falan çıkarmadım zannedecektim. Gazını çıkarma en mükemmel haliyle 15 dakikaymış. Aynen aynen bütün bebekler aynı zaten. Ya cidden çok komiksiniz. Ben bebeğime yapmış olduğum bakımdan mi beslenmesinden mi şikayet ettim yoksa zaten uyumayan bir annenin ekstra ekstra sürekkli uyandırılmasından mı?

Ağzınıza sağlık :)

Çok zekice bir cevap. Sahur falan ne alaka?

benim nisanlim da cok sesli yani su ictigi bardagi bile tezgaha dan diye koyar herhalde mutfakta bir sey oldu zannederdim en basta ama alistim. ikinizin de biraz tolerans gostermesi lazim. mesela kac sene olmus siz hic mi alisamadiniz? hala ayni hassasiyette misiniz?

kayinvalideyle ilgili sorun gormedim. acikca soylemis yalan dolan yok yani yasliyim bakamiyorum demis.

esinizin disini fircalamamasi konusunda bir sey diyemiyorum bunu evlenince anlamis olamazsiniz.

vaov supersin madalya nerde demek 5 kez kalktin ve hic sikayet etmedin. canim cefakar kadin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…