- 9 Ağustos 2021
- 15.363
- 52.584
- 548
İşte konu sahibine bosanmayi da öneren oldu aslında onu da istemiyor. Bilmiyorum çözümü nedir bu durumun yapma deneni inadına biri yaparsa bende cildirirdim açıkçası . Evet gerçekten çözüm bulmak iki tarafın isteği ile olan birşeyAh Papatya Hanım ah... Her gün unutur, vallahi unutur. Var öyleleri. Hatta düzenli aralıklarla anahtar kaybeden de mevcut.
Dağınık, savruk insanlar var. Ben de çok toplu sayılmam. Ama başkasını rahatsız etmemeye çalışırım. Yapma deneni inadını yapmak gibi hareketlerim yok. Yapma ve hayırı cevap olarak kabul edeli çok oluyor yani. He he deyip geçiştirmem, yapma dediyse cidden istemiyordur ve tekrarlamam. Ha işime gelmiyorsa da ailemden biri değilse ilişkimi koparırım.
Ahahah kesin cennetlik senin beybenimki de fena değil ama ucundan girer bence cennete.
Evet çift terapisi düşünüyorum ben de son zamanlarda. Bakalım umarım çözüme kavuşur.Eşinizin uyandırmasından da ziyade ana problemi düşüncesizliği ve siz de bu konuda yakınmakta haklısınız. Bu durum boşanmak için yeterli değil mi bilemem öznel yargılar bunlar. Ama sizde uyku bozukluğu var gibi. Uyku alışkanlıkları edindiğiniz dönem yaşanan bir travmadan, başka psikolojik rahatsızlıklar ve genetik yatkınlığa kadar her ihtimal mümkün. Hatta ben bu durumu istemeden oğlunuza da kodladığınızı düşündüm, bebekler ve çocuklar her şeyi hissederler. Çift terapisi deneseniz? İlaveten Sizin bireysel terapi almanız da iyi olabilir
Karşılıklı çaba gösterildiği takdirde açılmayacak sorun yok Allah'ın izniyle. Yıkıcı olmamaya çalışın, umarım sorununuzu çözersinizEvet çift terapisi düşünüyorum ben de son zamanlarda. Bakalım umarım çözüme kavuşur.
Kesinlikle. Anlaşıldığını hissettikten sonra eleştirel dil sert de olsa demek ki benim göremediğim bir şeyler var diyorsunFaydası olduysa ne mutlu, umarım aşarsınız bunu birlikte.
Aslında burada konunuzda, çoğu kişi bir şekilde bunu anlatmaya çalışmış. :)
Sevgi vurgusunun geçmesi de bundan, "Sizde de var uyum gerektiren yerler" demişler de işte, siz eleştirel dile biraz kapalısınız sanırım, biraz hardcore yorumlar da var tabii ahshs. Yani, bunu da yadırgamıyorum, ben de o halin içindeyken kapalıydım. Çünkü insan eleştirilmeden önce anlaşıldığını görmeyi istiyor. :)
Umarım. Çok teşekkür ederimKarşılıklı çaba gösterildiği takdirde açılmayacak sorun yok Allah'ın izniyle. Yıkıcı olmamaya çalışın, umarım sorununuzu çözersiniz
Mesela kişisel hijyen olayı benim kırmızı çizgim. Çok ciddiyim dişini fırçalamayan, uyarmama rağmen fırçalamayan adamla evli kalmam. Aşkından ölsem tolere edebileceğim bişey değil. Ama ne bileyim gece gürültü yapmış, çorabını yere atmış, anahtar almayıp kapıyı çalmış falan görmezden gelebileceğim şeyler. Ben de dağınığım mesela, üşengeç ve ağır hareket eden insanım, ev konusunda çok temiz titiz değilim. Bunlar da kocamı rahatsız ediyor ama görmezden gelebiliyor. Ama buram buram ter koksam onun kırmızı çizgisine basmış olurdum, o da benimle evli kalmazdı muhtemelen.
Yani tolere edilebilecek şeyler var, edilemeyecek şeyler var. Konu sahibi tolere edip edemeyeceğine karar vermeli ona göre aksiyon almalı sonuç olarak.
Tabiki insan önce anlaşılmak istiyor. Arkadaşınıza bir derdinizi anlattığınızda beklediğiniz ilk şey tavsiye ya da eleştiri değildir, önce dinlenilmeyi isterseniz, anlaşılmayı. O ihtiyaç giderildikten sonra, kafa bulanıklığı asildıktan sonra mantıklı bir şekilde konuşmaya açık olursunuz. Herhangi bir konuda eşinizle konustugunuzda sizi dinlemiyor, tamam deyip defalarca aynı şeyi yapmaya devam ediyorsa tukenirsiniz. Gelen yorumların çoğu ben kocama söyle davranırım ben böyle cocuk büyüttüm. Çoğu kişi egosunu tamire koşmuş buraya, konu sahibine bir el uzatayim diyen cok az.Faydası olduysa ne mutlu, umarım aşarsınız bunu birlikte.
Aslında burada konunuzda, çoğu kişi bir şekilde bunu anlatmaya çalışmış. :)
Sevgi vurgusunun geçmesi de bundan, "Sizde de var uyum gerektiren yerler" demişler de işte, siz eleştirel dile biraz kapalısınız sanırım, biraz hardcore yorumlar da var tabii ahshs. Yani, bunu da yadırgamıyorum, ben de o halin içindeyken kapalıydım. Çünkü insan eleştirilmeden önce anlaşıldığını görmeyi istiyor. :)
İşte ailenden biri Kudra. Bak ben de kardeşimi atamıyorum.O işte o kadar kolay değil bence. Kendimden örnek vereyim yine, dedim ya dağınığım ve bu eşimi rahatsız ediyor. Mutfak masasında saç tokam, salonun ortasında yüz kremim olabilir. Bunlar günlerce ya da ben tekrar kullanana kadar koyduğum yerde kalabilir. Adam rahatsız oluyor, e ben olmuyorum. Bunun tartışmasını demeyeyim de konuşmasını çok yaptık. Ben o tokanın orda olduğunu bile farketmiyorum ki çoğu zaman. Farketsem alıp yerine koyayım da yok vallahi görmüyorum öyle bir seçici körlükrahatsız oluyorsan her şeyin yeri belli al yerine koy kocacım diyorum. Yani ben böyle bir insanım, bu saatten sonra değişemem, değişemiyorum da. Böyle kabullenecek ya da dediğim gibi kırmızı çizgisiyse hadi eyvallah diyecek. Mutfak masasındaki toka yüzünden ayrılan ilk çift oluruz
Tabiki insan önce anlaşılmak istiyor. Arkadaşınıza bir derdinizi anlattığınızda beklediğiniz ilk şey tavsiye ya da eleştiri değildir, önce dinlenilmeyi isterseniz, anlaşılmayı. O ihtiyaç giderildikten sonra, kafa bulanıklığı asildıktan sonra mantıklı bir şekilde konuşmaya açık olursunuz. Herhangi bir konuda eşinizle konustugunuzda sizi dinlemiyor, tamam deyip defalarca aynı şeyi yapmaya devam ediyorsa tukenirsiniz. Gelen yorumların çoğu ben kocama söyle davranırım ben böyle cocuk büyüttüm. Çoğu kişi egosunu tamire koşmuş buraya, konu sahibine bir el uzatayim diyen cok az.
bebek de bir sorun yoksa ben bu lohusalığın abartıldığını düşünüyorum1 haftada toparlanıyorsun 1 ay da ağır iş yapmazsın kadın tutarsın olur biter haftada bir.ömrümde çocuk görmeyen yakından ben bile baktım.uykudan uyanıyormusunuz da bla bla.bebekliyken zaten uykular gider.premses sendromuna girmek istemişsiniz ama destek gelmemiş ailedenHer gün uykudan uyandırılıp tekrar uykuya dalmaya çalıştığınızı, ama bunun saatlerinizi aldığını, hele lohusa bir kadınken bunu yaptığınızı hayal edebilir misiniz lütfen? Gerçekten gereksiz bir saptamada bulunmuşsunuz. Çocuk yapınca bir insan kocadan neden soğusun? Tam tersi ben daha da kenetlenme taraftarıyım çünkü çekirdek bir aile oluyorsun artık. Keşke iğnelemek yerine anlamaya çalışsanız biraz.
bebek de bir sorun yoksa ben bu lohusalığın abartıldığını düşünüyorum1 haftada toparlanıyorsun 1 ay da ağır iş yapmazsın kadın tutarsın olur biter haftada bir.ömrümde çocuk görmeyen yakından ben bile baktım.uykudan uyanıyormusunuz da bla bla.bebekliyken zaten uykular gider.premses sendromuna girmek istemişsiniz ama destek gelmemiş ailedenHer gün uykudan uyandırılıp tekrar uykuya dalmaya çalıştığınızı, ama bunun saatlerinizi aldığını, hele lohusa bir kadınken bunu yaptığınızı hayal edebilir misiniz lütfen? Gerçekten gereksiz bir saptamada bulunmuşsunuz. Çocuk yapınca bir insan kocadan neden soğusun? Tam tersi ben daha da kenetlenme taraftarıyım çünkü çekirdek bir aile oluyorsun artık. Keşke iğnelemek yerine anlamaya çalışsanız biraz.
Ben o dönemde her şey çok normal sanıyordum. Ama şu an düşünüyorum ki baya kötü zamanlar geçirmiştim. Herkeste değişiyormuş. çocuğunu kabullenemeyen bile oluyor Allah korusun.bebek de bir sorun yoksa ben bu lohusalığın abartıldığını düşünüyorum1 haftada toparlanıyorsun 1 ay da ağır iş yapmazsın kadın tutarsın olur biter haftada bir.ömrümde çocuk görmeyen yakından ben bile baktım.uykudan uyanıyormusunuz da bla bla.bebekliyken zaten uykular gider.premses sendromuna girmek istemişsiniz ama destek gelmemiş aileden
1000 insan da 1 kişi belki çocuğunu kabullenemeyen.hamilelik de riskli değilse o kadar zor geçmez.bir hastalık vs yoksa.kadınlar olarak hayatımız boyunca değer görmeliyiz.sadece hamilelik de görmedğimiz ilginin acısını çıkarmaya çalışmamalıyız.Ben o dönemde her şey çok normal sanıyordum. Ama şu an düşünüyorum ki baya kötü zamanlar geçirmiştim. Herkeste değişiyormuş. çocuğunu kabullenemeyen bile oluyor Allah korusun.
Valla ben de öyle derdim. Eşim şöyle olsa anında biter böyle olsa keserim falan. Olayın içinde olunca kolay olmuyor. Benim de kırmızı çizgim hijyen olayı. Ama gel gör ki çözüm bulmak istiyorsunMesela kişisel hijyen olayı benim kırmızı çizgim. Çok ciddiyim dişini fırçalamayan, uyarmama rağmen fırçalamayan adamla evli kalmam. Aşkından ölsem tolere edebileceğim bişey değil. Ama ne bileyim gece gürültü yapmış, çorabını yere atmış, anahtar almayıp kapıyı çalmış falan görmezden gelebileceğim şeyler. Ben de dağınığım mesela, üşengeç ve ağır hareket eden insanım, ev konusunda çok temiz titiz değilim. Bunlar da kocamı rahatsız ediyor ama görmezden gelebiliyor. Ama buram buram ter koksam onun kırmızı çizgisine basmış olurdum, o da benimle evli kalmazdı muhtemelen.
Yani tolere edilebilecek şeyler var, edilemeyecek şeyler var. Konu sahibi tolere edip edemeyeceğine karar vermeli ona göre aksiyon almalı sonuç olarak.
Benimki erken doğum ve hastanede yattı 10 gün. Çok zordu benim için .1000 insan da 1 kişi belki çocuğunu kabullenemeyen.hamilelik de riskli değilse o kadar zor geçmez.bir hastalık vs yoksa.kadınlar olarak hayatımız boyunca değer görmeliyiz.sadece hamilelik de görmedğimiz ilginin acısını çıkarmaya çalışmamalıyız.
o zaman başka işte.çok geçmiş olsun.ben genel olarak yazdım size özel değil.hamileliği lohusalığı aşırı abartanlar içinBenimki erken doğum ve hastanede yattı 10 gün. Çok zordu benim için .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?