- 25 Ocak 2011
- 327
- 21
-
- Konu Sahibi poyrazmurat
arkadaşlar benimde bir derdim var nolur bi yol gösterin. ben 2,5 senelik evliyim henüz çocuğum yok. bundan bir hafta önce eşime 300 tl vermiştim kredi kartının son 300 tl borcu kalmıştı onu kapatsın kartı da iptal etsin diye. bizde 2 tane kart var ve birini kapatalım dedik. fakat o parayı yatırmış kartı kapatmamış. neden diye sordum açık kalsın ne olacak dedi. suratından da bişey olduğunu anladım biraz üstüne gidince herşeyi itiraf etti. kredi kartının 2000 tl borcu varmış aslında. sadece o olsa yine iyi. 3 bankadan ayrı ayrı toplam 10,000 tl kredi çekmiş. diğer kartında 3,000 tl borcu vardı ondan haberim vardı zaten ama sonuç olarak toplam bi 15,000 tl borç var şuanda ve ben napabilirim bilemiyorum. at yarışı oynamış kredi kartlarından çekmiş kartları kapamak için kredi çekmiş kredi taksitlerini ödemek için tekrar kartlardan çekmiş ve böyle böyle batmış. bir kredinin 6 ayını ödemiş birinin 12 ayını ödemiş birinide yeni çekmiş daha. yani nerdeyse 1,5 sene ayakta uyutmuş beni. beni en çok üzen de bu zaten. kiradayız özel sektörde çalışıyoruz 2 maaş toplam 2200 tl gelirimiz var. bunların dışında başka herhangi bir borcumuz yok. dün 4 tane banka gezdim 15,000 tl çekip bi yere borçlanalım dedim. bütün kredi kartlarıda dahil hepsini kapatamak istedim ama maaşım asgari ücretten gözüktüğü için çıkmıyor. eşiminde üstünde 3 kredi var diye o da alamıyor. benim ailemin durumu kendilerine kadar. olsa da onlardan isteyemem. bi daha onu hiç affetmezler. eşimin ailesinde de yok. dedesi zengin ama onada annesi söyledi onun da umurunda değil. eski konularımda yazmıştım dedesinin mütehaite verilecek yerleri var ama bir türlü veremiyorlar. zaten adam benim eşimin kumar borcunu ödemek zorunda değilki haklı olarak. napacağımı şaşırdım gerçekten bir haftadır hiçbirşeyden zevk alamıyorum ne olur yardım edin kızlar.
Mevcut kredilerinizi ödemeye devam edin eğer zorlanmıyorsanız, öbür türlü yeniden kredi cekeceksiniz bugüne kadar ödedikleriniz havaya gidecek.
sen o borcu kapatınca eşinin akıllanacak mı sanıyorsun. kumar alışkanlıktır pis bır alışkanlık. çok uzuldum arkadaşım. senın rızkını aienızın rızkını kumar oynayarak harcamış bu adam. bugun kapatırsan yarın gene yapar
ne demelı bılmıyorum açıkcası
canım kredi çekme artık olan olmuş .Elinize para geçtikçe kartlara yatırmaya çalışın .Krediye ne kadar para verecektin aylık diyelim 1500 tl ...(kafanızdaki miktarı bilemem).
bu 1500 tl Yİ DAĞIT kredi kartlarına ..yavaş yavaş biter .
diğer arkadaşların dediği gibi kumar kötü bir alışkanlık bundan vaz geçmeli.eşinle aranızdaki ilşkiyi bilemem ama mümkünse maaşını alınca kendine küçük bir miktar harçlık ayırıp geri kalanını sana versin yatır sende bankalara .eşin eline para geçtikçe at yarışlarına gidebilir.Kumar insanı çeker çünkü.
Dikkat et....
zor bir durum.öncelikle eşine iyi bir ders lazım.hesapları ayarlayamasa falan borçlansanız neyse.kumar oynamış.çalışan bir bayan ne zorluklarla çalışıyor o paraları havaya atsın diye mi çalıştın.bence burnundan getir.yaptıklarına pişman et,çok sinirlendim gerçekten.ayrıca anne babasına da tepkini belli et.onların ne suçu var deme.oğulları böyle yaptıysa sorumluluk alsınlar.bir tek sen yüklenmek zorunda değilsin.onlarla beraber hareket et.ne yapalım nasıl çözelim şeklinde konuş.sıkıntısını ben çekmek zorunda değilim lütfen birşeyler yapın gibisinden birşeyler söyle.kredi çekilecekse onlar da çeksin bir zahmet.üste çık biraz.korksun biraz eşin yoksa akıllanmaz canım. ailesi de ceremesini çekerse azıcık oğullarını frenlemeye çalışırlar
tıpkısını yasamıs biri olarak,sakın ha sakın bu adam düzelmedikçe çocuk yapma derim ben.Dikkatli ol...
Allah yardmcınız olsun malesef yardım edebılecek bısey bulamıyorum
yasadıgınız hayal kırıklıgı tarıfsız olsa gerek
15 bın
ortada hıcbısey yok kocasınıza afferim diyorum
arkadaşlar benimde bir derdim var nolur bi yol gösterin. ben 2,5 senelik evliyim henüz çocuğum yok. bundan bir hafta önce eşime 300 tl vermiştim kredi kartının son 300 tl borcu kalmıştı onu kapatsın kartı da iptal etsin diye. bizde 2 tane kart var ve birini kapatalım dedik. fakat o parayı yatırmış kartı kapatmamış. neden diye sordum açık kalsın ne olacak dedi. suratından da bişey olduğunu anladım biraz üstüne gidince herşeyi itiraf etti. kredi kartının 2000 tl borcu varmış aslında. sadece o olsa yine iyi. 3 bankadan ayrı ayrı toplam 10,000 tl kredi çekmiş. diğer kartında 3,000 tl borcu vardı ondan haberim vardı zaten ama sonuç olarak toplam bi 15,000 tl borç var şuanda ve ben napabilirim bilemiyorum. at yarışı oynamış kredi kartlarından çekmiş kartları kapamak için kredi çekmiş kredi taksitlerini ödemek için tekrar kartlardan çekmiş ve böyle böyle batmış. bir kredinin 6 ayını ödemiş birinin 12 ayını ödemiş birinide yeni çekmiş daha. yani nerdeyse 1,5 sene ayakta uyutmuş beni. beni en çok üzen de bu zaten. kiradayız özel sektörde çalışıyoruz 2 maaş toplam 2200 tl gelirimiz var. bunların dışında başka herhangi bir borcumuz yok. dün 4 tane banka gezdim 15,000 tl çekip bi yere borçlanalım dedim. bütün kredi kartlarıda dahil hepsini kapatamak istedim ama maaşım asgari ücretten gözüktüğü için çıkmıyor. eşiminde üstünde 3 kredi var diye o da alamıyor. benim ailemin durumu kendilerine kadar. olsa da onlardan isteyemem. bi daha onu hiç affetmezler. eşimin ailesinde de yok. dedesi zengin ama onada annesi söyledi onun da umurunda değil. eski konularımda yazmıştım dedesinin mütehaite verilecek yerleri var ama bir türlü veremiyorlar. zaten adam benim eşimin kumar borcunu ödemek zorunda değilki haklı olarak. napacağımı şaşırdım gerçekten bir haftadır hiçbirşeyden zevk alamıyorum ne olur yardım edin kızlar.
en çok ta ona içim yanıyo ya zaten ortada ne ev ne araba var havaya borç öde dur. bende her ay kendimi kasıyorum bir yerlerden kısayım kenara para atayım diye adamın yaptığına bak. öyle sinirliyimki ona bir türlü içim soğumuyo.
kelin merhemi olsa... bnm eşiminde borçları bitmedi bitmicek... (alkol problemimiz var) evleneli 3,5 sene oldu ve evliliğim süresince hep çalıştım.. bu dönemde 3 tane kefillikten icra ödedim. bütün takılarım, kenardaki azıcık birikmişim ve tabi ki 3,5 yıllık alnımın teri... ama her 2 cihanda da hakkımı helal etmiyorum. Allah Razı gelmesin. bizim sonumuz yakındır.... Allah (cc) size ve bütün borçlulara yardım etsin inş...
of canım ne diyebilirimki kelimeler yetersiz kalıyo. hayır madem kötü alışkanlıkların var ne diye evleniyorsun. çok kızıyorum böylelerine başta eşim de dahil olmak üzere. Allah senin de yardımcın olsun cnm hepimizin inş. hakkımızda hayırlısı neyse o olsun ne diyebilirmki başka