- 21 Haziran 2015
- 4.406
- 7.029
konuşmazsa konuşmasın. çok meraklılar ailelerine para yedirmeye bunlar. asla izin verme. ha para vermeye devam ederse sen daha fazlasını ailene yolla. biraz da onun sinirleri bozulsuncnm kartım bende öyle zorla paramı almaz ama beş karış suratla benle konuşmaz burnumdan getırır
çok haklısın cnm aynen öyleeşim ban adyokı sen benim maaşım karışamazsın abime verebilirm dyor kusura bakma ama böylede evlilik olmuyor. evliysek ikimizde maaşımızın hesabını vermeliyiz. o böyle dyınce bende ozman evine adam akıllı bak paran kalırsa ister abıne ver ister babana ister kendin ye dyorum. benim onun maaşına karışmaya hakkım yoksa, eşek gbi çalışıpta evin giderlerine ortak olmakta enayilik olur ama
canım sen çocuğun adına altın alıcam de.Yarın birgün lazım olabilir diye felan de.Yahu ne kadar aldığını nerden bilecek sonuçta senin adına ziraate yada ptt ye yatıracaklar.ozman var ya kıskanç para göz bencil fesat bi insan olurum eşim burnumdan getirir kuzum
abiisyle ortak ev yaptık krediyi biz fazla ödüyoruz.. babasının giderlerini biz karşılıyoruz. ortak borçlar var abisi kim ne borç var bilmez eşim öder. abisi eşya alır biz borç öderiz. ve ben cebimde 10 lırayla gezerim eşim sıkışmasın dye sonra ay sonu para bter harcamadık bsey yapmadık nasıl bttı derim hesapmı souyosun paranımı kıskanıyosun dye aazarlanır aglatılırım. smdi söyle sen olsan napardın
siz verin ozman ama hamile halimle çalışıp eşimin ailesine destek olup kendim 10 lıra paryla kalmaya hiiiç niyetim yok. bende çok zengin deilim hatta standartların altındayım emin olun hamileyim 3 pantolonum uc gömleğim var ve memurum alamıyorum para btıyor nden eşim yne abisinin borcnu ödemiş bir tane ayakkabım varbnce doğru duzgun okumadan yorum yapmayın derimm
cnm ben sgk lı deilim emekli sandığına bağlıyım çalıştığım yer ödücek maaşımı. çalıştıgım yerin mali müşaviride eşim :)) bordroyu kendi hazırlıyocanım sen çocuğun adına altın alıcam de.Yarın birgün lazım olabilir diye felan de.Yahu ne kadar aldığını nerden bilecek sonuçta senin adına ziraate yada ptt ye yatıracaklar.
Dogru duzgun okuyorum dabnce doğru duzgun okumadan yorum yapmayın derimm
dıhandımmmmmcnm ben sgk lı deilim emekli sandığına bağlıyım çalıştığım yer ödücek maaşımı. çalıştıgım yerin mali müşaviride eşim :)) bordroyu kendi hazırlıyo
cnm eltim ve eşi maaşarını aldıkları gün btırırler mesela şuan ödenmesi gereken bur dunya borc var eşimin abisi 500 lira ikramıye almış gdp kendilerine bır suru kıyafet almışlar. babasına laf edemem ona dha ben kendımde alırım. abisi babasını bıle düsünmez.. biz ortak ev için 3000 tl paraya skıştık borç aradık aaa bi baktık abisinde varmış koltuk alacakmış. sankı ev sadece bizim biz başkasından borc ararken abısı cıkarıp vermedi bunlar benım zoruma gdyor. konu para deil artk okadar sömürüldükki canım 1 liramız ble onlara gtsin istemıyorum.. onlar hergun istediklerini yer içerken ben hamile oldgum halde yiyip içemıyorum borçlarımız var dye konu bu yan paranın lafı olmaz asla konu enayi yeirne konmakŞimdi şöyle söyliyim, benim aile olmak ve kardeş olmak kavramım biraz farklıdır. Örneğin, benim şuan maddi olarak durumum iyi, eşimle birlikte avukatlık yapıyoruz. Benim felsefem "aile demek yan yana olmak demektir" ve "eğer bende varsa anneme-babama-kardeşime vermek zorundayımdır"...
Ve siz, ortak ev yaptırmaya başlamadan önce daha fazla ödeyeceğinizi bilerek mi girdiniz bu işe? Babanın giderlerini neden siz karşılıyorsunuz? Maaşı vs yok mu? Abinin aldığı eşyaların borçlarını neden siz ödüyorsunuz? Ortak borçlar ne?
Daha baştan fazla ödeyeceğinizi bilerek bu işe girdiyseniz şuan şikayet etmeye hakkınız yok. Eğer babanın geliri yoksa, evlat olarak eşiniz görevini yapmak zorunda. Fakat abi ile ilgili kısmı anlamadım. Çünkü benim yardım etmek zorundadır ,felsefem sadece zorunlu hallerdir. Ben giderim kız kardeşime son model cep telefonu alırım buna kimse laf edemez, ama o parası yetmediği halde telefon alıp borcu bana ödetmeye kalkarsa bu 1 kere olur 2. olmaz. İhtiyacı olma durumuyla- sorumsuzluk durumu farklı. Ve sanırım sizin bahsettiğiniz durum sorumsuzluk haline giriyor. Bu durumda da şunu söyleyebilirim "siz kimsenin sorumsuzca yaptığı harcamaların bedelini ödemek zorunda değilsiniz"...Kartınızı alın ve maaşınızı eşinize vermeyin.
ama işte ben baskın karakterı deilim eşim sen benle evlendın ben veririm sen veremezsin dyor. çocuga oda yapmak ıstedım maaşımı oraya verdim ama artk yapmaya mecbur oldgum bsey yok vermıcem eşime o kesin ama bna yne kavga cıkartıp huzur bozcak ben maaşımı ona verp absine yedirmesine göz yummak ıstemyorum eşimlede çözemıorum ikimiizn maaşıda eve gitsin kazandgımız cok deil kendı borclarımızda var.Dogru duzgun okuyorum da
Sen onerilere acik degilsin
Esin baskalarina para veriyorsa sen de kendi ailene ver
Birsuru yapabilecegin sey var sen yapmiyorsun
Erkek sirf evlendi diye maasini ev ihtiyaclarina gomsun ama senin maasin sana mi kalsin?
Ben sana sordum sen maasinla napiyorsun ya da naapmayi planliyorsun diye cevap vermedin
Bana de ki evin faturasi kredisi ihtiyaclari duruyor ama esim disari para veriyor aciz evde desen haklisin derim ama su an haksizsin
Sana maasini esine ver sen 20 liraya muhtac ol da demiyorum, paran senin cebinde dursun, esin de istedigi kadar surat yapsin onemli degil
ama yok cnm ben maaşımdan abime veririm dyosa parası btıncde benden para istemesin.ama işte ben baskın karakterı deilim eşim sen benle evlendın ben veririm sen veremezsin dyor. çocuga oda yapmak ıstedım maaşımı oraya verdim ama artk yapmaya mecbur oldgum bsey yok vermıcem eşime o kesin ama bna yne kavga cıkartıp huzur bozcak ben maaşımı ona verp absine yedirmesine göz yummak ıstemyorum eşimlede çözemıorum ikimiizn maaşıda eve gitsin kazandgımız cok deil kendı borclarımızda var.
Diyorum ya verme parani kocanasiz verin ozman ama hamile halimle çalışıp eşimin ailesine destek olup kendim 10 lıra paryla kalmaya hiiiç niyetim yok. bende çok zengin deilim hatta standartların altındayım emin olun hamileyim 3 pantolonum uc gömleğim var ve memurum alamıyorum para btıyor nden eşim yne abisinin borcnu ödemiş bir tane ayakkabım var
kız evime çocuguma gder zaten ben oyle masrfalı kadın deilim kendime harcıyamam ama ben yönetim nereye gttığını blımDiyorum ya verme parani kocana
Koy cebine ama evine de harca
Esin tek basina yasamiyor o evde sen de yasiyorsun
Ortaya para koyun oradan herseyinizi de karsilayin
Kalan para olursa da herkes cani ne istiyorsa onu yapsin
Verme parani istedigi kadar kavga etsin esin hic tinlama, cebinde 20 lirayla gezecegine kavga et daha iyiama işte ben baskın karakterı deilim eşim sen benle evlendın ben veririm sen veremezsin dyor. çocuga oda yapmak ıstedım maaşımı oraya verdim ama artk yapmaya mecbur oldgum bsey yok vermıcem eşime o kesin ama bna yne kavga cıkartıp huzur bozcak ben maaşımı ona verp absine yedirmesine göz yummak ıstemyorum eşimlede çözemıorum ikimiizn maaşıda eve gitsin kazandgımız cok deil kendı borclarımızda var.
eşim 1.900 alıyor 650 kredi toplam 200 kdarda faturalar desek okadar cnm işte. bende 1300 alıyorum. evet ben maaşımı eşime veriirm yani ödemeleri yapr ne alcaksak ama ıkı aydır anlamadığım şekilde para btıyor hesabım tutmuyor. eşimede sorunca sinirleniyor. bnde abisine verdğinden şüphelenıyorum yalan söylemez bu ay herseyı hesapladım 75 tl eksik çıktı sonuç abisi için harcamışşşş abisi ona vereckmişşşş hahhayyyt ne zman vericekse... sen abimle hesabıma karışma dyor.
E tabii sen yonetkız evime çocuguma gder zaten ben oyle masrfalı kadın deilim kendime harcıyamam ama ben yönetim nereye gttığını blım
cnm dha herzman eşim abisine destek olmuş abisinden zırnık yok eşime eşim biz çok yoklukta buyuduk abim hala tek maaşla zor gecnıyo bız ıkı maaşla dha iyi gecnıyoz dye vicdan yapıyor eltıme iş bulduk çocugunu bırakıp çalışamazmış. ben anne olucam ben 2 aylıkken bırakıp gelcem ama nden dha iyi gecnmek için. e biz onlara destek olursak ben 10 lırayla kalırsm nye çalışımkıo kadar farkindaysa geriside gelir canim
bide abisinin ustunde emegi falan varmiymis herhangi bi sekilde
biz ortak is yeri açtik neler oldu nelerr, esim bi daha babamla bile ortak is yapmam diyor :) tovbe etti
bekarken 3-4 yil evinde kalmis çalismamis , abvisinden harçlik almis falan vijdan yapiyordu halada oyle
abisinin bi sozune bakar para vermesi ama Allahi var borç diye alinca geri veriyo adamda baska sekilde eli cebimizde :)) ortak is yuzunden
dugunumuz vaska sehirdeydi
esim takilarini para olanlarini abisine verdi yol masrafi vs diye
ne bilem iste bastan nasilsa oyle gidiyor zamanla biraz duzelsede insan stresden kafayi yiyor
çok takmamaya çalis sen yinede
çalistigini yedirme kayinina oda ne hali varsa gorsun
aslinda o abisine verip parasiz kalinca senden alinca yine sen yedirmis oluyorsun ama bi çozumude yok bu isin
zaman ve sabir ..
yaaa lütfen konuyu duzgun okuyup yorum yapın konu sadece 75 tl deil..........75TL için birbirinizi üzmeyin yahuu.. Değer mi?
Senin kardeşin istese düşünür müsün bunu?
Biz de para herkesin kendindedir. Birikim ise ortaktır. 50, 100 liranın hesabını yapmak ayıptır bence...
Sen beni dinle kasa mantigi cok guzeldarkmore eşimin mantığı bu ben parayı eline sayıyım ondan harclık ıstyım. vede baska hesap sormım oda rahat rahat borçları odesin. abisi eşyasını alsın dha 2 yıllık olan eşyalarını değiştrsin... biz de abim böyle laftan anlamaz olsun biz ödeyelım Allah görür sevap olur modunda borc odeyelım varmı böyle bsey