eşim,ben ve her ay kavga sebebi maaş

E tabii sen yonet
Calisan kadinsin maasini mi yonetemicen
Esine soyle restini cek
Srnin abinin paraya ihtiyaci var madem benim de anamin ihtiyaci var ben de ona vericem de az da o uyuz olsun
işte kocaman kavga ckıyo ben çok mutsuz oluyorum ozmanda

Sen beni dinle kasa mantigi cok guzel
Nereye ne harcandi yazarsiniz da
Boylece esin senden gizli bisey veremez abisine
Yok ille vericem diyorsa da sen de annene verirsin odesirsiniz
verdiğini nerden bılcem kuzum markette harcadım yol masrfım öğle yemegım der gecerse

benim maaşıma ben benim dyemiyorum. ama onun maaşın ao benim akrışma dyor neymiş o erkekmiş ooo fne cahil kafalı yaaaaaa bi 100 yıl öncesine gitsinnnnn

canım benim öpüyorum seni çok
içini ferah tut herşey güzel olacak inşallah :)

eşine gelince söylediğin cümlede bir yanlışlık yok
çalışıyorken gıdım gıdım harçlık almak kimsenin hoşuna gitmez
birde acaba abisine veriyormu düşüncesi olduğu için sende haliyle bende kalsın diyorsun

sen hamile halinle çalışıp destek oluyorsun takdir etmesi lazım

eşinin gurur yapmasına gerek yok
evin hesabı erkekte durursa sadece kendisi çalışıp geçindirsin o halde :)

şöyle bi anlaşma yapabilirsiniz belki; elimin altında bir miktarda olsa para olduğunda çalışmaya daha bi hevesleniyorum daha çok birikmesi için harcamalara dikkat edeceğimi düşünüyorum maaşımın bir kısmı (misal 2bin alıyorsan en azından yarısı) bende durabilir diyerek yumuşak bir ifade ile konuyu tatlıya bağlayabilirsin belki :)

yaaa lütfen konuyu duzgun okuyup yorum yapın konu sadece 75 tl deil..........

Sizin yazdıklarınıza istinaden yazdım, küçük hesap yapan insanları anlayamam. Bu kadar takıyorsanız, paranızı vermeyin yani, zorla alacak değil.

Ayrıca 75 diye siz yazmışsınız düzgün okuyup okumamakla ne alakası var şimdi?

verdiğini nerden bılcem kuzum markette harcadım yol masrfım öğle yemegım der gecerse
Yol masrafi ne tutar yaklasik zaten meblag belli olur
Oglen yemegi de oyle
Ha ogle yemegi yemez , yol parasi vermez yururse de o parayi verirse hic durmasin versin kendisi de ac kalsin yolu yuruyerek gitsin sorun degil
Hemen anlarsin ki yalan soyledigini
Benim evimden avm taksi 10 lira yaziyor ornegin, esime desem ki 20 lira yazdi inanir mi sence? O hesap yani

1300 alıyorum kuzum zaten yarısından çogu bebek ııcın gdyor kalanıda eşim param bttı dyıp alıyor. kuzmm bende optum senı çoook yaaa neolucak boyle bu iş

benim maaşıma ben benim dyemiyorum. ama onun maaşın ao benim akrışma dyor neymiş o erkekmiş ooo fne cahil kafalı yaaaaaa bi 100 yıl öncesine gitsinnnnn
Zamanla alisir
Alisamazsa da gitsin abisiyle otursun oyle koca lazim degil kimseye sana da lazim olmaz kafani yorma bebise zarar

Hanimefendi, annen baban seni buyutmus beslemis, yetistirmis okutmus is guc sahibi etmis dimi ? Sonra evlendirmis dugununu yapmis. Kendi emeklerine, okul yillarinda cektigin sikintilara, is yerinde is hayatinda cektigin sikintilara saygin yoksa bari anne babanin emeklerine saygin olsun ki o maasi o kendini sizden ustun kilan sirf erkek oldugu icin kendini daha zeki daha ustun daha bir halt sanan kocanizin orumcekli beyni ve geri kalmis kafa yapisiyla elinizden almasina izin vermeyin.
Bana biri anlatsin bir kadin 25-26 yasina kadar okuyup meslek sahibi olup evlenip evi cekip cevirip klasik kanepe-kumanda-cay tarzi bir tur erkegini adam etmeye calisip, is yerinde benzer hemcinslerinin bin turlu kahrini cekip eve maddi manevi her turlu katki yapip birde bunca emeginin karsiligi aldigi kendi bileginin hakki maasinin neden 3-5 yil once hayatinda olmayan bir erkegin kontrolune birakir ? Biri bana bunu anlatsin ?
Akil alir gibi degil su lafa bakin
``bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi``

Bunu diyen adam sen kimsin ? derim ben. Sen benim kazandigim parayla hesap oduyunce erkek mi olmus oluyorsun derim ben o erkek musveddesine.

Hanimefendi Allah bu donemde kimseyi kimseye muhtac etmesin heleki sizin gibi hem maasi olup hem kocasina muhtac gibi yasayan kadinlara cok kiziyorum. Ne demek ya 20-30 harclik aliyorum. Bu adam ne hakla sizin maasinizi ipotek altina alip birde oksuz cocuk doyurur gibi evi ayri yolu ayri abisine sizin emeginizi verebiliyor.

Para icin size kusecekse kussun, siz degil asil o hamile haliyle karimi kirmayayim demesi lazim azicik adamsa.
Derhal maasinizin kontolunu elinize aliyorsunuz, bankaniza gidip ortak bir hesao actiriyorsunuz o hesaba bagli iki de banka karti, bundan sonra evin harcamalari ordan yapiliyor market faturalar aksam gezmeleri yemekler cafeler . Ayri oldugunuzda da eve alisveri gerekirse herkes o karttan cekip harciyor bitti.
Evin ortak bir kesesi olmazsa boyle sen harcadin ben harcadim kalmaz. Evin aylik giderlerini hesaplayin ona gore ortak havuzunuza belli miktar para koyun bence. Madem esinizin maasi kredi borclarina gidiyor sizde ev harcamalarinda kalan paranizi biriktirin maas hesabinizda.
Bu kadar zormu ya ortak hesap acmayi dusunmek ben anlamiyorum.

inanmasam neolucak hesap veremeye calısmazkı çnku o küsünce ben dayanamayıp barısmak ıstyorum bn çok safım yaa güçlü duramıyom hiç

Eşin bu konuda uzlaşmayıp arıza çıkarıyorsa bil ki senden gizli harcama yapıyor. Yani şüphelerinde haklısın.
Ben sabahtan akşama kadar çalışacağım eşim gelip elimden aldığı gibi, rızam dışında başkasını besleyecek he? Valla bir cinnet çözer bu işi.
Vermiyorum diyeceksin atacaksın kendi şahsi hesabına. Bir de bebek bekliyormuşsun. Bizim de masrafımız olacak diyeceksin. Madem her ay kavga oluyor. Yine olsun ama bu sefer sen diret.

keske senin kadar dik durablsem ama saf kaldım sanırım sessiz kaldım hep sustum. benim maaşımın tamamı asla bana gtmy-ıyor mesela ankastre aldık besik aldık oda takımı aldık bunlara gdyor yani yalnış anlaşılmim benim maaşım bende dursun sadece kendim harcıyım dye dusuncem yok. sadece ya ortak bıyerde para durucak yada herkesin kendinde durucak düşüncem bu.. eşimde herseyde akllı mantıklı iken bu konuda cahilce işine geldiği gbi davranmasına beni üzmesine dayanamıyorum. mesela dyorımkı kendime şunu almak istyorum almak ısetdgım şeyde 50 tl yı gecmez hemen bna heeee alırsın hııı alırsın ya nye alamıyorummmkardeşim kendım kazandgım oarayla alamıyosam eger calısmasaydım vay halime ben kr koklatmıcaktı dyorum

inanmasam neolucak hesap veremeye calısmazkı çnku o küsünce ben dayanamayıp barısmak ıstyorum bn çok safım yaa güçlü duramıyom hiç
Iste asıl hatan bu canim esin nasil olsa paşa paşa barisacak diye düşünüyor.....dik dur barışmak için esin gelsin sana. ...
Bizde de aynı eşim kardeşine gizlice veriyor kaynimda eltime pırlanta diziyoryeter artık resti çektim benim ve çocuğumun hakkı haram olsun gizlice verirsen dedim...
Bundan sonra verirsede vicdanıyla bıraktım kendini.....

Ben şuan çalışmıyorum ama bugüne kadar eşim kimseden 5 kuruş istemedi istetmem de. Başkasından borç para alma noktasına gelmişsek kalkar çalışırım.hele hele hamile kadın kalkıcak çalışıcak benim yüzüm olmaz para almaya. eşin de abisi de eltin de bir tuhaf.

Bi de seni mağdur etmiyor ya ne karışıyosun diyenler olmuş. Karışır tabi kadın millet fosur fosur sıcak yatağında uyurken hamile haliyle kallkıp sabahın köründe işe gidiyor. Karda kışta sabahın körü işe gitmek kolay mı ? Eşi sağa sola dağıtsın diye mi gidiyor. bu kadın çalışmasa kocası sağa sola dağıtacak parayı bulabilir mi bakalım.Bu sebeple bal gibi de karışıcak. Valla paranı ayır, ya da paraları toplayın giderleri düşün harçlık ayırın kalanı da birikim olarak bankaya atın.

Burdaki problem de 75 TL değil eşin mentalitesi bence. sürekli vermesi.

Son düzenleme:
1300 alıyorum kuzum zaten yarısından çogu bebek ııcın gdyor kalanıda eşim param bttı dyıp alıyor. kuzmm bende optum senı çoook yaaa neolucak boyle bu iş

biraz özel olacak ama doğum için birikiminiz varmı?

yoksa eğer bunun için birikim yapalım belki bir süre çalışamam allah korusun acil şeyler için kullanacağımız bişey olur diyebilirsin belki

Esasen çözüm bellî Amerika'yı yeniden keşfe gerek yok

Geliriniz sabit ki bu sizin pencereden iyi en azından ne alıyor biliyorsun

Sabit gideri de toplayın market vs ortalama sınır koyun atıyorum 300-500
Harcamanıza göre yaklaşık

Sonra gelir ve giderleri oransal olarak bölüşün oransal ki olunca da az maaşınızdan çok gitmez kalanından nir miktar da tasarruf ayrım geri kalanını harcayın kendiniz oldu bitti

ben evlilikte maaşların ayrı ayrı harcanmasına karşıyım. ama tek elde de toplanmasın. herkes maaşını getirsin ortaya ödemeler yapılsın kalan birikime gidecekse birikime ayrılsın o kadar ayrılamıyorsa yarıya bölünüp herkes harçlığını alsın.
kimse de kimseden harçlık istemesin.
böyle olursa eşin kendi şahsi harçlığından istediğine harcayabilir. ister abisine verir ister çöpe atar.
ama tek onun elinde olur da sen ondan harçlık alırsan o zaman senin çalışıyor olmanın bi manası kalmıyor.
biz şahsen eşimle öyle yapıyoruz. ve bugüne kadar hiç sorun yaşamadık.
bence eşini buna ikna etmeye bak.
kendi paramı alırım dersen o da kendi parasına kendi param der işin içinden çıkamazsınız. ne doğru düzgün harcama olur ne birikim..

Bence paranızı kendiniz yönetin .Ben çalışsam asla eşime paramı vermem .Niye ondan isteyecekmişim ki ,hele hamile halimle çalışıyorsam .
Bir iki surat asar,sonra alışır .
Tamam evin kirası,faturası,krediler vs. ortak ödenir .Mutfak masrafı da öyle .
Ama eksik hesap çıktığında tabi ki eşinize soracaksınız,eşiniz de hesap vermek zorunda madem parayı o yönetiyor .
Ama hem para onda,hem hesap vermiyor,böyle de olmaz ki

Ya bakin benim size dedigim seyde zaten herkesin maasi kendine modeli degil. Ortak hesap actiktan sonra evin tum giderlerini oradan alacaksiniz, kredi,fatura,alisveris,tatil,mobilya herneyse.
Herkes aylik belli bir miktar koyacak oraya bunu hesaplayip bulabilirsiniz, diger olagaustu buyuk harcamalari sonra dusunursunuz. Sonra illa ki birikim de yapmak isteyecekseniz herkes kalan maasindan ortak birikim hesabina belli bir miktar (anlastiginiz bir miktar) para atacak burda geriye kalanda herkesin ozel harcligi olacak bitti yani bunda anlasilmayack birsey yok ki.
Evinizin bir ortak birikim hesabi bir tanede ortak harcama hesabi olacak, ve her ay ikisinede para atacaksiniz ordan harcayip oraya birikim yapacaksiniz.

birikim mecbur olucak 10000 tl borcumuz var ister kendi maaşım ortak koyamam desin evi idare etsin borcu ödesin.isterse benimle uzlaşsın ortak koyalım benimki biriksin hiç ellenemsin onun kını harcayalım hangisi işine gelirse o mecbur kabul etmesi lazım çunku borclu bana gelmıcek yda evi idare etmekle hukumlu ben deilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…