kızlar sizlere birşey soracağım. biz eşimle ikimiz çalışıyorz. eşimin maaşı kredi ev masrafları v.s. gidyor ama üstüne parası kalıyor... benim maaşımsa mesela eve ekstra bişey alıncaksa ona gider. şimdilik bbek odası bebek kıyafetleri yani bebeğe gdyor. ve ben eşimden 20 lia 30 lira harclık alıyorum. alışverişlerdede eşim yanımda olduğu için o ödemeyi yapıyor..
ama ben eşime para ne cabuk bttı dediğimde kızıyor hesap soruyorum dye. tabi bende abisine verdiği olduğu genelde.. yine onamı veriyor dye sorma gereği duyuyorum(abisinin durumu iyi.. sadece biz iki kişi çalıştığımız için haliyle bizim dha iyi.. eşimde kendince vicdan yapıyor) .
geçen gün eşime dedimki artık maaşımı kendim yönetmek istyorum dedim. bende dursun diğer türlü senden 20,30 lira isteyrek çalışmanın anlamı olmuyor hevesim kaçıyor dedim. oda bana dyoki bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi. maaş günü geliyor inanın stres yaaa yine kavga çıkcak dye kızlar yoruldum kavgasız gürültüsüz bu işi nasıl çözmeliyim. hamile halimle eşimle küs olmak ıstemıyorum para mevzusu dışında hiç bi sorunumuz yok eşim tutumludur savurgan deildir. ama çok vicdanlı olduğu için iyilik yapa yapa abisi tarafından sömürülmeye başladık.
ben artık 2 yıldır sustum artık susamıyorum çünkü eltim evde yatarken ben işe geliyorum eşim abime vermiyorum artık dyo ama benim içiimdeki kurt beni yiyor o yuzden maaşımı evin butcesine katmaya
hiç niyetim yok... evin hesabı erkekte dururmuş, benden para isteyemezmiz. gereksiz bi grur yapıyo.. eşime maaşımı kendim yönetmeyi nasıl kabullendirir alıştırırım çunku şimdi nasıl alışırsa öyle gider bna akıl verin lütfen
Cok dogru soyluyosun canimAma tatlı dille ama zorla maaşının kontrolün almalısın.
En en sevmediğim şey ailenin dışında birine yardım etmek. Zor durumda olur verilir ama düzenli yardım da ne oluyormuş?
Eşim de bir iki aileme yardım edelim dedi olmaz dedim. Benim annem senelerce çalışmış didinmiş emeklilikte rahat etmek için çalışmış, şimdi evine iki emekli maaşı giriyor diye ona değil evde rahat rahat oturan kayınvalideme mi yedireceğim? O kadar iyi niyetli değilim kimse kusura bakmasın. Bu tip durumda anlamazsa eşim kısasa kısas yaparım yolladığı miktarı anneme de yollarım net.
Siz de madem öyle abinize ablanıza yardım etme kararı verin. Onunki abi de sizinki değil mi?
Herkes kendi ailesinin sorumluluğunu alacak, kendi çocuğunun masrafını karşılayacak. Sorumluluğu abisi değil artık siz ve çocuğunuz.
Ağzına sağlıkAma tatlı dille ama zorla maaşının kontrolün almalısın.
En en sevmediğim şey ailenin dışında birine yardım etmek. Zor durumda olur verilir ama düzenli yardım da ne oluyormuş?
Eşim de bir iki aileme yardım edelim dedi olmaz dedim. Benim annem senelerce çalışmış didinmiş emeklilikte rahat etmek için çalışmış, şimdi evine iki emekli maaşı giriyor diye ona değil evde rahat rahat oturan kayınvalideme mi yedireceğim? O kadar iyi niyetli değilim kimse kusura bakmasın. Bu tip durumda anlamazsa eşim kısasa kısas yaparım yolladığı miktarı anneme de yollarım net.
Siz de madem öyle abinize ablanıza yardım etme kararı verin. Onunki abi de sizinki değil mi?
Herkes kendi ailesinin sorumluluğunu alacak, kendi çocuğunun masrafını karşılayacak. Sorumluluğu abisi değil artık siz ve çocuğunuz.
zaten 20.000 tl borc var abisiyle ortak ev yaptırdık. akrabalra 20.000 borc var bize düşen 10.000 biriktirp ödememiz lazım ama hazıranda benim çif maaşlar flan ekime kadar bırıkıyo. ama ben maaşımı yönetmessem seneye maaşım baya yukselcek şimidden kendim yonetmezsem eşim parayı bayaa bol bulcak abisine verir oooofffffelinde kalan para kadar onu borca sokacaksın canım
nefes aldırmayacaksın ki başkasına el altında para vermeye fırsatı kalmasın,
tecrubeyle sabittir.
kızlar bununla ilgli bir suru konum var. ama bu sefer surat asmakla kavgayla deil başka turlu alışması gerek cuma gnu maaş gnu. napıcam ben şimdik?
evet bnu bildiğim için zaten alışması lazım işimden çıkmk istemyorum ben kac sene okudum emek verdim.. ama paramı kendım yonetmek istyorum eşimin maaşı evin masrfına kendisine herseye yetiyorSadece şunu söylüyorum.
O kartı bir kere aldiysan bir daha asla geri verme. Bu kadar.
2 ay 3 ay 4 ay geçer alışır.
Ama tekrar geri verirsen sittin sene boğaz toklugu+30 tl harclikla yaşarsın.
ben de vermem öyle am aıkı aydır benim maaşım bebege gdyor dye verdim. eğer gdicek yer yoksa vermem kartımı flan işte bu ay fazla yok vermek istemyorum ama beyefendi benimle laışverişe çıkmazmışBen eşime veriyorum kartımı ama böyle sorunlarımız yok diye veriyorum
Atm ye uğrayacaksa çeker, bana da getirir çektiğinden +kartımla beraber.
Seninki gibi eşim olsa bir saniye tutturmam maaş kartımı
Bi akıllı o mu sanıyo kendini
Hele ki bn hamile olsaydim neler yaptirirdim kocamaakızlar bununla ilgli bir suru konum var. ama bu sefer surat asmakla kavgayla deil başka turlu alışması gerek cuma gnu maaş gnu. napıcam ben şimdik?
yok kuzum benim eşim okdar nazik deil işine gelmezse küser valla hiç üzmim demez. sorun çıkarma üzülme der...Hele ki bn hamile olsaydim neler yaptirirdim kocamaa
Maasini vermk istemeseydi bile sirf bu yuzden verirdi uzmemek icin
Esiniz niye bunu ypmiyo anlamadim..
Gidecek yer olmaz mı, benimde varben de vermem öyle am aıkı aydır benim maaşım bebege gdyor dye verdim. eğer gdicek yer yoksa vermem kartımı flan işte bu ay fazla yok vermek istemyorum ama beyefendi benimle laışverişe çıkmazmış
olmaz yine ordan alsa abisine verse nerden bilcem... hesabınıda sorunca kavga ckıyorEvde kasa diye bir mantiginiz olsun
İkiniz de esit miktarlar para koyun oraya ve evin tum ihtiyaclari oradan karsilansin
Kasada para bitince yine esit miktarlari ekleyin harcamaya devam edin