eşim,ben ve her ay kavga sebebi maaş

Çok haklısın en iyisini yapmışsın eşini de kafana takma, o da alışır hiç üzerine düşme hiç bir şey olmamış gibi davran bak görürsün birikim bile yaparsın
evet cnm normalmiş gbi maaşımın hepsini karttan cekcem evde biyere koycam yanınada bi defter nereye nekdar harcanıyo yazıcam ve birikm yapıcam

borcumuz var zaten cnm 10.000 kadar o paranın birikip yerine ödenmesi lazım

Ama şöyle düşünün eşine 20 tl para verip 75 tl abiye harcanıyorsa kadın alınmaz mı yani?

Hakkaten yani, abisine 75 tl verse n'olur vermese n'olur?

Ki al bu 75 tl ile bir işini gör diye vermemiştir, öyle verilecek bir tutar değil. Ee abisi bu kadarcık para istediyse de yok veremem mi desin?

Ortak bir hesap açın herkes maaşının yarısını oraya havale etsin. Market, fatura, kredi oradan ödensin. Gerisinide herkes harcasın. Böyle bişey teklif edebilirsiniz.

Hakkaten yani, abisine 75 tl verse n'olur vermese n'olur?

Ki al bu 75 tl ile bir işini gör diye vermemiştir, öyle verilecek bir tutar değil. Ee abisi bu kadarcık para istediyse de yok veremem mi desin?
bak konu şöyle abisiyle ikisinin ortak borcu 150 tl bnun hepsini eşim ödemiş. ama her ay bu şekilde anladınmı cnm abisi hiç borcunu düşünmez borç ortak olduğu için eşim öder. sonra para biter ben btun ay cebimdeki 20 lirayla gezerim

yani konu sahibine katılmamak elde değil.
Şöyle ki; siz işe giderken 20 tl yanınızda olması olmaz.Olaki başka ihtiyaç doğdu siz iştesiniz ve para lazım ne yapacaksınız acaba?20 TL taksi parası bile olmaz acil durumlar için bence.
Yani eşiniz maaşınızı alıp 20 Tl harçlık verince utanmıyor ama alışverişte siz ödeyince mi utanıyor?

Ortak bir hesap açın herkes maaşının yarısını oraya havale etsin. Market, fatura, kredi oradan ödensin. Gerisinide herkes harcasın. Böyle bişey teklif edebilirsiniz.
öyle yine aynı yola gtcek evin giderleini bende karşılarsam ona kalcak oda rhat bol vericek abisine eminim

Ama tatlı dille ama zorla maaşının kontrolün almalısın.
En en sevmediğim şey ailenin dışında birine yardım etmek. Zor durumda olur verilir ama düzenli yardım da ne oluyormuş?
Eşim de bir iki aileme yardım edelim dedi olmaz dedim. Benim annem senelerce çalışmış didinmiş emeklilikte rahat etmek için çalışmış, şimdi evine iki emekli maaşı giriyor diye ona değil evde rahat rahat oturan kayınvalideme mi yedireceğim? O kadar iyi niyetli değilim kimse kusura bakmasın. Bu tip durumda anlamazsa eşim kısasa kısas yaparım yolladığı miktarı anneme de yollarım net.
Siz de madem öyle abinize ablanıza yardım etme kararı verin. Onunki abi de sizinki değil mi?
Herkes kendi ailesinin sorumluluğunu alacak, kendi çocuğunun masrafını karşılayacak. Sorumluluğu abisi değil artık siz ve çocuğunuz.

Sen çok fedakar davranmışsın ama iyi niyetin sömürülüyor artık çocuğun oluyor onun rızkını kimseye yedirme senden çocuğundan önemli diil kardeş.

Haklısın, sen de parasız kalıyorsan zor iş.
Zaten bu maaş kartını adama vermek gibi bir olay başlı başına hata. Çalışacak kadar ehil bir insansanız, kendi paranızın hesabını yapabilirsiniz elbet. Baştan vermeseydiniz daha kolaydı ama şimdi geri almak.
Ben ödenecek ne varsa zaten sen istemeden vericem dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…