- 31 Ekim 2018
- 5.597
- 23.747
- 268
Muhtemelen babasigil varken bu konu onlarla da konusulmus ve onlarin yaninda degil, onlar gittikten sonra konu acilmis. Hesap kitap işi de onlarla yapilmis bence.Babası ve abisi gitti sadece gorumcem kaldı,babasigil gidince ertesi gün dedi onlar varken değil
Cocuk olsa idi cocuk icin nafaka verilirdi. Anne ya da kadin calisiyorsa nafaka verilmiyor.Evlilik ömürlük bir olay. Birkaç ay mutsuzum boşanalım diyorsa kocanız evliliğin ne olduğunu pek anlayamamış demektir.
Üzgünüm ama ben böyle sorumsuz, geçici duygularla önemli kararlar alan birine güvenemezdim. Geçerli bir neden de belirtmemiş. Bence de ayrılın ama kesinlikle nafakanızı alın, arabayı vermeyin. En azından maddi olarak sorumsuzluğunun cezasını çeksin.
Büyük ihtimal başka birisiyle görüşüyor ya da özel konularda sorunları var ama bunu çözmeye çalışmak yerine hadi boşanalım diyen birisiyle geleceğiniz olmaz. Boşanın ama asla yardımcı olmayın.
Ailesi varken konu acmamis. Ailesinin gittigi ertesi gun acmis. Muhtemelen onlarin da haberi var ama biz gittikten sonra konuyu ac denmis. Cunku hesap kitap birlikte dusunulmus gibi. Gunahlarini almayim ama.Bende de bu soru işareti yarattı niye ailesi varken yani değil mi?
Her ayrilik konusmasinda genelde de karsi tarafa kusur bulamadiginda ben sana layik degilim ya da sen soyle iyisin boyle iyisin diye baslar cumle. Ama asıl ana fikir hep sondadir. Ayrilalim kisminda. Gerisi hikaye.Sorun sende değil bende gibisinden konuşmuş seninle üzgünüm ama bahane bulamamış mutsuzum diye geçiştirmiş.Üzme kendini canım böyle olması gerekiyor belkide 14 ayda mutsuzum diyorsa yıllarca nasıl mutlu edebilirsin ki
Kesinliklee katılıyorumm. Ağlayacaksan tek başına gizli ağla. Ama onun karşısında güçlü ol dik ol, ben napıyorum diye bi afallasın. Yoksa ağlayıp sızlamak neden böyle olduk demek bence hiçç olumlu etki yaratmıyor şu etapta.Konu sahibi dik dur umursamiyomus gibi davran.onsuzda mutlu olucagini görsün.yoksa iyice kalkiyor bi taraflari.yapma etme diyince iyice havalaniyorlar.
Burada bosanma bilmeyen hanimlarimiz hep soyle dusunuyor: Gitsin davayi o acsin". Isin gercegi bu degil. Dava acildiginda dilekcede gerekce sunuluyor ve karsi taraftan talepler bildiriliyor. Karsi taraf bu talepleri kabil etmez ama isin sadece bosanma kismini kabul edip kendi sartlarinda bosanmak isterse o da karsi dava acar ve o da ben de bosanmak istiyorum şu şu gerekce ile ve benim de taleplerim sunlar der. Hakim sonra taniklari dinler ve kimin daha kusurlu olduguna bakar. Evi terk etmek bu arada evlilik birlikteligini bitirmek anlamina geldigi icin kusurdur mesela eger siddet yoksa. Bunun gibi bazi kusurlu seyler vardir. Kusurlar alt alta toplanir ve kimin daha kusurlu olduguna bakilir. Sonra hakim en az kusurlu olanin taleplerine bakar. Tabi ki tum taleplerin aynisini vermiyor. Mesela sen 100 000 tl tazminat isterken hakim 20 000tl verebiliyor. O yuzden davayi o acsin demek onun taleplerini kabul etmek olabiliyor cekismeli durusmalarda. Bu durumda sizin de hak kaybina ugramamaniz icin sizin de dava acmaniz gerekiyor. Bu konuya aciklik getirmek istedim.sebebi ne olursa olsun. bu kadar kısa zamanda gemileri yaktıysa hiç üzülme hemen en hafif şekilde nasıl kurtulabilirsin onu düşün. arabanı da verme. eşyayı da verme. kendi gitsin dava açsın.
Aile doldursa bile seven ve evlilige devam etmek izteyen adam gaza gelmezdi. Bence adam ailesine bosanmak istedigini soyledi. Talep ondan geldi ailesi de muhtemelen arkandayiz dedi. Ve oturup taleplerin hesabi yapildi. Arabayi al esyayo birak borcu da yari yariya odeyin gibi hesaplar ailesiyle birlikte yapildi diye dusunuyorum ben. Cunku bosanma kararini ailesiyle konusmadan alacagini dusunmuyorum.
Durumu çok güzel anlatmışsınız aynen katılıyorumYasadiklariniza üzüldüm. Cocuk sahibi olmak karari almışken ve bunun icin cabaliyorken insanin bir anda sevgisi bitebilir mi bilemiyorum. Gercekten her şeyi bir anda hissetmeye başladıysa bunu size söylemek ve boşanma talep etmekle en doğrusunu yapmış. Başka ihtimaller de olabilir ama bunlarin üzerine düşünüp kendinizi iyice yipratmaya değmez. Yalnız şöyle bir ayrıntı var, eşiniz sizi gerçekten bir zamanlar sevdi idiyse şu an karşı cins olarak sevgisi bitse bile anladığım kadarıyla insan olarak sizi sevmeyi bırakması için bir sebep yok, sizi başta överek o da hala insan olarak sevdigini söylemiş oluyor zaten. Bir erkeğin bir geçmişi paylaşıp fedakarliklarini gordugu, onu seven iyi bir kadini 'ben artık seni sevmiyorum bosanalim' talebinin nasil yaralayacagini tahmin ederek en az hasarla bu süreci atlatması için desteklemesini beklerdim. Bu destek de kadının sonraki hayatını kolaylastirmakla olur en kolay. Eşiniz bosandiginda muhtemelen yine ailesiyle yaşayacağı için zaten eşya ihtiyacı olmayacak. En çok ihtiyaç duyacağı arabayı da zaten sizden talep etmis. Duygular da bitmisti, boşanma da sorunsuz gerceklesince bir araba sahibi olarak bekar hayatina hasarsiz dönüş yapmis olacak. Çok temiz bir kurgu. Sizse boşandiktan sonra yeni bir hayata başlamanız gerekirken hatıraların olduğu bir evde yasamayi ogrenme, eşyaları elden çıkarma, kucuk eve taşınma gibi muhtemel problemlerin içinde bulacaksiniz kendinizi. Üstelik bir kadın olarak dışarıdaki işlerinizi halletmenizi çok çok kolaylaştıracak arabanız da olmayacak artik.
Eşiniz size gerçekten değer verseydi bu paylasimi yapmazdi. Hatta boşanma konusunu açtıktan sonra kendisi de bu durumu sindirmek için zamana ihtiyaç duyar, belli bir sure gectikten sonra eşyaları konuşmayı akıl ederdi. Böylesi çok ruhsuz, çok hesaplanmis ve çok bencilce görünüyor bana.
Size tavsiyem esyalari, arabayi ve mehirinizi satıp kendinize evliliginizin hiçbir izini taşımayan yepyeni bir hayat kurun. Bu adamdan önceki zamana dönüp kaldiginiz yerden yaşamaya devam edin. En kısa sürede en doğru kararı verip en az hasarla uygulayabilmenizi diliyorum. Umarım mutlu olursunuz.
Utanması gereken siz değilsiniz mumla ararlar sizi hem eşiniz hem ailesiŞok içindeyim yerin dibine girdim kendimden utancimdan, bir aydır pis ailesi evimde çalışıp akşam yemek yapıp hizmet ettim nankör adamin babasına kardeslerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?