Eşim ben mutlu değilim ayrılalım dedi

Cocuk olsa idi cocuk icin nafaka verilirdi. Anne ya da kadin calisiyorsa nafaka verilmiyor.

Bende de bu soru işareti yarattı niye ailesi varken yani değil mi?
Ailesi varken konu acmamis. Ailesinin gittigi ertesi gun acmis. Muhtemelen onlarin da haberi var ama biz gittikten sonra konuyu ac denmis. Cunku hesap kitap birlikte dusunulmus gibi. Gunahlarini almayim ama.

Eşime de konunuzu okudum ve fikir almak istedim. “Adam kendine başkasını bulmuş” dedi.
Baya sayfa ilerlemiş okumadım ama konuştunuz mu?

Her ayrilik konusmasinda genelde de karsi tarafa kusur bulamadiginda ben sana layik degilim ya da sen soyle iyisin boyle iyisin diye baslar cumle. Ama asıl ana fikir hep sondadir. Ayrilalim kisminda. Gerisi hikaye.

öncelikle sakinliğini koru, bunu yaşayna tek kadın suanda sen değilsin. benim nacizane fiktim kesinlikle eşin olacak şahsa yalvarıp ağlayıp kendini değerini düşürme. eğer ortada bir boşanma oalcaksa her şey kabunlara uygun yapılmalı, seni aptal, düşkün bir insan yerine koymasına sakın ama sakın izin verme canım.. karnında onun cocugunu taşıyor olsan bile bu sana gururlu kadın olmana engel teşkil edemez..

Kafaya koymus bence geri adimlar atarak,fedakarlik yaparak kararini degistirmeye calismayin,keza degismeyecektir.En azindan gururunuzu düsürmemis olursunuz.
Kadini bilmem ama bir adam mantikli gerekce gostermeden evlilik bitirmek istiyorsa sebep ikinci kisidir.Tabi bunu benim fikrim.
Ama hislerimde genelde yanilmam.Bence fazla desmeden bitirmeniz hayriniza olacaktir..

Baskasini bulmus ve bir an once anlasmali bosanip kurtulmak istiyor olabilir anlasmali bosanmada butun mallari rizanizla bolusursunuz bir tek durusma olur ve esiniz de bir an once istedigi hayata kavusabilir. Belki siz kendiniz gibi dusundunuz ve hic birseyden suphelenmediniz farketmediniz mutlaka birseyleri yansitmistir neden ne olursa olsun

Konu sahibi dik dur umursamiyomus gibi davran.onsuzda mutlu olucagini görsün.yoksa iyice kalkiyor bi taraflari.yapma etme diyince iyice havalaniyorlar.
Kesinliklee katılıyorumm. Ağlayacaksan tek başına gizli ağla. Ama onun karşısında güçlü ol dik ol, ben napıyorum diye bi afallasın. Yoksa ağlayıp sızlamak neden böyle olduk demek bence hiçç olumlu etki yaratmıyor şu etapta.

Bu arada hemen hemen butun yorumlari okudum.Kk kadinlari bir harika.Ne guzel dogru,yol gosterici yorumlar yapilmis.
Duygusal boslugunuza denk gelip sakin hata yapmayin.Afedersiniz adam coktan ayrilmis da g.tunu kurtarmanin pesine dusmus.
Aglama,uzulme zamani degil.Kendinizi,gururunuzu kurtarmaya calisin olur mu?
Sebep her neyse biraz zaman sonra zaten cikar ortaya.Onu bile ona karsi kullanmaya calisin.Para da pulda gözüm yok istemiyorum falan demeyin ceremesini o ceksin siz değil.En az yarayla,zararla atlatmaya calisin.Cocugunuz iyiki olmamis bence.Yoksa daha zor olurdu her sey..

sebebi ne olursa olsun. bu kadar kısa zamanda gemileri yaktıysa hiç üzülme hemen en hafif şekilde nasıl kurtulabilirsin onu düşün. arabanı da verme. eşyayı da verme. kendi gitsin dava açsın.
Burada bosanma bilmeyen hanimlarimiz hep soyle dusunuyor: Gitsin davayi o acsin". Isin gercegi bu degil. Dava acildiginda dilekcede gerekce sunuluyor ve karsi taraftan talepler bildiriliyor. Karsi taraf bu talepleri kabil etmez ama isin sadece bosanma kismini kabul edip kendi sartlarinda bosanmak isterse o da karsi dava acar ve o da ben de bosanmak istiyorum şu şu gerekce ile ve benim de taleplerim sunlar der. Hakim sonra taniklari dinler ve kimin daha kusurlu olduguna bakar. Evi terk etmek bu arada evlilik birlikteligini bitirmek anlamina geldigi icin kusurdur mesela eger siddet yoksa. Bunun gibi bazi kusurlu seyler vardir. Kusurlar alt alta toplanir ve kimin daha kusurlu olduguna bakilir. Sonra hakim en az kusurlu olanin taleplerine bakar. Tabi ki tum taleplerin aynisini vermiyor. Mesela sen 100 000 tl tazminat isterken hakim 20 000tl verebiliyor. O yuzden davayi o acsin demek onun taleplerini kabul etmek olabiliyor cekismeli durusmalarda. Bu durumda sizin de hak kaybina ugramamaniz icin sizin de dava acmaniz gerekiyor. Bu konuya aciklik getirmek istedim.
Sadece anlasmali bosanmalarda talepleri ciftler belirler ve hakim onaylar. Cekismeli durusmalarda iki taraf taleplerini sunar ama talebi hakim belirler. Umarim anlatabilmisimdir.

Ben hatırladım sanırım sizi. Hizmet etmeyeceksen ne diye evlendin diyen sizin kocanız değil miydi? Boşayın bu adamı diyecektim o mesajı görünce de adam benden önce davranmış.

Ailesi varken konu acmamis. Ailesinin gittigi ertesi gun acmis. Muhtemelen onlarin da haberi var ama biz gittikten sonra konuyu ac denmis. Cunku hesap kitap birlikte dusunulmus gibi. Gunahlarini almayim ama.

Aynen ya resmen danışıklı dövüş gibi. Aile doldurmuş olmasın koca kişisini??? S Shewolf15

Aynen ya resmen danışıklı dövüş gibi. Aile doldurmuş olmasın koca kişisini??? S Shewolf15
Aile doldursa bile seven ve evlilige devam etmek izteyen adam gaza gelmezdi. Bence adam ailesine bosanmak istedigini soyledi. Talep ondan geldi ailesi de muhtemelen arkandayiz dedi. Ve oturup taleplerin hesabi yapildi. Arabayi al esyayo birak borcu da yari yariya odeyin gibi hesaplar ailesiyle birlikte yapildi diye dusunuyorum ben. Cunku bosanma kararini ailesiyle konusmadan alacagini dusunmuyorum.
Bu arada aklima gelmisken, adamin yaşı da varmis, 20-25 yaş olsa neyse de bekar hayatini 30 yaşında ozlemesi tuhaf diyenler icin soyluyorum: bunun yaşla alalasi yok. Eski esim de gittiginde 40 yaşında idi. O zaman herkes 40 yaş sendromu demisti. Bunun sendromu falan da yok.
Evlenirken gule oynaya evleniyoruz. Isin garip tarafi ayrilirken şirket ortakligindan ayrilir gibi bosaniliyor. Malesef bosanmalar boyle. O yuzden evlilik bir kurumdur deniyor. Konu sahibi, su an şokta oldugunu biliyorum ama adam yukunu almadan araba senin uzerine degilse serh mi koyduracaksin ne yapacaksan yap adam gizlice satmadan.

Hayatında biri vardır diyorum. Gözlemlersen anlarsın. İlişki durumunuzdan da anlaşılır. Bir taraflarını kaldırmayın. Çok seviyorsanız ara vermeyi teklif edin ama siz evden gitmeyin. Şans verin evliliğinize biraz ayrı kalmak bekli iyi gelir. Hakkınızda hayırlısı

Durumu çok güzel anlatmışsınız aynen katılıyorum

Bu arada bu konuya cok yazdim biliyorum ama bu konu beni cok uzdu. O yuzden bazi seylerle konu sahibine yasadigim seylerden tecrubelerimi aktarmak isterim.
Adam cekismeli bosanma davasi acmayacaktir muhtenelen. Konu sahibinin acmasini bekleyecek ya da anlasmali bosanmaya ikna etmeye calisacak. Sunun icin: cekismeli olarak dava acsa bir gerekce sunmasi lazim. Kavga, gurultu, kadinlik gorevlerini yerine getirmeme, asiri kiskanclik... gibi bir neden ileri surmesi lazim. Ve taleplerde de arabayi isteyemeyecek. Cunku araba evlilik oncesi alindigi icin alamayacagini biliyor. Ortaya surdugu bosanma nedenlerini taniklarla falan bir sekilde ispat etmesi gerek. Boyle birsey olmadigi icin onun davasi kabul edilmeyecek. Bu yuzden cekismeli dava o acamaz. Bu nedenle anlasmali bosanmaya ikna etmeye calisacak ya da davanin konu sahibi tarafindan acilmasini bekleyecek. Konu sahibi acarsa da davayi arabayi alamaz. Sadece anlasmali bosanirlarsa ve konu sahibi arabayi esine vermeyi anlasmada kabul ederse o zaman arabayi alabilecek.
Bu arada cekismeli bosanmada takilarinizi borc icin verdi iseniz takilari da talep edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…