- 21 Kasım 2012
- 9.037
- 9.554
- 398
bekar degil bosanmis yaziyor. esi olene de dul yaziyor
Benim çevrem hala "dul kadın" kafası devrinde ne yazık ki... Ailemin maruz kalacağı şeyleri düşünemiyorum bileArtık bekar yazıyor kimliklerde. Dul tabiri kalktı. O tabiri kullananların kafası taş devrinden kalma.
O kadar cok dul kelimesi kullanmissiniz ki yazmak istedim kendimi tutamayarak. Bosanmis kadin dul degildir, bekardir. Oyle olsa dul maasi alirdi. Artik su toplumda bosanmis kadina dul denilmesini birakmak lazim.Birçok ihtimal var aslında. Başka biri olabilir. Ya da eşiniz sizden habersiz sperm testi yaptirmistir sonucu kötü çıkmıştır falan(fazla mı iyimserim)
Ne olursa olsun keyfî evlenilip boşanılmaz. Nasıl bir çevrede yaşadığınızı bilmiyorum. Ama bence bu ülkede keyfî olarak dul bırakılan kadınlara ciddi tazminat ödenmeli. Kac kere sahit oldum. Adam evleniyor boşanıyor. Hata adamda üstelik. 3 ay geçmeden yine bir "bakire" ile evleniyor. Ama dul kadına kötü ya da yollu gözüyle bakanlar oldukça fazla. (Hepsi de şeref yoksunu) Sonra dul kadın hiç birşeye sıfırdan başlayamaz kolay kolay. Daha önce evlenmemiş bir erkekle evlenemez yadırganır. Kendisine çoluklu çocuklu talipler gelir hep falan filan. Bu manevi zararlarin hepsinin bir tazminati olmali bence.
He esler anlasamiyordur ciddi problemler vardir ayrilirsin. Aldatma vardir ayrilirsin. Ama ne bu böyle "sen çok iyisin. Benden daha iyilere layiksin" modları?
Araba sizde kalsın. Borcunu ödersiniz. Ödeyemezseniz satarsınız. Borcu kapatir kalan nakiti kullanirsiniz. Ne münasebet yani. Esyalar ilerde para etmez ama araba her zaman yatirim. Baya kurnazmis esiniz. Ben böyle bir durumla karsilassam (büyük konusmak da istemiyorum ama) hicbir seyi vermemekle beraber nafaka falan ne varsa alirdim yani.
Peki ne tabiri kullanmamiz lazim? Ben bunu bilmiyordum mesela. Yani dulun hakaretvari bir tabir oldugunu bilmiyordum. Sayenizde şuan çağ atladim :)
Ben tam tersi düsüncedeyim aslinda. Onu belirtmeye calistim. Yani bence de bosanmak bu kadar zor olmamali. Hele ayaklari üzerinde duran bir kadinsaniz toplum ne derse desin. Ama manevi yaralar acabilecek durumlar var toplumda. Bence bu yaralar tazmin edilmeli. Ben böyle düşünüyorum. Bu arada ben dul kelimesinin bosananlar icin kullanildigini saniyordum inanin.O kadar cok dul kelimesi kullanmissiniz ki yazmak istedim kendimi tutamayarak. Bosanmis kadin dul degildir, bekardir. Oyle olsa dul maasi alirdi. Artik su toplumda bosanmis kadina dul denilmesini birakmak lazim.
Ayrica colugu olup bosanmis ama bekar erkekle evlenen kadinlar da var, tabloyu o kadar kotu yapmayin. Bosanmak o kadar da kotu degil. Bosanmak bir bitis degil yeni bir baslangic. Bu kotu cizilen tablolar yuzunden siddet gordugu halde evliliklerini surduren kadinlarimiz var. Artik bu dusunceleri kafamizdan atmaliyiz.
ay ne kadar rezil ve berbat bir ortadogu beyni bu ya. cok uzuldum ve kizdimDul kadın olmak aşağılayıcı bir tabir. Ve bunu kullananların beyni şu şekilde çalışır; evlenmiş boşanmış yani bakire değil yani artık benimle yatabilir erkeklerle yatıp kalkabilir bir engeli yok. İğrenç biliyorum ama zihniyet bu.
defolup gitsin o zamn sjzin gibi bir kadina bu yapilmaz ne guzel borclari beraber odeyelim yok yaaaKızlar öncelikle hala şoktayım,buraya kv kp konusu acacagim aklıma gelirdi ama böyle birşey aklıma gelmezdi. lütfen tarafsız ama duygularimi incitmemeye çalışarak fikirlerinizi almak istiyorum. Eşime dün dedim konusalim biraz son bir aydir konuşup gulmuyorsum kopuk kaldık dedim. Konusalim dedi. Sonra beni övdü övdü sen aileme çok saygılı bir kadınsın,çok tutumlusun, arkadaslarimla gorusmeme saygilisin vb şeyler. Sonra da ama ben yaklaşık 3 aydır mutlu olmuyorum evlilik bana göre degil,sen de yalnız daha mutlu olursun esyalar sende kalsın ben esyalarimi alır giderim araba bende kalsın borclari beraber ödemeye devam ederiz dedi. Ben seni seviyorum neden gitmek istiyorsun bir sorun varsa beraber cozelim dedim yok diyor. Ne dediysem etki etmedi. Gerçekten çok seviyorum ve 6 aydır çocuk yapmaya calisiyoruz delirmek uzereyim yardım edin lütfen
Yani dul kadin tabirini öyle kullandiysam neden yorumumda bosanan kadinlara o gözle bakanlara şeref yoksunu diyeyim ki dimi. Ama neyse bundan sonra dikkat ederim tabi ki. SagolunDul kadın olmak aşağılayıcı bir tabir. Ve bunu kullananların beyni şu şekilde çalışır; evlenmiş boşanmış yani bakire değil yani artık benimle yatabilir erkeklerle yatıp kalkabilir bir engeli yok. İğrenç biliyorum ama zihniyet bu.
Peki ne tabiri kullanmamiz lazim? Ben bunu bilmiyordum mesela. Yani dulun hakaretvari bir tabir oldugunu bilmiyordum. Sayenizde şuan çağ atladim :)
eşiniz tür olarak aldatırken yakalanıp saçma sapan yalanlar söyleyen erkek türünden dahi daha haysiyetsiz bi türe sahip afedersiniz ama öyle. hayatında başkasının olduğuna emin olabilirsiniz lakin bence bunu deşmeyin siz çok yıpranırsınız. asla ama asla bir iğne hakkınızdan dahi vazgeçmeyin. akıllıya bak arabayı istiyır borçlar ortak. eşya dediğin nedirki birine versen beğenip almaz bile. beyfendiye bak hesap kitaplarıda yapmış çoktan. sizin yerinizde olsam boşanmak istiyorum fakat hiç bir hakkımdan vazgeçmeyeceğim derdim. bu akşam bence bu minvalde kısa bi konuşma yapın. asla daha da fazla muhattap olmayın. ondan sonra da ne zaman açıyosa açsın davayu. tabi ki sizin şartlarınızı yerine getirdikten sonraKızlar öncelikle hala şoktayım,buraya kv kp konusu acacagim aklıma gelirdi ama böyle birşey aklıma gelmezdi. lütfen tarafsız ama duygularimi incitmemeye çalışarak fikirlerinizi almak istiyorum. Eşime dün dedim konusalim biraz son bir aydir konuşup gulmuyorsum kopuk kaldık dedim. Konusalim dedi. Sonra beni övdü övdü sen aileme çok saygılı bir kadınsın,çok tutumlusun, arkadaslarimla gorusmeme saygilisin vb şeyler. Sonra da ama ben yaklaşık 3 aydır mutlu olmuyorum evlilik bana göre degil,sen de yalnız daha mutlu olursun esyalar sende kalsın ben esyalarimi alır giderim araba bende kalsın borclari beraber ödemeye devam ederiz dedi. Ben seni seviyorum neden gitmek istiyorsun bir sorun varsa beraber cozelim dedim yok diyor. Ne dediysem etki etmedi. Gerçekten çok seviyorum ve 6 aydır çocuk yapmaya calisiyoruz delirmek uzereyim yardım edin lütfen
Ailesine de fazla güvenme , kimse kara kaşına kara gözüne değil seni boşuna sevmezler eşinin ailesi.Eşine de aldırma sana eziyet ederse.Sakın gururlu kadın olucam diye haklarından feragat etme.Eşinin insanlıktan anlayacağını düşünmüyorum.14 ayda sıkılacaktı da ne diye evlendi? Saçmalık bu , böyle sebep olmaz olsa olsa bahane olur.Eşinin söyledikleri inandırıcı değil.Ya başka birisi var ya da sana ayrılık anksiyetesi yaşatıp kendine daha çok bağlamaya çalışıyor.Oyuna gelme.Paye verme ya şu insana.Ben burda sinir oldum.Dik duracagim,zaten ailesi beni her yerde öve öve bitiremiyordu o hizmetlerden dolayı soylediginde kesin ayilip bayılıp karsi çıkacaklar ama şimdi eşim evde ben dava acayim diye bana eziyet etmeye baslicak
Esyalari satmaya kalksan hepsi ikinci el oldu şimdi satsan arabanin yari parasi etmezler. Bosanma durumunda zaten hatırası olduğu için görmek istemiyceksin. Inşallah duzeltirsiniz olmasın ama olur da bosanirsaniz arabayı verme. Ayrıca da şerefsiz böyle yapacakmış da ne evlenmiş.Diyor ki evdeki eşyalar toplam aşağı yukarı araba ile aynı eşyalar sende kalsın araba bende borçlar yarı yariya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?