- 23 Ekim 2023
- 1.128
- 3.626
- 48
Bağışlayın bilmediğimden soruyorum, mevlüt evde toplaşıp dua okunması durumu değil mi ?Küçük bir yer tutmayı planlıyordum.
Yer tutma olayı falan onu anlamadım çok kalabalık olacak diye mi ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bağışlayın bilmediğimden soruyorum, mevlüt evde toplaşıp dua okunması durumu değil mi ?Küçük bir yer tutmayı planlıyordum.
Oha bunu da duymamıştım. Sosyal medya kullanmamaktan heralde6 ay kınası bana da saçma ve gereksiz geliyor
Yok hayır, toplasan en fazla 30 kişi olur zaten. Evde olması tabiki daha samimi, daha amacına uygun olur. Ama hani 2 çocuğum var, temizlik, toplama, servis vs bana hazırlık aşamasında yardım edecek kişi yok, kendi ailem şehir dışında. O yüzden işim kolaylaşsın diye küçük bir yer bakmıştımBağışlayın bilmediğimden soruyorum, mevlüt evde toplaşıp dua okunması durumu değil mi ?
Yer tutma olayı falan onu anlamadım çok kalabalık olacak diye mi ?
dinde mevlüt diye bir şey yok kiYahu yeni doğan bebek daha steril ortamda olmalı haksız mıyım? Ortalıkta grip dolanıyor. Ama bu konu dini olması sebebiyle kapatılır benden söylemesi.
Eşiniz çok haklı. Birini bebek mevlüdüne çağırmak demek bize hediye getir demekle aynı şey. Bebek doğuyor mevlüt okuyorlar hediye götürüyoruz, ardından sünnet ettirip mevlüt okutuyorlar ona da hediye. Annem çoğu zaman söylene söylene götürüyor valla.Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece
peki siz neden yapmak istiyorsunuz?Yok hayır, toplasan en fazla 30 kişi olur zaten. Evde olması tabiki daha samimi, daha amacına uygun olur. Ama hani 2 çocuğum var, temizlik, toplama, servis vs bana hazırlık aşamasında yardım edecek kişi yok, kendi ailem şehir dışında. O yüzden işim kolaylaşsın diye küçük bir yer bakmıştım
bu bildiğim kadarıyla trakya adeti, balkan göçmenleri yapardı bunu eskiden.Oha bunu da duymamıştım. Sosyal medya kullanmamaktan heralde![]()
Çünkü yeterince moda degil.... Birkac influencer yapsa mesela ...6 ay kınası bana da saçma ve gereksiz geliyor
Yapmayın gitsin ne olacak Niye bu kadar çok istiyorsunuz ki,yaniMerhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece
E yapmayın işte ne gerek var kendinizi çocukları herkesi zora sokmaktan başka ne…Yok hayır, toplasan en fazla 30 kişi olur zaten. Evde olması tabiki daha samimi, daha amacına uygun olur. Ama hani 2 çocuğum var, temizlik, toplama, servis vs bana hazırlık aşamasında yardım edecek kişi yok, kendi ailem şehir dışında. O yüzden işim kolaylaşsın diye küçük bir yer bakmıştım
Maksat kuran okutmaksa evinize bir hoca davet edin kendi ailenizle okutun. Ama çocuğunuz için bir sadaka yapabilirsiniz. Zaten karnı tok olan insanlara 40 çeşit yemek vermek bana biraz tuhaf geliyor. Onun yerine bir dünya dernek varMerhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece
Yer tutmak mı? Ben de amacınızın gösteriş yapmak olduğuna karar verdim. Kafayı takmışsınız, elinizde biri bebek iki çocukla mekan kapatıp milleti toplayacaksınız. Benim annemle teyzem ailemizden vefat edenler için internetten mevlüd açıp dinliyorlar dua ediyorlar. Yok mu bunun bebek mevlüd versiyonu?Küçük bir yer tutmayı planlıyordum. Evet haklısınız sadaka kurban daha önemli. Kurbanını kestirdik Allah kabul etsin
Süleyman çelebinin peygamber efendimiz için yazdığı bir eseri neden insanlar yeni doğmuş henüz dış çevrenin tehditlerine karşı hassas evlatları için uyarlarlar ki? Lütfen gelenekselleşmiş şeyin aslında ne olduğunu bir araştırın sorgulayın.Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece
ne alaka fenomenlerle ben kaç yaşındayım kendimi bildim bileli mevlid yapar insanlarFenomenler çıkardı bu uygulamaları.
Vaftiz töreni gibi mevlütler, bebeği vaftiz elbisesi gibi giyitmeler vs
İki tarafta istemiyormuş zaten.
Kendi içinizden dualar okuyun aile arasında bişiler yapın derim.
Çok içinde kalacaksa ilkbahar yaz arası açık bir yer tut orda yap. İlla şimdi olması gerekmiyor.Evet, belli bir şeyden sonra amacı dışına çıkıp gösterişe giriyor. Ama içimde kalır diye endişeliyim, çünkü etrafımdakiler yaptı