Eşim bebek mevlüdü istemiyor

Bağışlayın bilmediğimden soruyorum, mevlüt evde toplaşıp dua okunması durumu değil mi ?
Yer tutma olayı falan onu anlamadım çok kalabalık olacak diye mi ?
Yok hayır, toplasan en fazla 30 kişi olur zaten. Evde olması tabiki daha samimi, daha amacına uygun olur. Ama hani 2 çocuğum var, temizlik, toplama, servis vs bana hazırlık aşamasında yardım edecek kişi yok, kendi ailem şehir dışında. O yüzden işim kolaylaşsın diye küçük bir yer bakmıştım

Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece
Eşiniz çok haklı. Birini bebek mevlüdüne çağırmak demek bize hediye getir demekle aynı şey. Bebek doğuyor mevlüt okuyorlar hediye götürüyoruz, ardından sünnet ettirip mevlüt okutuyorlar ona da hediye. Annem çoğu zaman söylene söylene götürüyor valla.

Yok hayır, toplasan en fazla 30 kişi olur zaten. Evde olması tabiki daha samimi, daha amacına uygun olur. Ama hani 2 çocuğum var, temizlik, toplama, servis vs bana hazırlık aşamasında yardım edecek kişi yok, kendi ailem şehir dışında. O yüzden işim kolaylaşsın diye küçük bir yer bakmıştım
peki siz neden yapmak istiyorsunuz?
isteme nedeniniz ne yani?

eleştirmek için değil merak ettiğim için soruyorum

benim ailemde mevlüt diye bir gelenek yok - bebek için yok en azından.

ölümlerde var. ona da genelde bayramların son günü ya da yaz tatili filan gibi zamanlarda yapıyorlar
illa sene-i devriyesinde filan değil. millet zaten bir aradayken gelmesi kolay olur diye öyle zamanlarda yapar kuran okunur (mevlüt okunmaz esasen, kuran, aşr'lar filan okunur ama adı mevlüt olmuş işte, aslında amaç ölünün ardından hayır) yemek verirler. daha önemlisi insanlar birbirini görmüş olur. kalabalığız çünkü.

amaç bebeğiniz için şükür, sadaka olsa zaten akika kesmiş dağıtmışsınız diye anladım - ki ihtiyacı olmayan kişilerdir etrafınıdakiler, zaten sadakalık durumları yoktur muhtemelen.
amaç kuran okumaksa kuranı kendiniz okuyabilirsiniz, böyle cemiyetlerde gösteriş yemek patırtı gürültü oluyor pek kuranlık bir ortam kalmıyor
bir araya gelmekse kış günü şehir dışındaki aileyi getirmek ne kadar mantıklı
amaç ne yani?

Oha bunu da duymamıştım. Sosyal medya kullanmamaktan heralde 😂
bu bildiğim kadarıyla trakya adeti, balkan göçmenleri yapardı bunu eskiden.

ama şimdi şey oldu cinsiyet öğrenmesi & baby shower da yapıyolar
bebek mevlüdü de yapıyorlar
yetmedi 6 ay kınası da yapıyorlar. daha ot partisi çiş partisi de yapıyorlar

amaçları parti yapmak da bahane arıyorlar sanki

Mevlid yapmadım 40 günlük olduğunda annelerim geldi kendi aramızda dua edip banyosunu yaptırdık. Daha çok küçük savunmasız bırakın Allah aşkına 40 50 kişinin nefesinin olduğu bir ortamda olup hasta olacağına içinizde kalıversin.

Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece
Yapmayın gitsin ne olacak Niye bu kadar çok istiyorsunuz ki,yani
İçinizde neden kalacak hepi topu insanları toplayıp dua edilecek,kendiniz de okuyabilirsiniz

E yapmayın işte ne gerek var kendinizi çocukları herkesi zora sokmaktan başka ne…
Çocuklar uyuyunca kendiniz kuran okuyun, o yer tutma insanları doyurma masrafına gerçekten ihtiyacı olan birilerine gıda ya da giyim yardımı yapın

Maksat kuran okutmaksa evinize bir hoca davet edin kendi ailenizle okutun. Ama çocuğunuz için bir sadaka yapabilirsiniz. Zaten karnı tok olan insanlara 40 çeşit yemek vermek bana biraz tuhaf geliyor. Onun yerine bir dünya dernek var
( güvenilir olanlar ) oraya kızınız adına bağış yapın daha anlamlı ve hayırlı.

Küçük bir yer tutmayı planlıyordum. Evet haklısınız sadaka kurban daha önemli. Kurbanını kestirdik Allah kabul etsin
Yer tutmak mı? Ben de amacınızın gösteriş yapmak olduğuna karar verdim. Kafayı takmışsınız, elinizde biri bebek iki çocukla mekan kapatıp milleti toplayacaksınız. Benim annemle teyzem ailemizden vefat edenler için internetten mevlüd açıp dinliyorlar dua ediyorlar. Yok mu bunun bebek mevlüd versiyonu?
Anneniz kayınvalideniz eşiniz istemiyormuş. Kimle yapacaksınız bu organizasyonu, sonra burada konu açar şikayet edersiniz beni yalnız bıraktılar diye.

Bu aralar yine rs virüsü geziniyor. Bebekler de ne kadar agir gecebildigini tahmin edebiliyorsunuz. Sahsen su hastalik sezonunda bebegi korumak adina yapmazdim. Bizim burda ayri mekan tutulmaz. Camide dua ediliyor. Isteyen aile de yemek dagitir. Allah anali babali büyütsün

Süleyman çelebinin peygamber efendimiz için yazdığı bir eseri neden insanlar yeni doğmuş henüz dış çevrenin tehditlerine karşı hassas evlatları için uyarlarlar ki? Lütfen gelenekselleşmiş şeyin aslında ne olduğunu bir araştırın sorgulayın.

Fenomenler çıkardı bu uygulamaları.

Vaftiz töreni gibi mevlütler, bebeği vaftiz elbisesi gibi giyitmeler vs

İki tarafta istemiyormuş zaten.

Kendi içinizden dualar okuyun aile arasında bişiler yapın derim.
ne alaka fenomenlerle ben kaç yaşındayım kendimi bildim bileli mevlid yapar insanlar

Evet, belli bir şeyden sonra amacı dışına çıkıp gösterişe giriyor. Ama içimde kalır diye endişeliyim, çünkü etrafımdakiler yaptı
Çok içinde kalacaksa ilkbahar yaz arası açık bir yer tut orda yap. İlla şimdi olması gerekmiyor.

Back
X