Eşim bana 'tatilde harcamalar ortak deilmi' dedi ?!

Neden kaynaklandığı ortada aslında. Bu evliliğin sonu olmadığını benden duymanız birşeyi değiştirmeyecek çünkü siz de farklı düşünmüyorsunuz. Zaten kafanızda bitmiş bu evlilik.

valla arkadaşım şaşırdım ama her ikinşzde ayrı paranın peşine düşmüşsünüz.. benım kartımı ben eşime kendim verdim uğraşamam dedim ve oda benım harçlığımı kartta bırakır kartı verir yadaben ondan alırım .. Biz sözlendik eşim isten çıkarıldı cok zor günler yaşadık..Şimdi kendi iş yerimizi açtık çok şükür çok iyi ama ben hiç bir zaman para lafı etmedim.benim eşimde cimridir ama evine misafire bana değil hatta cimri değil israfı sevmez gerçekten tuhaf bir eşin varmış

Ya hesap bir olsaydı elbette maaş almazdım,
ama calış calış elde avucta bişi yok,
Kendi eliyle etti, başka yerde çalışsam ne farkı olur ki?
Hangi acıdan sordunuz yani?

şu konuları okudukça iyiki çalışmıyorum diyorum :26: çalışırsamda maaşımı olduğu gibi bi yatırım yapıcamm

Aslında baştan yanlış gitmiş herşey ama bu duruma göre eşinizde haklı gibi..madem ayrı para biriktiriyorsunuz tatilide beraber karşılarsınız..hem ayrı para biriktirceksin hem eşin ödeyecek tatili tabi kabul etmez,.eşin cimri, hiçbişeyi ortak yapmıyorsa bunu da yapmaz..
Ben yerinde olsam madem ayrı ayrı ödeme yapıcaz beraber tatile gerek yok ben istediğim yere sen istediğin yere gir.
Sizin yaşadağınız evlilik değil bu arada bunu da bilin de ona göre hareket edin..

Hesaplar ortak olmalı diyen arkadaşlar konuyu tam okumamışlar sanırım. Evlilikte tabiki senin paran benim param mevzusu olmaz ama bu ekstrem bir durum.

Bana eşinizin yaptığı ve söyledikleri çok çirkin geldi..evet tabiki ayrı gayrı yapılmaz hesaplar birleştirilebilir ama eşiniz gibi bunu kendi çıkarı için yapan bir adamla değil..madem çalışıyosunuz ve o hesapta para biriktiriyosunuz sakın sakın birleştirmeyin hatta gerekirse başka hesap açıp birkısmını oraya aktarın ne kadar paranız olduğunu bilmesin!! O sizin garantiniz!! Şimdi bazıları diyecektir güvenmiyosa evlenmicekti o zaman garantimi olurmuş bık bık bık..inan bana onlar sadece bık bık benim bildiğim örneklere bakılırsa bu devirde kocaya güvenmek kadar saf birşey olamaz..ha tabi güvenilecek loca vardır o ayrı ama sizinki o kategoriye girmiyor bence

eger ki eve yada kendinize ait ufak tefek masrafları ayrı olarak eşininz size vermiyorsa, örn;kendinize aldığınız bir ayakkabı, ya da annenize hediye aldıgınız bir şey vb. bunları kendiniz karşılıyorsanız zaten hesapları o başta ayırmış. eger durum bu şekildeyse kabul etmeyin bence. ama bunlar için para veriyorsa hesapları birleştrmek değil ama tatile bi seferliğine yardımcı olabilirsiniz. benim şahsi fikrim bir kadın evlilikte kendine para biriktirmeli çünkü Dünyanın binbir türlü hali var bilemezsiniz.kendinizi az da olsa garanti edecek bir mebla şart . bu Dinen de böyledir. bundandır zaten dini nikahta bir erkekle bir kadın evlenirken erkek kadına 'mehir' adında para,altın, vb. vermesi... ayrı olarak diğer arkadaşın da dediği gibi eger böyle bir imkan varsa başka bir yerde çalışmanızı tavsiye ederim.

aynı sorun bizdede var canım .ben 11 yıllık evliyim.bende çalışıyodum.ama 2.5 yıldır falan evdeyim.bana harçlık veriyo mesela 3 gün sonra sana verdiğim para duruyo harcamadın dimi falan dio.bu durum benim çok gücüme gidio.kaç kere tartıştık bu konuda.ben çarşıdan bişey almak istediğim zaman dur bakalım şu an uygun değil alamayız diyo.ertesi gün bi bakıyorum kendi istediği bişeyi almış gelmiş.bu para konusu eşler arasında problem olmamalı..bizim bu adamların derdi ne bende anlamadım

Bir evlılıkde senın benımmı olur .
Esınızın tepkısı cok saçma .
Uzgunum ama ben sonunuzu goremedım .
Allah hakkınızda hayırlısı neyse onu eğlesin .

Bence hesapları birleştirmeyin,eşiniz açıkgözlük yapmak istiyor.Önceden neden birleştirmemiş.Öyle hesap yapan adama böyle hesap yapan kadın olması lazım gerçekten.Diğer arkadaşların dediklerine katılmıyorum.Birleştirme hesapları.Sen de çalışan bir kadınsın,ister onun işyerinde ister başka yerde.Ama ortak harcamalarda bulunun.Çünkü hesabınız ayrı zaten.Biriktir para ne olacak yani.Biriktirdiğini illa kocaya mı vereceksin.Kocan senin hesaba aktarsın ozaman.Yada çok önce ortak hesabı oluştursaydı.
Maaş alman çok iyi olmuş.Karın tokluğuna çalışmak nedir.İstesen para bile vermezdi.Diğer arkadaşlar nasıl düşünüyor anlamadım.Erkekler çok açıkgöz gerçekten.
Tatilde gerekirse ortak ödeyin..
Sonuçta aynı şey.Sadece hesabını bileceksin,böylesi daha iyi..

Son düzenleme:
cimrilikte 'kıskançlık' , 'alınganlık gibi bir huydur.. asla değişmez... bence birleştirmeyin hesaplarınızı..madem eşiniz çok tutucu maddi yönden sizde ona göre iyi düşünün... bizim sen ben yoktur eşim çok eliboldur aama benim hesabımda ayrıdır.. çünkü kendime bişey alacağım zaman eşimden istemek zor geliyor..gidip çekip harcıyorum.. oda aynı şekilde... böylece sorun olmuyor...

Evlenmeden önce flört dönemimizde eşimin işi bile yokken benim kazandığım parayı yediğimiz zamanlar oldu, yeri geldi ben ona para gönderdim parası yoktur diye. Şuanda evliyiz ben çalışmıyorum o kazanıp getiriyor evimize "paramızı" kazandığını da çektiği gibi getirir bırakır bana, ödemeleri bütçe sağlamasını ben yaparım. Ben de çalışmaya başlasam aynı şekilde olur, senin kazanığın benim kazandığım olarak değil de,"bizim paramız" olarak görülür eve giren gelir. Sizinki biraz ev arkadaşlığı gibi olmuş, evlilikte maddi konuların bu şekilde yürütülmesi bana garip geliyor açıkcası.

Hayır insanın biraz yüzü kızarır, o zamanlar çalışlmıyordun diye hesabı ayrı tuttum demeye
Her şey fazlasıyla tüketilmiş, saygı gibi..
Hayat arkadaşı olmak bu değil.

Allahım boşuna demiyolar beterin beteri var diye? Ben bu şekilde bile rahatsız olup cőzűm peşindeyim,
Onlar da bu duruma gayet alışık ve memnun gibi duruyolar anlattıklarınıza gőre?
Şaka gibi

Aa hatırlatmışken,
Ben okadar cok işsiz kalmadım aslında hep kenarda vardı birşeyler,
Bende işte cekindiğimden hic bişe soramazdim yani,
Alırdı yine burnumdan getirmezdi yani oyle ne yaptın ne ettin,
Ama bu dűkkandan sonra parayı cok sever oldu..
Ona yorumluyorum ben.. sűrekli biriktirme cabasında..
Hep gelir olsun gider olmasin falan..

Son düzenleme:

:)) işte beni sinir ettiğinde őyle davraniyorumda bu seferde nereye kadar diyorum, sabır ya cidden..

Maddi konuların bu şekilde ortaya dökülmesi çpk itici. Cimri adamdan kaç diyorum ama evlisinde . Yapacak bişi kalmıyor . Kabul etme . Tatil parasına da ortak ol kendine laf söyletme başka bi gün de eve aldığın yemeği yedirmezsin yada ücretini ver öyle ye dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…