Eşim bana 'tatilde harcamalar ortak deilmi' dedi ?!

evlilikte herşey ortak olur amenna ama adam buna yanaşmıyorsa o zaman duruma göre çözüm bulacaksın. bende artık kendi maaşımdan bir kenara biriktirmeye başlayacağım. sebebi eşimin hala kendi borçlarını ödemesi birde gizli gizli ailesine yardım etmesi. benim aileminde ihtiyac var ama ben paramız şuan borçlarımızı zor öderken kimseye yardım edemem diyordum peki eşim böyle düşündü mü? hayır babam para istedi verdim, babam sıkışmış verdim verecem tabi surat asma deyip durur. araba sattı benden para gizliyeceğim diye 16.600 lira olan nakit parası şuan 13000 civarinda kalmış. bereketi olurmu dolara yatırdı zarar etti. babası istedi zarardan bozdurdu.2 ayda parayı eritti bu kafayla giderse daha da eritir. üzülmüyorum bu ay evinin kirasını ödesinde evlilik neymiş görsün. bende artan parayı koyarım bir köşeye lazım olursa aileme veririm olmazsa yatırım için bekletirim. eşim maddi sıkıntıyı benim sayemde çekmedi ama bu saatten sonra görsün gününü.sizde birimklerinizi eşinizle ortak etmeyin ve birşekilde eşinizin bu birimkimlerden haberi olmamasını sağlayın. erkekler fazla iyilikten anlamazlar.tatil masrafını ortak olun ama elinizde çok varmış gibi değil az paranız varmış gibi davranın.

Yorumu silemiyoruz galiba bende icerigini degisiyim bari. Yorum yapmistim da vazgectim bi fikrim yok maalesef

Son düzenleme:

Of hikayende kendimi gőrdűm bide o var ya aileyi para vermeler!
Bi abisi var direk hic cekinmeden bana harclik ver der,
sigarasını aldırır, bizimkide kem kum ediyo ama yinede alıyo,
Kızdığımı acik bi dilde sőyledim,
Mecbur mu ya allah aşkına
Madem evleniyosun ilk başta karın sonra coluk cocuk varsa onlar ilk sırada olmalı,
Bişeyi yapmadan őnce karına danış dimi?
Biriktirebiliyosan biriktir valla kardeşim,
Dűnyanın binbir tűrlű hali var,
Benim maaşımı zaten eşim elime verdiği icin az bucuk tahmin edebiliyo miktarını, gizleyemiyorum.
Ama hayalim ev almak, eğer gerçekleşirse zaten birikmişimizi her iki tarafta cikartmalı ortaya zaten diye dűşűnűyorum..
Siz çalışıyomusunuz?
Ondan őnce evinizin kirasını siz mi ődűyordunuz?

ben erkek arkadaşımla bile böyle muhabbetlere girmezdim,gerektiğinde o gerektiğinde ben öderdim bişeyleri gizli anlaşma yapmışız gibi konusu açılmazdı.hesapları birleştirmeyin bence ve ilişkinize yoğunlaşın

bence sende şu elektrik, su nereye yatıyor bir an önce öğrensen iyi edersin, cahillik köleliğe atılan ilk adımdır ben de sana üzüldüm...

Esiniz saka mi?
Birincisi tatil icin bile para hesabi yapmasi cok sacma, tamam yapilir ama ortak yapilir, suna su kadar gider, buna bu kadar gider, bize bu kadar yeter diye...
Sut anne alman galiba?!!
Basta sende para yok, harcamalar ayri, simdi senin de hesap para gordu hadi birlestirelim mevzusu da ergen kurnazligi gibi olmus, anladik para konusunda kendine musluman...
Iliskinin dogrulugu yanlisligi bana dusmez ama hesabinizi falan birlestirmeyin bu saatten sonra, calistiginiz her dakikaninda karsiligini alin...

evet ben öğretmenim. bundan önce ben kirayı ödüyordum eşimde kredisini kredi kartını ve kendi masraflarını maaşından öderdi. bu ay sen öde ben eksiye düştüm dedim zaten küstük yeni yeni konuşmaya başladık diye ses etmedi ama bozuldu hatta ev sahibinin hesap nosunu verirken internet bankacılığını açmıştım hemen yanıma oturup göz ucuyla ne kadar param var baktı bende bu ay aile 500 atmıştım haberi yoktu inşallah anlamamıştır. neyse beyefendi kirayı yatırdı aramızda düzeldi ama artık kira onda olsun ben ödemeyeceğim. marketide kendim yapıyorum o elektirik-su faturası ödüyor sadece. şimdi kirayıda yanına eklesin düşünsün para nasıl harcanıyormuş.

Ya bizde işte gecici olarak annemde kaldığımız için fazla giderimiz yok,
Yine anneme belirli bi para veriyoruz yűk olmamak adına,
Ama ayrı bi eve ciksak kira mutfak vs vs
Herkez maaşından belirli miktar ortaya koyup,
O miktarla da giderleri hallederiz diye dűşűnűyorum,
Kirayi sırf senin ődemen tuaf olmuş evi sadece sen gecindirir gibi, stressin zaten ondan, yűk sendeydi,
Ama artık ődeme, yine alişveriş ufak tefek yaparsın mutfağa,
Eğer 500 u gőrdűğűnden şűpheleniyosaniz daha sağlam yerde biriktirmelisiniz?.
Gőrdűysede acık acık sőyleyin,
Kendinizi ődűllendirip, kendinize harcayacaģınızı sőleyin? :26:
Sizinde bi canınız var ama !

şuan sesi çıkmadı. bu ayda eksideyim önümüzdeki ay maaşım artıya geçer açıkçası giderlerde fazlalasıyor şehir dışına gitmemiz lazım en az 2000 liramız gidecek (akrabamızın düğünü var) ondan sonrada bebek alışverişleri başlar. biz 2014 ü sırf borç ödemekle geçireceğiz besbelli. evliliğimizin ilk yılında her ay en az 3000 lira ödemiş olacağız buda adamı bunaltır ya.. hayırlısı artık.

eşinin karakterini bile bile niye banka hesabını gösteriyosun başka bankada biriktirseydin, ve eşin madem böyle yapıyor ben olsam çalışmıyorum madem sen erkeksin sen bakacaksın eve derdim nasıl bir koca ki bu adama sen söylesen bozulması lazım tutup bi de istiyo

Değil tatil hangi konu olursa olsun böyle bir söz çok saçma. Bence sen ona eşim değil iş ortağım de

maasinla eve herhangi bir katkida bulunuyor musun? yoksa sadece kendi ozel ihtiyaclarin icin kullanip gerisini biriktiriyor musun?

bizde de durum böyleydi. ev kurarken eve birkaç çift terlik alıp bırakır mısın ev kurmaya geleceğiz demiştim. terliği kız tarafı alır demişti

evlenince de hep öyle oldu senin paran benim param senin takın benim takım.

başta nasılsa devamı da öyle geliyor ve bir erkeğin para için küçülmesi çok iğrenç bir durum.

nasıl hissettiğini anlayabiliyorum.

o paraya bir harcama yeri göster ve birikim yaptığından hiç bi şekilde haberi olmasın artık. rahat bırakmaz yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…