-
- Konu Sahibi Perii_masaLii_
evlilikte herşey ortak olur amenna ama adam buna yanaşmıyorsa o zaman duruma göre çözüm bulacaksın. bende artık kendi maaşımdan bir kenara biriktirmeye başlayacağım. sebebi eşimin hala kendi borçlarını ödemesi birde gizli gizli ailesine yardım etmesi. benim aileminde ihtiyac var ama ben paramız şuan borçlarımızı zor öderken kimseye yardım edemem diyordum peki eşim böyle düşündü mü? hayır babam para istedi verdim, babam sıkışmış verdim verecem tabi surat asma deyip durur. araba sattı benden para gizliyeceğim diye 16.600 lira olan nakit parası şuan 13000 civarinda kalmış. bereketi olurmu dolara yatırdı zarar etti. babası istedi zarardan bozdurdu.2 ayda parayı eritti bu kafayla giderse daha da eritir. üzülmüyorum bu ay evinin kirasını ödesinde evlilik neymiş görsün. bende artan parayı koyarım bir köşeye lazım olursa aileme veririm olmazsa yatırım için bekletirim. eşim maddi sıkıntıyı benim sayemde çekmedi ama bu saatten sonra görsün gününü.sizde birimklerinizi eşinizle ortak etmeyin ve birşekilde eşinizin bu birimkimlerden haberi olmamasını sağlayın. erkekler fazla iyilikten anlamazlar.tatil masrafını ortak olun ama elinizde çok varmış gibi değil az paranız varmış gibi davranın.
hic normal bir evlilik degil bu.
karisinin parasini dusunen erkek kadar itici baska birsey yok ..
kendimden ornek verirsem
ben ise bir girer bir cikarim
1ay calisir 5 ay otururum
calisirken aldigim maasla hemen ev alisverisine kosarim,hosuma gider hani kazandigim parayla evime bisey alayim.
ama esim der,sen kendine harca
evi dusunme,o benim gorevim der.
ben daha bilmem elektrik/su nereye yatiyor diye..
bu boyle olmali,adam dedigin evine karisina bakar.. size uzuldum...
Of hikayende kendimi gőrdűm bide o var ya aileyi para vermeler!
Bi abisi var direk hic cekinmeden bana harclik ver der,
sigarasını aldırır, bizimkide kem kum ediyo ama yinede alıyo,
Kızdığımı acik bi dilde sőyledim,
Mecbur mu ya allah aşkına
Madem evleniyosun ilk başta karın sonra coluk cocuk varsa onlar ilk sırada olmalı,
Bişeyi yapmadan őnce karına danış dimi?
Biriktirebiliyosan biriktir valla kardeşim,
Dűnyanın binbir tűrlű hali var,
Benim maaşımı zaten eşim elime verdiği icin az bucuk tahmin edebiliyo miktarını, gizleyemiyorum.
Ama hayalim ev almak, eğer gerçekleşirse zaten birikmişimizi her iki tarafta cikartmalı ortaya zaten diye dűşűnűyorum..
Siz çalışıyomusunuz?
Ondan őnce evinizin kirasını siz mi ődűyordunuz?
evet ben öğretmenim. bundan önce ben kirayı ödüyordum eşimde kredisini kredi kartını ve kendi masraflarını maaşından öderdi. bu ay sen öde ben eksiye düştüm dedim zaten küstük yeni yeni konuşmaya başladık diye ses etmedi ama bozuldu hatta ev sahibinin hesap nosunu verirken internet bankacılığını açmıştım hemen yanıma oturup göz ucuyla ne kadar param var baktı bende bu ay aile 500 atmıştım haberi yoktu inşallah anlamamıştır. neyse beyefendi kirayı yatırdı aramızda düzeldi ama artık kira onda olsun ben ödemeyeceğim. marketide kendim yapıyorum o elektirik-su faturası ödüyor sadece. şimdi kirayıda yanına eklesin düşünsün para nasıl harcanıyormuş.
Ya bizde işte gecici olarak annemde kaldığımız için fazla giderimiz yok,
Yine anneme belirli bi para veriyoruz yűk olmamak adına,
Ama ayrı bi eve ciksak kira mutfak vs vs
Herkez maaşından belirli miktar ortaya koyup,
O miktarla da giderleri hallederiz diye dűşűnűyorum,
Kirayi sırf senin ődemen tuaf olmuş evi sadece sen gecindirir gibi, stressin zaten ondan, yűk sendeydi,
Ama artık ődeme, yine alişveriş ufak tefek yaparsın mutfağa,
Eğer 500 u gőrdűğűnden şűpheleniyosaniz daha sağlam yerde biriktirmelisiniz?.
Gőrdűysede acık acık sőyleyin,
Kendinizi ődűllendirip, kendinize harcayacaģınızı sőleyin? :26:
Sizinde bi canınız var ama !
Ya artık varya tűkendim bıktımm, son olarak yorumlarınıza bakıp ona gőre hareket edicem.. Biraz őzetliyorum..
Eşimle birlikte çalışıyorum restoranda, dűkkan abisinin adına ama eşim çalıştırıyo ve ben işci gibi maaş alıyorum, onu da ben zorla istedim cunku haftanın 7i gűnű çalışıpta elde avucta bişi olmamasi çok gűcűme gidiyordu..
Eşim pintidir cok tutucu birikim yapar, asıl konuya geliyorum,
dűn banka hesabıma bakarken birikim yaptığımi gőrdű ve dedi ki tatilde herşeyi ortaklaşa ődicez deilmi? Ben kala kaldim,
Ikinci olarak sana bi teklif suncam dedi nedir dedim,
Gel hesapları birleştirelim dedi, dedimki nerden esti evliliğin başlarında ben sunmuştum sana hiç oralı olmadın artık dűzeni bozmam dedim,
Bana demez mi ozamanlar çalısmıyodun?
Ya kafam cok karıştı bu maddi konuda ama hesaplari birleştirmek istemiyorum açıkcasi cűnki ben őrnek veriyorum bazen anneme hediye alırım, evine ufak tefek bişi alırım ve ben evlenirken dűğűn gűnu ayrılıp aylar sonra birleştim, (buda apayrı bi konu zaten)
ve gűvenemiyorumda artık
ben parayı nereye harcadın naptın cart curt bunları duymak istemiyorum bu saatten sonra..
Tatil icin oyle demesi normalmı?
Bu maddi konuyu nasıl halledebiliriz?
Sizde nasıl?