- 8 Temmuz 2011
- 33.185
- 39.295
-
- Konu Sahibi Perii_masaLii_
eşinin tatilde harcamalar ortak demesi evlilikte, normal
ama sizin evliliğinizde değil.
eşinizin tavırları çok yanlış,evlilikte ayrı hesap olmaz ama
sen ayrı hesaba devam et bence
Ya artık varya tűkendim bıktımm, son olarak yorumlarınıza bakıp ona gőre hareket edicem.. Biraz őzetliyorum..
Eşimle birlikte çalışıyorum restoranda, dűkkan abisinin adına ama eşim çalıştırıyo ve ben işci gibi maaş alıyorum, onu da ben zorla istedim cunku haftanın 7i gűnű çalışıpta elde avucta bişi olmamasi çok gűcűme gidiyordu..
Eşim pintidir cok tutucu birikim yapar, asıl konuya geliyorum,
dűn banka hesabıma bakarken birikim yaptığımi gőrdű ve dedi ki tatilde herşeyi ortaklaşa ődicez deilmi? Ben kala kaldim,
Ikinci olarak sana bi teklif suncam dedi nedir dedim,
Gel hesapları birleştirelim dedi, dedimki nerden esti evliliğin başlarında ben sunmuştum sana hiç oralı olmadın artık dűzeni bozmam dedim,
Bana demez mi ozamanlar çalısmıyodun?
Ya kafam cok karıştı bu maddi konuda ama hesaplari birleştirmek istemiyorum açıkcasi cűnki ben őrnek veriyorum bazen anneme hediye alırım, evine ufak tefek bişi alırım ve ben evlenirken dűğűn gűnu ayrılıp aylar sonra birleştim, (buda apayrı bi konu zaten)
ve gűvenemiyorumda artık
ben parayı nereye harcadın naptın cart curt bunları duymak istemiyorum bu saatten sonra..
Tatil icin oyle demesi normalmı?
Bu maddi konuyu nasıl halledebiliriz?
Sizde nasıl?
Bir evde kese ortak olmalıdır.Ben ayrı gayrıya çok karşıyım.. gelen para bellidir ortada ödemeler yapılır,sonra kalan birikime mi gider gezmeye mi herkesin bileceği iş..
Sizin durum evlilikten ziyade ev arkadaşlığına benziyor.. Eşinin tavrı çirkin sana güvensizlik vermiş.
Ama çok yakın bir tanıdığımdan örnek veriyorum.. paraları ayrı.markette bile bu senin bu benim diye ayırlıyorlar .buzdolabında üst raf bayanın alt raf kocasının.. ve sen benim domatesimi almışsın diye kavgalarına şahit oldum.. ciddenşoka girmiştim..
Bu tür şeyler yaşanacağına evli kalma daha iyi.Mantık ne
ama ikisde ayrı kese tutmuş.adam çıkar der ortakmı ödeyeceğiz diye...
yani her evlilikte harcamalar ortak olmalı.konu sahibi dahil demek istediniz değil mi?yanlış anlamadım.
aslında size de hak verdim şimdi.eğer en baştan hesabı ayırıyorsan,ayrı hesaplar varsa sadece eşe yüklenmek de doğru değil.
madem hesap ayrı,herkes ortaya bir miktar koyacak.bu durumda eşinin davranışı normal geliyor.
eğer konu sahibi;kazandığını bir kenara ayırıp,eve hiç harcama yapmıyorsa,eşinden gidiyorsa yanlış.
doğru şimdi siz yazınca eşini haklı buldum.
ben bir an eşinin cimriliğine gittim.yanlış bir yorum yapmışım
ya artık varya tűkendim bıktımm, son olarak yorumlarınıza bakıp ona gőre hareket edicem.. Biraz őzetliyorum..
Eşimle birlikte çalışıyorum restoranda, dűkkan abisinin adına ama eşim çalıştırıyo ve ben işci gibi maaş alıyorum, onu da ben zorla istedim cunku haftanın 7i gűnű çalışıpta elde avucta bişi olmamasi çok gűcűme gidiyordu..
Eşim pintidir cok tutucu birikim yapar, asıl konuya geliyorum,
dűn banka hesabıma bakarken birikim yaptığımi gőrdű ve dedi ki tatilde herşeyi ortaklaşa ődicez deilmi? Ben kala kaldim,
ıkinci olarak sana bi teklif suncam dedi nedir dedim,
gel hesapları birleştirelim dedi, dedimki nerden esti evliliğin başlarında ben sunmuştum sana hiç oralı olmadın artık dűzeni bozmam dedim,
bana demez mi ozamanlar çalısmıyodun?
Ya kafam cok karıştı bu maddi konuda ama hesaplari birleştirmek istemiyorum açıkcasi cűnki ben őrnek veriyorum bazen anneme hediye alırım, evine ufak tefek bişi alırım ve ben evlenirken dűğűn gűnu ayrılıp aylar sonra birleştim, (buda apayrı bi konu zaten)
ve gűvenemiyorumda artık
ben parayı nereye harcadın naptın cart curt bunları duymak istemiyorum bu saatten sonra..
Tatil icin oyle demesi normalmı?
Bu maddi konuyu nasıl halledebiliriz?
Sizde nasıl?
Yok konu sahibini ayrı tutuyorum. Bakın konu sahibinin kocası evliliğinin en başında eşi çalışmıyor diye hesapları birleştirmek istemeyen ama sonra onun çalışıp birikim yaptığını görünce hadi gel hesapları birleştirelim diyen birisi. Bu evlilikle zaten en başta maddi konular "normal" olmamış ki, tam şu anda bir tatil mevzusu ile normal kararlar alınsın.
ayy pudra ben bunu kaldırazdım heraldekorkunç
Merhaba, size tavsiyem kesinlikle işten çıkıp her ihtiyacınızı eşinize karsılatmanızdır. Bu erkeklere ne oluyor Allah aşkına? Bence kadınlar erkekleri bu duruma getiriyor. Erkek evleniyorsa evine karısına her bi şeyine sahip çıkacak. Niye evleniyor ki o zaman? Allah benim eşimden razı olsun. Beni okutuyor fakat herhangi bir beklenti içinde değil. Ister çalış ister çalısma diyor. Ha eğer çalışırsan da senin paran ayrıdır ben yine senin ihtiyaçlarını gideririm eve bakarım diyor. Benim cebimde çok para da olsa çok şükür asla göz dikmez. Ama ben de alıştırmıyorum ki. Şunu alır mısın diyorum. Beni gelip alır mısın diyorum. 'Gelmek zorundayım çünkü sen, benim karımsın' diyor. Cok şükür. Demem o ki bir süre evde oturun ve sadece isteyin. Parasını başka ne yapacak ki? Benim eşim diyor ki sana harcama yapmak beni mutlu ediyor. Beğendiğin bir şeyi alamayınca üzülüyorum o yüzden benim yanımda alamayacağım şeyleri begenme diyorAyyy canım koçişkom.. bu kadar çalışıyorum canım çıkıyor, ayaklarım ağrıyor geceleri eve geliyorsam eğer tabiki de bu çalışmamın karşılığını evimize ve sana harcayacağım diyor. Allah ondan razı olsun. Dedigim gibi eşınızden sorumlulugu almayın. Ona bütün evin ve kendi sorumluluğunuzu yükleyin. Yoksa çok canınız yanar... Selametle .