Eşim bana 'tatilde harcamalar ortak deilmi' dedi ?!

Perii_masaLii_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2014
34
1
Ya artık varya tűkendim bıktımm, son olarak yorumlarınıza bakıp ona gőre hareket edicem.. Biraz őzetliyorum..
Eşimle birlikte çalışıyorum restoranda, dűkkan abisinin adına ama eşim çalıştırıyo ve ben işci gibi maaş alıyorum, onu da ben zorla istedim cunku haftanın 7i gűnű çalışıpta elde avucta bişi olmamasi çok gűcűme gidiyordu..
Eşim pintidir cok tutucu birikim yapar, asıl konuya geliyorum,
dűn banka hesabıma bakarken birikim yaptığımi gőrdű ve dedi ki tatilde herşeyi ortaklaşa ődicez deilmi? Ben kala kaldim,
Ikinci olarak sana bi teklif suncam dedi nedir dedim,
Gel hesapları birleştirelim dedi, dedimki nerden esti evliliğin başlarında ben sunmuştum sana hiç oralı olmadın artık dűzeni bozmam dedim,
Bana demez mi ozamanlar çalısmıyodun?
Ya kafam cok karıştı bu maddi konuda ama hesaplari birleştirmek istemiyorum açıkcasi cűnki ben őrnek veriyorum bazen anneme hediye alırım, evine ufak tefek bişi alırım ve ben evlenirken dűğűn gűnu ayrılıp aylar sonra birleştim, (buda apayrı bi konu zaten)
ve gűvenemiyorumda artık
ben parayı nereye harcadın naptın cart curt bunları duymak istemiyorum bu saatten sonra..
Tatil icin oyle demesi normalmı?
Bu maddi konuyu nasıl halledebiliriz?
Sizde nasıl?

Bana biraz tuhaf geldi, hem senin hem de esinin davranislari.
Yillarca calismis ve evlendigimde de calisan bir bayan olarak esim ile aramizda hic boyle konular gecmemistir.
Benim bildigim evlilik bir bagdan ote birsey, maddi anlamda da birbirine baglisin zaten.
Senin param - benim param girerse isin icine can SIKICI haller cikar ortaya.
Bu gune kadar (sozluluk - nisanlilik donemleri de dahil olmak uzere) esimden ne ben bir kurus ayirmisimdir, ne de esim benden.

Tabii simdi ortada senin bahsettigin bir guvensizlik durumu mevcut.
Ne yasadigini bilemiyoruz, ama eger ciddi bir guven sorunun varsa tabii ki kenarda kosende kendi paran bulunsun.
Dunyanin bin turlu hali var, buna birsey demiyorum.
Ama bana gore erkegin gorevi esinin her ihtiyacini karsilamaktir...
Zaten bir evin kesesi bir olmasi taraftarindayim, ama bu da sevgili gibi tatilde ortak harcama yapacagiz dimi gibi sorularin sorulmasi komik geldi...

Senin paran benim param hesabı arkadaşında dediği gibi insanı soğutur birbirinden. Para konusundan çok tiksiniyorum borç çok olduğu için evde hiç konusunu açmıyoruz, kırıcı laflar çıkmasın ağzımızdan diye. Ama "Eşten para mı saklanır, nasıl evlilik bu hayat müşterektir v.b" tarzı konuşan arkadaşlar da konuyu okumalı. Bence bu zihniyete doğrusunu yapıyorsunuz. Huyunun değişeceğini sanmıyorum, yaptığının saçma olduğunu güzel bir dille anlatmışsınızdır sanırım. Tatili ortak ödemeyi kabul etmezseniz iptal mi edecek?

Evlilikte benim senin mi olur?? Bunu siz yapmıyorsunuz ama eşiniz yapıyor...Ozaman evde de aynısını yapın ..ben domates sevmem sen seviyorsun parasını sen öde gibi bişey olur..ortak hesap olayına sakın girmeyin..ben sen mi olur allahaşkına??

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gerçek bir evlilikte senin-benim olacağına inanmıyorum ben.. Çok üzücü bir durum..

anlam veremedim eşinizin tavrına ama normal değil evlilikte senin benim olmamalı ben eşimle paralarımızı birleştiririz tüm giderleri ben takip ederim oda birikimimizi nasıl değerlendireceğiyle ilgilenir anlayacağın ben fatura mutfak vs gibi harcamaları yaparım oda olan parayı nasıl çoğaltırız değerini koruruzla ilgilenir tatil gibi harcamalrımızı biriktirdiğimiz paradan yaparız ne senin ne benim olur o para bizim olur siz eşinizle önce sen ben değil biz olmayı başarmalısınız. Güvenemiyorum diyorsunuz aranızdaki güven sorununu birbirinizi sahiplenme benimseme sorununu ortadan kaldırlaısınız evlilik ortak bir hayat demektir benim fikrim budur maddiyattan önce manevi olarak birlikteliği sağlayın önce sonra gerisi gelir.

7 yıllık devlet memuruyum, eşim le 1 yıl önce evlendik evlendiğim günden beri maaş kartımı elime almadım.Eşim özelleştirme mağduru ve benden az maaş alıyor.Ne olacak ki. Herşey ortak faturalar,mutfak masrafı ..vsvs..Benim kredi kartım 2 binden aşagı gelmez
Kim takibini eder eşim. Kalem kalemde gösterir şunlar şunları aldık diye...

Tatile beraber gideceksiniz senin kadar o da kafa dagıtacak..Böyle şeyleri takmayın kafaya

Boyle evlilik olmaz.
siz bence o isten cikin. Esiniden maas almakta hos degil.
baska is bulun. En dogrusu bu.
Esinizde kalkip tatil parasini ortak odeyelim demekte cok yanlis yapmis.
2 arkadas degilsiniz siz.

Açıkçası çok ters geldi bana eşler arasında senin benim param mevzusu. Sevgi olan bir evlilikte böyle muhabbetler olmaz zaten. Çocuk falan düşünmüyorsunuz değil mi?

eşinin tatilde harcamalar ortak demesi evlilikte, normal
ama sizin evliliğinizde değil.
eşinizin tavırları çok yanlış,evlilikte ayrı hesap olmaz ama
sen ayrı hesaba devam et bence

Cimri insanda hiç çekilmiyor gerçekten

Ayıp etmiş bence senin benim diye bir şey olmamalı , ben çok üzülür ciddi bir tavır koyardım

bence çok saçma evleniyorsun hayatını birlestiriyorsun senin benin mi kalio adama ömrünü verion bi tatile götürmüş cokmu canım allah kolaylik versin sana

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Esim maasini aldigi gibi elime sayar ben hesap tutarim birikim yaparim hem ortak hem de kendim icin ayri. Esim anlamiyor para islerinden ben biriktirmesem onun zaten olmaz parasi kenarda. evlilikte ayri hesap olmali. Ozellikle sizin evliliginizde. Bir daha birikiminizi gostermeyin. Dolar yapin euro yapin saklayin bir yerlere. Kenarda birikmis para kadina guven verir. Tatiline ediyim ben oyle adamin ya. Hevesiniz kacmistir sizin de. Babamdan gordum bn bu muhabbetlri anlayabiliyorum..

Eşinizin sizden ayrı hesap tutması, sizi dahil etmemesi, sizin dışınızda hareket etmesi sonrasında birikim yaptığınızı görünce hesapları birleştirelim demesi iyi niyetten değil.
Tamamen duygusal
Paraları birleştirelim de verdiğim maaş bana geri dönsün derdinde adam.
Çok ama çok çirkin...

Bu adamla nasıl yaşıyorsunuz bilmiyorum... Ben okurken bile sinir oldum.

her ilişki farklıdır... ben evli olsam örneğin... elbette ki hesabım farklı olacak çünkü maaşım var ama anlaşılır..misal sev ev kirasını öde..ben mutfak masrafını...vs.... tatilde de hep eşine yüklenmek olmaz..anlaşılan o ki ikinizin bütçeleri tamamen farklı.öyleyse masrafı kırışmanızda fayda var...

ama her harcamanıza karışan pinti bi adamsa...hesapları sakın birleştirmeyin... bunu da açık açık söyleyin..

eşinin tatilde harcamalar ortak demesi evlilikte, normal
ama sizin evliliğinizde değil.
eşinizin tavırları çok yanlış,evlilikte ayrı hesap olmaz ama
sen ayrı hesaba devam et bence

Ben de tam tersini düşünüyorum. Hiç bir evlilikte harcamalar ortak mı sorusu normal değildir. Ama konu sahibinin eşinin sorması normal. Bir kere harcamalar ortak mı sorusu, sevgili olursunuz bütçeniz ayrı olur ve sorulur. Ama evlilikte kim neyi ödemiş diye bir şey yoktur. Gelir vardır bir de gider. Tatil parası bir giderdir, gelirler de ortak olduğundan kimin kartından çekilmiş sorun olmaz. Ama baştan bütün her şey ayrı olursa, o zaman sanki sevgiliymiş gibi adam da sorar tatili bölüşüyor muyuz gibilerinden. Ama tabi bunu da en başta kendisi istemiş.

eşimle çalıştığpım dükkandan restoranttan adı herneyse maaş almak tuhaf gelirdi.sonuçta kesemizin bir olmasını isterdim..başta güvensizlik başlamış sizde...ayrı bi yerde çalışma imkanınız yokmu

Bir evde kese ortak olmalıdır.Ben ayrı gayrıya çok karşıyım.. gelen para bellidir ortada ödemeler yapılır,sonra kalan birikime mi gider gezmeye mi herkesin bileceği iş..

Sizin durum evlilikten ziyade ev arkadaşlığına benziyor.. Eşinin tavrı çirkin sana güvensizlik vermiş.

Ama çok yakın bir tanıdığımdan örnek veriyorum.. paraları ayrı.markette bile bu senin bu benim diye ayırlıyorlar .buzdolabında üst raf bayanın alt raf kocasının.. ve sen benim domatesimi almışsın diye kavgalarına şahit oldum.. cidden şoka girmiştim..

Bu tür şeyler yaşanacağına evli kalma daha iyi.Mantık ne

yani her evlilikte harcamalar ortak olmalı.konu sahibi dahil demek istediniz değil mi?yanlış anlamadım.
aslında size de hak verdim şimdi.eğer en baştan hesabı ayırıyorsan,ayrı hesaplar varsa sadece eşe yüklenmek de doğru değil.
madem hesap ayrı,herkes ortaya bir miktar koyacak.bu durumda eşinin davranışı normal geliyor.
eğer konu sahibi;kazandığını bir kenara ayırıp,eve hiç harcama yapmıyorsa,eşinden gidiyorsa yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…