• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim Bana Herkesin Icinde Bagirdi

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
73
37
Merhaba bayanlar,

Bayadir konu acmiyordum. Esimle cok tartismalarimiz oldu ama son zamanlarda -hamile- olusumun da etkisiyle esimle gayet iyiyiz(dik).
Biz ABD de yasiyoruz, esim de ben de ogrenciyiz, ozellikle esimin cok agir dersleri ve arastirmalari var. Burada surekli gorustugumuz bir arkadas grubumuz var, toplam 4 aileyiz. Biraraya geldigimizde biz bayanlar hep muhabbet ederiz, esler de kagit oynar. Diger bayanlar hep soylenir esleri kagit oynuyor diye ama ben hep birakin oynasinlar, onlarin da baska aktiviteleri yok, ne yapsinlar ki vs derim. Ama esim oldum olasi kagiti, oyunu vs sevmez. Her oyundan sonra sabahlara kadar ofluyor, pofluyor, ders calisiyor. Butun sikintisini, stresini hep ben cekiyorum. Ben bir yere gidelim dedigimde kiziyor, dersim var nasil gideyim diyor, gitmiyoruz. Ben de onun bu kadar bunaldigini gordukce o zaman kagit oynama diyorum. Zaten sevmiyorum, arkadas grubundan dislanmamak icin, uyum saglamak icin oynuyorum diyor. En son gecen hafta cok istedigim bir yere beni goturmedi, cok kirildim, dersin varsa kagittan zaman ayir calis da, benden kisma dedim, o da o anda bundan sonra vallahi de billahi de kagit oynamayacagim dedi. Dun aksam ayni arkadaslar yine geldi, yine kagida oturacaklar, ben de dedim ki oyun oynamana hic karismiyorum ama yemin ettin, bak sonra basimiza bela musibet gelir dedim, yani hicbir kizginligim da yoktu gayet sakindim. Bu da kari-koca tam 3 ailenin onunde bana oyle bir bagirdi ki 'UZATMA, SURDA TAM 3 TANE KADIN DAHA VAR HIC BIRININ SESI CIKIYOR MU SEN GIBI' dedi. Ben dahil herkes cok sasirdi, asla boyle birsey yapan biri degildir, erkekler o bagirinca oynamayalim bari dedi, Hayir oynayacagiz diye yine bagirdi bu. Ben omrumde hic bu kadar asagilanmamistim. O kadar gururum kirildi ki anlatamam. Ben esimin arkasindan bile konusmam arkadas grubunda, o beni herkesin icinde rezil etti, hem de baskalarinin karilariyla kiyaslayarak. Zaten kiyas konusundan nefret ediyorum, zannediyor ki herkesin karisi melek, bir tek ben fenayim. Oysa herkesten daha cok esine karsi saygisi olan, arkasindan koruyan biriyim. Kendimi odaya kapattim, sabaha kadar agladim, hala da agliyorum. Ayni insanlari bir daha gormek istemiyorum utancimdan. Boyle birsey hic yasamadim, ne yapacagimi da bilmiyorum. Yani ben onun esiyim, arkadaslarindan daha mi onemsizim, herseyden once ben istemesem de oynamamaliydi, beni kirmaktan, rezil etmekten daha mi onemli ortami, oyunu? Ayrica ben asla ama asla esinin herseyine karisan biri degilimdir, hep guvenirim esime, istedigi yere gider, istedigini yapar, istedikleriyle gorusur, onu bunaltmis biri de degilim. Ikili kavganin her turlusune raziyim ama boyle bir rezaleti kaldiramiyorum.

Kaldirilacak gibi degil zaten. Esler, nisanlilar vs her neyse aralarinda her sey olabilir, yeri gelir ciglik cigliga kavgalar olur, yeri gelir kusulur, bagirilir, ama asla, ASLA baska insanlarin yaninda bunlar yapilmaz. Kim olursa olsun, arkadas, aile, anne baba kim olursa. Cok yanlis, cok kirici bir sey yapmis esin. Sen de herkesin duyabilecegi bir sekilde hatirlattiysan yanlis yapmissin, ama esinin yaptigi daha buyuk bir yanlis.

Nisanlimla ciddi oldugumuzu ailelere soyledigimiz zamanlarda (ortada daha soz vs dahi yoktu) bircok kisinin ortak oguduydu bu bize. Iki kisinin arasinda ne olursa olsun, bunu o iki kisiden baskasi gormemeli, duymamali, hissetmemeli. Birbirinizle kus de olsaniz, bes dakika once kavga etmis de olsaniz sakin baskalarina bunu yansitmayin demislerdi. Benim icin de en onemli olan konulardan biridir bu.

Durumuna cok uzuldum, bir de hamilesin. Esin bu davranisi sebebiyle sadece senden degil, o arkadaslardan da ozur dilemeli. Seni nasil kucuk dusurduyse, bunu da duzeltmeli. Benim icin bosanma sebebidir bu. Senin su durumda bunu dusunecegini sanmiyorum, ama cok saglam durmali ve kesinlikle kendini daha fazla ezdirmemelisin.

Esinizin yaptigi kotu tabii ki. Siz de herkesin icinde yeminini hatirlatmasaydiniz keske. Sonucta kagitlar hazirlanmis, belli ki oynayacaklar. Tek basinizayken soyleyebilirdiniz.

Ayrica olur boyle seyler. Cok dert etmeyin. Kimsenin yuzune bakamayacak durumda degilsiniz.

Arkdaslarina söz söyleyememenim acisini sizden cikartmis gibi... Hic hos olmamis... Alttan almayin...:ssz:

Kaldirilacak gibi degil zaten. Esler, nisanlilar vs her neyse aralarinda her sey olabilir, yeri gelir ciglik cigliga kavgalar olur, yeri gelir kusulur, bagirilir, ama asla, ASLA baska insanlarin yaninda bunlar yapilmaz. Kim olursa olsun, arkadas, aile, anne baba kim olursa. Cok yanlis, cok kirici bir sey yapmis esin. Sen de herkesin duyabilecegi bir sekilde hatirlattiysan yanlis yapmissin, ama esinin yaptigi daha buyuk bir yanlis.

Nisanlimla ciddi oldugumuzu ailelere soyledigimiz zamanlarda (ortada daha soz vs dahi yoktu) bircok kisinin ortak oguduydu bu bize. Iki kisinin arasinda ne olursa olsun, bunu o iki kisiden baskasi gormemeli, duymamali, hissetmemeli. Birbirinizle kus de olsaniz, bes dakika once kavga etmis de olsaniz sakin baskalarina bunu yansitmayin demislerdi. Benim icin de en onemli olan konulardan biridir bu.

Durumuna cok uzuldum, bir de hamilesin. Esin bu davranisi sebebiyle sadece senden degil, o arkadaslardan da ozur dilemeli. Seni nasil kucuk dusurduyse, bunu da duzeltmeli. Benim icin bosanma sebebidir bu. Senin su durumda bunu dusunecegini sanmiyorum, ama cok saglam durmali ve kesinlikle kendini daha fazla ezdirmemelisin.
Benim bildigim birisi buyuk yemin ettiyse onun kefareti odenmezse belasi evden cikar. Annem anlatirdi, dedem yeminini tutmayinca ahirdaki inekleri olmus. Hamileyim boyle seylere daha dikkat etmek istiyorum. Oyle kefaret de odemez biliyorum. Benim hatam varsa bile herkesin icinde bagirmamaliydi, o kadar kirildim, o kadar rezil oldum ki ne esimi gormek istiyorum, ne de ayni arkadaslari.

Benim bildigim birisi buyuk yemin ettiyse onun kefareti odenmezse belasi evden cikar. Annem anlatirdi, dedem yeminini tutmayinca ahirdaki inekleri olmus. Hamileyim boyle seylere daha dikkat etmek istiyorum. Oyle kefaret de odemez biliyorum. Benim hatam varsa bile herkesin icinde bagirmamaliydi, o kadar kirildim, o kadar rezil oldum ki ne esimi gormek istiyorum, ne de ayni arkadaslari.
yemin olayini herkesin duyacagi sekilde mi hatirlattiniz?

yemin olayini herkesin duyacagi sekilde mi hatirlattiniz?
Evet butun arkadaslarin icinde soyledim. Arkadaslarin bir tanesi ilahiyatci, bak sen ilahiyatcisin bilirsin buyuk yemin edince ne oluyor dedim. Ama bende hic asagilayici, kirici, kucuk dusurucu bir uslup yoktu. Milletin karisi her defasinda soyleniyor oyun oynarken ben daha bir kere konustum, o da inanin sadece yemin etti diye. Yemin etmese idi yine sesimi cikarmaz, karismazdim.

Bi daha o arkadas grubuyla görùşmeyin bence
Eşin oynamak istemediği oyun yüzünden neden sana bağırıyor yaa hayret bisey

Benim de en cok önem verdiğim sey kavgaların iki kişinin arasında kalmasıdır.
Çok ayıp etmiş özür filan dilesin diyecem ama kaç kişinin içinde olan olaya ozur dilese ne olacak

Öküz.Keşke sende onu rezil etseydin o an susmak yerine sen ne biçim erkeksin bak diğerleri eşine toplum içerisinde bağırıyormu deseydinde öyle gitseydin.

Evet butun arkadaslarin icinde soyledim. Arkadaslarin bir tanesi ilahiyatci, bak sen ilahiyatcisin bilirsin buyuk yemin edince ne oluyor dedim. Ama bende hic asagilayici, kirici, kucuk dusurucu bir uslup yoktu. Milletin karisi her defasinda soyleniyor oyun oynarken ben daha bir kere konustum, o da inanin sadece yemin etti diye. Yemin etmese idi yine sesimi cikarmaz, karismazdim.
arkadasim ne kadar uslubun pamuk gibi de olsa boyle esinle aranizda gecmis bir mevzuyu, hele de onun arkadaslariyla arasini bile bozabilecek (neden durup dururken bizimle oynamamaya yemin etti ki diye dusunebilirler) bir mevzuyu ulu orta soylemen esini hakli olarak sinirlendirmis.
ben de esinin yerinde olsam o sekilde tepki verebilirdim.
hele de ilahiyatciya bahsedip fikir alman cok kucuk dusurucu.
esinin kulagina soylersin dinlemezse de evde aciklamani yaparsin.
ama senin yaptiginin da esinden asagi kalir bir yani yok.

Öküz.Keşke sende onu rezil etseydin o an susmak yerine sen ne biçim erkeksin bak diğerleri eşine toplum içerisinde bağırıyormu deseydinde öyle gitseydin.
Ben hic boyle seylerden hoslanan biri degilim, daha da uzatamazdim. Zaten neye ugradigimi sasirdim o bagirinca, herkes sasirdi. Ne yapiyorsun, cok ayip dedim sadece ordan arkadasin biri bana sssttt, sus dedi.

arkadasim ne kadar uslubun pamuk gibi de olsa boyle esinle aranizda gecmis bir mevzuyu, hele de onun arkadaslariyla arasini bile bozabilecek (neden durup dururken bizimle oynamamaya yemin etti ki diye dusunebilirler) bir mevzuyu ulu orta soylemen esini hakli olarak sinirlendirmis.
ben de esinin yerinde olsam o sekilde tepki verebilirdim.
hele de ilahiyatciya bahsedip fikir alman cok kucuk dusurucu.
esinin kulagina soylersin dinlemezse de evde aciklamani yaparsin.
ama senin yaptiginin da esinden asagi kalir bir yani yok.
Beni herkesin icinde kucuk dusurmesinin boyle hakli bir cikisi olmamali. Herkesin icinde bagirma tepkisinin hicbir hakli yani da olamaz. Ben de insanim ve benim hatam varsa ve hatam olduysa o zaman o da arkadan uyarsin beni, bir daha tekrar da etmem zaten biliyor.

Beni herkesin icinde kucuk dusurmesinin boyle hakli bir cikisi olmamali. Herkesin icinde bagirma tepkisinin hicbir hakli yani da olamaz. Ben de insanim ve benim hatam varsa ve hatam olduysa o zaman o da arkadan uyarsin beni, bir daha tekrar da etmem zaten biliyor.
o sekilde tepki vermesi hakli degil ama dedigin gibi o da bir insan tepki vermese kirilan taraf o olacakti.
bak o kadar siddetli ciktigina sen bile sasmissin.
bence kan beynine sicradi sen yemin konusunu acinca.
esin tavirlarinda hakli demiyorum zaten sen de o da haksizsiniz diyorum.
boyle seyler kari koca arasinda konusulmali

o sekilde tepki vermesi hakli degil ama dedigin gibi o da bir insan tepki vermese kirilan taraf o olacakti.
bak o kadar siddetli ciktigina sen bile sasmissin.
bence kan beynine sicradi sen yemin konusunu acinca.
esin tavirlarinda hakli demiyorum zaten sen de o da haksizsiniz diyorum.
boyle seyler kari koca arasinda konusulmali
Oyle ya da boyle, ben sonucta bu yasima kadar hic bu kadar asagilanmadim ve rezil edildim. Bunun sikintisini da bir omur unutmam artik. Su kalbimin kirikligini artik hicbir sey de telafi etmez. Daha dun annemle telefonda konsurken esim bana hic bagirmaz, sesini yukseltmez, gayet sessiz bir hayatimiz vardir diye anlatiyordum ki su basima gelene bak.

Gosterıs mı yapmıs anlamadık ?
Kız varya bız bu erkeklerın ustune dustukce gozumuzden sakındıkca bı tarafları kalkıyor haa

Back