Eşim bana bakıcı muamelesi yapıyor

Tek tek alıntılayamıyorum ama çalışırken işten gelir birlikte yemek yapardık ya da kim yemek yapsa diğeri toplardı. 2 haftada bir temizlikçi gelirdi eve vs. Yani evde kaldığımda böyle olacağını hiç tahmin edemedim. Çorabını kaldırmayan iş kıyafetlerini yerlere atan bi adama dönüştü nasıl olsa ben evdeyim. Bi de diyor ki kendin ettin kendin buldun. Halbuki iş yerim beni bekliyor bugün istesem başlayışımı yapacaklar. Ama böyle diyor
ben sizin yerinizde olsam bir şekilde işime dönerim
birde bu devirde sizi bekleyen işiniz varmış ne güzel
o kacaya da tek kuruş vermem aynen böyle devam edecekse

anneniz kv vs herhangi biri var mı yakınınızda kuzuya 1 yıl olsun onlar baksa
zaten ilk kreş yılı olacağı için çok sık hastalanabilir
izin vs alabilecek misiniz?

şu büyükler olayına bir yoğunlaşın derim

Tek tek alıntılayamıyorum ama çalışırken işten gelir birlikte yemek yapardık ya da kim yemek yapsa diğeri toplardı. 2 haftada bir temizlikçi gelirdi eve vs. Yani evde kaldığımda böyle olacağını hiç tahmin edemedim. Çorabını kaldırmayan iş kıyafetlerini yerlere atan bi adama dönüştü nasıl olsa ben evdeyim. Bi de diyor ki kendin ettin kendin buldun. Halbuki iş yerim beni bekliyor bugün istesem başlayışımı yapacaklar. Ama böyle diyor

Hem çocuğa bakarken zorlanıyor, hem de bütün ev işini yapabileceğinizi sanıyor.

İzin günlerinde biraz çıkın evden, yapılacak işleri de sayın, görsün nasıl oluyor.

Adamın huyu böyle siz işe girince degisirmi bilemeyiz zira size değer verse bu dönemde sizi incitmez. Bence önce bebeğinizi kreşe verin sonra durumun gidişatına bakın adam hâlâ aynı mı sizi kırıp üzüyormu diye.Tahminen kaç yıl yaşayacaksınız bu yılları tekrar yaşama şansınız varmı yok o zaman size bu muameleyi yapıyorsa neden sabır gösteresiniz ?? Oturun güzelce içinizden geçenleri anlatın yada mektup yazın eğer sizi anlarsa ne güzel ama anlamada tavırlarına devam ederse sizde ona göre kendi kararınızı kendiniz verin.

Merhabalar. 31 yaşındayım ve 2 yaşına girmek üzere olan bir çocuğum var. Çocuğumuz olunca işimden ayrıldım ama 2,5 yaşında dönmeyi planlıyorum.

Sıkıntım eşimin çocuğa ilgisizliğinden ziyade bana bakıcı muamelesi yapması. Örnek veriyorum bu hafta hastane işimiz vardı. Özel bir pol. muayene olduğum doktor beni ileri tetkik için hastaneye sevk etti, haliyle gerildim ve endişelendim. Eşim izin aldı beni başka bir gün götürdü. Çocuğumuzu orda oyalamak adına oyun parkına götürdü 5 dk geçmeden geri geldiler durmadığını söyleyerek telefon açtı. Telefon/tv ye çok karşıyım ancak her fırsatını bulduğunda bunu yapar. Neyse hiçbir şey demedim. Muayene oldum, tetkik istediler ancak doktor anlayamadı ve başka doktora sevk etti. O da profa yönlendirdi tetkikler sırasındaki ilaç bulanık görmeme ve ışık hassasiyetine yol alacağını normal olduğunu söylediler 3-4 saat böyle olacakmış. Neyse sonuç olarak takip dediler ve çıktık. Çıktığımız gibi bana öğlene kadar çocuğa ben baktım, öğleden sonra bana baktırmazsın inş, dedi. Beli ağrımış çok yorulmuş? Sonra arabayı park ettiğimiz yer yokuştu ve çocuğu bana taşıttı. Güneşe bakamadığım ve bulanık gördüğüm için çok zorlandım sonra neyse ben taşıyım diyerek aldı. Eve geldik çok yorulmuş, yok beli ağrımış ki her akşam aynı şikayetleri dinlerim. Aynısı senin başına gelse ben de yapardım zaten tüm gün çocuğa ben bakıyorum diyorum. Asla anlamıyor. O gün bütün öğleden sonra yattı. Neyse bu bir örnekti.

Onun haricinde çocuğu hep ben uyuturum. Ben uyutamıyorum diyerek denemiyordu artık gelişme kaydettik video açarak uyutmaya çalışıyor. Tabiki uyumuyor. Ben uyuturken bari oturma odasını topla diyorum. Her zaman beli ağrıdığını çok yorulduğunu eve para getirenin kendisi olduğunu söyler ve toplamaz. Sadece haftasonları temizlikçi almayayım diye evi süpürür yardım etmiş olur.

Üçümüzün yapacağı etkinlik bulurum eleştirir asla beğenmez. Kendi etkinlik zaten bulmaz. Çocukla biraz oynar sonra haber açar. O sırada ben elime telefon ya da kitap alırsam hemen uyarır neymiş çocuğa bakacakmışım. Kendisi babası değil çünkü ben de anne değilim bakıcıyım. Öğle uykusunda ağlarsa hemen bana seslenir. Gece uyanır ben duymazsam hemen beni kaldırır. Evde makyaj yapmışsam eve gelince on soru sorar dışarı çıkmadığıma evde makyaj yaptığıma asla inanmaz. Çalışırken çok bakımlı bir insandım makyajsız zaten işe gitmezdim şimdi bir ruj sürmem olay oluyor. Çalışırken de ekonomik baskısını gördüm şimdi baskının Allahını görüyorum maaşı iyi olduğu halde. Onu niye aldın, buna niye para verdin vs. Sebebi tek maaşla birikim yapmaya çalışması. O zaman işe döneyim 2 maaş olalım diyorum hayır diyor çünkü harcamalarımı bu şekilde çok güzel kontrol altına aldı. Bu durumdan çok memnun çalışırsan çok harcarsın diyor. Baskı yaptığını zaten kabul etmiyor.

Çocuğu ona bırakıp bir yere gitsem devamlı arardı durmuyor diye bunun kavgasını çok verdim şimdi aramıyor ama bu kez de döndüğümde sinir harbi yaşıyoruz çünkü o sen çıktın stresini attın ben bunaldım diyor. Devamlı üzerimde ekonomik ve psikolojik baskı var. Beni sürekli manipüle ediyor. Sinir hastası olduğumu, takıntılarım olduğunu iddia ediyor. Söylediklerini söylemedim diyip kendi aklımdan şüphe ettiriyor. Ben sinirlerime hakim olamayıp sesimi yükselttiğimde bak gördün mü sinir hastasısın tedavi ol diyor.

Çocuğumuz tam olarak kendini ifade edebildiğinde kreşe vermek istiyordum. Bu durumda ne yapayım planladığımdan daha erken işe dönsem sizce ruh halim düzelir mi? Kreşten başka seçenek yok bakıcı düşünmüyorum. Kendimi çok yetersiz hissediyorum, her açıdan. Evin temizlikçisi, aşçısı ve bakıcısı gibi hissediyorum. Fakat hiçbir şeyi beğenmiyor tüm gün çocuğa baktığımdan şüphe ediyormuş (ilgi göstermediğimi söylüyor) kendisi çok ilgili bir baba gibi. Psikolojik olarak çöktüm. Çocuk için evde olup sonrasında işe dönenler psikolojiniz düzeldi mi? Cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim...
hepsini üşenmedim okudum. senin sorunun iş ile düzelir mi bilmiyorum da sakın ikinciyi yapayım falan deme. herşeyi geçtim yani bazı insanlar çocuk konusunda zorlanabilir, çocuk anneyi daha çok istiyor olabilir. mesela benim eşimde bebeği uyutamıyor. çünkü benimki uyumuyor onunla. ama ilgilenir, oynar falan. bunları da geçtim. daha vahimi seni kendine yetersiz hissettirmesi. anneliğinden, kadınlığından... ve tabiki sana maddi manevi baskılar yapması. ne demek seni ruh hastası göstermek. 3 gün sonra çocuğa da işler bu adam. bak senin annen hasta diye. bence önce al karşına ciddi ciddi konuş. olmuyorsa da bence sen bu konuyu biraz daha düşün. çünkü bakıcılık olayının çok üstünde sorun var burda.

İki kızım var, şuan biri kreşte, diğeri yanımda mama sandalyesinde portakal mıncıklıyor, ben de burada yazıyorum. Her an çocuklarla ilgilenemeyiz. Anne olduğumuz kadar insanız ve onları ilgimizden, sevgimizden mahrum, aç ve pislik içinde bırakmadığımız sürece kendimize ne kadar zaman ayırırsak kardır. Burayı da kendinize ayırdığınız zaman olarak görebilirsiniz. Bir suçluluk hissediyor gibi yazmışsınız da, 7/24 çocuk odaklı olamayız, kafayı yeriz zaten.

Yapabileceğiniz en iyi şey işe girip, şu adamı sahanın dışına şutlamak olur, umarım yapabilirsiniz.
Yorumunuz konumun özeti gibi. Elime kitap alsam suçluluk duyuyorum çünkü 7/24 çocuğa bakmalısın psikolojisi yarattı bende.

Evin maddiyatini o sağladığı icin geri kalan herşey sizin sorunmlulugunuzdaymis gibi davranıyor ama o çocuk ikinizin cocugu. Bakımında is bölümü istemek hakkınız. Ama maalesef türk erkeklerinin çoğunun.kafa aynı. Ben çalışanbir anneyim eve maddi katkım da var ama gene tum.bu saydıklarınız sadece benim sorumluluğum gibi görülüyor esim tarafindan. Bi işin ucundan tuttuğunda sanki bana yardım ediyor lütufta bulunuyor. Sonra da feci yoruluyor zaten mütemadiyen yorgun. Onlari bu hale getiren gene kendi hemcinslerimiz aslinda...

Evin maddiyatini o sağladığı icin geri kalan herşey sizin sorunmlulugunuzdaymis gibi davranıyor ama o çocuk ikinizin cocugu. Bakımında is bölümü istemek hakkınız. Ama maalesef türk erkeklerinin çoğunun.kafa aynı. Ben çalışanbir anneyim eve maddi katkım da var ama gene tum.bu saydıklarınız sadece benim sorumluluğum gibi görülüyor esim tarafindan. Bi işin ucundan tuttuğunda sanki bana yardım ediyor lütufta bulunuyor. Sonra da feci yoruluyor zaten mütemadiyen yorgun. Onlari bu hale getiren gene kendi hemcinslerimiz aslinda...
Aynen öyle😔

E bu adama çocuk niye? Konuda da hiç boşanma lafı geçmiyor nesini çekiyorsunuz bu adamın allahaşkına. İşe dönün bu adam müsveddesinin de kıymetli totişkosuna basın tekmeyi. Gencecik belli ki eğitimli aklı başında bi kadınsınız bu yontulmamış insan formuyla devam etmeyin hayatınıza.

Üşenmemiş bütün mesajlarımı tek tek bulup beğenmedim ifadesi bırakmışsınız, ben sizin aksinize kinlendiğimden değil mesajını gerçekten beğenmediğim için ifade bıraktım. Sitede aldığınız puanları size para olarak veriyorlar galiba yoksa bu kadar emek harcamanızın başka açıklaması olamaz.
Meşguldüm alıntılayamadım şimdi yazayım siz diyorsunuz ki adam dışarıda çalışır kadın evdeyse çocuk ve ev sorumluluğu kadında evet bu görüşe bende katılıyorum ama bu konu düz mantıkla bakılamayacak kadar ayrıntılı bir konu. Bir baba çocuğunu yarım saat oyalayamıyor bir kere olsun uyutamıyor ve bu size normal mi geliyor? Kadın işe başladığında ne olacak sizce o zaman ev hanımı olmaktan çıktığı için bir anda adam aydınlanma yaşayarak evet ben bu çocuğun babasıyım bakımına yardımcı olmalıyım mı diyecek? Burada kocasının tek vasfı para getirmesi onu kadın kendisi yapabildikten sonra kocaya ne gerek var o zaman?

Size katılıyorum kocalar zaten çocuklarıyla ilgilenirken eşine yardım etmek maksadıyla yapıyorsa hiç yapmasın. İlerde çocuk babanın boşluğunu dolduramayacğını düşünüyorum. Baba=Para demek değil. Kızım kreşe ilk başladığında benden ayrılmakta zorlandı ki 9 aylıkken bıraktım annem baktı ilk ayrılığımız değildi. Okulun Pedagogu ile görüştüğümde babası ne kadar vakit geçiriyor kızıyla diye sordu. Yani sadece annenin yükünü hafifletmek değil çocuğa emek vermek anne baba olabilmek için gerekli

Yetersiz değilsiniz. Adam sizi sağlam bastırmış. Ona baba olduğunu hatırlatın. Çocuğu beraber yaptıysanız başka eşten getirmediyseniz bakmayı da bilmek zorunda.
para harcayın. Harcama derse iş bakmaya başlayın ben kazanmaya ve harcamaya alışığım deyin.

Ev hanımlığı öyle bir şey zaten adam çalışır kadın ev işi yapar çocuk bakar bayırda taşımaması kötü olmuş ama siz topu birbirinize atmaya çalışıyorsunuz galiba
Sizin için evlilik ve ev hanımı olmak böyle olabilir ama emin olun evlilik bu değil. Siz de kendi evliliğinizde hizmetçi veya bakıcısınız galiba.

okurken içim şişti, en kısa sürede işe dönüp sonrasında bu kişiye dayabilecek misiniz onu düşünün bence.

Çalıştığım dönem böyleydik aynı biz de. Sadece çocuğumuz yoktu her sorumluluk ortaktı. Şu an evde olan ben olduğum için tüm sorumluluğu bana attı
Esiniz sizin gidemeyeceginizden o kadar emin ki gercek mayasini ortaya dokmus. Oncelikle annesiniz ama nefes almaya ihtiyaci olan bir insansiniz. Eger esinizden ayrilmayi dusunmuyorsaniz olaylarin siz ve cocugunuz lehine donmesini saglamalisiniz. Ben calismaya donmeniz gerektigini dusunmuyorum. Cocugunuz kucuk ve esiniz siz calissaniz da tum yuku sizin sirtiniza yukleyecek. Once esinizin kartini kullanirken acimayacaksiniz. Bunu yuvaniza harciyorsunuz. Ikinci etapta yarim gun temizlige kadin alin. Ama bunu yaparken davulla zurnayla ilan etmeyin. Butun ilginiz,sevginiz cocugunuzda olsun. Esinize nispet yapar gibi degil ama onunla ilgilenmeyin. Kendi arkadas ve akrabalarinizla daha yakin olun. En onemlisi kendi hesabiniz olsun. Bu paradan kimsenin haberi olmasin. Cocuktan sonra esinizin davranislarinin degismesinin sebebi artik isten ayrildiginiz ve kucuk cocugunuz oldugu icin. Yani muskul durumdasiniz, esinizin aklina gore sizinle istedigi gibi oynayabilir. Esinize guvenmeyin. Normal bir evlilik hayati ve babalik yasatmayacak. Evli kalacaksaniz onun sizi yonetmesine izin vermeden bir yol tutmalisiniz. Bu sinir hastasisin laflarini onlemenin tek yolu onun yontemini ona kullanmak. O nasil uzun sure gercek yuzunu gizlediyse siz de dusuncelerinizi gizleyin. Allah yardimciniz olsun.

Esiniz sizin gidemeyeceginizden o kadar emin ki gercek mayasini ortaya dokmus. Oncelikle annesiniz ama nefes almaya ihtiyaci olan bir insansiniz. Eger esinizden ayrilmayi dusunmuyorsaniz olaylarin siz ve cocugunuz lehine donmesini saglamalisiniz. Ben calismaya donmeniz gerektigini dusunmuyorum. Cocugunuz kucuk ve esiniz siz calissaniz da tum yuku sizin sirtiniza yukleyecek. Once esinizin kartini kullanirken acimayacaksiniz. Bunu yuvaniza harciyorsunuz. Ikinci etapta yarim gun temizlige kadin alin. Ama bunu yaparken davulla zurnayla ilan etmeyin. Butun ilginiz,sevginiz cocugunuzda olsun. Esinize nispet yapar gibi degil ama onunla ilgilenmeyin. Kendi arkadas ve akrabalarinizla daha yakin olun. En onemlisi kendi hesabiniz olsun. Bu paradan kimsenin haberi olmasin. Cocuktan sonra esinizin davranislarinin degismesinin sebebi artik isten ayrildiginiz ve kucuk cocugunuz oldugu icin. Yani muskul durumdasiniz, esinizin aklina gore sizinle istedigi gibi oynayabilir. Esinize guvenmeyin. Normal bir evlilik hayati ve babalik yasatmayacak. Evli kalacaksaniz onun sizi yonetmesine izin vermeden bir yol tutmalisiniz. Bu sinir hastasisin laflarini onlemenin tek yolu onun yontemini ona kullanmak. O nasil uzun sure gercek yuzunu gizlediyse siz de dusuncelerinizi gizleyin. Allah yardimciniz olsun.

Onun yöntemini ona kullanmak derken neyi kast ettiniz?

Onun yöntemini ona kullanmak derken neyi kast ettiniz?
Esiniz karakterini cocugunuz dogana kadar saklamis. Su an esiniz size nasil davraniyorsa cocuktan once de aslinda oyle dusunuyormus ama sizi elinden kaciracagi icin yapmamis. Siz de once cocugunuz kucuk ve ayri bir yasam kuracak maddi olanaklariniz olmadigi icin gercek dusuncelerinizi saklayacaksiniz. Esinizin yontemi ile kastettigim buydu.Tartismayin,laf anlatmayin. Anlayacak kisi degil. Siz laf anlatmaya cirpindikca,ona gorevlerini hatirlattikca o uste cikmaya calisacaktir. Size sinir hastasisin diyerek sizi marazli gostermeye calisiyor. Neredeyse siz bile eksikliginiz,hatalariniz oldugunu dusunmeye baslamissiniz. Konusmayin bu konulari esinizle. Laf ebeligi yapacaktir.

X