Eşim askerdeyken ailemin yanında kalmak istiyorum

tubycan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
14
0
36
Adıyaman
Merhabalar,bu bölüm tam bana göre olmuş açıkcası..
Arkadaşlar benimde bir takım sorunlarım var sizler beni dinlemekten sıkılmaz ve yorum yaparsanız sevinirim..

Evleneli 7-8 ay oldu,ama iyice eskidiğimi düsünüyorum..yeni evliyim diyemiyorum açıkcası..
kayınvalidemlerle alt-üst oturuyoruz..ama benim için büyük sıkıntı oluyor..
ya evliliğimizin ilk günü saat 9-10 civarı bana sesleniyorlar yukardan(ev müstakil iki kat bahceli,apartman olsa seslenme olamazda..)dısarıya cıktım yukarıya baktım uyandınız mı merak ettik
ya sabırr dedim içimden evet gördüğünüz gibi dedim..
neyse siz anlayın artık her gün bu olay böle devam etti.. eşim işe gidiyor ben evde uyuyorum saat 10 gibi bana sesleniyorlar dış kapım aralıksız çalıyor bana seslenmekten bıkmıyorlar.çıkıyorum dışarıya uyandın mı ne yapıyorsun diyorlar ya gözlerimi uykudan zor açıyorum halimi görmüyorlar..
neyse daha kahvaltımı bile yapamadan yukarıya çağırıyorlar misafir gelmişşmişşşşş
gelin görmeye:))) hoppppp hadi kalk çık yukarıya git misafirlerle ilgilen.. ne alaka yani gelin görmeye gelen evime gelsin kaynanama niye geliyor..
oyle böyle derken 1 ay gectı..
tabi her gün hergünn yemek davetlerine gidiyruz bizim için gelem sözü de yukarıdan çıkıyor bizim haberimiz bile yok saat 2 gibi kaynana geliyor aksam şuraya yemeğe davetliyiz eehh tmm diyorsun gidiyorsun .. öyle böyle derkenn davetler bitmiyor ve hatta benimde yemeğe aldığım misafirlerim bitmiyor..
evlendiğim günden beridir inanın ki tam tamına 1 gün evimde yalnız eşimle oturmuş değilim.. hafta sonları eşimle vakit geçireceğim diyrum kahvaltıdayız bi bakıyorumm eşimin yiğenleri gelmiş ya da anne,baba vs vs.. bitmiyor
oturduğum yer arkadaşlar güneydoğudan bir yer ve eşim kürt,ben türküm ve kürtçeyi hiç anlamıyorum bilmiyorum..
beni düşünün gittiğim her yerde kürtçe konuşuyorlar anlamıyorum herkes gülüp eğenirken ben onlara öylece bakıp duruyoum.. artık sinirlerim bozuluyor.. yanımda türkçe konusuyorlar hemen hemen herzaman fakat gencler olursa eee kaynana ile gittiğimde bi gezmeye nerde genc bulacagım elbette oluyor ama illa ki kürtçe konusuyorlar yaşlılar türkçe konuşamıyor...
neyse bunuda mesele etmiyorum yine de.. sabrediyorum..
oyle bir durum ki yeni evliyiz ama herkesin yardımına biz koşuoruz adeta.. evin eşyalarını eşim kendisi aldı taksıtlerle öyle böle bi şeilde ödedi ehh bi kısmı kaldı tabi ki.. kayınbabamlara fazla bir masrafımız olmadı ınanın ki benim ailem daha çok masraf etmiştir bundan eminim çünkü en basitinden iki beyaz eşyayı babam aldı yani beyaz eşyadan bile tasarruf etmiş oldu kaynanamlar..
evliliğimizin 3.ayında büüyk kaynım yeni ev yaptıgı için borç içinde kredi çekti vs bizden bilezik aldı bunun bize geri dönmesi nerden baksan 2-3 yılı bulacak.. 2 ay önce küçük kaynım evlendi inat etti evlencem dedii elde yok avucta yok kayınbaba yınede kıramadı oğlunu düğünü yaptı ama benim bileziklerim gitti : ehh bununda bana dönmesi 2 yılı bulur..
ınanın ki bende bileziğe dair bişey kalmadı el elde baş başta kaldık.. ve şu an eşim asker h,ç kimse bizi düşünmüyor,Allahtan kısa dönem oalrak gitti de işte onunla teselli oluyorum..

zaten yaklaık bi buçuk aydır kayınvalidemler tarafından cıktım babamlarıne vine geldim orda rahat ederim dedim eşim bana hak verdi ve doğal oalrak eşim dediği içi kayınvalidemlr mecbur kabule ttiler..
ama her aramalarında artık gel biz sensiz yapamıyoruz vs diyorlar..eşim askere gitti evimin yüüznü göremedim kaynanamlarda kaldım 1 ayy boyunca hadi yatıya kaldım da gunduzlerıde evime gidemedim,misafirlerden doalyı hiç bitmiyor misafirer..
öyle günler oluyor ki bir günde toplam 25 kişi ağırladığımı bilirim..
çok sabrediyorum sırf eşim için eşimi sevdiğim iin.onu üzmemek için sustum seslenmedim artık eşim askerden geldiğinde eşimle bu oalyları konuşup bi şelikde ya o şehri bırakıp başka yere gitmek ya da orda kalacaksak kiraya çıkmayı kafaya koydummm...
eşime bunun lafını bi kaç kere açmıştım olabilir demişti ama kaynanamlar eşime çok düşkünler 4 oğulları var hepsinden ayrı kalırlarda eşimden ayrı kalamıyorlar çnkü onların her dediğine evet diyen bir tek benim eşim..
eşimde artık o kadar alışmış ki onlara onlarsız yapamıyor gibime geliyor..
ya bayram tatiline benim ailemin yanına geliyoruz her gün iki üç kere eşimi arıyor kayınbaba,abiler ve küçük kayın oylesıne hal hatır soruyorlar bazen nefes alamıyorum öyle olunca.. ya babamın bile dikkatini çekiyor bana diyor kayınbaban eşinin yokluğuna dayanamıyor devamlı arıyor.. hiç güzel birşey değil sıkıldım çok sıkıldımm...

karar verdim eşim askerden dönene kadar ailemin yanında kalcam askerden gelemden 15 gün önce evime giderim diyordum ama gitmiycem eşim yanıma gelsin sonra beraber gideriz dyorum.

arkadaşlar sizce bundan sonrası için nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım bana yol gösterin...

yaşadıkalrımı çok basit şekilde anlattım siz beni anlayın lütfen... yol gösterin..

gercekten zormus bende aynini yasadim diebilirim ve benim esimde kürt ben türküm ayni cinslik banada oldu yanimda kimse türkce konusmadi benimde cok zoruma giderdi inan seni cok iyi anliyorum canim

peki şimdi sen ne yaptın??
gerçektende çok zor kürtçeyi bilememek anlamadığım için dahii eleştiriliyorum çoğu zaman.. cok can sıkıcı bir durum

peki şimdi sen ne yaptın??
gerçektende çok zor kürtçeyi bilememek anlamadığım için dahii eleştiriliyorum çoğu zaman.. cok can sıkıcı bir durum

ahh evet o yüzdende kiziyolar sanki yasadigimiz yer türkiye degil sanki deli oluyorum yaa benim suan evim ayri canim sehir disi diyebilirim 2 3 günde telefonlasiyoruz o kadar benim sana önerim uzaklas o cevreden biz suan cok rahatiz esimle huzurun icin

kıyamam sana yaa bunlar ne cnm sende nasıl bir sabır var yaw.helal sana valla çok sabırlı birisin.maşallah.cnm gerçekten çok zor şeyler bunlar.eşinle bir gün geçirememişsin doğru düzgün.kaynanan da her an tepende o ne ya kalktın mı filan.ayıp yani.yeni evliler o kadar rahatsız edilirmi.anlayışlı olması gerek biraz.eşimi seviyorum demişsin allah ayırmasın sizi cnm.tek yapcağın şey o şehirden kaçmak söyliyim.bence aynı şehirde bile durmamaya bak.eşinle konuş askerden gelince.başka biyere taşınalım de güzel bir dille.ailenin yanından gitme eşinde askerden sonra yanına gelsin cnm en iyisini düşünmüşsün

uzaklaşmak en çok istediğim şey..ama o kadar şansızım ki kpss ye dahi çalışamadık düğünden sonra ders basına oturamadık doğal oalrak düşük bir puan ve beklemek zorundayız dıger sınavı ben onlısans mezunu oldugum ıcın ıkı sene beklıycem esim bu sene gırer ama askerden geldıgınde 1 ay falan kalacak o da hazırlanamayıcak sınava cunku hosgedlın mısafırlerı eksık olmayacak.. bulundugumz yerde de ıs fırsatları yok kı en fazla verdıklerı ucret 500 olur onunlada kıraya cıkmak nasıl olur bılemıyorum..baklaım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..
Allah mutluluğunuzu her daim kılsın inşallah..

abboooovv diyesim geldi 25 misafirmi.ya kimse yanlış anlamasın ama doğu adetleri böyle gelin hep hizmet etcek.bide kalabalık oluyorlar.gelen giden hiç bitmez oraların adeti heralde ama eşin çok yüz vermiş çoook.ben sana diyim bu işkence siz oralardan uzaklaşmadıkça bitmez dicem ama bu seferde yatmaya gelirler bide ayrı duramıyolar demişin ay çok sıkıcı bi durum şehir değiştir sen bence belkide ülke..yaa gelin demek kölemi demek ne kadar sinir oluyorum yaaa..allahtan böle bi kaynanam yok ben kesin kavga ederdim.üzerinize afiyet biraz asabiyimde

bana bugune kadar herkes sendeki sabır kimsede yok derlerdi de inanmazdım ta ki evlenene kadar ve analdım ki gercektende oyleymiş.. ya yine içimde kötülük yok gerekirse onlarla da yaşarım bakmam gerekirse de bakarım ama eşimle de tadım tuzum eskisi gibi olmaz.. ve bunu da göze almaya cesaretım yok.. benim için dua edin bir an önce bu işi güzel yöntemlerle çözmeyi nasip etsinallah bna..

inşallah cnm allah sabır versin.hakkında hayırlısı olsun.

Amin canim insallah cümlemizinkini o zaman senin daha cok sabirli olman gerek sen yine evim ayri diyosun benimki ayniydi ben 8de kaynanamla kalkmak zorundaydim ya o kadar türkcesi bile yoktu neler yasadim herneyse dedigim gibi ALLAH COK COK SABIR VERSIN hayatim

şaşkınlıkla okudum açıkçası. doğruyu söylemek gerekirse çok farklı hayatlarımız var. Ama 10 yıllık evli olarak şunu diyebilirim ki... çoğu şeyi umursamamalısın. biz 2 beyaz eşya aldık, onlar daha çok para harcadı filan. Boşver bunları kendi kendine tekrar edip de kendini dolduruşa getirme. Yıllar sonra bunların çok önemsiz olduğunu anlıyorsun. Bir de aileye karşı mesafeni ne kadar koyarsan o kadar iyi. Mümkünse işe başla. Ya da evde çalıştığını filan söyle. Hegün en az 3 saat kitap okurum diyebilirsin. Yani sonuçta her canları istediğinde seni göremesinler, işin olduğunu söyle. Senin evine misafir geldiğinde onlara haber verme. Bırak alınsınlar, kızsınlar... zamanla alışırlar:)

Tüm bunları yaparken dedikodulara hazırlıklı ol. Çoooookk konuşurlar arkandan:) Bir de mümkün olduğunca vurdumduymaz ol. Olamıyorsan da öyleymiş gibi görün.

Kiraya filan gitmeyi de düşünme bence, ne gerek var gereksiz para harcamaya. her ay kiraya ayıracağınız parayla kocanla gezersin. her hafta sonu, sinema, yemek, gezme... hem çocuğun olunca kayınvalidene bırakıp nefes alma şansın olur. özellikle uykuya hasret olduğun zamanlarda çocuğa bakacak birinin olması insanı çok mutlu ediyor:)
,

inşallah çözersin.ailen nerde oturuyo cnm?

eşim aradı uyu tutmamış konustuk o yuzden cevap veremedim sizlere arkadaşlar..

ailem Gaziantepte oturuyor..
mersa_liz evet guzel demıssın ama olmuyor dedıklerın..çünkü elimde bir kitap görseler gözlerin ağrır yorma kendini ders calsıtıgımı farketseler aman aman ders calısma basın agrır hastalanırsın dıyorlar.. misafir geldiğinde benım haber etmem geekmiyor onlar kendılerı getiriyor zaten
ya da onlardan habersız olsada her aksam bıze ındıklerı ıcın goruyorlar..

Allah hepimize sabır versin inşallah..

AMIN canim ya TEZ ZAMANDA ESINE KAVUSURSUN INSALLAH

kira paramız her ay bize değil o tarafa bi şekilde gidiyor zaten.. onların harcamaları tutuyor bi bakıyorum bizde bişey yok .. hafta sonları gezmeyı kac kere planladık ama her defasıdna tam hazırlanıp cıktıgımızda olmyaacak turden seyler cıkıyor ıptal etmek zorunda kalıyoruz.. ıkı kere dısarı cıkma fırsatımız oldu onda da ıkısındede yarı yolda gerı bızı gelıp aldılar yok bırısı hastalanmıs yok koyden gelin görmeye gelmişler ayıp olur muş vs vs birinde eşim sinirlendi tepki koydu sonradan pişman oldu gönüllerini aldı...
bir kaç kez eşimi sabahlara kadar ağlattım bu olaylardan dolayı beni üzüldüğümü görünce mahvoldu ama benim yumuşaklığımdan dolayı ben eşimin gönlünü aldım tamam idare edelim dedim..

1. vurdumduymaz olmayı
2. lafını esirgemeden pat pat söylemeyi
3. de söylediğin lafları espiriymiş gibi kakalayabilmeyi öğreneceksin
yoksa sende ben gibi sürekli ya sabır çeker durursun
:)
1.
istedikleri kadar bağırsınlar duymıycaksın sana söyledikleri lafları duymazdan gelceksin
2.
götürdükleri yerlerde kürtçe konuştukları için anlamadığını ve sıkıldığını söyliyceksin..
seni çağırdıklarında işin olacak olmasada olacak
yokmu yakın bir arkadaşın çağırdıklarında arkadaşına söz verdiğini söyleyip çıkacaksın evden
başka bi zaman alışverişe gideceksin başka bi zaman hastanede işin olacak
vs vs
öncelikle ayağını uzaklaştırıcaksın
birde oğulları ile bakış görüş istedikleri kadar yapsınlar karışma
yoksa sen arabozan fesat gelin olup çıkarsın
sabahları uyandırdıklarında
hastayım ben yatıyorum deyip gitmiyceksin uyuyorum deyip uyanmıycaksın varsın uykucu desinler
3.
laflarını çekinmeden söyliyceksin ama söylerken güler yüzlü olucaksın alınıp kızar gibi olursalarda şakaya vurcaksın
aa sizde hemen alındınız aşkolsun falan :)))

eşimin ailesi laz (ayrı bir dilleri var) hiç anlamıyorum benim yanımda öyle konuştukları zaman kalkıyorum yanlarından anlıyorlar
aptal değiller ya bilmediğini bile bile yanında başka dilde konuşuyorlar sanki sohbete katılmamanı ister gibi
valla ben sırf bu sebepten çok soğdum hiç bir şeyi anlamıyorum
millet gülüyor ben sap sap bakıyorum en sonunda sırf bunu bahane ederek hiçbir yere oturmaya gitmez oldum rahat ettim

bu olayımı kımseylede paylaşamıyorum,çünkü ablamın birinin evliliğinde bi takım sorunlar var ve babamlar her gün onu düşünmekten mahvoluyorlar .birde benim sıkıntılarımı ögrenıp uzulmelerını ıstemıyorum ..
şu 100 günün geçmesini ve eşimin gelmesini bekliyorum inşallah araya mesafemı koyacağım onlara karşı..

tavsiyelerin için teşekkürler.. uygulamaya çalışıyorum çoğu şeyi.. ama daha çok dikkat edeceğim bundan sonralarında..

allah sabir versin cnm yaaa sen nasil biryere dustun

bende kayinvaldemle altli ustlu oturuyorum ama masallahi var kendi isini kendi gorur.dakka basi da kapima gelmez.bzn gunde 1 bzn 2 gunde bir

bzn geldiginde musait olmayip kapiyi acmiyorum ne yapayim insanin her hali bir olmaz ki.

bence konus esinle ayri sehre tasinin

ayni sehirde kaldiginiz surece yardima cagirmalar yatiya kalmalar devam

eder,allahtan esin anlayisli ki seni dinliyor

bu konuda sanslisin

dinlemeyen hatta yanlis anlayan esler de cok.sen benim ailemi istemiyorsun gibi.buarada 4 kardeslermis baska evli yokmu eltilerin nerde de bunlar seni mazlum bulup her isine kosturuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…